Şimdi Ara

Windows Phone 7 takımı rakipleri için cenaze töreni düzenledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
15.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ayın başında Windows Phone 7'nin pazarlanmaya hazır versiyonunun yani RTM sürümünün hazır olmasından dolayı, Microsoft'un merkez yerleşkesinde bir kutlama düzenlendi. Fakat tören alıştığımızın dışındaydı çünkü Windows Phone 7 takımı rakiplerini son yolculuklarına uğurluyordu.


    Microsoft çalışanları tarafından Michael Jackson'ın efsane dansı Thriller'ın da yapıldığı temsili cenaze töreninde (WP7 takımı için kutlama töreni) "Windows Phone 7 OS platformu rakiplerini defnediyor" yazılı aracı takip eden cenaze araçlarının arasında iPhone ve Blackberry'nin maketleri "istenmeyen elektronik cihazlar" mezarlığına doğru götürüldü.


    Yakın zamanda da Microsoft, Secret Cinema'nın Lawrence of Arabia filminin gösteriminden önce "Devrim yaklaşıyor" mesajını verdiği Windows Phone 7'nin ilk reklamını yayınlamıştı. Ekim ayı içersinde Avurpa'da kullanıcının karşısına çıkacak olan Windows Phone 7'nin pazarda devrim gerçekleştirip rakiplerini "istenmeyen elektronik cihazlar" mezarlığına gönderip gönderemeyeceğini hep birlikte göreceğiz...





















  • kendileri ne ara mezardan çıktılar ki???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan_guney

    kendileri ne ara mezardan çıktılar ki???



    doğru yorum diye buna denir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umtyilmz

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaan_guney

    kendileri ne ara mezardan çıktılar ki???



    doğru yorum diye buna denir

    Alıntıları Göster
    Bırakın garibanları, kendi çaplarında eğlensinler




  • Bu kadar abarttıklarına değecek mi bakalım.
  • bu kafayla windows yapıyorlar sonrada ceremesini biz çekiyoruz
  • WM 5 6 6.1 6.5 sanki efsane os lardı. Hepsi patatesdi. WM 7 de yapabileceği Hem IOS hemde android in iyi özelliklerini (ç)almak olur. Sonrada böyle garip şeyler yaparlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberDiamond

    WM 5 6 6.1 6.5 sanki efsane os lardı. Hepsi patatesdi. WM 7 de yapabileceği Hem IOS hemde android in iyi özelliklerini (ç)almak olur. Sonrada böyle garip şeyler yaparlar.
    2 sene önceye kadar üreticiler bize dandik donanıma sahip cihazları kakaladılar donanımlar hep birbirinin aynıydı sadece kasalar farklı olurdu o kadar. Kimi 400 mhz işlemcili kimi 200 mhz rakama bakın 200 mhz pes yani birde buna 64 MB RAM koyarlardı bu kadar RAM ile ne yapılabilirki? işletim sistemi yarısını kullanacak geriye kalacak 30 MB RAM bozdur bozdur harca!

    Ancak microsoft bu defa akıllı davrandı 1 ghz sınırı koydu aslında demek istediği şu: Dandik cihazlara windows yükletmeyeceğiz ey üreticiler bizi artık rezil edemeyeceksiniz.

    Sayfalar dolusu umutsuz mesaj okuyorum microsoft beceremez diyorlar beceremeyecek olanda Microsoft bu firma bu kadar mı beceriksiz. Masaüstü PClerde kullandığımız windows 7 tam anlamıyla harikulade! Onu yapan mobile işletim sistemini yapamaz mı?

