Şimdi Ara

Casio, Exilim serisinin yeni üyesi EX-Z16'yı satışa sunuyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
14.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Dijital kamera sektörünün önemli isimlerinden Casio, EXILIM serisinin yeni üyesini tanıttı. Casio'nun EXILIM EX-Z16 adı altında üreteceği dijital fotoğraf makinesi fiyat itibariyle giriş seviyesinde yer alacak. Casio'nun 12.1 MP CMOS sensöre yer verdiği dijital fotoğraf makinesinde 2.7 inç boyutunda LCD ekrana yer verilmiş. 3x optik yakınlaştırma yapabilen Exilim EX-Z16'da 14.9 MB dahili hafıza bulunuyor. Fazladan depolama ihtiyacı için ise SD/SDHC kart girişi ihmal edilmemiş. Casio Exilim EX-Z16'da maksimumum 848 x 480 çözünürlükte video çekme özelliği yer alıyor.


    Casio'nun Exilim serisi altında üreteceği yeni dijital fotoğraf makinesi EX-Z16, Ekim ayından itibaren 99$'lık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.








  • casionun bu alt seri makinelerinde görüntü kalitesi oldukça düşük geliyor bana... bende aynı zamanda bir casio kullanıcısıyım ama casio kaliteyi artıracağına düşürüyor... makineler şekil olarak güzelleşiyor ama fotoğraflar için aynı şeyi söyleyemicem..
  • tl olarak ne kadar
  • 150 tl civartı bu fıyata kalite beklemeyın ama.??
  • 26 Kasım'da Tüm Bim Marketlerinde 165 TL'den satışa sunulacak.
  • zaten anca bimde satılır buda :D bizim arkadaş bimden hp laptop almıstı sonra teknik servise gonderdık sağ hoperlörü calışmıyor dıye ,urun geri gelınce bılgı verdıler urunun zaten sağ hoparlörü yokmuş :D:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MEMO1

    zaten anca bimde satılır buda :D bizim arkadaş bimden hp laptop almıstı sonra teknik servise gonderdık sağ hoperlörü calışmıyor dıye ,urun geri gelınce bılgı verdıler urunun zaten sağ hoparlörü yokmuş :D:D


    Bim ile alakası nedir ? Hata sizde, araştırmadan ürün alıyorsunuz sonra servise gönderdik 'aa hoparlör yokmuş'
  • benim kuznlerim bimden bu fiyata yine f.makinası aldılar çok iyiydi .şimdi bilemiyorum ucuz olması insanı düşündürüyor :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    benim kuznlerim bimden bu fiyata yine f.makinası aldılar çok iyiydi .şimdi bilemiyorum ucuz olması insanı düşündürüyor :S


