Şimdi Ara

YENİ TOYOTA VERSO LPG UYUMLU MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
18.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    LPG üzerine uzmanlık sahibi arkadaşlara bazı sorularım var.
    2011 model Toyota Verso almak üzereyim ama kafamda bazı soru işaretleri var. Verso alırsam muhakkak lpg taktırmalıyım zira benzinli ve verso gibi ağır bir araba yakıt konusunda beni bir hayli üzer. LPG takılamıyorsa, yada problemlere yol açma ihtimali varsa Auris 1.4 Dizel almayı düşünüyorum. İkisinin de fiyatı aynı. Bu durumda soru şu:
    Toyota'da çalışan mühendis bir arkadaştan aldığım bilgiye göre, yeni verso eskisine göre daha komplike ve gelişmiş bir motor. Fazla teknik konuştuğu için anlayabildiğim kadarıyla anlatacağım. LPG taktırdığımız zaman lpg ECU sü (beyni) lpg sisteminin çalışması için motor ECU süne fake atıyor. Yani bazı failure (hata) mode ları görmezden gelmesini sağlıyor. Bu durumda araçta problem olduğu zaman gönderilen failure uyarıları da görmezden gelebiliyor. Bunun yanısıra lpg takılan araçlarda bujiler değişiyor buna karşılık aracın akım gönderilen "bilmem neyi hatırlayamadım" değişmiyor. Anladığım kadarıyla ilk kalkışta benzin yakışı normalden çok daha fazla oluyor.

    İşin kötü tarafı yeni verso piyasaya çıkalı fazla zaman olmadı ve bu araçlara takılan lpg ler çalışsa bile birkaç yıl sonra motorda ciddi hasarlara neden olabilirmiş. Bu durumda rektefe yaptırmak gerekebilir yani 3000 TL civarı hatta daha fazla. Eski tip motorların çalışma mantığının çok daha basit olması nedeniyle problem olmadan lpg kullanılabiliyormuş. Bu nedenle yeni alınmış Verso'ya lpg taktırmak ciddi bir risk teşkil edebilirmiş. Tabi bunları söyleyen arkadaş bu saydığı problemlerin çıkmama ihtimali olduğunu da söylüyor ama eski ile yenisi arasındaki farkı dikkate alarak fikir yürütüyor. Ama ya çıkarsa? Dünya para ödeyip motoru ele almak da var sonunda :)

    Yeni versoya lpg taktırmış ve uzun süredir kullanan arkadaşlar varsa konu hakkındaki görüşlerini bilmek isterim. Ayrıca lpg işi yapan kişilerin de konu hakkındaki yorumları benim için önemli.
    Çünkü lpg yoksa Verso'da ben de yokum... Ama Verso'daki ferahlığı Auris'te bulamayacağımı da biliyorum :(
    Selametle...



  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.