Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab 2'de Nvidia Tegra 2 platformu kullanılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Samsung resmi tanıtımını geçtiğimiz günlerde düzenlenen IFA 2010 fuarında yaptığı Galaxy Tab'in devamı olacak yeni modeller için hazırlıklarını sürdürüyor. 7-inç ekrana sahip olan ve 1GHz'de çalışan ARM Cortex A8 tabanlı Hummingbird işlemcisinden güç alan tabletin bilgisayarın devamı olacak Galaxy Tab 2'nin, Ocak ayında düzenlenecek CES 2010 fuarında tanıtılması bekleniyor. Honeycomb kod adını taşıyan Android 3.0 işletim sistemine sahip olacağı belirtilen yeni tablet için ortaya atılan en dikkat çekici iddia ise Samsung'un tercih edeceği donanım üzerine. Zira gelen yeni bilgilere göre Samsung, Galaxy Tab 2 modelinde, Nvidia Tegra 2 platformuna yer verebilir.


    ARM Cortex A9 mimarisini temel alan ve 1GHz'de çalışan çift çekirdekli Tegra 2 platformu, GeForce mimarisine sahip entegre grafik birimi ile özellikle medya hassasiyetli uygulamalarda, aynı tasarıma sahip diğer SoC çözümlerine kıyasla daha yüksek performans vaad ediyor. Her ne kadar Samsung, Tegra 2'ye rakip olacak çift çekirdekli Orion işlemcisi üzerinde çalışıyor olsa da bu işlemciyi kullanan cihazların yeni yılın ortalarına doğru hazır olacağı dolayısıyla iPad 2'ye rakip olarak Tegra 2'nin kullanılacağı öne sürülüyor.








  • Bana göre:

    Tegra 2 bile artık yavastan eskidi her ne kadar cok cok kullanılmasa da. Artık Tablet noktasında ve tüm smart platformlarda Tegra3 cıkıp anında bir yayılım gösterse de biz de söyle bi nefes alsak :) nvidia bu konuda iyi atılım yaptı ama bence daha da öteye tasımalı. Samsung'da güzel ürün cıkardı ama daha iyisi her zaman olabildigi gibi bu zamanda da olmalı.
  • bu gerçekleşirse tegra için harika bir sıçrama olur.
  • Mükemmel.
  • aslında tablet PCler çin ion kullanısa daha güçlü sistemler olmazmıydı.. yoksa fazla mı gelir ion'lar tabletlere... zaten her ikisine doğru dürüst kullanımını görmedik ki.. sadece bir kaç ürünle sınırlı kaldılar.. tegra 2nin de mevcut çözümlere göre aman aman bir performans artısı olduğunu düşünmüyorum.. ektsradan birkaç artısı olabilir ama abartı bir tarafı yok ..
  • Daha 1.sini görmedik be kardeşim işte bu yüzden Ipad e rakip olamıyolar tabanı sistemi oturtmadan hemen yenisini çıkarıyorlar dur bakalım sonuç ne olacak... Bu makineyi ciddi cidd almayı düşünüyordum ama 2 . si çıkacaksa bekleyeceğiz galiba
  • Üreticilere Tegra maliyeti fazla geldiği için, Tegra çipsetli ürün görmek oldukça zor.
    Nvidia'nın bu konuda birşeyler yapması lazım.
    Piyasada Tegra 41 ve 2 çipli ürün sayısı, bir elin parmağını geçmeyecek kadar az.
  • Şuraya bak. Ne biçim yaşıyoruz. ne Tegra 1 gördüm ne Tegra 2. Tegra 3 ten bahsediliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grafiker

    Daha 1.sini görmedik be kardeşim işte bu yüzden Ipad e rakip olamıyolar tabanı sistemi oturtmadan hemen yenisini çıkarıyorlar dur bakalım sonuç ne olacak... Bu makineyi ciddi cidd almayı düşünüyordum ama 2 . si çıkacaksa bekleyeceğiz galiba

    2.cisi çıkınca 3.sünün hazırlıklarına başlayacaklar sen o zamanda 3.cüsünü beklersin.. sonra 4, sonra 5 ... bu hep böyle gider ve hiç tablet PC sahibi olamazsın..
  • Ben öyle öyle 5 yıl bilgisayar almadım ya. Tam alacağım diyorlar LS DRAM çıkacak. Aa o zaman bekleyelim dedim. Sonra o çıktı ama fazla bir artısı yok dendi. Sonra Sanal Kanal Bellek dediler onu da bekledik.

    Sonra DDR çıktı fiyatı çoktu falan derken gidip sinirlenip Celeron 1300 Tualatin ve 128Mb SDRAM içeren Asus TUSL2-C anakartlı ve 3DFX Voodoo 3 3000 li bir şey toplamıştım. Hatta ondan önce Pentium 233MMX sistemde SiS6326 8MB ekran kartı takıp yanına Dünyanın ilk SLI sistemi olan Voodoo2 Grafik hızlandırıcısı olan Diamond Monster 3DFX 2 12Mb tan 2 tanesini takıp Mega MONSTER yani SLI yapmıştım. Hey gidi hey. MDK2 yi hiç takılmadan oynatıyordu. Tabi o zamanlar nVidia satın almadan önce SLI ın anlamı Scan Line Interleave idi. Sonradan nVidia 3DFX i satın aldıktan sonra Scalable Link Interface yaptı. Kabloları da hiç şu anki SLI kablosu gibi değildi. Takoz gibi hatta Floppy kablosu gibiydi.

    Samsung Galaxy Tab 2'de Nvidia Tegra 2 platformu kullanılabilir




  • tasarım sade ve hoş olmuş, ipad gibi :) 6 inc daha ele gelirdi gibi sanki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.