Şimdi Ara

Evrim ve ben

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet bugun evrimin aslında ne kadar mantıklı olduğunu gördüm
    aslında sizin tanrı dediğiniz bir enerjiymiş...
    ilk canlının oluşmasını sağlayan enerji...
    çeşitli gazlar ve molekülleri sıkıştırıp canlı yapan şey enerjidir... big bang..
    ve mutasyon diyeceksiniz zararlıdır
    hayır yararlı mutasyonda vardır...
    ve dünyanın yaşına baktığınızda bu kadar yılda yararlı mutasyonların olma olasılığı hiç yok mu?

Smile... Tomorrow will be worse.
  • bak enerjinin yoktan var olmadığına gözü kapalı inanıyorsun.. fakat tanrıyı hep varmış gibi hissediyorsun
    aslında hep var olan enerjiydi...
    Smile... Tomorrow will be worse.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unforego

bak enerjinin yoktan var olmadığına gözü kapalı inanıyorsun.. fakat tanrıyı hep varmış gibi hissediyorsun

tamam tanrıyı bir enerji olarak düşün.elbette tanrı da bir enerjidir.ama Tanrı dedğin yapı neden bilinçli olmasın.sonsuz enerji sahibi ve bilinçli bir yapı?bunun olamayacağını bana sen nasıl ispat edersin?

yani zaten her şey bir enerjidir.insan vucudunun bile enerji haritasını çıkaran biofizikçiler var.

çok dar düşünmeyin..bütün bu olanlar bilinçli bir şekilde tasarlanmanın ürünü..
    "Canlı" tanımı maddesel olarak yapmak o kadar zor ki öyle gazları sıkıştırınca hemen canlı insan oluşmuyor. İrade nedir? , peki ya duygular ? Onlar da mı gaz sıkışması? Bilmediğimiz o kadar çok şey var ki...Evrim de bir inanç , yaratılış da ...

Bu arada:
    Bigbang yoktan var olma değildir. Bigbang in kaynağı nedir açıklayabiliyor musun? Birçok bilim adamı Bigbang in Tanrı'nın delili olabileceğini söylemişler.
    Bu düşünceye göre canlıların bilinçli bir zeka tarafindan dizayn edildiği idda ediliyor ama son noktada "din" devreye girerek, subjektif bir dayatma ile bunun tanri olduğuna insanlar yönlendiriliyor. Canlıları tasarlayan varlığın sonsuz gücü olmayabilir ezeli ve ebedi olmayabilir, bir tek varlık ta olmayabilir birden fazla varlığın ortak çalışması yada bizden gelişmiş başka bir uygarlık ta olabilir. Onları tasarlayan başka bir uygarlık ta olabilir.

Ama bir de şu var, kaos bilimi bize düzensizlikten nasıl düzen oluşabileceğinin örneklerini göstermiştir. Somut bir örnek olarak kar tanelerini gösterebilirim. Kar tanelerinin hiçbirisi birbirine benzemiyor ama onları tek tek tasarlayan bir zeka yok.

Canlıları tasarlayan varlığın sonsuz gücü olmayabilir ezeli ve ebedi olmayabilir, bir tek varlık ta olmayabilir birden fazla varlığın ortak çalışması yada bizden gelişmiş başka bir uygarlık ta olabilir. Onları tasarlayan başka bir uygarlık ta olabilir.

öyle de olabilir böyle de olabilir şöyle de olabilir ...

nereye kadar gidecek bu sözler ...

biz Sonsuz İrade derken Ezeli ve Ebedi derken , oğmamış doğrulmamış derken, sonradan yaratılan hiçbirşeye benzememe derken kafamızdan uydurmuyor ihtimal hesapları yapmıyoruz biliyorsun ...

bize Allah cc Kur an da kendini tarif ediyor mesela İhlas Suresi ...

Bismillâhirrahmânirrahîm.

1 – De ki: O, Allah’tır, gerçek İlahtır ve Birdir.

2 – Allah Samed’dir.

