Şimdi Ara

Fujitsu Fs2040/45 madde madde klavye update ! ! !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iki modelden birine sahip olan herkeste klavye problemi var ama bu sorun basitce giderilebiliyor, bunun icin yapilmasi gereken seyleri siralarsak

1)http://www.fujitsu-siemens.com/Support/downloads.html adresine girerek amilo pro 2040 ve 2045 icin 15 eylül de yayinlanan bios güncellemesini indirin.

2)Yüklediginiz dosyayi winzip yada winrar ile acin ve de c sürücüsü icinde yeni yaratacaginiz bi klasörün icine kopyalayin.

3)Nero'yu calistirin ve baslangic cd'si yapmak istiyorum secenegini isaretleyin, daha sonraki adimda (nero veri yükleyin diye bi yazi yazacak) c icine yükledigimiz bios güncelleme dosyalarini (toplam 5 adet) buraya ekleyin, adimlari izleyin ve de kolayca baslangic cdsini olusturun.

4)Bilgisayarinizi yeniden baslatin ve siyah ekrani görür görmez f12 ye basin sürekli (basili tutmayin, sürekli basin) baslangic sürücüsü secmeniz istendiginde, nec dvdwriteri secin (nero ile yaptigimiz baslangic cd si, dvd writer icinde olmali).

Bilgisayar dos ortaminda baslayacak...

5)Bilgisayarinizin sarjinin full oldugunu ve de adaptörünün de prize takili olduguna emin olun.

6)Burda yüklemeler bittiginde, d: komutu ile (standart olarak dvd writer bu harftir) dvd writeri secin, dvd writer secildiginde kbc yazin ve enter a basin.

Makine otomatik olarak biosu flashlamaya baslayacak, siz hicbirseye dokunmayacaksiniz, bu islem otomatik olarak devam edip sona ericek.

7)Bios flash sona erdiginde makine kendi kendini kapatacak, bu nedenle herhangi bir panige kapilmayin.

8)Bilgisayari acma tusundan tekrar acin ve de klavyenizi sorunsuz olarak kullanmanin keyfini sürün...

Not: Bu işlem teknik servis tarafindan yapilmasi gerekli olan bir işlemdir ve de orta/üst seviyede bilgisayar kullanim bilgisi gerektirir. Bios Flashin yanlis yapilmasindan dolayi olusabilecek olan problemler tamamen kullanicinin kendi sorumlulugundadir.

BIOS UPDATE KLAVYE PROBLEMİNİ ÇÖZMEKTEDİR, BEN UYGULADİM VE %100 OLUMLU SONUÇ ALDIM - BİLGİLERİNİZE...

• ses açmak yada kapamak için fn f6 veya f7 ye bastığımızda ekranda ses düzeyini göstermesi gerekmiyomu ben uğraştım bi türlü bulamadım diğer laptopların hepsinde var sanırım nasıl yapabiliriz
  • emrah kardeşim çok teşekkürler...bu bios updateini takip ediyordum ilgili siteden ama senin mesajını okuyarak haberdar oldum...update i sorunsuz biçimde uyguldım tuş takımını değiştirsem bile bu kadar iyi, bir sonuç olamazdı------fs v2040 ve 2045 olan herkes bu uygulamayı yapsınn..teşekkkürler...
  • işine yaradiysa ne mutlu bana...
    quote:

Orjinalden alıntı: carpediembigwsty

emrah kardeşim çok teşekkürler...bu bios updateini takip ediyordum ilgili siteden ama senin mesajını okuyarak haberdar oldum...update i sorunsuz biçimde uyguldım tuş takımını değiştirsem bile bu kadar iyi, bir sonuç olamazdı------fs v2040 ve 2045 olan herkes bu uygulamayı yapsınn..teşekkkürler...
  • işlemleri yaptım ama d: surucusunu secmeden önce bana bi soru sordu.hayır dedim.bişey istiyormusunuz gibisinden bişeydi.orda istediği neydi.diğer işlemler olağan şekilde devam etti.
  • Arkadaşlar bu işlem tahminen ne kadar sürüyo? Full şarj falan demişssiniz merak ettim. Teşekkür ederim.
  • 1 dk sürüyor flash yapma, piliniz sarji full olsun her ihtimale karsi ve de adaptör bagli olsun makineye...
    quote:

