Şimdi Ara

***Galaxy S (I9000) 3 Tuş Sorununun Çözümü Burada***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
10.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar.. bu 3 tuş sorununun çözümünü değişik kaynaklardan derleyerek çalışan Product Code'ları bularak çözdüm.

Herşeyden önce, aşağıda anlatıcaklarımın bir kısayolu var, deneyin, güncelleme çıkmazsa aşağıdakini yaparsınız

C:\Windows\System32\drivers\etc

klasöründeki hosts dosyasını not defteri ile açın ve sonuna şunu ekleyin

174.123.5.146 fus.samsungmobile.com

Kiesi açıp telefonu bağlayın update diyin, jph ( froyo ) sürümünü görücekmi..Görmezse okumaya devam edin burayı unutup

Şimdi ilk önce Kiesi açıyoruz..
    Yazılım Güncelleme kısmını açıyoruz..
    Bu Cihaz Güncelleştirilemez.. yazıyordu bende (jm1)
    Ctrl + Alt + U + P yapıyoruz Test Mode ON diyor
    Sonra yazılım güncelleme ekranını kapatıyoruz x den ( kiesi değil )

Şimdi Başlat-çalıştır'a
    Regedit
    yazıyoruz..Sonra şu konuma geliyoruz.

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Kies]

ve sağdaki region değerine çift tıklayıp CA yapıyoruz..
    Şimdi buraya geçiyoruz..

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Kies\DeviceDB\]

DeviceDB nin altında sayılar vardır.. Bunların hangisinde SoftwareRevision, HIDSWVER, DEVCONINFO, ProductCode, Model Name değerleri varsa bu sizin telefonunuzun klasörüdür..
    Bu klasörde de değerleri aşağıda verdiklerim ile değiştiriceksiniz..

"SoftwareRevision"="I9000UGJG9/I9000BMCJG9/I9000UGJG9/I9000UGJG9"
    "HIDSWVER"="I9000UGJG9/I9000BMCJG9/I9000UGJG9/I9000UGJG9"
    ***Önemli***

DEVCONINFO'da I900 ile başlayan parantez içlerini verdiğim değer ile doldurduktan sonra ordaki Product Coduda 2 satır altta vericeğim ile değiştirin geri kalanı ellemeyin imei vs..

"DEVCONINFO"=" "I9000UGJG9/I9000BMCJG9/I9000UGJG9/I9000UGJG9"
    "ProductCode"="GT-I9000HKDBMC"
    "Model Name"="GT-I9000M"

Hayırlı olsun tepe tepe kullanın 3 tuşunuzu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zett89 -- 17 Eylül 2010; 18:50:30 >

• Teşekkürler ...

Dikkatli olunduğunda bir sorun çıkacağını sanmıyorum... Merak ettiğim bu işlemi sim kartı takılı değilken de yapabiliyor muyuz?

Bakalım Turkiye ve Turkcell bu güncellemeye ne zaman geçecek ...
  • Bu şekidelde yaptığınızda çalıştı dimi.

Birde telefonu türkiyeden aldınız dimi.
    Siz sanırım telefonu kandırarak Canada kodunu girdiniz.
    Ve kanada yayınlanan Update i almasını sağladınız.

Eğer başka bir sorun çıkarmıyorsa süper.
  • Türkiyeden bimeksten aldım, turkcell zımbırtıları vardı içinde böyle sorunsuz güncelledim, 3 tuş geldi, şimdide rom atıyorum odinden
  • Azmin elinde bir şey kurtulmuyor ..
  • @zett89
    teşekkürler.
    başka deneyen var mı?
  • konu 2 kere açılmış...

bu arada türkçe açıklama için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord__of_darkness -- 17 Eylül 2010; 19:37:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_43103909/tm.htm

Bu yöntem biraz daha regedite bağlıymış, verdiğim linkteki arkadaş çok daha pratik bir yöntem anlatmış, ben denedim ve çalışıyor.

