PLC proğramlama için yardım (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik

kod27 -> PLC proğramlama için yardım (2 Ekim 2005; 18:23:09)

meraba arkadaşlar öncelikle plc nedir plc le neler yapılr bunları öğrenmek istiyorum plc yi öğrenmek için ne yapmak lazım ve hangi proğramlama dilini öğrenmem şart bana kursuna git demeyin kursuna gidemem bunu internet ortamında öğrenebilirmiyim münkünmü çünkü ortalama hergün 6 saat internet ortamındayım ve azimliyim bana şu anda gerekli olan nerden başlamam gerektiği ve dökümanlara nerden ulaşabilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim amacım iyi bir plc proğramcısı olmak tabi bunu bana yardımcı olacak arkadaşlar sayesinde başarabilirim.

rafet32 -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (2 Ekim 2005; 19:39:10)

PLC programlanabilir logic controller kelimelerin kısaltılmış biçimidir.

Fabrikalarda çalışan pekçok makinanın kontrolü PLC ler ile yapılmaktadır.

Çok kısa bir tanım ile plc , programın yüklendiği ve bu programın çalıştığı CPU ünitesi, cpuye ve diğer kartlara enerji sağlayan güç kaynağı, ve uygulamanın ihtiyaçlarına göre seçilen giriş, çıkış, sıcaklık, haberleşme, hızlı sayıcı kartları... gibi donanımlardan oluşur.

Program yazılmadan önce uygulanın ihtiyaçlarına göre ihtiyaç duyulan modüller bir araya getirilir ve cpu üniteside bağlanır. Programlamaya bu aşamadan sonra geçilir.

Programlamada ise yaygın olarak ladder programlama mantığı kullanılır. Her marka plc üreticisi kendi programlama yazılımı kendisi ücretli veya ücretsiz olarak sağlar.

Öğrenme aşamasında öğrenmek istediğin markaya ait editörü edinmen gerekir. Bazı editörlerde simülasyon özelliğide bulunmaktadır. Yazdığın programı bir plc ye ihtiyaç duymadan pc ortamında çalıştırabilirsin.

Çeşitli plc markaları, Omron, Siemens, Telemecanique....

kod27 -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (2 Ekim 2005; 22:22:39)

quote:

Orjinalden alıntı: rafet32

PLC programlanabilir logic controller kelimelerin kısaltılmış biçimidir.

Fabrikalarda çalışan pekçok makinanın kontrolü PLC ler ile yapılmaktadır.

Çok kısa bir tanım ile plc , programın yüklendiği ve bu programın çalıştığı CPU ünitesi, cpuye ve diğer kartlara enerji sağlayan güç kaynağı, ve uygulamanın ihtiyaçlarına göre seçilen giriş, çıkış, sıcaklık, haberleşme, hızlı sayıcı kartları... gibi donanımlardan oluşur.

Program yazılmadan önce uygulanın ihtiyaçlarına göre ihtiyaç duyulan modüller bir araya getirilir ve cpu üniteside bağlanır. Programlamaya bu aşamadan sonra geçilir.

Programlamada ise yaygın olarak ladder programlama mantığı kullanılır. Her marka plc üreticisi kendi programlama yazılımı kendisi ücretli veya ücretsiz olarak sağlar.

Öğrenme aşamasında öğrenmek istediğin markaya ait editörü edinmen gerekir. Bazı editörlerde simülasyon özelliğide bulunmaktadır. Yazdığın programı bir plc ye ihtiyaç duymadan pc ortamında çalıştırabilirsin.

