Şimdi Ara

IDF 2010: Intel'in Sandy Bridge işlemcileri yeni nesil Turbo teknolojisiyle geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Intel'in Sandy Bridge tabanlı yeni nesil işlemciler için üzerinde durduğu detaylardan biri de yeni nesil Turbo Boost teknolojisi. Nehalem mimarisiyle birlikte işlemcilerinde Turbo teknolojisine yer vermeye başlayan Intel, bu sayede kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayarak boştaki çekirdeklerin uyku moduna alımnası ve aktif çekirdeklerin otomatik olarak daha yüksek hızlarda çalışmasını sağlamıştı. Turbo teknolojisiyle "frekans" hassasiyetli uygulamalarda, artan çekirdek hızı sayesinde ciddi performans kazanımları elde eden ve buradan hareketle Turbo teknolojili işlemcilerini "akıllı işlemciler" olarak yorumlayan Intel, Sandy Bridge jenerasyonunda ise Turbo Boost 2.0 teknolojisini kullanmaya başlıyor.


    Çift kavramalı Turbo olarak yorumlayabileceğimiz Turbo Boost 2.0 teknolojisi ile birlikte işlemci kaynakları çok daha etkin bir şekilde kullanılabilecek.. Daha fazla sayıda çekirdeğin Turbo yapmasına olanak tanıyan teknoloji aynı zamanda işlemciye entegre grafik birimini de kontrol ediyor. Intel'in açıklamalarına göre ikinci jenerasyon Turbo teknolojisi ile işlem gücü gerektiren uygulamalarda işlemci çekirdekleri, grafik gücü gerektiren uygulamalarda ise grafik işlemci frekansı otomatik olarak arttırılabiliyor. İlk jenerasyon Turbo teknolojisine göre daha yüksek hızların mümkün olacağı belirtilen Turbo Boost 2.0 teknolojisiyle entegre grafik biriminin çekirdek hızı, işlemci modeline göre 1350MHz'e kadar çıkartılabilecek.


    Intel, Turbo Boost 2.0 teknolojili yeni nesil Sandy Bridge işlemcilerini Ocak ayında satışa sunacak.


















    Intel'in yeni nesil Sandy Bridge işlemcileri, Turbo Boost 2.0 teknolojisi sayesinde, yük durumuna göre çekirdek hızını ve entegre grafik birimini hızlandırabiliyorlar.








  • Nehalem ile aynı frekanstaki bir sandybridge işlemcisinin performans testini bekliyoruz.. Eminim grafik birimini merak eden kimse yoktur şu forumda..
  • Yeni socket gerektirecek sanırım ,1156 out
  • kardeşimin corei5 li samsung notebook unu test ettiğimde işlemcinin aktif olarak çarpan ve voltaj oynadığını buna bağlı olarak da azami pil süresine ulaştığını gördüm.
    daha fazla tasarruf sağlayabilen ve gerektiğinde ekstra mhz kullanabilen bir işlemci uzun pil süresi konusunda çok daha iyi sonuçlar verecektir .
  • nanometre ler yine düşüşte bakalım göreceğiz:))
  • % 20 az sa performans artışı değmez yaptıklarına bakalım 40x4 ghz yani

    1 TeraFLOP işlem gücü ilk deskop pc ne zaman çıkacak 2020 de Telofan işlemcilerinden bekleniyor bu hız...
  • kasım ayında cıkacak diye okudum. notebook alacağım çıkmasını bekliyorum. fiyat hakkında bi bilgisi olan varmı
  • sandy bridge'in en büyük dayanak noktaları: 1.si entegre grafik o da HD5450'den biraz daha performanslı 2.si de şu turboboost olayı. yani harici ekran kartı kullanıp oc yapacak birisi için hiç bir esprisi yok. 32nm olduğu için oc kapasitesi iyi ona lafım yok. 1155 pin soketinin neden çıktığını ve 1156 pin soketine olan (olmayan) üstünlüklerini de herkes biliyor zaten. tamamen intelin aç gözlü pazar politikası




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.