Şimdi Ara

SSD'de yeni oyuncu Crucial RealSSD'si ile başa oynuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SSD dünyası herkes tarafından kabullendikçe oyuncuların sayısı artıyor ve rekabet hem performans hem de fiyat kısmında kızışıyor. Bunun son örneği Micron tabanlı MLC Flash ve Marvell kontrolcü kullanan Crucial SSD oldu. Intel-Micron ile ortak üretim olan flash bellekler Intel tarafından Indilinx kontrolcüsü ile gelirken, Micron'da kendi kontrolcüsünü koyuyor. SSD dünyasında her zaman olduğu gibi üretim nm'si fiyatı, kontrolcü ise performans konusunda büyük etken oluyor. Anandtech uzun süre önce bu ürünle ilgili incelemeler yapmış durumda fakat şubat ayında piyasaya çıkan ürünün yaşadığı sorunlar nedeniyle şimdiye kadar tavsiye edilecek hale gelmediği belirtiliyor.





    Ürün en çok ilgiyi en hızlı sata olan SATA 3.0 yada 6 Gb/s hızındaki bağlantısı ile çekiyor çünkü diğer bütün rakipleri SATA 2.0'ı kullanmaktalar ayrıca sıralı okumada verdiği hız değeri 355 Mb/sn ile rakiplerine fark atıyorlar. Tabii gerçek dünyaya baktığınızda sıralı okumanın çokda bir faydası olmadığı gerçek. Esas önemli olan genelde rastgele okumalar oluyor. Burada da Crucial Real SSD rakiplerini geçmeye başarmış. Doğal olarak sürücü Trim desteği ile beraber geliyor. Anandtech'in yaptığı testlere göre Crucial'ın tek eksiği Trim desteğinin olmadığı işletim sistemlerinde sürücünün belli bir süre sonra yavaşlamaya başlaması. Ayrıca 256 Gb'lık modeli daha hızlı yazma sonuçlarına sahip bu sayede ilk defa olsa bile


    SandForce kontrolcülere rakip olabilecek bir kontrolcü çıkmış oldu.


    Testte önemli bir noktada sıralı 128 kb okuma testinde SATA II ile bağlanan tüm disklerin artık bir araya toplanmış olmaları. Kısaca bağlantı arayüzünün ciddi bir sıkıntı olduğu kesin çünkü Crucial Real SSD Sata III ile bağlandığında aldığı sonuç %20 oranında artmış. Sonuçlara göre eğer 100 Gb seviyesinde bir çözüm için halen OCZ Vertex gibi Sandforce önerilirken, 256 Gb kapasite ve 6 Gb/sn hızında bağlarsanız birde üstüne Windows 7 kullanırsanız en yüksek performans kesinlikle el değiştirdi.


     



    Crucial Real SSD
    64 GB
    128 GB
    256 GB
    NAND Tipi
    Micron® MLC
    Micron® MLC
    Micron® MLC
    Kontrolcü
    Marvell
    Marvell
    Marvell
    Sıralı Okuma Hızı
    365 Mb/sn SATA 6Gb/sn 265 Mb/sn SATA 3Gb/sn
    365 Mb/sn SATA 6gb/sn 265 Mb/sn SATA 3Gb/sn
    365 Mb/sn SATA 6gb/sn 265 Mb/sn SATA 3Gb/sn
    Sıralı Yazma Hızı
    75 Mb/sn SATA 6Gb/sn 75 Mb/sn SATA 3Gb/sn
    140 Mb/sn SATA 6Gb/sn 140 Mb/sn SATA 3Gb/sn
    215 Mb/sn SATA 6Gb/sn 215 Mb/sn SATA 3Gb/sn
    Rastgele 4K Okuma
    60.000 IOPS
    60.000 IOPS
    60.000 IOPS
    Rastgele 4K Yazma
    15.000 IOPS
    30.000 IOPS
    45.000 IOPS
    Transfer Hızı
    6Gb/sn / SATA III
    6Gb/sn / SATA III
    6Gb/sn / SATA III










  • son kullanıcı ne zaman alabilecek bunları o konuda bir bilgi var mı :) sanırım profesyonel pazarın doyuma ulaştığı noktada artık üreticiler potansiyel pazar olarak son kullanıcıları görecektir ki bu kapasitelerle profesyonel pazarın doyuma ulaşması biraz zaman alır gibi..
  • valla bu tip haberler yapılırken "mekanik disklerin yerini alması beklenen" deniliyor ama ne hikmetse 4 yıldır bir türlü alamadı.. Bu gidişlede daha uzun bir süre alamayacak....
  • yurtdisinda 60gb OCZ Vertex2 130eu lara inmis durumda. ve hala dusuyor.http://geizhals.at/eu/a534348.html

    ssd icin artik alinabilcek fiyatlara indi denebilir. hala kullanicilarin geneli icin pahali olabilir ama meraklisi yada ihtiyaci olan icin kesinlikle yuksek bir fiyat degil.

    fabrika degerleri 285mb/s okuma, 275mb/s yazma. ben kendi testlerimde 250mb/s yi gectim. Uzerinde windows calisiyor olmasaydi fabrika degerlerinede ulasabilirdim. yani etiketinde yazani veriyor.

    bence bu fiyat bu performansa deger. cok farkediyor. windows resmen kanatlandi.
  • Bu haberdeki "yenilik" artık Crucial'ın bu ssd diskinin tüm sorunlarından kurtulmus olması mı, orasını tam anlamadım. Bir sonraki sistemimde kesinlikle ssd disk olacak, belki de intelin yeni ssd ürünlerini bekleyip öyle karar vermek gerek.
  • valla ben paraya kıydım corsair F240 aldım sandforce 1200 kontrolcusu ile geliyor. inanılmaz güzel sadece sistem uykudan uyanırken bazen reset atıyor ama neden kaynaklanıyor anlamadım. rast gele oluyor. bazen oluyor bazen olmuyor. gecen gün diski eski 320gb segate 7200rpm ile değiştirdim. 30dk sonra dayanamayıp ssd'ye döndüm hemen. bu ürünlerin birazda kapasiteleridaha hızlı gelişirse cok iyi olur piyasada yeterince marka kalan sorunlar fiyat ve kapasite. ama kesinlikle değer diye düşünüyorum. makina iyice sessizleşti buda ayrı bir durum.
  • Mekanik disklere karşı özel bir sempatim var. Uzun yıllar daha yavaşta olsalar kullanmayı planlıyorum
  • sağa baksam ssd sola baksam ssd ya artık bu fiyatları 100 dolara çekselerde alsak artık ya
  • Okadar uzun süre olduki su SSDler gün yüzüne cıkalı içimdeki ses "bir üst teknolojiyi hazırladılar bile oğluuuuum" diyor...
  • bende HDD kullanmayı tercih ederim en az 10 yıl
  • dizüstümde 500 gb olmasa idi durmaz alırdım en azından testini kendim yapardım
  • bu fiyatta giderse bende eski sistem hdd kullanırım naapalım ...yapcak bişey yokk
    veya sistem için biraz ucuzlarsa alırım depolama için dayan eski hdddlere
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vidoko

    bu fiyatta giderse bende eski sistem hdd kullanırım naapalım ...yapcak bişey yokk
    veya sistem için biraz ucuzlarsa alırım depolama için dayan eski hdddlere


    +1 en güzeli
  • Türkiyedeki fiyatlar newegg e yakın olsa alacaz da

    hala inanilmaz pahalı ve kazık

    diğer bileşenler gibi bir düşmedi ssd ler
  • fiyatı ne bunun

    pci lar daha çok dikkatimi çekiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.