Orjinalden alıntı: NEOQ

Arkadaşlar bu işlem tahminen ne kadar sürüyo? Full şarj falan demişssiniz merak ettim. Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.fujitsu-siemens.com/Support/downloads.html adresinde bios güncellemesini bir türlü bulamadım. Nerede bu bios ?
  • Bunda görüntüsel olarak yapılmamış. ama sesi gormek istiyorsan(yani çalışıp çalışmadığını) windows ses kontrolünü açarak görebilirsin..
    quote:

Orjinalden alıntı: nicomedia41

ses açmak yada kapamak için fn f6 veya f7 ye bastığımızda ekranda ses düzeyini göstermesi gerekmiyomu ben uğraştım bi türlü bulamadım diğer laptopların hepsinde var sanırım nasıl yapabiliriz
  • Amilo pro v 2045 için bios update ini yapıcam ama verdiğiniz adreste bulamadım böle bi şi...acil yardım istiyorum arkadaşlar...da biri bana bunu göndersin bi şe yapsın lütfeeen....
  • +1
  • http://rapidshare.de/files/6266603/fsc_2045_bios_update.rar.html

baska bi forumda bu sorun cözümlenmisti, orada vermistim bu dosyalari ama sanirim siz okumamissiniz orayi. Fujitsu Siemens - nedenini bilmiyorum - bios update i sitesinden kaldirmis, size verdigim linki kendim upload ettim, bu dosyalari alip diger yazdigim adimlari madde madde uygulayin. Sorununuz cözülecektir...
  • emrahyaz valla eline gözüne aklına sağlık...bu durum acayip canımı sıkmıştı.3 gündür siemensin sitesini ezberledim ama bu update i bulamadım...dosyayı vermişsin saolasın.artık rahat rahat yazıyorum :) ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrahyaz

Bu iki modelden birine sahip olan herkeste klavye problemi var ama bu sorun basitce giderilebiliyor, bunun icin yapilmasi gereken seyleri siralarsak

1)http://www.fujitsu-siemens.com/Support/downloads.html adresine girerek amilo pro 2040 ve 2045 icin 15 eylül de yayinlanan bios güncellemesini indirin.

2)Yüklediginiz dosyayi winzip yada winrar ile acin ve de c sürücüsü icinde yeni yaratacaginiz bi klasörün icine kopyalayin.

3)Nero'yu calistirin ve baslangic cd'si yapmak istiyorum secenegini isaretleyin, daha sonraki adimda (nero veri yükleyin diye bi yazi yazacak) c icine yükledigimiz bios güncelleme dosyalarini (toplam 5 adet) buraya ekleyin, adimlari izleyin ve de kolayca baslangic cdsini olusturun.

4)Bilgisayarinizi yeniden baslatin ve siyah ekrani görür görmez f12 ye basin sürekli (basili tutmayin, sürekli basin) baslangic sürücüsü secmeniz istendiginde, nec dvdwriteri secin (nero ile yaptigimiz baslangic cd si, dvd writer icinde olmali).

5)Bilgisayarinizin sarjinin full oldugunu ve de adaptörünün de prize takili olduguna emin olun.

6)Burda yüklemeler bittiginde, d: komutu ile (standart olarak dvd writer bu harftir) dvd writeri secin, dvd writer secildiginde kbc yazin ve enter a basin.

Makine otomatik olarak biosu flashlamaya baslayacak, siz hicbirseye dokunmayacaksiniz, bu islem otomatik olarak devam edip sona ericek.

7)Bios flash sona erdiginde makine kendi kendini kapatacak, bu nedenle herhangi bir panige kapilmayin.

8)Bilgisayari acma tusundan tekrar acin ve de klavyenizi sorunsuz olarak kullanmanin keyfini sürün...

Not: Bu işlem teknik servis tarafindan yapilmasi gerekli olan bir işlemdir ve de orta/üst seviyede bilgisayar kullanim bilgisi gerektirir. Bios Flashin yanlis yapilmasindan dolayi olusabilecek olan problemler tamamen kullanicinin kendi sorumlulugundadir.