Samed: “Tam, eksiği olmayan, her şey Kendisine muhtaç olduğu halde, Kendisi hiçbir şeye muhtaç olmayan” demektir.

3 – Ne doğurdu, ne de doğuruldu. [6,101; 19,88-90; 21, 26-27]

4 – Ne de herhangi bir şey O’na denk oldu.

ve biz kesin ifadeler kullanıyoruz çünkü kaynağımız belli ...

ama sen o olabilir bu olabilir diyorsun ...

mesela sana evrimin olmadığını ispatlasak sen de o zaman evrim yok olmayabilir ama o yoksa mevrim var diyeceksin ...

sence bütün müslümanlar bu gibi konularda neden kesin ifadeler ile konuşurlar ?

mesela;

ahiret, melek, cin, şeytan, kader var derler ...

quote:

Ama bir de şu var, kaos bilimi bize düzensizlikten nasıl düzen oluşabileceğinin örneklerini göstermiştir. Somut bir örnek olarak kar tanelerini gösterebilirim. Kar tanelerinin hiçbirisi birbirine benzemiyor ama onları tek tek tasarlayan bir zeka yok.

bu da bir yorum fakat;

kar tanelerini dizayn eden öyle bir dizayn etmişki

yazmış formülünü

bir iki tane de değişken koymuş ve aynısından imalat yaptırtmamış bulutlara ...

kaotika;

arasıra farklı bakış açılarından olayları değerlendirirsen farklı farklı açılardan bakarsan farklı farklı düşünceler de üretebilirsin ...

belkide üretemezsin

belkide başka türlü de olabilir o da olmazsa böyle olabilir ...

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

neverlate
    akıllı tasarım, tanrı demek değil ama tanrı düşüncesine hizmet etmek için destekleniyor.
    Bu düşünceye göre canlıların bilinçli bir zeka tarafindan dizayn edildiği idda ediliyor ama son noktada "din" devreye girerek, subjektif bir dayatma ile bunun tanri olduğuna insanlar yönlendiriliyor. Canlıları tasarlayan varlığın sonsuz gücü olmayabilir ezeli ve ebedi olmayabilir, bir tek varlık ta olmayabilir birden fazla varlığın ortak çalışması yada bizden gelişmiş başka bir uygarlık ta olabilir. Onları tasarlayan başka bir uygarlık ta olabilir.

Evet dediğin gibi Tanrı'ya varan bir düşüncenin temeli . Bu akıllı tasarımın Tanrı olduğunu anlamak çok da zor olmamalı.
    Ezeli olmaması durumunda onu var eden başka bir "akıllı tasarım" gerekir. Bu böyle bir çıkmaza girer değil mi ama...
    Bizleri tasarlayan başka bir uygarlık olsa onları da başka biri tasarlasa bu da sonsuza kadar giden bir çıkmaz olur.
    Sonsuz nedir? En büyük sayıdır değil mi?Biri "en" güçlüyse onun gücü sonsuzdur. Çünkü o gücü sınırlayan başka bir güç yok. Bu bir felsefe... Bu "akıllı tasarım" ı tasarlayan daha bilgili daha güçlü bir şey varsa zaten o da çıkmaza giriyor
    Birden çok varlık olma ihtimali en düşük olanı...
    Yani demek istediğim akıllı tasarım Tanrı değilse başka bir akıllı tasarım Tanrı'dır. Bu döngünün sayısının kaç olduğu önemli değil...

Merak ettiğim şey kaos bilimi neden düzensizliğin var olduğunu kabul ediyor. Neden kar tanelerinin oluşumu ve şekilleri aynı mekanizmanın bir parçası olduğunu görmüyor. Karın oluşumunu tasarlayan irade onların şekillerini de düzene sokmuştur. Bu etrafımızdaki herşey için geçerli mesela yaşadığımız dünyadaki gaz dengesii ya da suyun yoğunluğunun buzdan büyük olması , bunların hepsi dünyadaki düzeni ortaya koyuyor. Yani bu verdiğinn örnek birşeyi kanıtlamıyor. Bu düzenin kaynağının en tepede olduğunu söylüyorum ben , sen de tesadüfen oluşabileceğini söylüyorsun. Çünkü inancımız farklı...