    Ürün'ün dünya çapındaki fiyat aralığı bu zaten.
    Ürünün çıkarılma amacı "7'den 70'e herkese fiyatını düşük tutup maks. performansta ürün sahibi etmek(miş)."
    Satışa çıkarılmadan öncede tanıtılırken 100$ altında satışa sunulacak denildi ve öylede oldu. Amazon adlı alışveriş sitesinde 99$ yerine indirimli olarak 86$'dan satış yapılıyor. Eğer normal fiyatına göre hesaplarsak Türkiye'deki satış fiyatı yurtdışına göre 30-35 TL gibi bi fazlalık var ve çokta normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 26 Kasım 2010; 0:34:08 >
  • sizce bimdeki bu maknayı almak mantıklı mı kararsız kaldım özellikler ihtyc görecek gibi ama güvensem mi
  • Alıp deneyin beğenmezseniz direk verin alıyorlar zaten. Ben alıyorum bugün 45 dk. sonra felan çıkıcam evden 9'da açılıyor Bim
  • Ben bugün gittim aldım, içinde pil, şarj etme ünitesi, 2 tane güç kablosu (Biri Türkiye ve Avrupadaki prizler için, diğeri de Amerika gibi ülkeler için ) CD, kullanım kılavuzu ve usb kablo var. Tek dezavantaj hafıza kartının olmaması. içindeki hafıza ile ortalama 5 fotoğraf çekebilirsiniz.Ürünün özellikleri fena değil, Türkçe menü var.kalitesini 12megapiksele kadar ayarlayabiliyorsunuz. 2 adet video genişliği var. normal kare ve geniş ekran şeklinde seçebiliyorsunuz. Örnek video ve resim çektim. Kalitesi iyi. BS (best shot) diye bir tuş koymuşlar. Orada da resimler ve youtube video yüklemek için kısayollar var.Genel olarak amatör kullanıcılar için iyi bir makina. Biraz kurcalayayım, özelliklerini, iyi ve kötü tarflarını yine yazarım.
  • bende aldım ama menu ıngılızce turkce yapamadım nasıl turkce yapılır bılen varmı varsa bı yardımcı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Ben bugün gittim aldım, içinde pil, şarj etme ünitesi, 2 tane güç kablosu (Biri Türkiye ve Avrupadaki prizler için, diğeri de Amerika gibi ülkeler için ) CD, kullanım kılavuzu ve usb kablo var. Tek dezavantaj hafıza kartının olmaması. içindeki hafıza ile ortalama 5 fotoğraf çekebilirsiniz.Ürünün özellikleri fena değil, Türkçe menü var.kalitesini 12megapiksele kadar ayarlayabiliyorsunuz. 2 adet video genişliği var. normal kare ve geniş ekran şeklinde seçebiliyorsunuz. Örnek video ve resim çektim. Kalitesi iyi. BS (best shot) diye bir tuş koymuşlar. Orada da resimler ve youtube video yüklemek için kısayollar var.Genel olarak amatör kullanıcılar için iyi bir makina. Biraz kurcalayayım, özelliklerini, iyi ve kötü tarflarını yine yazarım.


    Bende basit bi inceleme yaptım (Amatör işi :) ) (Başka konuda vermiştim)
    Sizin makina ile kıyaslama yapıp farketmediğiniz şeyler olabilir, ben aşağıda üstünkörü bi açıklama yaptım. Maksat bilgimiz olsun


    Kutu içeriğini toparlamak gerekirse ;
    Fotoğraf makinesi
    1 Adet Lithium-ion 700 mAh Batarya
    Bilek için askı
    USB Ara kablosu
    220V Prizden Şarz kablosu ve ünitesi
    110V (ABD) Prizden Şarz kablosu ve ünitesi (Ünite aynı, kablo farklı)
    Kullanım Klavuzu
    MersaSistem Garanti Belgesi
    CD (İçinde doğru düzgün bişey yok :) )

    Kısaca merak edilenleri belirtirsem ;

    + Türkçe Menü mevcut. Basit bi menü var, arayüz kolay biraz kurcalayınca hemen alışılıyor.

    + Görüntü kalitesi'ni fazla kıyaslama fırsatım olmadı. Neredeyse ilk makinam olduğu için birebir kıyaslayacak makine olmadığı için kıyaslamak doğru olmaz ama görüntü kalitesi tatminkar. Biraz ayar yaptıktan sonra gayet güzel. Yakın zamanda fotoğraf koyarım şuanda şarj oluyor ve hafıza kartı olmadığı için 2 resim anca çekebilirim :)

    + Zoom oranı fena değil. 3x Optik zoom tamamen yapılınca görüntüde çok hafif bozulma oluyor ama bilgisayar ortamında bakamadığım için sağlıklı bi sonuç değil yani sadece fotoğraf makinesinin ekranından baktım. Fotoğraf eklediğimde zoom'lu fotoğraflarınıda eklerim.

    + Merceğin sağ tarafında kalan bölgede (yani hiçbir şeyin olmadığı bölgede) hafif bi ısınma söz konusu ama problem etmedim edecekler vardır illa.

