Şimdi Ara

Bilgisayar Güvenliğini Test Etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarın güvenlik açıklarını saptamak,açık ve girilebilmesi olası olan portları tespit etmek ve tüm güvenliği test etmek için program veya internet adresi var mı ?Daha önceden böyle bir yer bulmuştum ama şimdi bulamıyorum.
    Teşekkürler.

• nessus var
    http://www.nessus.org/
    client-server tabanlı çalışıyor.
  • daha kolay bi yer yok muydu hocam?

Bu linkte PCAudit ve PCSuperScaner programcıklarını indirin.Sistemin güvende olup olmadığını PCAudit test edecektir.Açık portları da Super Scaner gösterecektir.

PCAudit testinde ileri adımlarda notepad'i açıp birşeyler yazmanız gerekiyor.Test sırasında firewall sizi uyarıp ne yapayım diye sorarsa ve hepsini reddederseniz,test sonucunda bir aferin alıyorsunuz.Test bittiğinde sizi bir internet sitesine yönlendirip ekran görüntüsünü,notepap'e yazdığınız şeyleri,sisteminizdeki cookie'leri ve diğer sistem bilgilerini gösterirse acilen önlem almanız gerekiyor demektir.

Ben zone alarm'ın eski versiyonlarında ve hiçbir ayarlama yapmadan gerçekleştirdiğim testlerde aynen tüm sistemimi sitede gördüm.

Son versiyon ile yaptığım testte ise %100 başarıyla püskürttü.PCAudit sistemde o anda ne kadar program çalışıyorsa onları kullanarak bir arka kapı açmaya çalıştı; systray,notepad,ddhelp,taskmon,... gibi.Hepsinde Zone Alarm beni uyardı.
    Eğer kullandığınız firewall bu şekilde sizi uyarırsa veya direk bloklarsa hiç korkmanıza gerek yok demektir,ama bahsettiğim gibi bilgisayarınızı sitede görürseniz korkun.

Ayrıca online tarama için:

http://www.pcflank.com/
    http://scan.sygatetech.com/
    http://www.auditmypc.com/freescan/prefcan.asp

• quote:

Orjinalden alıntı: tuareq

daha kolay bi yer yok muydu hocam?

var aabi, hemen veriyim, sen de bana dua et mübarek Ramazan ayındayız bak:)
    www.pcflank.com (solda bissürü test var, Quick Test hepsini içinde barındrıyo)
    www.grc.com (Shieldsup diye bi test var, tüm portlara bak. Hepsi Yeşil gözükrse güvendesin)
    www.symantec.com (burda da Port Scan var)

bi sorun olursa bana PM at, yardmcı olurum

• quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

http://www.pcinternetpatrol.com/

Bu linkte PCAudit ve PCSuperScaner programcıklarını indirin.Sistemin güvende olup olmadığını PCAudit test edecektir.Açık portları da Super Scaner gösterecektir.

PCAudit testinde ileri adımlarda notepad'i açıp birşeyler yazmanız gerekiyor.Test sırasında firewall sizi uyarıp ne yapayım diye sorarsa ve hepsini reddederseniz,test sonucunda bir aferin alıyorsunuz.Test bittiğinde sizi bir internet sitesine yönlendirip ekran görüntüsünü,notepap'e yazdığınız şeyleri,sisteminizdeki cookie'leri ve diğer sistem bilgilerini gösterirse acilen önlem almanız gerekiyor demektir.

Ben zone alarm'ın eski versiyonlarında ve hiçbir ayarlama yapmadan gerçekleştirdiğim testlerde aynen tüm sistemimi sitede gördüm.

Son versiyon ile yaptığım testte ise %100 başarıyla püskürttü.PCAudit sistemde o anda ne kadar program çalışıyorsa onları kullanarak bir arka kapı açmaya çalıştı; systray,notepad,ddhelp,taskmon,... gibi.Hepsinde Zone Alarm beni uyardı.
    Eğer kullandığınız firewall bu şekilde sizi uyarırsa veya direk bloklarsa hiç korkmanıza gerek yok demektir,ama bahsettiğim gibi bilgisayarınızı sitede görürseniz korkun.

Ayrıca online tarama için:

http://www.pcflank.com/
    http://scan.sygatetech.com/
    http://www.auditmypc.com/freescan/prefcan.asp

İmdat! imdat! imdat! feylesof, ben senin bu mesajı yeni gördüm ve dediğin programları indirip bi deniim dedim, kasperskye rağmen bütün bilgisayarı ekrana çıkarttı yaa:( üstelik açık port bile buldu, ki ben bu online port kontrol sitelerinde hepsini Stealth görüyodum. Güvenim kalmadı açıkçası. Acaba dedim, bu PCinternetPatrol denen herifler bu programlarını satmak için mi tehlike gösteriyolar gözümüze. Çünkü bilgisayara PROGRAMI download ediyosun ve testi öyle yapıyosun. yanii programın Belgelerim klasörünü görmesi çok kolay!!
    ama gelgelelimki sen en sonunda testi başarıyla geçtim diyince şaşırdım, programlarını satmak isteseler, her koşulda testi negatif çıkarırlardı.
    Arkadaşlar bu PCAudit ve PCScanner testlerini yapanlar lütfen sonuçları bildirebilirler mi?? özellikle de sıkı güvenliği olanlar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende böyle dedi ne demek??