• quote:

Kaotika:
    Kar tanelerinin hiçbirisi birbirine benzemiyor ama onları tek tek tasarlayan bir zeka yok.

quote:

Deep İmpact:
    bir iki tane de değişken koymuş ve aynısından imalat yaptırtmamış bulutlara ...

Son derece karmaşıkmış gibi görünen yapıların bu karmaşıklığının sebebi aslında basit doğa kuralları olabiliyor. Bir düşünsenize kısacık bir zamanda basit kurallara tabi olan su, eşsiz bir kartensine dönüşüyor. Aslında yaşamın kuralları da çok basit hem kar tanesindeki gibi bir kaç dakikalık bir olay da değil canlının ki. Bu basit kuralların birkaç organik molekülü dahada karmaşıklaştırmasına hizmet eden milyarlarca yıl.
  • quote:

evet bugun evrimin aslında ne kadar mantıklı olduğunu gördüm
    çeşitli gazlar ve molekülleri sıkıştırıp canlı yapan şey enerjidir... big bang..
    ve dünyanın yaşına baktığınızda bu kadar yılda yararlı mutasyonların olma olasılığı hiç yok mu?

İlginç

Nasıl bu sonuca vardın? Enerji kendi başına mı hareket eder? Bilinçli olarak mı hareket eder? Ya da galiba aslında Tanrı diye birşey yok enerji vardır demek istiyorsun sanırım. Ancak burada önemli olan yani senin sorduğun Tanrı'nın ne olup olmadığı mı? yoksa Tanrı'nın var olup olmadığı mı?

Enerji Tanrı olabilecek kadar hangi büyük özelliklere sahip?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayattakiler -- 5 Ekim 2005, 11:34:32 >

• Unforego isimli arkadaş bir kaç ay önce bayağı kuvvetli bir evrim karşıtıydı. Şimdi tersine mi dönüyor yoksa dalga amaçlı mı yazdı acaba? Bazı arkadaşlar direkt onun burada yazdığına göre cevap vermişler, aslını bilelim de ona göre yazalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krethgar -- 5 Ekim 2005, 12:20:58 >

evet bugun evrimin aslında ne kadar mantıklı olduğunu gördüm

Aferin sana O enerjini nerden geldiğinide açıklaya bilecekmisin bari merak ediyorum da?yada o çeşitli gazlar ve moleküllerin nerden geldiğini?Arkadaşım bence sen tam bir çelişkiye düşmüşsün buradaki tartışmaları bünye nkaldıramamış galiba.Söylediğin şeyler iç içe çünkü.Net bir fikrin yok.Bırak en iyisi sen bu forumu

• quote:

bak enerjinin yoktan var olmadığına gözü kapalı inanıyorsun.. fakat tanrıyı hep varmış gibi hissediyorsun

ya yorum yapıcaksın bari küçük düşürme kendini.Bukadar kesin bir şekilde,sanki yıllardır bunun araştırmasını yapmış gibi gelip aslında hep var olab enerjidir dün farkettim deme bari ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 5 Ekim 2005, 12:57:52 >

• quote:

neverlate
    akıllı tasarım, tanrı demek değil ama tanrı düşüncesine hizmet etmek için destekleniyor.

peki bu bizi oluşturan ortak çalışan varlıklar nasıl ortaya çıkmışalar?bizden daha gelişmiş uyarlıklar kendiliğinden mi oluşmuşlar?

kaos.ortada hiçbir şey olmazsa ney nasıl kaos yaratacak?bu konuyu uzat zur.nereye kadar?bir etken diğerinin sebebi olsun o onun o onun derken işin ucu nereye varacak peki?

sizin sorununuz da kesinlikle bir varlığın durduk yere kendiliğinden ortaya çıkamayacağını kabullenememek..bunu kabuletseniz çünkü Tanrıyı da kabul etmek zorunda kalacaksınız.

