Şimdi Ara

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro Kullanıcıları Buraya !!.. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
888
Cevap
10
Favori
147.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki telefonda gereksiz olan programlar nelerdir, root yaptıktan sonra gidip sistem dosyalarını silip de telefondan olmayalım ya da hangi programların kesinlikle silinmemesi gerekir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plastiq -- 16 Haziran 2011; 0:31:20 >
  • evet yav root ettikten sonra nereden silecegiz ?

quote:

Orijinalden alıntı: plastiq

Peki telefonda gereksiz olan programlar nelerdir, root yaptıktan sonra gidip sistem dosyalarını silip de telefondan olmayalım ya da hangi programların kesinlikle silinmemesi gerekir ?
  • arkadaslar ben telefonu kapatıp açtıktan sonra telefon kendini kapatıyor ve bunu 2 kere veya 3 kere tekrarlıyor acaba sorun nedir ? bilen varsa lütfen cevap versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkurtlu85

quote:

root etmeyi bilmiyorum onu bir şekil öğrenirim de root etmenin bir zararı olur mu yani root nedir kısaca bilgim yok da ?

zararı yok. faydası var. sistem dosyalarıyla oynamana imkan veriyo. bi şekil admin girişi gibi bişey.

zararı direk olmayabilir ama nette bir haber okumuştum. androidleri root edenlerin market uygulamasına girişi google tarafından engelleneceği söyleniyor. bu konuda bilgisi olan var mı ? bende açıklığa kavuşmadan root edesim gelmiyor.

birde bu kadar mini pro kullanıcısı olmuş. kılıf konusunda ben sıkıntı çekiyorum. gg dan silikon kılıf aldım tamamen işe yaramaz kızağı açtığınız vakit üst parçası anında çıkıyor. nette başka bir seçenekte görünmüyor. ebayda güzel kılıflar var ama bunları toptan getirtsek güzel olmaz mı?

http://cgi.ebay.co.uk/BLACK-FLIP-CASE-COVER-SONY-ERICSSON-XPERIA-X10-MINI-PRO-/170615099779?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&hash=item27b973d183

http://cgi.ebay.co.uk/SONY-ERICSSON-XPERIA-X10-MINI-PRO-LEATHER-FLIP-CASE-SP-/280653991037?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&hash=item4158480c7d

• Babalar gününde saturnda 599 du fiyatı 20 tane falan vardı alıyımmı almıyımmı dedim çok ufak geldi ekran almadım.
  • dahili telefon depolama alanında 75mb lik boş yer kaldı telefonda donmalar ve yavaşlamalar başladı.sd kartta 1.83gb boş alan var.sd kartı kullanmayı nasıl yapıcam acaba
  • quote:

Arkadaşlar lütfen yardım edin, 0.facebook.com hariç hiçbir siteye giremiyorum ne yapmam gerek ?

operatorunu arayıp ayarlarını yaptırdınız mı? bunlar yapılmadıysa wifi acık olsada baglanamazsınız.bu arada bende 0.facebooka gıremıyorum sen nasıl basardın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_kaya123

arkadaşlar bildiğiniz güzel mp3 indirme sitesi varmı türkçe şarkıların içinde olduğu,çoğunda türkçe şarkılar yok yada çok az

alomob var. ama ses kalitesi çok iyi değil parçaların.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redLine21

Bu telefon için android markette bulunan olmazsa olmaz dediğiniz uygulamalar nelerdir

android assistant mutlaka olması gereken bir program bence. hem arka plandaki appleri kapatıyor, hem dosya yöneticisi, system cleaner, app uninstall, startup manager gibi önemli özellikleri var. markette 'bu uygulama sizin ülkenizden yüklenemez' hatası veren appleri başka siteden indirip hafıza kartına attın mı android assistant ın dosya yöneticisinden kurabiliyorsun. buradan

• quote:

Orijinalden alıntı: moon41

ben biraz telefon acemisiyim . ama telefonu beğendim. çok kullanılınca mecburen şarzı az gidiyo. bana bir arkadaş yardımcı olabilirmi? mesela room nedir. rot nedir.acemilik işte. telefonda bazı şeyleri sd karta atıyom ama nasıl olacağını bilemiyorum. müzik ve resimleri aktarabiliyorum ama mesela hareketli duvar kağıdını nereye atabiliriz. arkadaşların beğeneceği bir site de ekleyim.http://phone.mobile9.com/i/sony+ericsson+xperia+x10+mini+pro/ mesela buradaki hareketli duvar kağıtlarını screensewer nasıl yükleyebilirim. ve de mesela 16 gb yi destekliyor yazıyo ben buna 16 gb lık bir kart alsam kullanabilirmiyim? vss.... yardım edecek arkadaşlar iletişime geçerlerse sevinirim. hasandogan41@gmail.com

ben 16 gb'lık kingston micro sd taktım. hiçbir sorun yok. root yapınca garanti kapsamı dışına çıkabileceği söyleniyor cihazın o yüzden ben yanaşmıyorum. yine de konuya daha hakim arkadaşlardan bilgi alsan iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: .:NebulA:.

quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

Ben de yeniyim. Uygulamaları hafıza kartına nasıl yüklüyoruz ?

ilk önce root yapmak gerekli

root yapmak için buradan programı indirebilirsiniz.

root için telefonun PC companion ile bilgisayara bağlı olması lazımdır. root programdaki tek tuş ile kolayca yapılıyor

sonra telefonu kapatıp açmak gerekiyor

Hafıza kartına yüklememiz için hafıza kartında ayrılmış olarak (fat32 haricinde) ex2 formatlı disk oluşturmamız gerekiyor. bunun için herhangibir biçimlendirme programı kullanılabilinir. ben MiniTool Partition kullandım. 2 diskinde primary olacak şekilde ayarlanmalı.

hafıza kartını da ayarladıktan sonra link2SD.apk uygulamasını telefonuna yüklemeniz gerekmekte

telefonu tekrar kapatıp açtıktan sonra program bir daha kapatıp açma isteyebilir. .
    telefondan link2SD ye girip seçtiğiniz uygulamayı hafıza kartınıza aktarabilirsiniz

programların kurulumunu, disk küçültme işlemini netten detaylı aratma yapabilirsiniz.

hocam ben root atmaya çalışıyorum. sd karta gereken işlemleri yaptım. link2sd yi açtığımda şu uyarıyı veriyor: "link2sd root erişim hakkı alamadı. eğer root hakkınız var ise Superuser uyarısına izin verdiğinizden emin olun" neyi yanlış veya eksik yaptım acaba?

çözüldü arkadaşlar. sorunsuz root edebildim cihazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_atahan -- 26 Haziran 2011; 15:13:47 >

• Arkadaşlar konu ile ilgili olarak yazılmış bütün cevapları okudum ama eğer gözden kaçırmadıysam kendi sorunuma çare bulamadım.
    x10 mini ve x10 pro arasında kaldım. Arasındaki farkları sayenizde öğrendim. Ama esas olarak öğrenmek istediğim şey şu:
    sizce x10 pro da, zamanla klavye sürgüsünde problem meydana gelir mi? Mesela klavye kapalı olduğunda, telefonun alt kısmında bi gevşeklik, hafif oynama vb. olaylar yaşanır mı??
    Pro sahipleri bununla ilgili bi yorum yazarsa çok çok sevinirim
  • eğer sony telefonun pili 1 haftadan az gidiyorsa ithalatçı firma pilini daha düşük kaliteli ucuz sony etiketli pil ile değişmiş demektir. en az 1 hafta dayanıyor fakat bizdeki türkcell den falan değil kaçak, spot alınmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 27 Haziran 2011; 8:46:18 >
  • Arkadaşlar telefonunda şebeke sinyal göstergesinde zaman zaman çarpı işareti çıkıyor. Bu sorunu yaşayan varmı ? Gerçi sim kartımı 6 yıldır değiştirmedim versiyondan da kaynaklanabilir diye düşünüyorum.
  • bende xperia x10 düşünüyorum ama "mini" mi yoksa "mini pro" mu karar veremiyorum.. aldığımda en az 4-5 sene arkama bakmamam gerekiyo.. hangisi daha iyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enriquest

Arkadaşlar konu ile ilgili olarak yazılmış bütün cevapları okudum ama eğer gözden kaçırmadıysam kendi sorunuma çare bulamadım.
    x10 mini ve x10 pro arasında kaldım. Arasındaki farkları sayenizde öğrendim. Ama esas olarak öğrenmek istediğim şey şu:
    sizce x10 pro da, zamanla klavye sürgüsünde problem meydana gelir mi? Mesela klavye kapalı olduğunda, telefonun alt kısmında bi gevşeklik, hafif oynama vb. olaylar yaşanır mı??