Danger!
    While visiting web sites your browser reveals private information about you and your computer. It sends information about previous sites you have visited. It may also save special cookies on your hard drive that have the purpose of directing advertising or finding out your habits while web surfing.

Recommendation:
    We advise you to get personal firewall software. If you already have a firewall program adjust it to block the distribution of such information.

Orjinalden alıntı: ysn89

Bende böyle dedi ne demek??

Danger!
    While visiting web sites your browser reveals private information about you and your computer. It sends information about previous sites you have visited. It may also save special cookies on your hard drive that have the purpose of directing advertising or finding out your habits while web surfing.

Recommendation:
    We advise you to get personal firewall software. If you already have a firewall program adjust it to block the distribution of such information.

bu şu demek: sanırım sen internet explorer kullanıosun. hemen bırak bence tehlikeli o. Opera falan yükle.

yav benim en son yolladığımı okuyan olmadımı hiç? biri bi baksın yaa:(
    Bu PCAUDIT notepad gibi windows yazılımları yoluyla arka kapı açmaya çalıştığı an program control özelliği sayesinde haberim oldu.Bu sadece bir başlangıçtı,loglarda benim gördüğüm tam 17 ayrı program yoluyla nete çıkmaya çalıştı ama her defasında bana ne papacağını sorunca tüm saldırılarını bloke etmeyi başardım.
    ZONE ALARM'ı gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
    Ayrıca Zones,Expert gibi ayarlarla istediğin IP aralığını veya siteyi çok rahat şekilde bloklayabilme gibi harika özellikleri var.Aslında tüm Firewall yazılımları bu özelliklere sahip ama bana göre kullanım açısından en rahat yazılım bu.

Tavsiyem ya kaspersky ayarlarını en baştan bir kontrol etmen yada Zone Alarm'ın son versiyonunu indirip,tüm Firewall ayarlarını HIGH konumuna getirmek,
    Program Control ayarlarını da MEDIUM olarak ayarlamak.Smart Defence ayarı da Manual konumda olmalı.
    Bu PCAUDIT notepad gibi windows yazılımları yoluyla arka kapı açmaya çalıştığı an program control özelliği sayesinde haberim oldu.Bu sadece bir başlangıçtı,loglarda benim gördüğüm tam 17 ayrı program yoluyla nete çıkmaya çalıştı ama her defasında bana ne papacağını sorunca tüm saldırılarını bloke etmeyi başardım.
    ZONE ALARM'ı gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
    Ayrıca Zones,Expert gibi ayarlarla istediğin IP aralığını veya siteyi çok rahat şekilde bloklayabilme gibi harika özellikleri var.Aslında tüm Firewall yazılımları bu özelliklere sahip ama bana göre kullanım açısından en rahat yazılım bu.

kaspersky HIGH ayarda. bide BLOCK ALL var, acabaa onu mu seçsem. ZoneAlarmı kurdum tam 2 kez. Bana karmasık geliyo, kaldrdım. Senin dediin kısmı okey de, ince ayarına girdin mi karışık. Hani tickler çarpılar var ya: Internet, Access, Server, Block, Trusted Zone..... karmançorman. hem ondayken de hiç sinyal gelmiyoduki.. o yüzden şaştım. kaspersky düştü gözümden vallaaa. ne kuracaımı bilemiyorum..

• www.symantec.com isteyen yazilimsal firewall'ini kapatip modemini test etsin.
    Benim genel prensibim herşeyi bana sormasını sağlamak.Kaspersky ayarlarını açıkçası bilmiyorum ama programların yönetimi için mutlaka manual ayar tarzında birşeyler olmalı.Firewall zaten high olarak kalsın.
    en basitinden bir ornek; download'i baslattin. izin verdin inmeye basladi. vurdun kafayi yattin. sen yattin 30 dakika sonrasi bir uyari cikti explorer icin. hadi buyur bakalim ok'leyemiyorsun cunku uyumssun. senin download da oylece bekliyor ve yerinde sayiyor.. napicaz..?

Orjinalden alıntı: eucalyptus

firewall high'da kalirsa ve senin dedigin gibi herbirseye ok demek zorunda kalirsak, yanmisizzzz..
    en basitinden bir ornek; download'i baslattin. izin verdin inmeye basladi. vurdun kafayi yattin. sen yattin 30 dakika sonrasi bir uyari cikti explorer icin. hadi buyur bakalim ok'leyemiyorsun cunku uyumssun. senin download da oylece bekliyor ve yerinde sayiyor.. napicaz..?

