Şimdi Ara

Arnica Bora 2400 Watt Su Filtreli Turbo Fırçalı Elektrikli Süpürge (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
3
Favori
130.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arnica Bora 4000'i tavsiye eden mesajımı maalesef silmek zorunda kaldım çünkü gözüktüğü kadar iyi bir süpürge değil. Temizliği zor, bir süre sonra parçaların içlerini temizlemek daha da zorlaşıyor. Her kullanımda o kadar parçayı özenle yıkamak gerekiyor ki büyük sıkıntı. Çekiş gücü, aldıktan çok kısa bir süre sonra çok çok zayıfladı. 2400 W olmasına rağmen çekişi çok kötü (filtre temizliklerini rutin bir şekilde yapmama rağmen:) 1 yıllık kullanımdan sonra (en fazla haftada 1 kullanabiliyordum) motoru da yandı, zaten kurtulmak istiyordum, servise bile götürmedim. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Arnica tam bir fiyasko. Şu ana kadar kullandıklarım arasında yine en iyisi Philips FC 9202 Marathon. Sürekli kullanıyoruz, 5 yılı devirdi, tık demedi. Tavsiyem o yönde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nokiae90

    Arnica Bora 4000'i tavsiye eden mesajımı maalesef silmek zorunda kaldım çünkü gözüktüğü kadar iyi bir süpürge değil. Temizliği zor, bir süre sonra parçaların içlerini temizlemek daha da zorlaşıyor. Her kullanımda o kadar parçayı özenle yıkamak gerekiyor ki büyük sıkıntı. Çekiş gücü, aldıktan çok kısa bir süre sonra çok çok zayıfladı. 2400 W olmasına rağmen çekişi çok kötü (filtre temizliklerini rutin bir şekilde yapmama rağmen:) 1 yıllık kullanımdan sonra (en fazla haftada 1 kullanabiliyordum) motoru da yandı, zaten kurtulmak istiyordum, servise bile götürmedim. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Arnica tam bir fiyasko. Şu ana kadar kullandıklarım arasında yine en iyisi Philips FC 9202 Marathon. Sürekli kullanıyoruz, 5 yılı devirdi, tık demedi. Tavsiyem o yönde.

    SüpürgeMarket olarak bilgimiz dahilinde kesinlikle fikirlerinize katılıyoruz, Philips marathon serisi zaten Arnica ile kıyaslanamaz derecede çok daha kalitelidir. Aşağıda FC 9202 marathon modeline uygun parça satışlarını görebilirsiniz;

    - Hepa Filtre
    - Silindirik Filtre
    - Teleskopik Boru
    - Hortum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nokiae90

    Arnica Bora 4000'i tavsiye eden mesajımı maalesef silmek zorunda kaldım çünkü gözüktüğü kadar iyi bir süpürge değil. Temizliği zor, bir süre sonra parçaların içlerini temizlemek daha da zorlaşıyor. Her kullanımda o kadar parçayı özenle yıkamak gerekiyor ki büyük sıkıntı. Çekiş gücü, aldıktan çok kısa bir süre sonra çok çok zayıfladı. 2400 W olmasına rağmen çekişi çok kötü (filtre temizliklerini rutin bir şekilde yapmama rağmen:) 1 yıllık kullanımdan sonra (en fazla haftada 1 kullanabiliyordum) motoru da yandı, zaten kurtulmak istiyordum, servise bile götürmedim. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Arnica tam bir fiyasko. Şu ana kadar kullandıklarım arasında yine en iyisi Philips FC 9202 Marathon. Sürekli kullanıyoruz, 5 yılı devirdi, tık demedi. Tavsiyem o yönde.

