Şimdi Ara

IDF 2010: Dell'den Atom işlemcili 'Transformers' tablet

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Intel Geliştiriciler Forumu 2010 etkinliğinin ikinci günü hızlı başladı. Tablet bilgisayar pazarı için ciddi bir hazırlık içerisinde olan Intel, Atom işlemci ailesinin geleceğini masaya yatırdı. Intel'in Gömülü Sistemler ve İletişim Teknolojileri'nden sorumlu başkan yardımcısı Douglas L. Davis tarafından yapılan sunumda, yakında pazara girecek Atom işlemcili tabletler de tanıtıldı. İşte o tabletler arasında en dikkat çekici olanlarından birini Dell sergiledi. Transformers tablet olarak anılan çözüm, çift çekirdekli Atom işlemcisinden güç alıyor.


    İşletim sistemi olarak Windows platformunu kullanan tablet bilgisayar döndürülebilir ekran konseptine yeni bir boyut kazandırıyor. Dilendiği zaman fiziksel tuş takımıyla kullanılabilen Dell'in yeni çözümü için henüz detaylar açıklanmadığı için ne zaman çıkacağı bilinmiyor ancak yakından görme fırsatı yakaladığımız tablet bilgisayarın üretime yakın olduğunu söyleyebiliriz.




























  • ismini haketmis, nediyim.

    ama ise yarar bir bataryayla bu kadar ince olabilcegini sanmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 14 Eylül 2010; 21:38:58 >
  • ekranı döndürmeden o ekranı nasıl rahatca dizine yatırıp dokunmatik olarak kullanıcaksın? O tasarım 1 kişinin demesiyle üretilmiyor, kaç kişinin günlerce çalışması ve kararı sonucunda son halini alıyor. O yüzden hemen tasarımı kötülemek yerine, tercih meselesi diyebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 14 Eylül 2010; 22:09:43 >
  • hangi amaçla yapılmış anlamış değilim o ekranın dokunmatık mi dokunmatikse yukarı çevriri defter gibi kullanılırda suan resimdeki gibi açıyla görüntüyü çerçeve kesiyor.
  • en usteki fotoya dikkatli bak. ekran ters donunce tablet pc'ye donusuyor.
    her iki tip kullaniminda kendine has avantajlarindan faydalanabiliyor. bence guzel olmus.

    ama dedigin dogru ustune kafadan +200 koyarlar. alasin gelmez.
  • Bencede gerçekten kullanışlı duruyor. 2 amacada hitap ediyor. eger göründüğü kadar kullanışlı olursa bence ipad'e ciddi rakip olabilir. bence döndürme olayı paradan cok stabilite sorunlarına neden olabilir flim kopması gibi.. ama 1 netbook + 1 ipad için ödenecek fiyata bakılınca bu ürün +200 $ ile bile daha anlamlı ürün olabilir. Durumu zaman gösterecek. işallah patentli olmaz herkes bu sekilde ürün üretirde extra 200$ en fazla extra 50$'ı geçmez..
  • bu arada acer ürünü gibi duruyor tuşlara bakılrsa...
  • Dell taşınabilir bilgisayar konusunda gayet başarılı bir firma. Ürünlerini beğeniyorum.
  • bence cok güzel bişe tr de 900-1000 dolar sevıyesınde geleblirse ben ble alablırım ayrıyettenn adamın elıne bakılırsa multi touch ekrana sahıp ekranın o şekilde katlanıp dönmesi ise çok güzel, onu bde kalemle kullandıkme deftere gerek ble kalmaz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    en usteki fotoya dikkatli bak. ekran ters donunce tablet pc'ye donusuyor.
    her iki tip kullaniminda kendine has avantajlarindan faydalanabiliyor. bence guzel olmus.

    ama dedigin dogru ustune kafadan +200 koyarlar. alasin gelmez.


    Ekrani cevrilebilen tablet aman tanrim amerika yeniden kesfedildi. Arkadasin soylemek istedigi ekranin bu sekilde donmesinin avantajini goremedigi. Yoksa iki sekilde de kullanilabilen ekrani cevrilebilen tabletler sanirim 10 senedir uretiliyor. Ayrica ekrani bu sekilde cevirmek cevirdikten sonra gereksiz bir kenar kalinligi yaratmis. Ben tasarimi sacma buldum kendilerini bisi kesfetmis gibi goruyorlarsa bence dell den bir halt olmaz.
  • Ben çok beğendim. Bazen mesela mühendisler veya atıyorum sekreterler patronlarının yanında yürürken veya devlet adamlarının yanındaki yardımcıları not almaları gerektiği zaman netbook u elinde tutup klavyedeki tuşlara basarak birşeyler yazmaya çalışmak gerçekten çok zor oluyor. Fakat bununla ekran haline gelen cihazda ekrana istediğini yazabilirsin. Gerçekten tebrik etmek lazım Dell i.
  • kasada komple sihay olsaymış bence çok daha karizmatik dururmuş..
  • Dell iyi iş çıkarmış, çoğu kişinin işine yarayabilecek bir ürün.
  • Dış tarafına dokunmatik çep telelfonlarındaki gibi bir ekran koysalardı(4 inc civarı) daha pratik olurdu,eminim dönen mekanizma ve bağlantılar da fiyat konusunda az değildir. Yinede güzel olmuş.
  • Ekran tasarımı oldukça fonksiyonel ve mantıklı. Umarım aynı şekilde dayanıklı ve kaliteli olur.
  • akıllıca
  • şimdi aklıma geldi kapağı dönen notebooklar var misal o da bunun yapacağı işlevi görüyor bu farklıaçıdan ele almış o kadar
  • cok değişik bir tasarım..
  • Ben bir tasarımcı olarak bu bilgisayarın bu şekilde ekranının döndürülmesinde sorun teşkil edebileceğini düşünüyorum ama tasarlayanlar bizim bilmediğimiz bişey biliyorlar yada çok fazla paraları var her bilgisayar 1-2 kere servise gidecek onlarda değiştirecekler. sonunda eski alttan tek noktadan dönüp ters çevrilen ekranlara geçecekler :) eksen dönüşünü sağlayan mil pim artık ne diyorlarsa ismine onunla çerçeve veya ekran arasındaki bağlantı ufak tefek sertliklere dayanıklı olması lazım vs. ayrıca ipad e bakın klavye istasyonu var istersen ona takıyor ve yazıyorsun, diğer türlü ince 9" boyutlarında dokunmatik ekranlı bir bilgisayarın oluyor. bence o tasarım çok daha iyi, dell in bu sistemi bu şekilde satışa sunacağını sanmam eğer sunarsa çok satacağını düşünmüyorum. Piyasadaki bir boşluğu doldurmuyor. samsung tablet yada ipad gibi rakipler karşısında yer edinmesi çok zor. ipad için pahalı denmiş ama türkiyedeki 2600 tl lik fiyatına bakıp konuşmuşlar sanırım. o fiyat uyanık migros fiyatıdır, abd de ki fiyatları bence alınabilecek en iyi seviye fiyatıdır ve ipad in ederi odur. 2600 tl ye kusura bakmasınlarda 2-3 arkadaştan sipariş alıp amerikaya gider gelirim daha iyi :)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.