Çeşitli plc markaları, Omron, Siemens, Telemecanique....

teşekürler kardeş beni baya aydınlattın bildiğim kadarıyla siemens in plc leri türkiyede baya yaygın o yüzden kendimi siemens in ürettiği modellerde geliştirmek istiyorum bunun için gerekli dökümanları nerden bulacağım konusunda yardımcı olursan sevinirim. ayrıca pascal proğramınında da plc de kullanıldığını duydum pascal öğrenmem şartmı

sencerks -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (3 Ekim 2005; 10:47:50)

evet endüstriyel alanda en çok tercih edilen PLC markası SIEMENS
SIEMENS firması bu konuda gerçekten başarılı..

arkadaş gerçekten güzel anlatmış..
simülasyon programlarla kontrol olanağı sağlayabilirsin..

ben 1 sene boyunca okulda ders olarak gördüm..
eğlenceli zevkli bir konu PLC

kolay gelsin..

astral32 -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (3 Ekim 2005; 12:17:57)

PLC PROGRAMLAMANIN CESİTLİ YOLLARI VAR BENCE EN KOLAY LADDER DİYAGRAMDIR.ÖGRENMESİ VE CÖZMESİ DAHA KOLAY YANİ.BEN SANA SİMENS LOGO VEYA LADSİM ÖNERİRİM BUNLARI BULABİLİRSEN BİLGİSAYARDA SİMÜLASYON DA YAPABİLİRSİN.
LOGO YAKLASIK ÖGRETİM SETİ FİYATI 300 DOLAR.
LADSİMİ İNTERNETTEN BULABİLİRSİN

klutch -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (3 Ekim 2005; 15:47:15)

bizim okula sim200 den 10 taen gelmiş busene görcez diyolar ama bakıcaz

canakkale_ece -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (3 Ekim 2005; 15:50:22)

PLC anlamak isteyen herkez için çok zevkli bir ders ve konu.

Ben mitsubishi PLC kullanmıştım çok kolay ve kullanışlı.

Kafa karışmasını önlemek için Ladder diagramını mutlaka kullanın arkadaşlar.

kod27 -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (3 Ekim 2005; 19:34:40)

arkadaşlar hepiniz beni biraz aydınlattınız ama sorumun cevabını tam alamadım plc ile ilgili şöyle sıfırdan eğitim veren hiç site yokmu ben bulamadım eğitim amaçlı hiç döküman yokmu bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum

melih.yanardağlar -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (6 Ekim 2005; 10:46:07)

Bu site işini görürümü..
http://www.plcprogramlama.com/

minnik -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (7 Ekim 2005; 11:01:12)

Simülasyon programı olarak ne öneriyorsunuz.

astral32 -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (7 Ekim 2005; 19:30:39)

PLC KONUSUNDA KİTAP ÖNERİSİ OLAN VARMI YANİ KİTABI VE KİTAP LARIN İÇİNDEKİ ÖRNE4KLERİ BİTİRDİKTEN SONRA BEN PLC BİLİYORUM DEDİREBİLECEK BİR KİTAP ÖNERİSİ OLAN VARMI

kod27 -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (8 Ekim 2005; 1:00:47)

valla bende öyle kitaplar arıyorum ama bulamadım inşallah bu konuda bilgisi olan yardımcı olur

TerribleSilence -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (8 Ekim 2005; 10:11:33)

walla öle kitaplar zamanında bende aramıstım,ama bulamamıstım,tabi o zamanlar plc hakkında pek bişey bilmiyordum.suanda iiyim diyemem ama kitapla olacak bişey degil plc,onu ögrendim.oturup yazıcaksın ufak dan ufaktan programlar,kagıt üzerinde geliştirilebilicek bi olay deil
mesela su Salman Kurtulan ın "plc ile endüstiyel otomasyon" isimli kitabı war bende,ama tatminkar degil.daha dogrusu kitap uygulamaya piyasaya göre degilde daha cok akademik bi kitap.zaten ülkemizde yazılan kitapların cogusu bu durumda kalıyo,cok tatminkar olamıyo malesef.bilmem yanlısmı düşünüyorum

alg444 -> bu adrese bak (9 Ekim 2005; 0:19:35)

http://www.mhj-software.com/de/
bu sitede simens s5 ve s7 (vipa) için demo(süre sınırlaması yok) programlama ve similasyon prgsi var.