    Dediklerinize kesinlikle katılmıyorum. 1,5 sene oldu kullanalı, filtresini bile öyle aman aman temizlememe rağmen hala da ilk günkü gibi çalışıyor. Bir kez dahi bir aksaklık yaşamadım, turbo başlığın kırılması halinde ki, aynısını ücretsiz olarak verdiler zaten. Bahsettiğiniz süpürgenin fiyatı arnica bora ile aynı seviyede olsa, karşılaştırmanızı anlayacağım ama bu yaptığınız karşılaştırma hiç de mantıklı durmuyor. Dediğim gibi ilk aldığım günden beri bir kez dahi sorunla karşılaşmadım.
  • Ben zaten bir karşılaştırma yapmadım aslında, ama karşılaştırma yapmak gerekirse, FC 9202 Marathon, Arnica Bora'dan motor gücü olarak daha düşük seviyede ancak emiş gücü açısından bakıldığında çok daha fazla bir emiş gücüne sahip. Bir makine mühendisi olarak bunu çözemedim doğrusu . Sanırım Arnica Bora'da, emiş havasının suya çarpması sırasında, havanın sahip olduğu enerjinin büyük kısmını burada kaybetmesi sonucunda emiş gücü yerlerde sürünüyor. Bu da emiş gücünün 2000 Watt'lık bir motora göre daha düşük olmasına sebep oluyor kanaatindeyim. Size, bahsettiğim marka ve modele benzer bir ürün ile, Arnica Bora 4000'i, aynı anda kullanmanızı tavsiye ederim. Farkı bu şekilde rahatça anlayabilirsiniz. Philips süpürme işlemi esnasında, halıyı havaya kaldırırken, Arnica'da böyle bir durum söz konusu bile değil.
    Madem konuyu yeniden açtınız, aklımda kaldığı kadarıyla, hiç acımadan çöpe attığım, hatta çöpe giderken geçirdiğim her bir saniyeden ayrı bir zevk aldığım Arnica Bora'nın dezavantajlarından bahsedeyim biraz. 5 yıllık Philips ile de kısacık bir karşılaştırma. Tabii ki bunlar benim şahsi fikirlerim ve tecrübelerim. Başkaları çok memnundur, orasını bilemem.
    1 (ve en önemlisi)- Her süpürme işleminden sonra mutlaka temizlik yapılması gerekiyor, her parçanın özenle temizlenmesi gerekiyor. Resimlerde üstte göreceğiniz yeşil hava emiş borusunu ve suyun içine havayı püskürten çiftli aparatı tamamen temizlemeniz neredeyse imkânsız. Bir de arkadaki hepa filtreyi yerinden çıkarınca, onun da yuvasında çamur ve su olduğunu gördüğüm zamanlar oldu. Hele orayı temizlemek, tam bir ölüm. Çok uğraştım ama tam olarak temizlenmedi. Susuz süpürgelerde, her işlemden sonra temizlemeniz gerekmez. Toz torbasız olması da bir avantaj. Arada bir haznenin içindeki filtreye (filtreyi) hava tutarak temizlemenizi tavsiye ederim.
    2- Arnica çok fazla gürültü çıkaran bir süpürge. Aşırı ses, ince duvarlı binalarda komşuları rahatsız edecek seviyede. Dolayısıyla her istediğiniz zamanda süpürme işlemi yapamazsınız. Philips ise aksine, çok sessiz. Sadece emiş havasının sesini duyuyorsunuz çünkü motor bloğunun etrafında bir ses izolasyonu var.
    3. Turbo başlık tam bir fiyasko. Daha çok tozları havalandırarak ortamın havasını bozuyor gibime geldi.
    4- Temizlemeyi ihmal ederseniz, ertesi sabah itibariyle iğrenç kokular yayılıyor süpürgeden. Her seferinde de süpürgeyi temizlemek ağır geliyor insana. Ayrıca temizlik işlemi esnasında da oldukça fazla su harcatıyor. Zor yani, bence hiç bulaşmayın ve elinizi yüzünüzü de bulaştırmayın. Evi hijyenik yapacağım derken, evden çıkan her pislikle birebir muhatap olarak kendinizi hasta etmeyin. Toz torbasızlarda en fazla biraz toz yutarsınız temizlerken.
    5- Süpürgenin krom kaplamalı sapları yeterince uzun değil, 170 cm boyundaki ben bile kullanırken zorlandım.
    6- Emiş gücü yetersiz, bazen aynı yeri birkaç kez süpürmek gerekiyor. Tabii, halının üzerindeki bir pisliği bile alamayan süpürgenin, halının diplerindeki tozu çıkarması, hilaf-ı adet olur kanımca.
    7- Bir şekilde süpürgenin motor bloğuna doğru su kaçtığı zaman motorun yanma riski var, dikkatli kullanmak gerekiyor. Suyunu tam işarete kadar ya da biraz altında bir seviyeye kadar doldurmalısınız. Biraz üstünde olursa, ya da süpürme esnasında, süpürge devrilir, zıplarsa, su motor bloğuna geçebilir ve motoru yakabilirsiniz. Sanırım bizim süpürge, evdeki küçük bir tümsekten (parkelerin birleşim yerlerindeki 2-3 mm yüksekliğindeki ek parçalarından şüpheleniyorum) zıpladı ve motoru bu şekilde yandı. Toz torbasız süpürgemde sulu birşeyler olmadığından, halen kullanıyorum.
    8- Süpürgenin sap kısmında bir sürgü var, güya oradan hava aldırarak emiş gücünü düşürebileceksiniz. Eliniz takılıyor ve sürekli o sürgü açık konuma geliyor. Zaten az olan emiş gücü daha da azalıyor. Ben o kısmı bantlayarak o sıkıntıdan kurtulmuştum. Philips'te bunu süpürge üzerindeki bir reosta vasıtasıyla yapabiliyorsunuz ve motor gücünü düşürerek emiş gücünü düşürebiliyorsunuz. Dolayısıyla düşük emiş gücü sağlamakla kalmıyorsunuz, ayrıca elektrikten de tasarruf sağlamış oluyorsunuz. Emiş gücünü (perde vs. üzerindeki pislikleri de rahatça çekebilmek için) 350 W'a kadar düşürebiliyorsunuz.
    Geçmiş zaman, şimdilik aklıma gelenler bunlar.
    Saygılarımla.
  • sn FLP BANDIRMA eski adiyla nokiae90 nin Arnica Bora 4000 hk soyledigi hemen hemen herseyi aynen onayliyorum.. birtek cekis gucu azalmasi konusunda emin degilim ama olabilir. o yuzden hemen hemen dedim.