• Kendi ayak izinizde oluşan suda boğulmuşsunuz! Size daha ne denir ki..

Orjinalden alıntı: nofrost

quote:

neverlate

peki bu bizi oluşturan ortak çalışan varlıklar nasıl ortaya çıkmışalar?bizden daha gelişmiş uyarlıklar kendiliğinden mi oluşmuşlar?

kaos.ortada hiçbir şey olmazsa ney nasıl kaos yaratacak?bu konuyu uzat zur.nereye kadar?bir etken diğerinin sebebi olsun o onun o onun derken işin ucu nereye varacak peki?

sizin sorununuz da kesinlikle bir varlığın durduk yere kendiliğinden ortaya çıkamayacağını kabullenememek..bunu kabuletseniz çünkü Tanrıyı da kabul etmek zorunda kalacaksınız.

çok doğru söylemişsiniz.Bir evrim topiğinde ki sizide orda görmüştüm bu konuyu sizin dediğiniz gibi uzattım da uzattım taki ilk tek hücreli canlıya gelene kadar ve bu ilk canlıyı oluşturan lipozomlar ve lipozomlara oluşuna kadar.En sonunda peki simdi şimdi ney neyden oluştu diyeceksin dediğimde de aldığım cevap evrim teorisini görevi ilk canlının nasıl oratay çıktığını araştırmak değildir oldu.Bakarmısın canlının binlerce yıldır oluşumunu,günümüze gelmesini,her evreyi inceleyen evrim bunları incelemiyor.Peki neden?Çünkü verebileceği bir cevabı yok.Çünkü senindediğin gibi bu sorunun cevabını vermek yaratıcı kabul tmek olur ve bu sorumluluğu hiç biri almak istemiyor.Bunun başka hiç bir açıklaması yok.Varsa buyursun cevap versinler.

• quote:

çok doğru söylemişsiniz.Bir evrim topiğinde ki sizide orda görmüştüm bu konuyu sizin dediğiniz gibi uzattım da uzattım taki ilk tek hücreli canlıya gelene kadar ve bu ilk canlıyı oluşturan lipozomlar ve lipozomlara oluşuna kadar.En sonunda peki simdi şimdi ney neyden oluştu diyeceksin dediğimde de aldığım cevap evrim teorisini görevi ilk canlının nasıl oratay çıktığını araştırmak değildir oldu.Bakarmısın canlının binlerce yıldır oluşumunu,günümüze gelmesini,her evreyi inceleyen evrim bunları incelemiyor.Peki neden?Çünkü verebileceği bir cevabı yok.Çünkü senindediğin gibi bu sorunun cevabını vermek yaratıcı kabul tmek olur ve bu sorumluluğu hiç biri almak istemiyor.Bunun başka hiç bir açıklaması yok.Varsa buyursun cevap versinler.

İlk canlıların nasıl oluştuklarını birileri inceliyor tabi ki o teorinin adı Abiogenesis'tir. Yani orasını evrim incelemiyor diye kimse üstünde çalışmıyor gibi anlatmışsınız olmamış. Tekrar yazıyım, evrim teorisi biyolojide mutasyon ve doğal seleksiyon ve diğer faktörler ile ortak atadan türeyiştir. Gerçi bunlar teknik detaylar fazlada önemi yok açıkcası. Önemli olan birileri bu konular üstünde çalışıyor, kimse kaçmıyor yani.

Bu arada hayatın başlangıcını açıklamanın çok zor bir problem olduğunu herkes kabul ediyor. Ama asıl zor problemleri açıklamaya çalışmak bilimdir. Karşınıza zor bir problem çıktığında 'A bu çok karmaşık çözemem ben bunu, bunu bizzat Tanrı kendi yapmıştır' deyip kaçmak bilimin yöntemlerinden biri değildir. Açıklamayan her şeyi Tanrı'ya havale edeceksek (boşlukların Tanrısı) bu görüşün yüzyıllardır çöktüğü ortada. Çünkü geçmişte açıklayamadığımız pek çok şeyi artık Tanrı'yı denkleme sokmadan gayet güzel açıklayabiliyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: evrimci

quote:

