Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
PLC proğramlama için yardım

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> PLC proğramlama için yardım Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
kod27

2 Ekim 2005; 18:23:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

meraba arkadaşlar öncelikle plc nedir plc le neler yapılr bunları öğrenmek istiyorum plc yi öğrenmek için ne yapmak lazım ve hangi proğramlama dilini öğrenmem şart bana kursuna git demeyin kursuna gidemem bunu internet ortamında öğrenebilirmiyim münkünmü çünkü ortalama hergün 6 saat internet ortamındayım ve azimliyim bana şu anda gerekli olan nerden başlamam gerektiği ve dökümanlara nerden ulaşabilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim amacım iyi bir plc proğramcısı olmak tabi bunu bana yardımcı olacak arkadaşlar sayesinde başarabilirim.

rafet32

2 Ekim 2005; 19:39:10 

PLC programlanabilir logic controller kelimelerin kısaltılmış biçimidir.

Fabrikalarda çalışan pekçok makinanın kontrolü PLC ler ile yapılmaktadır.

Çok kısa bir tanım ile plc , programın yüklendiği ve bu programın çalıştığı CPU ünitesi, cpuye ve diğer kartlara enerji sağlayan güç kaynağı, ve uygulamanın ihtiyaçlarına göre seçilen giriş, çıkış, sıcaklık, haberleşme, hızlı sayıcı kartları... gibi donanımlardan oluşur.

Program yazılmadan önce uygulanın ihtiyaçlarına göre ihtiyaç duyulan modüller bir araya getirilir ve cpu üniteside bağlanır. Programlamaya bu aşamadan sonra geçilir.

Programlamada ise yaygın olarak ladder programlama mantığı kullanılır. Her marka plc üreticisi kendi programlama yazılımı kendisi ücretli veya ücretsiz olarak sağlar.

Öğrenme aşamasında öğrenmek istediğin markaya ait editörü edinmen gerekir. Bazı editörlerde simülasyon özelliğide bulunmaktadır. Yazdığın programı bir plc ye ihtiyaç duymadan pc ortamında çalıştırabilirsin.

Çeşitli plc markaları, Omron, Siemens, Telemecanique....

kod27

2 Ekim 2005; 22:22:39 

quote:

Orjinalden alıntı: rafet32

PLC programlanabilir logic controller kelimelerin kısaltılmış biçimidir.

Fabrikalarda çalışan pekçok makinanın kontrolü PLC ler ile yapılmaktadır.

Çok kısa bir tanım ile plc , programın yüklendiği ve bu programın çalıştığı CPU ünitesi, cpuye ve diğer kartlara enerji sağlayan güç kaynağı, ve uygulamanın ihtiyaçlarına göre seçilen giriş, çıkış, sıcaklık, haberleşme, hızlı sayıcı kartları... gibi donanımlardan oluşur.

Program yazılmadan önce uygulanın ihtiyaçlarına göre ihtiyaç duyulan modüller bir araya getirilir ve cpu üniteside bağlanır. Programlamaya bu aşamadan sonra geçilir.

Programlamada ise yaygın olarak ladder programlama mantığı kullanılır. Her marka plc üreticisi kendi programlama yazılımı kendisi ücretli veya ücretsiz olarak sağlar.

Öğrenme aşamasında öğrenmek istediğin markaya ait editörü edinmen gerekir. Bazı editörlerde simülasyon özelliğide bulunmaktadır. Yazdığın programı bir plc ye ihtiyaç duymadan pc ortamında çalıştırabilirsin.

Çeşitli plc markaları, Omron, Siemens, Telemecanique....

teşekürler kardeş beni baya aydınlattın bildiğim kadarıyla siemens in plc leri türkiyede baya yaygın o yüzden kendimi siemens in ürettiği modellerde geliştirmek istiyorum bunun için gerekli dökümanları nerden bulacağım konusunda yardımcı olursan sevinirim. ayrıca pascal proğramınında da plc de kullanıldığını duydum pascal öğrenmem şartmı

sencerks

3 Ekim 2005; 10:47:50 

evet endüstriyel alanda en çok tercih edilen PLC markası SIEMENS
SIEMENS firması bu konuda gerçekten başarılı..

arkadaş gerçekten güzel anlatmış..
simülasyon programlarla kontrol olanağı sağlayabilirsin..

ben 1 sene boyunca okulda ders olarak gördüm..
eğlenceli zevkli bir konu PLC

kolay gelsin..