    Bu başlıkta yok ama bazı başlıklarda da bazı arkadaşlar ben felanca konuda mühendisim hedö hödö şöyle böyle deyip sürekli microsoft ürünlerini kötülemektedirler. Yani piyasayı 1-2 yıl boş bıraktılar diye sanıyorsunuzki microsoftun elleri portakal topluyor. Bendeki HD2'de Android yüklü gayet hızlı çalışıyor ancak windowstan tek farkı webde sörf yaparken çok hızlı olması ve videoları sorunsuz oynatması. Windowsta ise HTC sense arayüzü androiddeki arayüzden kat kat daha kullanışlı arada dağlar kadar da fark var bu konuda daha 6.5i bile geçemedi android. Arayüze kocaman butonlar konabiliyor çok boşluk var aralarında oysaki windowstaki Sense arayüzünde ekrana 3 sayfa halinde 75 kısayol eklenebiliyor bu sadece minik bi ayrıntı daha onlarca sebep var.

    benim düşüncem windows phone 7 belkide bazı konularda sıradan olabilir ama bu firma bu kadar zaman boşuna beklemedi bence fark yaratacak pek çok yenilikle gelecekler. Yoksa bütün Dünya'ya rezil olmaları kaçınılmazdır. Adama sorarlar 2 yıldır yapa yapa bunu mu yaptın? diye. Ayrıca duyduğuma göre bir tek wp7 lisansını telefon üreticilerine 15 dolara satıyorlarmış elbetteki üreticilerde hiçbir işe yaramayan bir işletim sistemine 15 dolar verecek kadar aptal değillerdir. Demekki telefonun işlemcisi kadar pahalı bir ürün için bu riske giren firmalar bu ürüne büyük bir talep olacağını düşünüyorki bu parayı veriyorlar.

    Ağzı olan konuşuyor ama bu kadar firma HTC, Samsung, LG, Dell vs. bu adamların hiç mi kafası çalışmıyor? Siz uzmansınızda bu firmalarda hiç mi UZMAN yok? Kralı var kralı bunu sizde biliyorsunuz ama klavye başında saydırırken pek çok kişi kendini bulutların üzerinde görüyor adeta OTERİTELEŞİYOR. bizim "uzmanlarımız" diyorki WP7 fos çıkacak. Adeta adam kullanmış denemiş ya da gelecekten haber almış. Lütfen biraz ADİL olalım. Bursaspor'ada aradan sıyrıldı şampiyon oldu dediler ama lig başladı adamlar 4te 4 yaptılar hala Bursaspor kötü diyenler çıkıyor akıl alır gibi değil adamlar oynuyor öyle ya da böyle kazanıyorlar sizde kazanın görelim.


    Adeta sırf daha fazla mesaj yazmak için alt alta saydırın:

    -WP7 işe yaramaz
    -microfost yeaaaah bi nane yapamaaaaaz
    -Appledan şaşma
    -yine çuvallayacaklar vs. vs.

    Tekrar söylüyorum şu memlekette bir tane firma gösterin çıksın LG'nin karşısına ya da Samsung'un bizim mühendis arkadaşları görelim bakalım icraatları ne olacak? Koca koca holdinglerimiz Malezya'da Çin'de yapılan ürünlere markalarını yapıştırmaktan kısacası üretim değil PAZARLAMA yapmaktan teknoloji üretemez hale geldiler. Bir tane çok bilen uzmanımızda ya da bir ekip çıksında bırakalım işletim sistemini adam gibi bir program üretsin bizde burada onu doya doya övelim. Anca burada microsofta androide saydırır dururlar.

    IOS iki üç maç öne geçmişti şimdi kadrolar değişti takımlar kendini yeniledi derslerine sıkı çalıştılar ortalık kızışacak. Sağda solda okuyoruz sadece mobil oyunlar için microsoft milyonlarca dolar parayı gözden çıkarmış adamlar uyumuyor çalışıyor ama burada uyudukları iddia ediliyor. Onbinlerce çalışana windows 7li telefon verilecek ve bu adamlar WP7 programları yazacaklar kısacası çok çalıştılar ve daha da çok çalışacaklar bu mesajı veriyorlar ama bazıları buna kulaklarını tıkıyor gözlerini kapatıyor.


    Bende adeta adamların avukatı gibi konuştum :D Onlarda da bu konularda kabahat var kardeşim çıkın takır takır konuşun ezdirmeyin kendinizi. Arada şöyle mesajlar çıkıyor WP7 microfostun yeni vista faciası olacak diye eh pes yani. Ne zaman denedin kullandın arkadaşım bu kehanette bulunabiliyorsun?