İlk canlıların nasıl oluştuklarını birileri inceliyor tabi ki o teorinin adı Abiogenesis'tir. Yani orasını evrim incelemiyor diye kimse üstünde çalışmıyor gibi anlatmışsınız olmamış. Tekrar yazıyım, evrim teorisi biyolojide mutasyon ve doğal seleksiyon ve diğer faktörler ile ortak atadan türeyiştir. Gerçi bunlar teknik detaylar fazlada önemi yok açıkcası. Önemli olan birileri bu konular üstünde çalışıyor, kimse kaçmıyor yani.

Bu arada hayatın başlangıcını açıklamanın çok zor bir problem olduğunu herkes kabul ediyor. Ama asıl zor problemleri açıklamaya çalışmak bilimdir. Karşınıza zor bir problem çıktığında 'A bu çok karmaşık çözemem ben bunu, bunu bizzat Tanrı kendi yapmıştır' deyip kaçmak bilimin yöntemlerinden biri değildir. Açıklamayan her şeyi Tanrı'ya havale edeceksek (boşlukların Tanrısı) bu görüşün yüzyıllardır çöktüğü ortada. Çünkü geçmişte açıklayamadığımız pek çok şeyi artık Tanrı'yı denkleme sokmadan gayet güzel açıklayabiliyoruz.

Ben kimse araştırmıyor demedim,evrim bunu açıklamıyor çünkü açıklayamıyor dedim dikkatinizi çekerim.Ayrıca yalansa yalan deyin açıklayamıyor.Sizin yazdığınız evrim tanımına göre evrimle uğraşan bir insanın yaratıcıyı inkar etmesi gibi bir olayının olmaması gerekiyor.Oratk atadan türeyişi kanıtlaya bildimiki evrim?Sizinde söylediğiniz gibi eskiden beri süre gelen inançlar değişmiştir.Çünkü işlevinin yanlış olduğu anlaşılmıştır.Aynı evrim teorisinin yıllardır tanımında geçiği gibi bir sonuca ulaşamaması gibi.Oyüzden evrime daha farklı bir tanım getirilmelidir.

Tabii ki kimse kaçın demiyor.Buyrun araştırmaya devam edin.Ama bu yeni bir uğraş değil,bu yıllardır açıklanmaya çalışılıyor ve sonuç yok.Sizin mantığınız kabul ediyormu peki başlangıcı belli olmayan bir şeyin nasıl açıklanacağı?Benim ki etmiyor.Benim fikirlerim bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 5 Ekim 2005, 19:46:02 >

• quote:

Ben kimse araştırmıyor demedim,evrim bunu açıklamıyor çünkü açıklayamıyor dedim dikkatinizi çekerim.Ayrıca
    yalansa yalan deyin açıklayamıyor.Sizin yazdığınız evrim tanımına göre evrimle uğraşan bir insanın yaratıcıyı inkar etmesi gibi bir olayının olmaması gerekiyor.Oratk atadan türeyişi kanıtlaya bildimiki evrim?

Evrim Teorisi olayı açıklayamıyor diyorsunuz hayır açıklamaya çalışmıyor zaten ben onu diyorum. Bunu açıklamaya çalışan teoriler Abiogenesis altında toplanır. Ve bu alanda çalışan insanların ezici çoğunluğu aynı zamanda evrimcidirler. Yani evrimle uğraşan insanlar yaşamın başlangıcıyla uğraşıyorlar zaten sadece bu ayrım teknik bir bilimsel ayrıntıdır.
    Ayrıca ortak atadan evrimleşmenin sadece doğal seleksiyon ve mutasyon gibi doğal olgularla olduğuna inanan insanların yaratıcıyı kabul etmesi gerekmiyor.
    Bu arada ortak atadan türeyiş ile ilgili çok ciddi kanıtlar evet vardır.
    http://www.talkorigins.org/faqs/comdesc/

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.