BU BİR RÜYAYSA BENİ SEN UYANDIRMA
EĞER UYANIKSAM BENİ ASLA UYUTMA
astral32

3 Ekim 2005; 12:17:57 

PLC PROGRAMLAMANIN CESİTLİ YOLLARI VAR BENCE EN KOLAY LADDER DİYAGRAMDIR.ÖGRENMESİ VE CÖZMESİ DAHA KOLAY YANİ.BEN SANA SİMENS LOGO VEYA LADSİM ÖNERİRİM BUNLARI BULABİLİRSEN BİLGİSAYARDA SİMÜLASYON DA YAPABİLİRSİN.
LOGO YAKLASIK ÖGRETİM SETİ FİYATI 300 DOLAR.
LADSİMİ İNTERNETTEN BULABİLİRSİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astral32 -- 3 Ekim 2005, 12:18:43 >

''EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN'DİR''
Milli işletim sistemimiz olan PARDUS 2008 işletim sistemini sonuna kadar destekliyorum
klutch

3 Ekim 2005; 15:47:15 

bizim okula sim200 den 10 taen gelmiş busene görcez diyolar ama bakıcaz

canakkale_ece

3 Ekim 2005; 15:50:22 

PLC anlamak isteyen herkez için çok zevkli bir ders ve konu.

Ben mitsubishi PLC kullanmıştım çok kolay ve kullanışlı.

Kafa karışmasını önlemek için Ladder diagramını mutlaka kullanın arkadaşlar.

MSN: canakkale_ece@mynet.com
kod27

3 Ekim 2005; 19:34:40 

arkadaşlar hepiniz beni biraz aydınlattınız ama sorumun cevabını tam alamadım plc ile ilgili şöyle sıfırdan eğitim veren hiç site yokmu ben bulamadım eğitim amaçlı hiç döküman yokmu bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum

melih.yanardağlar

6 Ekim 2005; 10:46:07 

Bu site işini görürümü..
http://www.plcprogramlama.com/

http://www.elkoser.com/ Beylikdüzü Elektronik Kart Tamiri.
minnik

Sisteme Gözat

7 Ekim 2005; 11:01:12 

Simülasyon programı olarak ne öneriyorsunuz.

..::Yaşamak Sanattır::..
İletişim : PM
Tek Tık Ötede..
astral32

7 Ekim 2005; 19:30:39 

PLC KONUSUNDA KİTAP ÖNERİSİ OLAN VARMI YANİ KİTABI VE KİTAP LARIN İÇİNDEKİ ÖRNE4KLERİ BİTİRDİKTEN SONRA BEN PLC BİLİYORUM DEDİREBİLECEK BİR KİTAP ÖNERİSİ OLAN VARMI

''EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN'DİR''
Milli işletim sistemimiz olan PARDUS 2008 işletim sistemini sonuna kadar destekliyorum
kod27

8 Ekim 2005; 1:00:47 

valla bende öyle kitaplar arıyorum ama bulamadım inşallah bu konuda bilgisi olan yardımcı olur

TerribleSilence

8 Ekim 2005; 10:11:33 

walla öle kitaplar zamanında bende aramıstım,ama bulamamıstım,tabi o zamanlar plc hakkında pek bişey bilmiyordum.suanda iiyim diyemem ama kitapla olacak bişey degil plc,onu ögrendim.oturup yazıcaksın ufak dan ufaktan programlar,kagıt üzerinde geliştirilebilicek bi olay deil
mesela su Salman Kurtulan ın "plc ile endüstiyel otomasyon" isimli kitabı war bende,ama tatminkar degil.daha dogrusu kitap uygulamaya piyasaya göre degilde daha cok akademik bi kitap.zaten ülkemizde yazılan kitapların cogusu bu durumda kalıyo,cok tatminkar olamıyo malesef.bilmem yanlısmı düşünüyorum

Long Live Heavy Metal
alg444

9 Ekim 2005; 0:19:35 

http://www.mhj-software.com/de/
bu sitede simens s5 ve s7 (vipa) için demo(süre sınırlaması yok) programlama ve similasyon prgsi var.

http://www.otomasyon.gen.tr/
ihtimaller_fora

9 Ekim 2005; 1:04:20 

alg444 direk linkleri vermen mümkün mü ?Site almanca da

...zaman tüneli:

borntobewild --> syskey --> ihtimaller_fora

The_EnS

10 Ekim 2005; 23:27:53 

Siemens S7-200 için hazırlanmış kalınca bir kitap var şuan ismini hatırlamıyorum ama ön kapağında Siemens S7-200 yazıyordu. Sıfırdan başlayanlar için oldukça uygun tabiki ileri düzeyde olanlar içinde uygun. Bayaa kalın ve ebat olarakta büyük bir kitap renk olarakta mavi idi. Kadıköyden 1 sene önce 22YTL ye almıştım. Herkese tavsiye ederim..

TerribleSilence

21 Ekim 2005; 8:37:32