Şimdi Ara

Yeni jetta 1.4TSİ mı? octavia 1.4 TSİ ELEGANCE mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
5.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam
    epeydir araştırıyorum yeni jetta 1.4TSİ 160HP almayı düşünüyordum.Ancak fiyatına baktım şuanki jetta bile benim istediğim özellikte olan(1.4DSG tiptronik comfort+extra donanımlar) 58000'e mal oluyor.Yeni jettayı da hesaba kadarsak bu fiyatın 60,000tlden aşağı olmayacağı kesin, şans eseri forumda gözüm octavyaya takıldı.Hem ucuz hemde tüm özellikler var arabada hill holder cruise control ahşap döşeme dsg şanzıman ve 49000tlye elgance modeli alınıyor sizce hangisi mantıklı lütfen değerli görüşlerinizi esirgemeyin,ayrıca skodayı da vw üretiyor diye duydum tam olarak ne kadar doğru bilemiyorum.



  • evet vw üretimidir, ufak nüanslar dışında alt yapı olarak neredeyse aynı araçlardır, aynı teknolojiyi paylaşırlar.

    seçim size kalmış, fiyat olarak Octavia Jetta' dan daha cazip, ancak tasarımı benim hiç hoşuma gitmiyor. (makyajlanmadan önce daha iyiydi bence)

    yine de,

    hemen alacak olsaydım Octavia' yı,

    bekleme imkanı varsa Yeni Jetta' yı tercih ederdim.

    Yeni Jetta tasraım ve teknik açıdan oldukça olgun bir araç olacak gibi.
  • bilgi ve öneri için çok teşekkürler,benim kafamdaki soru şöyle galiba 11-12000tl için jetta almaya değermi? yani fazla para verdim ama çok üstün bi araba aldım diyebilecekmiyim bekleyebilirim acelem yok yoksa
  • kesinlikle demeyeceksin çok küçük farklar bulabilirsin onlarda o fiyat farkına kesinlikle değmez iki araç arasındaki en büyük fark ikinci elde ortaya çıkar jetta daha kolay ve daha az değer kaybıyla satarsın ama sonuçta satılmaz diye bişeyde yok birini 1 ayda diğerini 3 ayda satarsın fark bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talkingbrother -- 9 Eylül 2010; 22:16:05 >
  • yeni jetteyı yollarda gormeden yorum yapmak pek dogru olmaz ama yenı arabaların ılk partılerı bazen sorunlu olabılıyor hemen alamamk gerekır... aynı arabaya daah fazla vermekte bence gereksız... octavia jettadan cok daha oturaklı bır kasaya sahıp... sınıfın standartlarının ustunde... benım tercıhım octavia olurdu ama jettayıda yollarda gormek lazım sonucta yenı kasa bır arac. jette geldıgınde adım bası jetta gorecegız ben genelde fazla bulunan aracları almak ıstemıyorum karar sızın.
  • donanım durumlarını bilmediğim için fiyat hakkında pek birşey diyemiyorum ancak 11-12 bin TL fark olmaması lazım, emin misin bu konuda?


    ...

    pişmanlık konusunda şunu söyleyebilirim; eğer Octavia' yı istemeye istemeye alacaksan hiç alma, içine sinmez daha sonra ve bekle yeni Jetta' yı da gör öyle karar ver.

    Ama Octavia' yı da gidip yakından bakıp, içini dışını kurcalayıp beğendiysen beklemek de istemiyorsan yani içine sindiyse al, teknik olarak ufak nüanslar dışında bir fark yok iki araç arasında. seni mutlu eder içine sindikten sonra.

    ama dediğim gibi yeni Jetta biraz daha olgun bir araç olarak çıkacak ve 1.2 TSI motor da sunulacak, giriş seviyesi olacağından fiyatı da çok yüksekte olmaz, içine tam olarak sinmediyse beklemekte sakınca yok; Octavia kaçmıyor.
  • jetta makyaj mı olacak yoksa kasamı değişek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talkingbrother

    jetta makyaj mı olacak yoksa kasamı değişek

    Kasa değişecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali Dogukan


    quote:

    Orijinalden alıntı: talkingbrother

    jetta makyaj mı olacak yoksa kasamı değişek

    Kasa değişecek

    o zaman beklemek mantıklı ama giriş seviyesi bile olsa doğuş otonun uygun fiyatlı bir araç satacağına hiç inanmıyorum ....hemde kasa değiştirmiş jetta yı .....bi dünya talep olur şimdi bu araca doğuşta burnundan kıl aldırmaz
  • şimdi benim alacağım modeller şöyle olacak şuanki jetta için 1.4TSİ 122hp dsg tiptronik confort metalik boya esp falan herşey var yani vw sitesinde 58000tl yazıyor.Octavia için ise 1.4TSİ 125 hp elegance herşey full bunda da 49000tl yazıyor. Yeni jettada da 1.4 dsg 160hp motor düşündüğüme göre fiyatın 60000tlden aşağı olması imkansız yani her iki otomobilin hemen hemen full versiyonları arasında 12,000tl fark var.Markada çok takıntım yok.Kalite olsun içine oturunca içime sinen bi araç olsun daha makbul benim için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drkayzer

    şimdi benim alacağım modeller şöyle olacak şuanki jetta için 1.4TSİ 122hp dsg tiptronik confort metalik boya esp falan herşey var yani vw sitesinde 58000tl yazıyor.Octavia için ise 1.4TSİ 125 hp elegance herşey full bunda da 49000tl yazıyor. Yeni jettada da 1.4 dsg 160hp motor düşündüğüme göre fiyatın 60000tlden aşağı olması imkansız yani her iki otomobilin hemen hemen full versiyonları arasında 12,000tl fark var.Markada çok takıntım yok.Kalite olsun içine oturunca içime sinen bi araç olsun daha makbul benim için

    Benim tavsiyem 58 bine 1.4 TSI 125 HP Suberb Elegance almanız.C sınıfı yerine,D mi E mi diye tartışılan Superb alın.Diz mesafesi mükemmel.125 HP TSI motor ile de performansı tatmin edicidir.
  • 60 bin jetta vereye kadar superb derim 50 bini geçmeyeceksen octi derim jetta ya o parayı hakedecek kadar tutulan bir araç değil
  • cevaplar için teşekkürler superbye baktım 58000tllik modeli benim istediğim donanımda değil şuan için octavianın fullu daha yakın duruyor
  • bence jetta daha iyi
  • eger o fıyatlara cıkabılecekesenız kesınlıkle superb derım... superb gerceketen adı gıbı bır arac, gıttıgınız heryerde bakısları ustune toplayan bır arac.. hele o arka koltukta oturmak yokmu ınsan kendını lımuzınde zanneder... acıkcası jetta benım sekıl olarak pek sevmedıgım bır arac... octi yada superb cok daha ıyı bır secenek olabılır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talkingbrother

    jetta makyaj mı olacak yoksa kasamı değişek


    kasa değiştirecek 2010 sonunda gelecek jettalar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Warrıor Sako


    quote:

    Orijinalden alıntı: talkingbrother

    jetta makyaj mı olacak yoksa kasamı değişek


    kasa değiştirecek 2010 sonunda gelecek jettalar


    Ama kasa değişimlerinde ilk sene kronik arızaların olduğu dönemdir, dikkat
  • Kriterleriniz, seçenekleriniz farklı olabilir ama 50 bin tl civarına şahsen D sınıfı bir araç düşünürdüm
  • octavia jettadan bi üst sınıftır.passat la jettanın arasında bir sınıf.passata daha yakındır kı şuankı passatlarla , octavia arasında tasarım olarak sadece kapı eşikleri konsol duruşu ve dış görünüm farkı vardır.diger geri kalan herşey iç mekanda aynı yerdedir.görünüm için 10 11 bin tl daha fazla veririm diyorsanız karar tabiyki sizin.ancak yeni kasa jettalarla şuankı kasa arasında bi 5 6 bin tl oynar yanı alıcagınız jetta 50 bin tl iken 55 56 bine çıkar.bu rakamlara çıkabiliyorsanız 46 bine 1,4 tsı 125 hp superb veya 58 bine elegance donanımını tavsiye ederim.bana soracak olursanız octavia derim fiyat olarak uygun ve aynı özellıkler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacksea533

    octavia jettadan bi üst sınıftır.passat la jettanın arasında bir sınıf.passata daha yakındır kı şuankı passatlarla , octavia arasında tasarım olarak sadece kapı eşikleri konsol duruşu ve dış görünüm farkı vardır.diger geri kalan herşey iç mekanda aynı yerdedir.görünüm için 10 11 bin tl daha fazla veririm diyorsanız karar tabiyki sizin.ancak yeni kasa jettalarla şuankı kasa arasında bi 5 6 bin tl oynar yanı alıcagınız jetta 50 bin tl iken 55 56 bine çıkar.bu rakamlara çıkabiliyorsanız 46 bine 1,4 tsı 125 hp superb veya 58 bine elegance donanımını tavsiye ederim.bana soracak olursanız octavia derim fiyat olarak uygun ve aynı özellıkler.


    Octavia gayet D segmentidir, C ile D arasında değildir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.