BIOS UPDATE KLAVYE PROBLEMİNİ ÇÖZMEKTEDİR, BEN UYGULADİM VE %100 OLUMLU SONUÇ ALDIM - BİLGİLERİNİZE...

öncelikle herşey için çok teşekkürler.

ama benim makinede bu durumu nasıl hallettiğimi yazmak istedim
    çünki biraz daha farklı oldu.

buraya kadar herşey aynıydı ancak faklılıkları aşağıda devam ediyorum

6) Burda yüklemeler bittiginde, d: komutu ile (standart olarak dvd writer bu harftir) dvd writeri secin, dvd writer secildiginde kbc yazin ve enter a basin.

yazılmıştı ancak benim alet cd yi e: sürücüsünde gördü ve kbs yazdığımda dosyayı görmedi.
    bende windows ortamında cd yi açıp kbs dosyasını çalıştırdığımda dos penceresi açıldı ve h8f 019 diye bir komudun çalıştığını gördüm.

tekrar makineyi cd den açtım ve e: sürücüsüne geçip h8f 019 yazmak istedim fakat klavye f klavyeye dönüştüğünden olmadı. tek tek harfleri buldım (o8q 019) yazdım ama olmadı.
    bu seferde h8f 019.bin yani (o8q 019.ösı) yazdım ve olay başladı.

gerikalan kısım aynen emrah yaz kardeşimin anlattığı gibi gelişti.

umarım yapamayan arkadaşlara yardımcı olmuşumdur.
    herkese saygılar.

gerçektende klavye çok güzel oldu.

• yokmu böyle sorunlar yaşayan arkadaşlar hiç yorum yazılmamış ya
  • vardir da sorunu halledenin isi bitiyor, gerek duymuyorlar yorum yazmaya...
    quote:

Orjinalden alıntı: cetincenk

yokmu böyle sorunlar yaşayan arkadaşlar hiç yorum yazılmamış ya
  • emrahyaz'a ve cetincenk arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Klavye update olayını sayenizde sorunsuz atlattım (please wait yazarken soğuk terler döküyo insan)

Aleti alana kadar bu forumu bayâ yakından takip ettim. Açıkçası bu forum mu tiyatromu tartışmasından
    sonra kafam allak bullak olmuştu. MSI alıyordum azdaha ama iyiki bunu almışım.

İnşallah sabit bir başlık altında 2045 kullanıcıları olarak sorunları ve çözümleri sağlıklı bir şekilde paylaşabiliriz.
    Sevgiler....

Alperen Üşüdüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: dezenfector

emrahyaz'a ve cetincenk arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Klavye update olayını sayenizde sorunsuz atlattım (please wait yazarken soğuk terler döküyo insan)

Aleti alana kadar bu forumu bayâ yakından takip ettim. Açıkçası bu forum mu tiyatromu tartışmasından
    sonra kafam allak bullak olmuştu. MSI alıyordum azdaha ama iyiki bunu almışım.

İnşallah sabit bir başlık altında 2045 kullanıcıları olarak sorunları ve çözümleri sağlıklı bir şekilde paylaşabiliriz.
    Sevgiler....

Alperen Üşüdüm

yardımcı olabimişsek ne mutlu bize
    bilgi paylaştıkça çoğalır derler
  • Başka yerde yazmıştım ama burada yazmakda fayda var. Yukarıda belirtildiği gibi tüm işlemleri gerçekleştirdim. Hiçbir problem çıkmadı. Sadece 1 dakika değil belki 2-3 dakika sürmüştür. Onda da açıkçası çok panik olmadım. İşlem bitti. Çok teşekkür ederim.

Bu arada tekrar başlatırken CD'yi içinden çıkarın ve tekrar boot'u HDD'den yapmasını söyleyin zira eşim gibi açılırken ciyaklayan olur. Basit bişi ama bilmeyene anlatamıyorsun
  • arkadaslar ben pc yi 9 aralıkta aldım, bu konuşmalar ekim ayında olmuş, klavye sorununu çözmek için bu işlemleri şimdi uygulayabilirmiyim?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.