Herkese Hayırlı olsun...
  • host dosyasına satır eklendikten sonra sorunsuz olarak froyo'ya güncellendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardakutlu

host dosyasına satır eklendikten sonra sorunsuz olarak froyo'ya güncellendi.

bende kies programında güncelleştirme önerisi alıyorum, peki sizinki türkçe mi?
  • Kies üzerinden yaptığım güncelleme sonrası arayüz inglizceye göndü.
    Ayarlardan tekrar türkçeye çevirmem gerekti. Swpe'ta da Türkçe ilgili sorun olmadı.
    Sonuçta Kies üzerinden yapılan güncelleme Samsung'un kendi güncellemesi.
  • bu 3 tuş çözümü değilki. makina çöktüğü zaman veya elektrik kesildiginde upgrade işlemi yarıda kalırsa ne olacak? bu çözüm çalışmazki o zaman nasıl olacak?
  • alito bütün çözüm yöntemleri eninde sonunda firmware güncellemesi ile bitiyor.. laptop kullan pili içinde olsun hafıza kartını formatla ve öyle güncelle

veya

firmware dosyasını indir teknik servise git orda yüklet :)
  • Froyo ile o iğrenç turkcell melodisinden kurtuldum. Market ve youtube'a da giriyor. :DD
  • C:\Windows\System32\drivers\etc

bu klasörde hosts dosyası yok bende napabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE GaSeS

C:\Windows\System32\drivers\etc

bu klasörde hosts dosyası yok bende napabilirim

Temiz "hosts" dosyasını , aşağıdaki linkten indirebilirsiniz :

http://www.mediafire.com/?ps6soj7ppx5ioix
  • arkadaslar ben bugun galaxy s aldim galiba ben de 3 tus calismiyor simdi benim merak ettiyim resmi olarak android 2.2 ciktiginda kies uzerinde indirdiyimizde 3 tus sorunu cozulecekmi bire kiesi nerden yuklucem link vere bilirmisiniz bende wn7 calisacakmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

bu 3 tuş çözümü değilki. makina çöktüğü zaman veya elektrik kesildiginde upgrade işlemi yarıda kalırsa ne olacak? bu çözüm çalışmazki o zaman nasıl olacak?

Hayır çalışacak ... Burdaki çözüm alternatiflerin arasında şimdilik en iyisidir... Bu işlemin asıl amacı 3 tuş aktifleme... Tüm yaygara da 3 tuş üzerine... Tüketici hakkı olarak recovery mode aktif olmalı malum 3 tuş ile Recovery Mode aktif edilmeli ki Samsung Kies ile fabrika ayarlarına geri dönülsün...

3 tuş aktif olduğunda tabiki isteyen firmware de atar firmware versiyon da düşürür.. Lite sürümlerinie de geçer... Önceden birçok ayarların ince ayarlar iyileştirmelerin yapıldığı bir firmware bile yüklenebilir...

Yani makina çöktüğünde veya elektrik kesintisinde veya kablo çıktığında veya microsd kart bozuk bozuk karttan güncelleme yapıldığında (hafıza kartlarında disk taraması yapın) ... malum cihaz açılmayacak. İşte burda imdadımıza Recovery Mode yetişecek Zaten 3 tuş aktif olduğundan kolaycana Recovery Mode a geçiş yapılabilecektir... Rcovery Mode ile herşeyin önü açılıyor... Tabiki yazılımsal boyutuyla...

Burda önemli olan 3 tuş özellikle operatörlerin özelleştirdiği (resmi) reklam dolu, kısıtlamaları yüksek ihtimalle devlet büyüklerimizin google olan malum vergi tahsil edemeyişi (Atatürk meselesi asıl mesele değil! O da belli olmuştur) rahatsızlığını tüketiciye çektirmesi devlet büyüklerini milletin gözünde ne hale soktuğunu artık söylemek istemiyorum. Anlayan anlamıştır Artık birileri burda birkaç kelime ifade etmeli bunu ifade etmek isterim. Bu ifademden rahatsız olan varsa olsa olsa ilgili devlet büyüğü kişilerdir. Ayrıca ortada suç teşkil edecek yasa dışı suçum da yok...