ihtimaller_fora -> Cevap: bu adrese bak (9 Ekim 2005; 1:04:20)

alg444 direk linkleri vermen mümkün mü ?Site almanca da [;)]

The_EnS -> Cevap: bu adrese bak (10 Ekim 2005; 23:27:53)

Siemens S7-200 için hazırlanmış kalınca bir kitap var şuan ismini hatırlamıyorum ama ön kapağında Siemens S7-200 yazıyordu. Sıfırdan başlayanlar için oldukça uygun tabiki ileri düzeyde olanlar içinde uygun. Bayaa kalın ve ebat olarakta büyük bir kitap renk olarakta mavi idi. Kadıköyden 1 sene önce 22YTL ye almıştım. Herkese tavsiye ederim..

TerribleSilence -> Cevap: siemens logo soft "programlanabilir röle" (21 Ekim 2005; 8:37:32)

sonuc olarak arkadaslar,yabancı yada yerli uygulamalı örneklerin oldugu saglam bir site yada kitap yokmudur yani.bu işle ilgilenen arkadaslarıdan bilen varsa umarım konuya bi el atar.[:'(]

zile -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (21 Ekim 2005; 11:34:27)

bence plc bi satranç gibidir tüm kurallarını öğrenirsin ama programlaması çok farklı bi olaydır.öncelikle siemens s7-200 ü ögrenmeni tavsiye ederim.bunu oturtursan diğer plcleri daha kolay öğrenebilirsin.Selman Kurtalanın kitapları iyidir.çeşitli plc lerin simulasyon programları var.s7-200 un simulasyonunu bulursan haber ver.ben bulamadım.[:'(]

TerribleSilence -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (21 Ekim 2005; 15:10:48)

s7-200 miçin bu piyasadaki kitap nasıldır,recep cetinin kitabi arkadaslar.siemense ilk kez adım atacam o bakımdan bi kaynak arıyorum,mitsubishi kullandım daha ewwel

sarikayamusa -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (7 Kasım 2005; 12:31:18)

Istanbulutu

sarikayamusa@gmail.com atabilirsen cok sevinirim....

serkanmj -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (10 Kasım 2005; 21:51:27)

MERHABA BAHSETTİĞİNİZ LİSANS TEZİNİ serkanmj@gmail.com A BIRAKABİLİR MİSİNİZ?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

ayhancem -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (11 Kasım 2005; 16:56:23)

istanbulutu
slm plc için yeterince kaynak bulamıyorum elinde bulunan tezi banada gönderirsen sevinirim
acem222@gmail.com

TerribleSilence -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (11 Kasım 2005; 18:04:55)

bende bakmak isterim,birisi banada gönderebilirse sevinirim
cihanugur98@gmail.com

istanbulutu -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (11 Kasım 2005; 19:03:49)

arkadaşlar kumanda tekniği ile ilgili olarak suraya bi bakın... marmara üniv . interaktif ders notları
plciçin olanı da arıyorum bulursam vericem.

http://mimoza.marmara.edu.tr/~herdal/DERS.html

yagmurCini -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (12 Kasım 2005; 8:56:05)

Kısaca sayfaya bi göz attımda adı geçen s7 200 ile ilgili kalın kitabı(simatic s7 200 kullanma kılavuzu) almanıza gerek yok İnternette kısa bi aramayla pdf formatıyla yazılmış dosyasını ücretsiz bula bilirsiniz
Ayrıca özellikle s7 200 hakkında her türlü yardım Ödevler dahil verilir

ayhancem -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (12 Kasım 2005; 14:13:11)

ladder simulator (logixpro simulator) programları nereden bulabilirim bi önerisi olan varmı??yada elinde olan varmı acep??
acem222@gmail.com adresinede bilgi atabilirsiniz

tilso -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (18 Kasım 2005; 14:49:19)

ya plc il eelinizde olan dokumanları banada gonderirmisin? tilsotilso@gmail.com saol simdiden

ihtimaller_fora -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (18 Kasım 2005; 14:59:47)

quote:

Orjinalden alıntı: yagmurCini

Kısaca sayfaya bi göz attımda adı geçen s7 200 ile ilgili kalın kitabı(simatic s7 200 kullanma kılavuzu) almanıza gerek yok İnternette kısa bi aramayla pdf formatıyla yazılmış dosyasını ücretsiz bula bilirsiniz
Ayrıca özellikle s7 200 hakkında her türlü yardım Ödevler dahil verilir

Bulabilirsiniz demek yerine bulduysan rapide atıp linkini versen aslında bu forum çok daha iyi bir şekilde amacına ulaşmış olur.

istanbulutu -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (18 Kasım 2005; 20:37:11)

arkadaslar daha once bahsettığım PLC simülatörünün sorunsuz calışan linkini buldum nihayet.

" yeni baslayanlar için ",sıfırdan sımulasyonlu plc anlatımı. (flash uygulaması)

PLCSim Simulatörü ,Deneyleri ve Animasyonları
Tanım: PLC Simulatörü ve PLC ile ilgili açıklayıcı animasyonların bulunduğu güzel bir dosya. Ayrıca içinde windLDR programıda mevcut.
Sürüm: 1 Boyutu: 11.80 MB

http://www.elektrikkulubu.org/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownloaddetails&lid=23&ttitle=PLCSim_Simulatörü_,Deneyleri_ve_Animasyonları

Elektrikle ilgili birkac program daha var asağıdaki linkte:
buradaki programlarda sunlar:
CADdy++ Demo Türkçe
Tanım: Elektrik ve otomasyon sektörüne hitab eden bir yazılım olan CADdy++; kolay kullanımı, düşük fiyatı ve üstün yetenekleriyle Avrupa`nın alanında en çok tercih edilen yazılımlarından biri durumunda...Türkçe. 30 günlük deneme sürümü.
Sürüm: 1 Boyutu: 26.74 MB

Elektrik İç Tesisat Çizim Programı
Tanım: Bilgisayarda çizim yapacağıma oturur masamda çizerim daha kolay. Yıllardır işimi görecek bir çizim programı arıyorum bulamadım. Kursa gideceksin,aylarca uğraşacaksın.Bilgisayar kullanmayı öğreneceksin. kanısında olanlar: Bu sizin programınız...
Sürüm: 1 Boyutu: 2.29 MB

ESS ( Elektromekanik Sistem Simulatörü )
kumanda simulatörü sayesinde karmaşık olan bir çok kumanda devresini uygulamasını yapmadan doğruluğunu anlayabilirsiniz.Özellikle 2 ve 3.sınıf elektrik öğretmenliği öğrencilerinin bayağı işine yarayacağına inanıyorum.Program ingilizcedir.
Sürüm: 1 Boyutu: 398.44 Kb

FluidSIM 3 Pnömatik Simülatörü DEMO ( FESTO Didactic )
Tanım: Pnömatik ile ilgi karışık devreleri bu program sayesinde daha çabuk kavrayabilir ve uygulamasını yapabilirsiniz. Program demo versiyonudur.
Sürüm: 3 Boyutu: 3.24 MB

buyrun arkadaşlar:
http://www.elektrikkulubu.org/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=2

yagmurCini -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (19 Kasım 2005; 0:36:39)

aşağıki adresten s7 200 kullanma kılavuzunu indire bilirsini türkçe
http://www.ergin.com.tr/tr/Dokumanlar.php

ayhancem -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (21 Kasım 2005; 21:51:03)

bu adresler ilaç gibi geldi walla

ayhancem -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (21 Kasım 2005; 21:56:36)

scada hakkında döküman vara yada geniş bilgi edine bileceğim bi adres varsa.yazarsanız sevinirim