Ben de son paragraftaki soruyu gerçekten merak ediyorum. Yav bir de xperia mini pro 2 çıkacak felen deniyo resmi olarak bir tarih var mı? Bir de nerede olduğunu hatırlayamadağım bir yerde renk çözünürlüğü 256k denmiş fakat hepsiburada'da 16milyon renk denmiş hangisi doğru?
    bu videoya baktım da xperia x10 mini pro+xperia mini pro2(diye varsayılan)+xperia mini pro yani toplam 3 tane telefon gözüküo fakat türkiye piyasasında sadece x10 mini pro gözüküyo. Hangisi daha üstün kim hangi özelliğe sahip tam bir çorba oldy Yardımcı olabilir misiniz ?
    Sony ericcson türkiye perakendecisinden aldığım bilgiye göre xperia mini pro 2011 4. çeyreğinde ülkemize gelmesi bekleniyormuş.Xperia mini pro 2 soramadım bile :( Sanırım sayfayı fazla kirlettim kusura bakmayın . Fakat ilk paragraftaki soruların cevabını hala bulamadım. T

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9312 -- 2 Temmuz 2011; 16:29:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdemir10

bende xperia x10 düşünüyorum ama "mini" mi yoksa "mini pro" mu karar veremiyorum.. aldığımda en az 4-5 sene arkama bakmamam gerekiyo.. hangisi daha iyi?

mesaj kullanıyorsan bol bol yaı ile uğraşacaksan prosunu al , yoksa mini si yeter hem daha hafif .

ama mini de batarya çıkmıyor haberin olsun

seçim tamamen sana kalmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost_93

quote:

Orijinalden alıntı: enriquest

Arkadaşlar konu ile ilgili olarak yazılmış bütün cevapları okudum ama eğer gözden kaçırmadıysam kendi sorunuma çare bulamadım.

Ben de son paragraftaki soruyu gerçekten merak ediyorum. Yav bir de xperia mini pro 2 çıkacak felen deniyo resmi olarak bir tarih var mı? Bir de nerede olduğunu hatırlayamadağım bir yerde renk çözünürlüğü 256k denmiş fakat hepsiburada'da 16milyon renk denmiş hangisi doğru?
    bu videoya baktım da xperia x10 mini pro+xperia mini pro2(diye varsayılan)+xperia mini pro yani toplam 3 tane telefon gözüküo fakat türkiye piyasasında sadece x10 mini pro gözüküyo. Hangisi daha üstün kim hangi özelliğe sahip tam bir çorba oldy Yardımcı olabilir misiniz ?
    Sony ericcson türkiye perakendecisinden aldığım bilgiye göre xperia mini pro 2011 4. çeyreğinde ülkemize gelmesi bekleniyormuş.Xperia mini pro 2 soramadım bile :( Sanırım sayfayı fazla kirlettim kusura bakmayın . Fakat ilk paragraftaki soruların cevabını hala bulamadım. T

1. telefonun sürgüsü kapalı iken herhangibir oynama yok , sürgüsünde bi problem yok ( 3 aydır kullanıyorum )

2. ekran çözünürlüğü 16 milyon

3. şu an kullandığımız model mini pro . mini pro 2 çıkardılar ama aynı zamanda ilkinin üretimi durdu. türkiyede ise ikisini aynı isim altında çıkarmayı planlıyorlar yani birisine 2 demiyecekler. kafaların karışması gayet normal.

şöyle düşün yeni araba alıyorsun . bir üst modeli çıkınca kasası değişmiş oluyor yeni özellikler eklenmi oluyor ama ikisininde ismi aynı oluyor.

4. mini pro şu an internet sitelerinde teknosada büyük marketlerde satılıyor. yani resmi olarak zaten ülkemizde . sana söyledikleri yeni kasadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:NebulA:. -- 2 Temmuz 2011; 18:14:12 >

• Yani diyorsun X10 mini pro=mini pro ?? yanlış mıyım? Öyleyse aşağdaki 2 telefon kasa+birkaç yeni eklenti haricinde birbirinin aynısı mı?

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperia-mini-pro?cc=tr&lc=tr#a

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperiax10minipro?cc=tr&lc=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9312 -- 2 Temmuz 2011; 22:18:39 >

• yeni nesil telefona geçme niyetindeyim ama her elektronik üründe olduğu gibi sonyden de şaşmama düşüncesindeyim, xperia arc a o fiyatı bayılamayacak bir gelir düzeyindeyim ayrıca :)
    tüm başlığı baştan sona okudum...
    fikir ve bilgi almak istediğim konular;

-komple beyaz versiyonu sony sitesinde yakında diyor (yeni kasa ya da mini pro 2 vs adlarla anılan), tr giriş zamanı ne olur bilgisi olan var mı? yurt dışında çıktı mı, çıkış tarihi belli mi?
    -telefonun hafızası maksimum ne kadarı destekliyor, 16 (kullandığını söyleyen bir arkadaş vardı) ya da 32 gb hafıza kartını kaldırıyor mu, destekliyor mu?
    -beklemede mi kalsa yıl sonuna kadar yeni kasa için yoksa bunu alsam mı kararsızım, fikir alayım...

teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.