    ben de 2 sene once eski Bosch Terrossa 1800W supurgemin gurultusunden biktigimdan, eve kedi aldigimizdan ve hanimin alerjik bunyesinden dolayi yorumlarin iyiligine bakarak Arnica Bora 4000 2400W almistim. Baslarda evden cikan kirin sudaki haline gorunce acayip memnun kaldik. sesi biraz yuksekceydi fakat eski supurgemizden fazla degildi, herneyse mutlu mesut kullanmaya basladik. hatta kayinvalideye de aldirdik bir tane.

    simdi 2 yil doldu ve son bir yildir makinanin sesi ufak ufak artmaya basladi. salonda temizlik yapilirken arka odada kapali kapi arkasinda uyumayi gectim huzurla oturmak mumkun degil. evde çim makinasi varmis gibi bisey.
    eve gelen temizlikci hanim diger gittigi evde de Arnica oldugunu, onun da ayni oldugunu soyledi. kayinvalideye sormuyoruz daha dogrusu soramiyoruz aldiran olarak son gittigimizde baska supurgeyle yapiyordu temizligi. su doldur bosalt temizle vs sitki siyrilmis anlasilan..

    bugun iphone uma 3 adet dB olcer indirerek olcumler yaptim. 3 uygulama da ayni sonuclari verdi. olcumler 1 metreden yapildi.

    sessiz ev ortami: 38-40
    tv makul seviyede: 55-65 dB
    klima son guc: 50-53 dB
    agiz kapali mmmm sesi max:)): 70-75 dB
    sikayet ettigim eski supurgem(Bosch):(en dusuk guc):72-75;(en yuksek guc):85-88 dB
    Arnica (sabit guc): 93-96 dB


    Arnica alacaklari uyarayim....

    Not: sikayetvar'a yazdim ertesi gün aradilar. gayet nazik davrandilar. yarin servise verecegim bakalim ne olacak. hayirlisi.

    ayrica, sn R.Rondo9 benim turbo baslik da bozulmustu aldiktan 6 ay sonra falan, benden 'aksesuarlar garanti kapsaminda degil' diyerek para aldilar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggkurt -- 17 Nisan 2013; 19:38:37 >
  • 96 db nedir ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @CAN@

    96 db nedir ya

    evet şaka gibi..!
    neyse dedigim gibi servis motoru degistirecek galiba... bakalim duzelecek mi. bir de tekrar ne zaman bu hale gelecek gorecegiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ggkurt

    quote:

    Orijinalden alıntı: @CAN@

    96 db nedir ya

    evet şaka gibi..!
    neyse dedigim gibi servis motoru degistirecek galiba... bakalim duzelecek mi. bir de tekrar ne zaman bu hale gelecek gorecegiz.