Daha çok program control ayarlarının sorma şeklinde ayarlanması lazım.Örneğin Flashget'i yeni kurdun ve ilk download'a başladın.Zone Alarm hemen bir uyarı verir: ne yapayım bunu diye.
    "ALLOW" şeklinde ayarlayıp "REMEMBER THIS SETTINGS" check edilirse artık flashget için bir daha uyarıda bulunmaz.
    Bu learning moddur yani öğrenme modu ve açıkçası en güvenli ve sağlam yöntem budur.
    Ne olduğundan emin değilsen remember demezsin ve bir defalığına allow dersin,bu takdirde birsonraki açılışta tekrar uyarı verecektir.Hiçbir şekilde güvenmediğin bir yazılımsa "DENY" dersin ve bunu da hatırlamasını sağlayarak bir daha dışarı açılmasını engellersin.
    Kısacası ilk kullanımlarda bu şekilde soru-cevap olur ama sonrasında sistemdeki herşeyi senin isteğine göre tanıyacağından bir daha uyarmayacaktır.
    Yani öyle zanetttiğin gibi sık sık bu şekilde uyarılmıyorum sadece kritik uygulamalarda kesinlikle uyarmasını sağlıyorum.Eğer seni uyarmıyorsa kullandığın yazılım hemen sisteminden kaldırıp at bence.
    Çünkü nete senin isteğin dışında açılmak isteyen bir program zaten pek tekin değildir.Diğer firewall ayarı ise High konumunda kalmalı.Alarmın gösterilmemesi sağlamak bir şeyi değiştirmez o sadece bilgi amaçlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 7 Ekim 2005, 21:49:54 >

• valla PCAudit ve PCSuperScaner bu iki progarmı denedim, açıkça saldırıya açık halde bekliyoruz KAspersky var diye güveniyoruz, hiç bir önlem almadı, Birde üstüne üstlük ayarlar HIGH'teydi. Bu Zone Alarmı Denemek lazım

Ben genelde manual ayarları kullanıyorum yani herşeyi bana soracak şekilde ayarlıyorum.
    Zone alarm'ın ince ayarları aslında daha çok izin verilmek istenen bir port aralığı için kullanılıyor,çokta kurcalanmasına gerek yok.
    Benim genel prensibim herşeyi bana sormasını sağlamak.Kaspersky ayarlarını açıkçası bilmiyorum ama programların yönetimi için mutlaka manual ayar tarzında birşeyler olmalı.Firewall zaten high olarak kalsın.

ben ZoneAlarm Pro'dan bahsediyorum, sen Security Suite mi diosun acabaa? ben Proda hiç port ayarı görmedim, portları bile görmedim, moralim bozuldu çıkarttım. benim demin bahsettiğim şuydu: mesela zonealarm Windows Gezgini nin çalışmamasını istiyor. sakıncalıdır diip duruyor, anlamadım gtti. Sakıncalı dediği W.gezgnini bloklarsan kendi Belgelerim'e bile giremezsin. Yani ben Program ayarları zor diyorum. Server ayarları falan..(svchost, lsass,alg.exe gibi) bunları blokluyosun bi türlü izin veriosun bi türlü. yeşil tickler, kırmızı çarpılar.. saçma buldum, kafamı yordu 2 günde. kaldrp attım, yoksa bilgisayarı atcaktım...

• quote:

Orjinalden alıntı: _eDDie_

valla PCAudit ve PCSuperScaner bu iki progarmı denedim, açıkça saldırıya açık halde bekliyoruz KAspersky var diye güveniyoruz, hiç bir önlem almadı, Birde üstüne üstlük ayarlar HIGH'teydi. Bu Zone Alarmı Denemek lazım

harbi bende de Kaspersky uçtu. vay anam vay.. rus işi işte... da ben ZoneAlarma uyuzum, ben ne kurcam şimdi

•  Bilgisayar Güvenliğini Test Etmek

Örnek amacıyla program control bölümünden bir resim aldım.Göreceğin gibi üstüne geldiğin ve güvendiğin yazılımların üstüne gelerek istediğin gibi seçim yapabilirsin.
    ALLOW:İzin verir
    DENY:Bloklar.
    ASK:Her zaman sorar.

Bu arada örneğin windows explorer durup duruken sana nete çıkmak için soru sorarsa bu hiç de iyiye alamet değildir çünkü pcaudit bunu kullanarak da internete açılmaya çalışmaktadır.
    Yinede emin olmadığında az önce belirttiğim gibi "remember" kısmını check etmezsin ve sadece bir kereye mahsus bloklamış olursun.
    Zone Alarm Pro kullanıyorum ve açıkçası sistemimde hiçbir sorunla karşılaşmadım ve tam anlamıyla hakim durumdayım ,yani bir engel yada problem çıkarmadı.
    Biraz kurcalaman gerekiyor ama inan daha sonra çok rahat ediyorsun.Herşeyi kendi hallediyor.

• saol ama ısınamadım be Feylesof bee... o işaretler kafamı karıştrıyo, maymun edio benii. Access için ayrı, Server için ayrı.. çok lüzumsuz. bence dier firewallar daha kolay yaa.. çok saol genede.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.