Şimdi Ara

Nasıl Dik Durulur ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
21.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz saçma bir soru oldu farkındayım :) Ben 14 yaşındayım.Şuana kadar hep kambur durdum.Fakat bu aralar dik durmaya çalışıyorum.Dİk durmak için sadece omuzları geriye atmak mı gerekir ? Ve dik durmaya alışmak çok zor onu kolaylaştırmak için bir yöntem var mı ?



  • kardeş benim ablamda aynısı war babam doktor ona hep kollarının arasına oklava veya onun gibi bi çubuk koy sırtına yasla hafif bastırarak yap bunu alışırsın çok geçmedenAma dikkatli ol çok fazla dik duracam diye bastırma omurgana zarar weririsinHadi kolay gelsin
  • o işe yarar mı ki? ne kadar süre öle yapmalıyım? bide sopanın çok uzun olması ve ince olması fark eder mi ? biraz daha ayrıntılı anlatırsan sevinirim tutacağım hizayı filan..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeHSeT* -- 18 Eylül 2010; 22:39:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *DeHSeT*

    Biraz saçma bir soru oldu farkındayım :) Ben 14 yaşındayım.Şuana kadar hep kambur durdum.Fakat bu aralar dik durmaya çalışıyorum.Dİk durmak için sadece omuzları geriye atmak mı gerekir ? Ve dik durmaya alışmak çok zor onu kolaylaştırmak için bir yöntem var mı ?



    Saçma soru değil, enden saçma olsun. Tabi bir iyi bir ortapedist daha sağlıklı öneride bulunabilir ileri bir düzeyse. Fakat kronik bir duruş bozukluğu yada, kambur vb bir durum yoksa işe yarayacağını düşündüğüm bir önerim olacak. Yaşın çok genç şimdiden dikkat etmen çok iyi, ayrıca kambur durman boyunu olduğundan daha kısa gösterir. Önerim;
    Piyasa'da çeşitli marka ve modellerte sırt korseleri var. Mıknatıslı oldukları için manyetik korse deniyor ve mıknatısların manyetik alanının çeşitli ağrılara iyi geldiği ileri sürülüyor. Fiyatları farklı farklı ama geçenlerde BİM kataloğunda vardı, Bluelight manyetik sırt korsesi, fiyatı 10 tl civarıydı. Denedim gerçektek işe yarıyor diyebilirim, aslında ben ağrılara iyi geliyor mu diye merak ediyordum.ama asıl düzgün duruşa yardımcı olduğunu farkettim.

    Bim marketlernd ekaldıysa fiyatı çok iyi
    http://www.supperindirim.com/MarketKampanya.aspx?marketId=43&tarih=03.09.2010

    diğer markalar pahalı gbi 60 tl burda, tabi eczanelerede sorulabilir.
    http://www.manyetikkorse.com/
  • kambur durma problemini düzelttim sayılır ama şu omuzları çözemedim.yani omurga dikken sadece omuzları geriye mi atacagım yoksa başka bir şeylerde gerekir mi
  • dediğim sırt korsesini bir dene. kollardan geçiriyosun lastikleri alttaki lastiğide, göğsününün üzerinde cırt cırtlıyosun, omuzlarını geriye doğru çektiriyor, yani dik duruyorsun.
  • Merhaba,
    Benim de sirtimda minik bir kamburum var.
    2 sene once istanbul ortopedi merkezine gittim.
    Filmimi cekip baktilar. Biraz kamburluk oldugunu soyledi ordaki ortopedist. Duzeltmek icin tek ama tek carenin duzenli sirt ustu yuzme oldugunu soyledi..
    Korselerin ise yarayip yaramayacagini bilmiyorum. Eger gencseniz kesin yuzme aliskanligi kazanin derim. Ben 32 yasindayim yine de yuzuyorum 1 km civari haftada 2..
  • Bende de böyle bir sorun vardı. Kendi çabamla rahatça dik durabiliyorum ama omuzlarım öne düşüyor. Geriye çekmek bayağı yorucu oluyor . Sırt korsesi bu soruna çözüm olabiliyor mu?
  • evet benimde şuanki sorunum bu çok yoruluyorum omuzlarımı geriye çekmeye çalışmakla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.