    Ben açıkçası sulu sistem süpürgeleri önermiyorum.Ama sulu sistem alınacaksa da Philips'in yeni modeli en iyi sulu süpürgedir.Bosch eskide olsa sessizmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mümkün oldukça arnica almamak gerek
  • Bu süpürgelerin motoru 1200 watt sanırım. Bendki hydra plusın motorunu açtığımda gördüm. Motor etiketinde 1200w yazıyor ama süpürgenin üzerinde 1800w diyor.
  • Güç birimi ortak: Watt. Emiş gücü ve motor gücü birbirinden farklı manalara geliyor. Motor üzerinde yazan şebekeden kullandığı güç, süpürge üzerinde yazan ise süpürme havasının sahip olduğu çekiş kapasitesi.
    Şöyle izah edeyim: Klimaların etiketinde örneğin kapasite 2500 W yazarken güç 900 watt yazabiliyor. Birincisi ısıtma kapasitesi (BTU'nun watt olarak karşılığı), 900 W olan ise şebekeden çekilen elektrik gücü.
  • Arkadaşlar bugün arnica bora 5000 aldık. İnanılmaz iyi çekiyor temizlemeside kolay biraz sesli calistigini da soylemem lazım. Sonuç olarak fiyatı uygun ve alınabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 1.5 ay önce hanımın arkadaşlarının referansları ve ihtiyaç üzerine Arnica Bora 5000 aldık.
    Nette çok da tanımadıgım buduro.com adlı site üzerinden kargo dahil 255 TL civarına taksitle aldım
    ve bugüne kadar oldukça memnun.Sadece yanında şarjlı yada küçük bir makinenin de olması gerekir çünkü
    ufak tefek kırıntılar için çıkarması,temizlemesi uğraştırıyor sanırım...
  • açıklama için teşekkür ederim.
  • 2,5 yıl sonunda ürünün motoru en başta fazla ses çıkardı sonra çıt sesleri en sonda yanığa benzer koku araştırdım baya bu sorundan var motor sorunu kronik bile olabilir.

    ayrıca birbirimizi kandırmayalım çıkan sese göre emiş gücü pek parlak sayılmaz dostlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel The Difference -- 12 Eylül 2013; 18:20:11 >
  • bu cihaz yerine önerisi olan varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FLP Bandırma

    Arnica Bora 4000'i tavsiye eden mesajımı maalesef silmek zorunda kaldım çünkü gözüktüğü kadar iyi bir süpürge değil. Temizliği zor, bir süre sonra parçaların içlerini temizlemek daha da zorlaşıyor. Her kullanımda o kadar parçayı özenle yıkamak gerekiyor ki büyük sıkıntı. Çekiş gücü, aldıktan çok kısa bir süre sonra çok çok zayıfladı. 2400 W olmasına rağmen çekişi çok kötü (filtre temizliklerini rutin bir şekilde yapmama rağmen:) 1 yıllık kullanımdan sonra (en fazla haftada 1 kullanabiliyordum) motoru da yandı, zaten kurtulmak istiyordum, servise bile götürmedim. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Arnica tam bir fiyasko. Şu ana kadar kullandıklarım arasında yine en iyisi Philips FC 9202 Marathon. Sürekli kullanıyoruz, 5 yılı devirdi, tık demedi. Tavsiyem o yönde.

    katılıyorum bozulsun bende atmayı düşünüyorum
  • Feel The Difference F kullanıcısına yanıt
    Bende bu supurgeyi dusunuyordum. Ancak philis aquaaction bundan daha iyi cekim gucune sahip. Philis almayi dusunuyorum. Ancak duyduguma gore bu supurge Tukiyede uretiliyor ve Arnica uretiyor? Dogruluk payi var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurdeniz1992

    Bende bu supurgeyi dusunuyordum. Ancak philis aquaaction bundan daha iyi cekim gucune sahip. Philis almayi dusunuyorum. Ancak duyduguma gore bu supurge Tukiyede uretiliyor ve Arnica uretiyor? Dogruluk payi var mi?

    Philips iyi bir marka olduğu bilinen bişey başka firma uretse bile yeterlilik olduğu için uretiyordur

    Mesela vestel fabrikasında samsung üretiliyor ama kalite fiyat elbette farklı bu yüzden markaya güvenip philips alınır kendi görüşüm bu yönde

    Keşke bende zamanında alsaydım diyorum şimdi kafam rahat olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feel The Difference F kullanıcısına yanıt
    Şuan philipste karar kıldım. Demin Arnica'dan aradılar. Soru sormştum internetten onun cevabı için.

    Arnica Bora 5000: HEPA 11 Filtre , 220 Watt emiş gücü
    Philips Aquaction : HEPA 13 Filtre , 220 Watt emiş gücü

    Ama emin olun philps arnica'dan çok daha iyi çekiyor. İkisine denemiş biri olarak konuşuyorum. Ayrıca arniacının başlık malzemesi falan bana biraz sıradan geldi. Kalitesiz gibi. Ama philpsin özellikle üçgen başlığı çok hoşuma gitti ve kaliteli. Öyle elde kalacak tarzda değil.

    Arnica : 300₺ - 400₺ arası
    Philips : 430₺ - 600₺ arası değişen fiyatlar var...

    Ama bir aksilik olmaz ise Philips düşünüyorum. Arnica alıp işi şansa bırakmak istemiyorum açıkçası...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.