    + USB Ara kablosunun gireceği yer çok dar yapılmış. USB giriş deliğini kapatan kauçuk 3-4 kez açıldığında esmene yapacaktır ve tam kapanmayacaktır büyük bi ihtimal ki bende öyle oldu ama yine problem etmedim :)

    + Fazla tuş bulunmuyor. Açma kapama tuşu dahil 7 Bağımsız tuş + 4 yön tuşu + Zoom için sağa ve sola dönebilen daire tuş (ne deniyorsa artık :) )

    + Fotoğraf çekim hızı gayet güzel. Deklanşör sesinden 1 sn. sonra tekrar çekim için hazır oluyor.

    + Dijital Zoom'u ayarlardan kapattım. Dijital zoom'u optik ile aynı anda kullanıp yanıltmamak için güzel bişey yapılmış ; Zoom tuşuna basılı tutulduğunda optik zoom full konuma geliyor eğer tekrar elinizi kaldırıp tekrar basılı tutarsanız dijital zoom optik zoom'un üzerinden arttırmaya devam ediyor. Bilmiyorum diğer makinalarda varmı bu. Dijital zoom'u menüden deaktif yaparak sadece optik zoom kullanma imkanınız var, şayet ben öyle yaptım.

    + Malzeme kalitesi gayet güzel. Pat diye kırılacak, çizilecek hissi vermedi bende. Ön bölümün büyük bi kısmı piano black (parlak kaplama) ile kaplı parlak kaplamanın bittiği yerden itibaren yaklaşık 0.5 cm mat siyah kaplanmış.
    Batarya kapağı ve tripod bağlantısının olduğu yüzey kauçuk & plastik karışımı bi maddeden yapılmış, oldukça mat ve sağlam.
    Makina'nın ebatları alışageldik makinalar ile neredeyse aynı.



    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    bende aldım ama menu ıngılızce turkce yapamadım nasıl turkce yapılır bılen varmı varsa bı yardımcı olsun


    Menü Tuşuna Basın > Set Up'a gelin > Sürekli aşağıya basarak diğer sayfaya geçin ve Language'yi bulun ve Set tuşuna basın > Sürekli aşağıya basarak diğer sayfaya geçin ve Türkçe'ye gelip Set tuşuna basın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 26 Kasım 2010; 17:36:46 >
  • Bim mağazasından bugün aldım fiyat ferformans oranı gerçekten güzel.Hafıza kartı almak lazım.Gerçekten tavsiye ederim şık ve fonksiyonel.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_44704839/mpage_1/key_/tm.htm

    Bu konuda alanlar olarak resimler paylaştık
  • makinayı alanlara hayırlı olsun banada :) estetik güzel bir makina sadece usb bağlantı yerinin dar olması ve ilerde büyük bir ihtimalle kavuçuğun kopacağı göze çarpıyor.. abd tip priz yuvalarına uyumlu kabloya ek başlık takılıyor bi kaç elektronikçi gezerseniz bulabilirsiniz gerçi şuan gerekmiyor.. bataryasınıda kullanmadan ilk şarja taktığınızda 12 saat beklemeniz bataryanızın dayanıklı olmasını sağlayacaktır, daha sonra normal şarj edebilirsiniz bilginize..
  • Bende bugun bim den aldım amator bir kullanıcıyım sızce bu makıne benı ıdare edermı ve daha iyi kalıte alabılmem ıcın fotoraf ayarlarını nasıl yapmam gerekli
  • HAFIZA KARTI TAKILIYOR MU BUNA ?
  • beyler 165 tl ye süper 1 mak.en azından gerçek garantili belgeli casio,piyasadaki diğerleri gibi çakma casio değil :)
    parası olan pahalısnı alsın halk tipi standart mak.ayrıca resimleride test ettik 12.1 mp fazla polemik yapmayın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.