Şimdi Ara

NTT Docomo ve Mitsubishi'den dokunmatik tuşlara sahip telefonlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Japonya'nın en büyük telefon cep telefonu operatörü NTT Docomo ve Mitsubishi, ortak yürüttükleri proje ile cep telefonu kontrolüne yeni bir boyut getirmeye hazırlanıyorlar. Dokunmatik ekran üzerine kurulan sistemde, cep telefonlarında menülerin ve olayların görüntülendiği ekranın yanında birde tuşların görüntülendiği ayrı bir ekranın bulunması planlanıyor. Tuşların görüntülendiği dokunmatik ekran şimdiki mekanik tuş takımının yerini alırken, dokunmatik ekranlı cep telefonları ile yaşanan en büyük sorunlardan biri olan tek elle kontrol sonunuda ortadan kaldırmış gibi görünüyor.

    Nintendonun yeni nesil el konsolu Nindendo DS'i hatırlatan sistemi kullanan ilk örneklerde, menüye ve arama tuşlarına hızlı bir şekilde erişim için dokunmatik ekranın altında 3 adet tuş yerleştirilmiş. Örnek modellerde kamera ve ek bir dış ekran bulunmamakta, bunun yerine kullanıcıyı cevapsız aramalara ve mesajlara karşı uyaran ve gövde içine yerleştirimiş LED'ler bulunmakta. Tuş takımı o an kullanılmakta olan programa göre değişiklik gösterebiliyor ve en güzeli ilerde bu sistemi kullanacak telefonlarda, arkaplan ve ekran koruyu değiştirmenin yanında tuş takımının görüntüsünüde zevkimize uygun olan şekide değiştirebilecek olmamız.

    Teknoloji henüz çok yeni ve geliştirici iki firmadan da detaylar hakkında ayrıntılı bir açıklama yapılmamış durumda. Fakat resimlerden anlaşılabildiği kadarı ile oldukça iyi iş çıkartılmış. Bu tip telefonlar sayesinde hem programcıların işi kolaylaşıyor hemde karmaşık menüler içinde yön tuşları ile gezinmek zorunda kalmayan kullanıcılar zaman kazanmış oluyorlar. Tuş takımının tek el ile gerçekten rahat kullanılıp kullanılmadığına gelirsek, bunu ancak telefonlar piyasaya çıkıp ilk incelemeler yapıldığı zaman görebileceğiz. Fakat genel olarak piyasadaki dokunmatik ekranlı telefonlarda tek elle kontrolü zorlaştıran etkenlere bakarsak bu tip telefonlar ya çok geniş oluyorlar (PDA bazlı olanlar) ya da tuşlar ekrandan tasarruf edebilmek için oldukça küçük çizildiklerinden parmak ile seçim yapmak çok zor oluyor. Bu yeni tasarımda genişlik ve tuşların küçüklüğü konusuna çözüm getirilmiş gibi görünüyor.


    Sayfanın Linki : http://www.phoneyworld.com/newspage.aspx?n=1413








  • speed hocam ellerin dert görmesin. Teşekkürler
  • ii güZEL de bi de türkiye ye gelebilse
  • çocuk telefonu gibi yaw
  • Biz halan NOkialarlan tırmalıyalım .....
    (her ne kadar nokia kullanmasamdaa )
  • bu touch screenler çabuk çiziliyor zaten.türkiyeye gelmesini istemem bu aletin.haa birde tipide çok çirkin istiridye kapak.symbianda yoktur bunda...

    (bkz. züğürt tesellisi)
  • yaw ben onu oyuncak telefon sandım bee

    ama düşünce güzel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.