Kısacası 3 tuş aktiflenmesi OLMAZSA OLMAZ herkesin hangiş amaçla kullanıyor olsun veya hiç kulanmıyorum desin er yada geç bir gün ihtiyaç duyucaktır... 3 tuş yazılıma bağlı cihaz açılmaması başta olmak üzere programsal yavaşlama virüs vs.. için güvencedir bunu bilerek rahatçana birçok şeyi yapabilirsiniz...

Olay bundan ibaret...

• quote:

Orijinalden alıntı: xfacts

quote:

Orijinalden alıntı: alito

bu 3 tuş çözümü değilki. makina çöktüğü zaman veya elektrik kesildiginde upgrade işlemi yarıda kalırsa ne olacak? bu çözüm çalışmazki o zaman nasıl olacak?

Hayır çalışacak ... Burdaki çözüm alternatiflerin arasında şimdilik en iyisidir... Bu işlemin asıl amacı 3 tuş aktifleme... Tüm yaygara da 3 tuş üzerine... Tüketici hakkı olarak recovery mode aktif olmalı malum 3 tuş ile Recovery Mode aktif edilmeli ki Samsung Kies ile fabrika ayarlarına geri dönülsün...

3 tuş aktif olduğunda tabiki isteyen firmware de atar firmware versiyon da düşürür.. Lite sürümlerinie de geçer... Önceden birçok ayarların ince ayarlar iyileştirmelerin yapıldığı bir firmware bile yüklenebilir...

Yani makina çöktüğünde veya elektrik kesintisinde veya kablo çıktığında veya microsd kart bozuk bozuk karttan güncelleme yapıldığında (hafıza kartlarında disk taraması yapın) ... malum cihaz açılmayacak. İşte burda imdadımıza Recovery Mode yetişecek Zaten 3 tuş aktif olduğundan kolaycana Recovery Mode a geçiş yapılabilecektir... Rcovery Mode ile herşeyin önü açılıyor... Tabiki yazılımsal boyutuyla...

Burda önemli olan 3 tuş özellikle operatörlerin özelleştirdiği (resmi) reklam dolu, kısıtlamaları yüksek ihtimalle devlet büyüklerimizin google olan malum vergi tahsil edemeyişi (Atatürk meselesi asıl mesele değil! O da belli olmuştur) rahatsızlığını tüketiciye çektirmesi devlet büyüklerini milletin gözünde ne hale soktuğunu artık söylemek istemiyorum. Anlayan anlamıştır Artık birileri burda birkaç kelime ifade etmeli bunu ifade etmek isterim. Bu ifademden rahatsız olan varsa olsa olsa ilgili devlet büyüğü kişilerdir. Ayrıca ortada suç teşkil edecek yasa dışı suçum da yok...

Kısacası 3 tuş aktiflenmesi OLMAZSA OLMAZ herkesin hangiş amaçla kullanıyor olsun veya hiç kulanmıyorum desin er yada geç bir gün ihtiyaç duyucaktır... 3 tuş yazılıma bağlı cihaz açılmaması başta olmak üzere programsal yavaşlama virüs vs.. için güvencedir bunu bilerek rahatçana birçok şeyi yapabilirsiniz...

Olay bundan ibaret...

arkadas bu android 2.2 resmi olarak ciktiginda yuklemek icin 3 tus aktif olmalimi?

• Merhaba Arkadaşlar

Ben telefonu rootlamıştım. Öncesinde 3 tuş çalışıyordu şimdi çalışmıyor.Bu 3 tuş çokmu önemli önemli olan rootlamak değilmi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.