4DTurk -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (23 Kasım 2005; 14:10:11)

bu adresi öneririm: www.teknikbilimler.com [:(]

ayhancem -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (23 Kasım 2005; 21:07:24)

arkadaşlar online simulatör buldum merak edenler
http://www.plcs.net adresinden ulaşabilirler[:o]

sahkal -> plc arayan fabrikalar nereler (24 Kasım 2005; 15:26:35)

plc araya fabrikalar nereler

ayhancem -> Cevap: plc arayan fabrikalar nereler (25 Kasım 2005; 20:33:59)

elimdeki plc program demoları yada kaynekları hep siemens'e ait ''omron'' firmasına ait program olan bi arkadaş varmı aranızda.yapı oalrak çok farklı bu iki firmanın kullandığı sistem[sm=s16.gif]

klutch -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (27 Kasım 2005; 0:27:52)

beyler fluidSIM diye bi simülasyon programı varmıs. bunun tam sürümünün linkini verebilirmisiniz

ayhancem -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (27 Kasım 2005; 21:10:14)

http://www.software-engineer.org/board_index.php

buadresten ulaşabilirsin

ö_keskin -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (27 Kasım 2005; 21:50:58)

arkadaşlar merhaba ben foruma yeni kayıt oldum. benim bi sorunum var arkadaşlardan biri animasyonlu plc deneyleri ile ilgili site ismi vermişti ama ben o siteye giremiyorum eğer elinde o program olan varsa cessic_06@hotmail.com'a tarsanız sevinirim. kolaygelsin

ö_keskin -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (27 Kasım 2005; 21:53:49)

arkadaşlar merhaba ben siteye yeni kaydoldum. benim bir sorunum var.yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlardan biri animasyonlu plc deneyleri için bir site vermişti fakat site açılmıyor elinde bu program olan varsa cessic_06@hotmail.com' atarsanız sevinirim teşekkürler

frager -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (28 Kasım 2005; 12:38:35)

PLC programlamak istiyorsan öncelikle elektrik ve elektronik bilgilerini geliştirmelisin.PLC yi kullanabilmeme için röle ve benzeri şeylere ihtiyacın olabilir onları da öğrenmelisin.plc proglamanın birçok yolu vardır.ladder diagram , fonksiyon grafikleri vb.. gibi.ben fonksiyon grafiklerini kullanıyorum ve bence daha kolay başlayanlar için. ladder diagram kullanmak istiyorsanız önerim başlangıçta marker ları resetlemeyi unutmayın çünkü bu yazdığınınz programın çalılmamasına nedene olabiliyor mesela önceden kalma değeri resetlemediği için program yanlış çalışıyor.ayrıca unutmayın ki yazdığınız programın çalışması için sağlam işçilik lazımdır.

not:programları rebuild ettiğinizde warning ve error ları ensondan silin...[:'(]

mesutelb -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (29 Kasım 2005; 21:42:20)

Kod 27 ve diğer yeni başlayanlar
Telemacanique PLC için:Zelio Soft
Siemens LOGO için : LOGOSOFT yazılımları var ... Yeni başlayanlar için uygun ,simulasyon yapıyor ...Özellikle Zelio çok iyi Analog çalışmada yapılabiliyor..
mesutelb@hotmail.com
a adres verin CD yi kargo ile göndereyim...

ayhancem -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (1 Aralık 2005; 20:45:18)

gerçekten gönderirsen sevinirim adresi mail'ine gönderdim

mesutelb -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (3 Aralık 2005; 9:31:52)

Ayhan kargo ya verdim....

ayhancem -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (3 Aralık 2005; 17:49:20)

eywallah sağol.....[:'(]
yüklerken herhangi birşey yapmam gerekiyormu??

mesutelb -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (3 Aralık 2005; 20:37:24)

