Şimdi Ara

Resmi: AMD'nin masaüstü sistemler için hazırladığı ilk jenerasyon Fusion işlemcileri mevcut mimariyi kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • alt="Resmi: AMD'nin masaüstü sistemler için hazırladığı ilk jenerasyon Fusion işlemcileri mevcut mimariyi kullanacak"


    AMD ilk defa 2006 yılında dile getirdiği Fusion işlemci ailesini, yaklaşık dört yıl süren geliştirme çalışmalarının sonunda son çeyrekte kullanıma sunmaya hazırlanıyor. AMD tarafından pazara sunulacak ilk Fusion işlemcileri, Bobcat mimarisini temel alan Zacate kod adlı modeller olacak ve giriş seviyesindeki dizüstü bilgisayar, nettoplar ve panel bilgisayarlar hedeflenecek. AMD'nin orta segmentte yer alan dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü sistemler için lanse etmeyi planladığı ilk jenerasyon Fusion ailesi ise L1ano kod adını taşıyor. AMD'nin üst düzey yöneticilerinde aldığımız bilgilere göre Haziran veya Temmuz ayında lanse edilmesi planlanan Llano işlemci ailesinin, CPU tarafında mimari güncelleme olmayacak!


    32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan, CPU+GPU doğal tasarımına sahip Llano ailesinde, mikroişlemci mimarisi olarak AMD'nin, Stars jenerasyonu olarak bilinen mevcut işlemcilerinde kullandığı K10 mimarisine yer verilecek. İlk defa 2003 yılında anons edilen K8 mimarisinin gerek üretim teknolojileri gerekse de mimari açıdan geldiği son noktayı temsil eden ve son güncellemesi Phenom II jenerasyonuyla birlikte yapılan bu mimari, Llano işlemci ailesinin de merkezinde olacak. AMD yöneticileri, yeni fabrikasyon süreci dikkate alınarak bazı optimizasyon ve güncellemelerin olacağını ancak ilk jenerasyon Llano işlemcilerine ana hatlarıyla şu an kullanılan mimarinin güç vereceğini belirtiyorlar.








  • Buldozer mimarisi isin 2'inci kaymagı demek :D
  • sony nin neden taşınabilirde amd geciş yaptıgının sebebi budur sanırım
  • çıksında intel'i geçebilecekmi görelim
    şöyle intele büyük bir darbe vursada amd intel fiyatları uygun işlemci çıkarsa
  • Adamlar 4 yıldır uğraşıyorlarmış.

    Sorarlar adama; sen zaten mevcut mimariyi kullanıyorsun, yani fusion için CPU tarafında üretim süreci dışında bir değişikliğin yok. GPU tarafında da zaten ATI olarak çıkardığın GPU yu hazır olarak kullanıyorsun. Hal böyleyken bu 4 yıl neyin nesi?
  • E sana bana 4 yıl uğraştık demezler ise bizi nasıl başka türlü kandırıp o ufacık şeye onca para verdirtecekler ? Yine AMD çok kazıkçı değil Intel ile kıyaslanınca. Fakat işlemci dünyasında %11 lik bir yeri olması biz tüketiciler açısından zararlı bir durum. Intel bu durumda AMD'yi pek dert etmiyordur. Neticesinde de tüketiciye de acımadan haşırt !
  • adamlarda intel gibi 7-8 milyar dolar ar-ge yatirimi yapacak derman olmayinca 4 yilda yapmalari normal hatta iyi bir sey.fx haberi karistirmis bence ilk cikacak fusionlar yeni mimari olmayacak phenomII uzerine gpu yapacaklar ama 32nm surecine gecince yeni mimari olacaktir adam phenomII'yi 4 yil onceden gorup buna bir gpu taksam diye ugrasmamistir 4 sene.bulldozer mimarisi ve gpu'yu buna nasil entegre ederiz diye ugrasmistir.

    quote:

    32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan, CPU+GPU doğal tasarımına sahip Llano ailesinde, mikroişlemci mimarisi olarak AMD'nin, Stars jenerasyonu olarak bilinen mevcut işlemcilerinde kullandığı K10 mimarisine yer verilecek


    phenomII 32nm degil bir kere bu fusionlar ilk ciktiginda 45nm olacak.

    @jiddi

    quote:

    Fakat işlemci dünyasında %11 lik bir yeri olması biz tüketiciler açısından zararlı bir durum


    masaustunde %27 genel toplamda yani server masaustu notebookta %20, %11'i nereden cikardin?fifti fifti bile olsa intel yine amd takmaz hasirt yapar adamlarin mantigi bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 21 Eylül 2010; 11:46:04 >




  • Üzüm üzüme baka baka kararır,AMD,Intel'in bir önceki dönem Clarkdale'de yaptığını yapıyor sanırım.
  • yorumları okudum biraz çok değişik şeyler yazılmış. bir kere phenom II mimarisi üzerine kuralacak bu fusion işlemciler ancak çok daha geliştirilmiş phenom II lerden bahsediyoruz. 32 nm olacak bu işlemciler ve arada herhangi bir şey olmadan gpu ünitesiyle entegre olarak çalışacak. güney köprüsü filan olmayacak. daha yüksek gpu performansı olacak. asıl amaçda o zaten. şu anda 100$ civarında satılan ekran kartlarından daha iyi bir perfomansdan bahsediyoruz. arkadaşların dediği gibi basit bir olay değil. kısacası dizüstü sistemler için çok çok iyi bir gelişme. masaütüne darbe vurabilir.
  • Öncelikle bunu zaten biliyorduk.. AMDnin yeni mimarisi bulldozer olacak.. fusion ise phenomII ile grafik ünitesinin birleştirilmiş ailesi olacak.. sanırım fx57 eski haberlerde yazdıklarını unuttuğundan böyle bir haber yaptı.. Bu daha önceden biliniyordu.. AMD tarafında ben bu işlemcilerin daha çok mobil kısımda oldukça yüksek bir rant elde edeceğini düşünüyorum.. yani notebook netbook tabletPCler başta olmak üzere AMDnin öncelikli alanlarını oluşturacaktır.. Her ne kadar giriş seviyesi PCler içinde kullanılacak olsalarda ben masa üstü sistemlerde yine AMD nin harici ekran kartı satışına ağırlık vereceğini düşünüyorum..
  • Selam ! AMD nin Intel karşısındaki şansı şu olabilir;Intel yeni mimari işlemcilerinde kullandığı GPU işlemcisi harici bir ekran kartı takıldığında OFF konumuna geçiyor bu ciddi bir handikap!!! Ama AMD nin şansı burada doğacak kanaatimce.Eğer AMD yeni nesil İşlemcilerinde kullandığı GPU işlemcisi, harici bir ekran kartı takıldığında Off olmayacak ve AMD marka GPU laral CF yapabilirse AMD buyuk bir başarı sağlayabilir diye düşünüyorum.
  • Şu acer ferrari one fusionlu hdmi li daha az güç tüketen ve pil ömrü uzun bir versiyonu çıksın kapacağım bir tane
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.