Şimdi Ara

Canon'dan 35 kata kadar optik yakınlaştırma yapabilen kamera: PowerShot SX30 IS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
8.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Canon, bugün gelişmiş manuel ayarlarıyla rakipleri arasından sıyrılan G12'nin yanı sıra SX30 IS'ı PowerShot ailesine kazandırdı.


    SX20 IS'ın varisi olarak nitelendirebileceğimiz SX30 IS'da 1/2.3'' boyutunda 14.1 megapiksel çözünürlük sunan CCD sensöre,


    24 - 840 mm fokal aralığında objektife yer verildiğini görüyoruz. Nesnelere 35 kat optik, 4 kat dijital yakınlaştırma yapabilen objektifte diyafram geniş açıda f/2.7'ye kadar, telede f/5.8'e kadar açılabiliyor. Objektife görüntü stabilizasyon sistemi,


    Ultrasonic Motor -


    Voice Coil Motor teknolojileri eşlik ediyor. USM ile VCM teknolojilerinin fotoğrafçılara hızlı olduğu kadar sessiz odak imkanı sağladığı ifade ediliyor.


    123 x 92 x 108 mm ebatlarında ve 601 gram ağırlığında tasarlanan kamerada, ISO değerini 80-1600 arasında, enstantane hızını


    15 sn -1/3200 sn arasında ayarlama imkanı sunulmuş. 1280x720@30 FPS değerinde video kaydedebilen SX30'da çekim için vizörden veya 2.7'' 230.000 piksel hareketli ekrandan faydalanabiliyoruz.


    SD, SDHC, SDXC, MMC, MMCplus, HCMMCplus kartlarla uyumlu çalışabilen SX30, G12 ile aynı şekilde Canon tarafından önerilen harici flaşları destekliyor.


    Canon PowerShot SX30'un 430$ civarında satışa sunulması beklenirken tarihle ilgili açıklama yapılmadı.


     











  • ismi sx35 is olmalıydı :) 14 mp lik makineye konulan sensör yine çok küçük :(
  • 35 kat optik zoom (840 mm) icin sensor kucuk olmak zorunda. Crop faktor sayesinde objektif capı ve boyu makul duzeyde oluyor. Tabi kucuk sensor bol optik carpan (35x) sozkonusu olunca, ısık kaliteside ona gore vasat olacaktır.
  • Bıkmadılar mı şu 1/2.33'den hala...
  • 1/2.33 .......
  • geçekten yazık uğraşıyorsunuz çıkarıyorsunuz 1/2.33 sensör koyuyorsunuz büyütün artık şu sensörü bizde bıktık küçük sensör küçük sensör demekten..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 14 Eylül 2010; 22:24:22 >
  • Canon'dan beklenen atak ve yine beklenen vasatlık (olacak büyük ihtimalle)
  • Pazarlama stratejisi firmaları buna itiyor.Hala megapiksel ve zoom hastası bir çok insan var.Abi halbuki zoom aralığı arttıkça optik kalite düşüyor az ışıklı ortamlarda çekim imkansız hale geliyor.
  • bu cihazların vizor görüntüleri nasıl? G serisi falan gibimi yoksa daha geniş ve bilgiler vs mevcut mu vizörde?
  • 35x optik zoom insana çekici geliyor.. bazıları bu gibi değerlere bakarak alıyor ürünleri.. bu firmada para kazanmak istiyor dolayısı ile çıkıyor bu tür ürünlerde.. alıcısı da çok olacaktır..
  • İsim olarak SX30 olması normal Çünkü isimlerdirme zum oranına göre yapılmıyor SX10 ile SX20 her ikiside 20x zum a sahipler Yeni özellikler eklendikçe numaralandırma artıyor Ama şu bir gerçek Canon gerçektende iyi bir firma Makinaları pek rakip tanımıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stradivardi

    İsim olarak SX30 olması normal Çünkü isimlerdirme zum oranına göre yapılmıyor SX10 ile SX20 her ikiside 20x zum a sahipler Yeni özellikler eklendikçe numaralandırma artıyor Ama şu bir gerçek Canon gerçektende iyi bir firma Makinaları pek rakip tanımıyor


    SX-1'in birçok rakip tanıdığını söyleyebilirim.
    Bence hem olumlu hem de olumsuz açıdan markaları genellememek lazım, modeller tek tek değerlendirilmeli.
  • 35x he.. neremle güleyim? var mı önerisi olan.. yahu müşteri artık bilinçleniyor.. fazla zoomun kaliteyi düşürdüğünü az-çok biliyor.. bilmeyen de aldıktan sonra öyle yada böyle öğreniyor.. bakalım nereye kadar gidecek bu "d-slr like" furyası
  • arkadaşlar bir şeye dikkatinizi çekmek isterim
    bu makinanın fotolarına tekrar tekrar bakın canon malzemeden çalmış görünüyor.
    Plastik ve kalitesi semt pazarlarında ki plastik eşya ve oyuncakçılardaki çin malı ürünler gibi hani şu kocaman oyuncak kamyon yada dozerler falan vardır ya parlak naylonumsu plastikten.
    Ve özellikle dioptri ayarının yapıldığı tekerleğe bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız sanki es kaza düşüp yapışmış gibi tipsiz duruyor ve tırtıkları plastik kalitesi hakkında ipucu veriyor.
    Makinaya genel açıdan bakacak olursak Canon sanki Panasonic Fz 100 e karşı çıkarmış gibi (zoom intelligent ile 32 x panada) ama foto kalitesinin iyi olacağını sanmıyorum.
    Şimdi hep ilk atağı yaparak yüksek zoom lu like ları önce çıkaran Olympus' a bakmak lazım.
  • 35 kez yakınlaştırma iyiymiş.
  • Canon fotoğraf çekimi ile ilgilenenler için G11 çıkarmış, zoom vs. özelliklerle ilgilenenler için sx30 çıkarmış.Ürün yelpazesi geniş yani. İkisinin de ayrı müşterisi var. Eleştirmek anlamsız.
  • Bazan bu forumdaki insanları anlayamıyorum bu kadarda önyargı ve yabancı hayranlığı neden eleştirilecek bir yönünü bulmuşuz ve örneklendirerek te anlatıyoruz.İllaha ki yabancı forumlarda ve sitelerde bu ürünler eleştirilecek ondan sonra mı biz haaa bu yönü kötüymüş diyeceğiz ondan sonramı kabulleneceğiz yapmayın arkadaşlar lütfen yaaa.
    Donanım haberde canon ile ilgili açılan topiclere bir bakın yok canon şöyle iyidir böyle kalitelidir hangi ürününü alırsan al pişman olmazsın diye belki binlerce yazı var sırf bu önyargı yüzünden ama gel görki plastik kalitesi kendini gösteriyor işte arkadaşlar ADİİİİİİİİ ADİİİİİİ HEM DE ÇOK ADİİİİİİİİ ister hoplayalım ister zıplayalım bu gerçek.
    Zoom müşterisi ayrı olsa bile böyle bir odak aralığında bu sensörle bu mp ile güzel fotolar beklenemez olsa olsa şimdiye kadar elinde yıllar öncesinden aldığı foto makinesai dışında başka bir makina olmayan başka makina tanımayan insanlara güzel gelir oda başka markaları tanıyıncaya kadar.
    Son uluslararası fuar için alelacele çıkarılmış bir model tıpkı g12 ve d60 gibi.
    Fuar öncesi G12 inin fotolarını kasıtlı basına sızdırdılar ama bu şekliyle kesin çıkacak diye bir şeyde söylemediler insanların tepkisi ne yönde olacak rakipler nasıl tepkiler verecek diye ölçmek istediler.Ama Nikon ciddi ürünler çıkarınca (p7000,d7000,3100 gibi) alel acele piyasaya G12 ve d60 ı çıkardılar.D60 konusunda diğer topiclerde arkadaşlarda öze3llikle d50 kullananlar yazdılar buna terfi etmeyi gerektirecek önemli bir yenilik yok diye. (nikon fanatiği falanda değilim.)
    G12 nin alelacele çıkarıldığının ispatı daha Canon un basın açıklaması dışında doğru düzgün bir bilginin bulunmamasıdır.En kapsamlı bilgi dpreview da oda çoğu canon un basın açıklaması doğrultusunda şekillendirilmiş ve g11 in teknik tablosuna bu açıklamada yer alan farkların eklenmesi ile oluşturulmuştur.Oysa Nikon p 7000 de yeni lanse edilmesine rağmen kapsamlı bilgi,menü bilgileri,örnek fotolar hatta kendi sitesinde videolar var.
    Yani Göz var nizam var arkadaşlar girin dpreview sitesine açın p7000 ile g12nin fotolarını,açın d60 ile d 7000 inin fotolarını bakın siz karar verin hangi firma bu ürünler için ciddi hazırlanmış,radikal tasarım değişiklikleri yapmış(p6000 ile p7000 e bakan farkları anlar) hangisi foto kalitesine öncelik vermiş siz karar verin ama fanatiklik yapmadan zaten site rakipleride yanyana karşılaştırmış sizin için bunları.




  • ben sx30 umu ısmarladım amerikadan buradaki fiyatının altında haftaya elimde olur suana kadar kompakt makinaların içinde en iyisi o bence arkadaşlarım yazmış zoom herhalde resim kalitesini düşürür ama yakın çekimlerde canonda makro (0) olduğu için parmağını daya çek netlik bozulmaz geniş açı isteyenede balık gözü mercek kullanılabilior bize bu yeter 35 x temiz havada ayı tam kadran alıyor daha ne olsun : )
  • ben de sx 30 siparişi verdim.sx 20 vardı çok memnundum.satıp bunu almaya karar verdim.eminim çok güzeldir......
  • kullanıcıların gözünü boyamak için yapılmış bir makine...

    35x obj. foto kalitesi daha doğrusu resim kalitesi için ayrı bir kötü,
    küçük sensör olması ayrı bir kötü...

    bu makineyle çamur gibi fotoğraflar elde ederseniz fazla üzülmeyin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 21 Kasım 2010; 13:02:08 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.