Yok basit oyun kurar gibi... İnstall et tamam ... Bir kaç yaptığım program var ...Kısa program... Open dan açarsın..Simulation menüsünden simulasyon yaparsın...

ayhancem -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (5 Aralık 2005; 21:20:34)

mesut çok saol kargo elime ulaştı..fakat benim makine çöktüğü için [X(]daha yükleyip bakamadım.

mesutelb -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (5 Aralık 2005; 22:14:40)

Bi şey değil ... Örnekler ile başla.... Nasıl çalıştıklarına bak...

fatihoz -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (26 Aralık 2005; 0:41:09)

yahuu... burda ladder programa kolay diyen arkadaslara sesleniyorum...kusura bakmayin ama sizin ladder diagramla yapabiliretiniz nedir??hayir plc size ladder diagramla program yazilabilecek kadar lazimsa plc çok pahali bi çözüm olur.. plc kullaniyosan biraz daha zorlamalisin kendini.. yane plc ladder diagramla yailmasi için yapilan bir şey deil.. yane öğrencekseniz stl (komut)öğrenin hiç deilse plc bi işe yaramis olurr..
saygilarimla..ayrica bunla ilgili dökümanlar çokk ama içleri boşş..hiç bi şey öğrenemezsiniz..bende 120 sayfalik iddalı bir döküman var ama ücretli..emeğe saygi arkadaslar....

TerribleSilence -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (26 Aralık 2005; 8:24:09)

çok iddialısın arkadasım ,iddialı dökümanını ne kadar bi deger biçiyorsun bakalım .bu döküman sanamı ait peki onuda ögrenmek isteriz .
quote:

Orjinalden alıntı: fatihoz

yahuu... burda ladder programa kolay diyen arkadaslara sesleniyorum...kusura bakmayin ama sizin ladder diagramla yapabiliretiniz nedir??hayir plc size ladder diagramla program yazilabilecek kadar lazimsa plc çok pahali bi çözüm olur.. plc kullaniyosan biraz daha zorlamalisin kendini.. yane plc ladder diagramla yailmasi için yapilan bir şey deil.. yane öğrencekseniz stl (komut)öğrenin hiç deilse plc bi işe yaramis olurr..
saygilarimla..ayrica bunla ilgili dökümanlar çokk ama içleri boşş..hiç bi şey öğrenemezsiniz..bende 120 sayfalik iddalı bir döküman var ama ücretli..emeğe saygi arkadaslar....

ayhancem -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (26 Aralık 2005; 20:29:42)

arkadaşım emeğe herzaman saygı gösteriyoruz bunu kimse inkar etmiyo.biz burda plc hakkındaki bilgilerimizi paylaşmaya çalışıyoruz pazarlamaya değil.hemen hemen otomasyon işinin içinde olan herkesin elinde para edicek bişeyler vardır .ben bu işte varım diyen adam zaten bunu yapmaz.
saygılar....

elysion -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (27 Aralık 2005; 1:08:43)

quote:

Orjinalden alıntı: fatihoz

burası bilgi paylaşımını esas alan bir forum. eğer pazarlama yapmak istiyosan başka siteleri denemeni oneririm..

cnt -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (28 Aralık 2005; 2:44:11)

www.elektrotekno.com

arkadaşlar türkçe pek çok plc ile ilgili döküman var, hemde ücretsiz [:)]

bazılarının içinde örnek programlar, projelerde mevcut

EGEHAYDAR -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (29 Aralık 2005; 20:26:09)

PLC ÖĞRENMEK İSTEYEN ARKADAŞLARA TAVSİYEM.ÖNCELİKLE HER MARKANIN PLC NİN ALT MODELİ OLAN
BİR VERSİYONU VAR.( SIEMENS LOGO - TELEMEKANİK ZELİO - MOELLER EASY VB.) BAŞLANGIÇTA CİHAZI ALMANIZ GEREKMEZ.ÇÜNKