Şimdi Ara

Apple'dan geri vites; Flash'lı uygulamaların önü açılıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
9.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="Apple'dan geri vites; Flash'lı uygulamaların önü açılıyor"


    2007 yılında tanıtılan 1.Nesil iPhone'la birlikte 3.parti uygulamalara izin vermediği için eleştiri oklarının yöneldiği Apple, iOS 2.0 ile birlilte dünyanın en popüler mobil uygulama platformunu hayata geçirerek, en çok eleştirildiği konuyu kendi lehine çevirmeye başarmıştı. Ancak Apple'ın uygulamaları geliştirme sürecinde getirdiği bazı kısıtlamalar ve hazırlanan her uygulamanın AppStore'da yer alabilmesine ancak kendi onayıyla izin vermesi kimi çevreler tarafından eleştirilmiş, kimi çevrelerse destek vermişti.


    Fakat Apple, yayınladığı basın açıklamasıyla iOS Geliştirici Programı Lisans'ında 3.parti geliştirme araçlarının önünü açacak bazı değişiklikler yaptığını duyurdu;


    "AppStore'u daha iyi hale getirebilmek için çalışıyoruz. Geliştiricilerimizden gelen dönüşleri dinledik ve buna bağlı olarak iOS Geliştirici Programı Lisans'nın 3.3.1, 3.3.2 ve 3.3.9 numaralı maddelerinde önemli değişiklikler yaparak, bu senenin başında koyduğumuz bazı kısıtılamaları kaldırdık.


    Özellikle, biz geliştirme kitleri kullanılarak iOS uygulamaları geliştirilmesindeki kısıtılamaları kaldırıyoruz. İhtiyacımız olan güvenliği koruyarak, yaptığımız bu değişiklik geliştiricilerimize istedikleri rahatlığı sağlamayı amaçlıyoruz."



    alt="Apple'dan geri vites; Flash'lı uygulamaların önü açılıyor"

    Kısıtlama neydi ? Şimdi ne olacak ?


    Adobe ile Apple arasındaki Flash tartışmalarının sürdüğü bir dönemde; Adobe, CS5 ile sunduğu özellik ile geliştiricilerin hazırladıkları Flash uygulamalarının iOS platformuna kolayca entegre edilmesini sağlıyordu. Ancak Adobe'un bu girişimine Apple'dan anında cevap gelmiş ve iOS Geliştirici Lisansı'nının 3.3.1 bölümünde yapılan değişiklik ile kısıtılama getirilmişti. Apple'ın Nisan ayında yaptığı bu değişiklikle uygulamaların sadece Objective-C, C, C++ ya da iOS WebKit Engine kullanılarak JavaScript dilinde yazılmasına izin verildiği duyrulmuştu.


    Fakat Apple, yaptığı son değişiklikle 3.3.1 maddesinde yer alan diller ilgili kısıtlamayı kaldırarak, geliştiricilerin 3.parti geliştirme kitlerini kullanmasının önünü açmış oldu.


    Adobe'un hisse değeri %12 arttı


    Apple'ın bu açıklamasının ardından Adobe'da yaptığı basın açıklamasıyla, geliştiricilere Flash'la hazırladıkları uygulamaları rahatlıkla iOS platformuna entegre etmelerini sağlayan özelliğin Flash Professional CS5'de mevcut olduğunu belirterek bu özelliği geliştirmeye devam edeceklerini duyurdu.


    Son olarak, Adobe'dan yapılan bu açıklamasıyla birlikte NASDAQ'de işlem gören hisselerinin değerinin %12 arttığını belirtelim.









  • oooooohhh Flash da geliyo artık.. Dadından yenmez ayfonun
  • Rekabet her zamanki gibi biz kullanıcılara yarıyor. Teşekkürler Android!
  • Dizi convert ile uğraşmayım yeter bana flash :)
  • Browser ici flash desteginin onu acilmiyor bununla, o konudaki sozlesme maddesi yerinde duruyor. Bu degisiklik Adobe un iPhone packagerinin onunu acti yani millet Flash ile application gelistirip App Store dan dagitabilecek.
  • Shady güzel haber.

    İyi bayramlar.
  • Süper Bir Haber.
  • mobil internet için de yakında inşallah aktif olur.
  • apple bu kısıtlamaları kaldırarak en önemli silahı olan appstore' u geliştirmeye devam ediyor bu arada android ne kadar stabil bi işletim sistemi olsada program çokluğu ve kalitesi olarak iOS' un eline su dökemez bunu uzun süre iOS kullanıp sonra android kullanmaya başlayınca daha iyi anlıyorum
  • uwww habere bak..

    eger safariye flash gelirse güzel olur.ancak ayarlar kısmından kapatıp açma özelligi olsa güzel olur mesela.ben pek aramıyorum açıkçası flashı.lazım oldugunda kullanmak isterim tabi
  • yapılan saçma sapan flash oyunları apple storeu doldurmaya başlayacak desenize
  • güzel haber
  • hani flash olmekte olan bir teknolojiydi,yavasti,guvenlik aciklariyla doluydu, dokunmatik destegi yoktu....hepsi palavra :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabbitweed

    hani flash olmekte olan bir teknolojiydi,yavasti,guvenlik aciklariyla doluydu, dokunmatik destegi yoktu....hepsi palavra :)


    +9
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realbrutal

    yapılan saçma sapan flash oyunları apple storeu doldurmaya başlayacak desenize


    AppStore'deki oyunların yarısı o saçma sapan oyunlardan farkı yok ve flaşı sadece oyun olarak gören bir zihniyette bu gelişmenin faydası olmaz nasıl olsa flaş kötü, eski, batarya düşmanı bir eklenti.

    Geçen gün flash professional CS5'i yüklediğimde görünce şaşırmıştım iPhone OS yazısını.
  • Yok ya öyle deme. Fanboylar öyle şeyler söylemez.

    Şimdi fanboy ların şöyle demesi lazım:Aha Apple yapacağını yaptı yine, flash ile uygulama yaptıracak. Mükemmel bir fikir. İyi ki var Apple, böyle şeyler başkasının aklına gelmez. Daha önce hiç kimsenin aklına gelmemişti flash ile uygulama yapmak oyun yapmak. Yani flash kötü değil artık, eski teknoloji falan da değil, çünkü Apple kullanmaya karar verdi, bundan böyle flash çok iyi bir teknoloji, Apple buldu gibi bir şey flashı :))) Adobe Apple'ın yan firması değil miydi zaten? :)) gibi şeyler yazmaları lazım appboyların :) Bu tabiri de ben buldum, fanboy lafı eskidi, appboy daha iyi :)))
  • apple iphone,iphone 3g ve iphone 3gs de adobeye savaş açmıştı ne konular açılmış kimler bize neler ve neler söylemişlerdi. şimdi apple 1 ghz işlemcili iphone 4'ü piyasaya sürünce adobeye göz kırpıyor noldu html5 diye savunan arkadaşlar nereye kayboldu şimdi niye birtanesi burda sesini çıkarmıyor? biz 1 ghz işlemcili telefonu ocakta aldık iphone'umuzu satıpta!

    kızdığım asıl konu şu apple düşük segment ve kalitede donanımı olan bir telefonu yazılım yoğunluğu olan bir markete güvenerek 1.800 gibi fiyatlara bize kasıyorken biz sesimizi çıkarmıyoruz! iphone 4 geçen eylülde satılacaktı aslında ama sonuna s koyup yeniymiş gibi aynı makineyi sattılar, biz tüketicileri düşünüp geçen seneki fiyatlardan satıpta ayıplarını örtseler diyorum içimden ama kendim bile buna inanmıyorum düşündüğüm halde! neyse inşallah bu taktiği bırakırda bu telefonu adam gibi maskul bir fiyatdan piyasaya sürerler. cihaza diyecek bir sözüm yok ama bu cihazın donanımı geçen sene bizim önümüze sunulmalıydı bu sene asla değil Saygılar...




  • yenilik iyidir
  • Sonunda yola geldi
  • Neden bu sefer kendisi çıkıp açıklama yapmadı:)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.