    Apple tapınaklarından çıkında artık objektif düşünebilme ferahlığına kavuşun. piyasandan 10 tane model seçeyim 10'uda aşağı yukarı aynı şeyleri yapıyor aralarındaki tek fark bazıları bazı işlemleri 10 saniyede yapabilirken diğerleri mesela 14 saniyede yapabiliyor. Ama hepsinde wi-fi, GPS, bt vs. var. Arada dağlar kadar fark yok Samsung'un yeni modelleri yeni HTCler ya da iphone hepsi aşağı yukarı dönüp dolaşıp aynı şeyleri yapıyor. Hiçbiride uzaydan gelmedi. Herkes bir gün geçilebilir.

    Şimdi aşağıda şu mesajlar çıkacaktır kalıp mesajlara örnek:

    "MİCROFOST MU? "
    Appledan şaşmam
    iphone ve diğerleri


    Şimdi uzmanlarımız bana saydırmaya başlasın bakalım WP7 çıkıncada biz saydırırız eminimki bu adamlar bu işi becerecekler yapamazlarsada buraya gelicem ve microsofta bizzat ben saydıracağım hemde avaz avaz bağırarak. 2 yılda bunu mu yaptınız diye.




  • Fazla uzatmaya gerek yok. MS bir halt yapamaz. 2x2=4 :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

    Fazla uzatmaya gerek yok. MS bir halt yapamaz. 2x2=4 :)
    @
    hakanxml
    hocam o kadar kendini yormaya gerek yok microsoft için emeğine yazık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan_guney

    kendileri ne ara mezardan çıktılar ki???


  • quote:

    Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

    Fazla uzatmaya gerek yok. MS bir halt yapamaz. 2x2=4 :)


    Formülüde vermişsin maşallah senin hesaba göre MS bi hiç :D
    ama hem beceriksiz hemde malı götürüyor :D siz post kasmaya devam edin onalrda piyasayı kasacaklar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan_guney

    kendileri ne ara mezardan çıktılar ki???

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fashionality

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaan_guney

    kendileri ne ara mezardan çıktılar ki???



    Alıntıları Göster
    Yıllardır vardır halkımızda Microsoft nefreti ama burada yazanların kaçı ekranının sol alt köşesine baktığında Başlat düğmesini görüyor? Ve kaç yıldır? Bu soruları sormamız gerekiyor kendimize.

    Vista rezaletinden sonra Windows 7'nin başarısı görmezden gelinemez. Adamlar çok stabil çalışan, eksiksiz, hızlı, güzel de gözüken bir işletim sistemi yaptı. Bunu kabul etmemiz gerekir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fashionality

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaan_guney

    kendileri ne ara mezardan çıktılar ki???



    Alıntıları Göster
    baya iddalı ilerliyorlar bakalım.




  • önyargıdan ve önyargılı insandan nefret ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinolampx

    baya iddalı ilerliyorlar bakalım.

    Alıntıları Göster
    Windows bu kadar iyi olsaydı üreticiler uzaklaşmazdı. burada windows'un en büyük rakibi Android'tir ve android bu ladar kısa bir zamanda microsoft'un tahtını salladıysa yakın bir zamanda eline geçirecektir. hepsi tecrübe işi onlarda boş durmuyorlar. Ama iphone ve blackberry zaten bu kulvarın dışında olan cihazlar. Ancak hiç biri blackberry ile boy ölçüşemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml

    quote:

    Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

    Fazla uzatmaya gerek yok. MS bir halt yapamaz. 2x2=4 :)


    Formülüde vermişsin maşallah senin hesaba göre MS bi hiç :D
    ama hem beceriksiz hemde malı götürüyor :D siz post kasmaya devam edin onalrda piyasayı kasacaklar

    Biz hic icin post kasiyoruz en azindan dostum sen komple kendini kasmissin. Ya şurada kac GUNLUK android bile toz yutturuyor MS'e hala, orhun kitabeleri gibi uzuuun uzuuun savunma yaziyorsun kendini gelistirmek ve savunmaktan aciz MS'e. Ne diyeyim hakkinda hayirlisi olsun. Ama bu kadar yorma kendini sagliga zarar.




  • Zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrPerFormance

    Zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış.
    Microsoftun app store u gececek bir sisteme ihtiyaci var steve jobs yurudu gitti bu konuda
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.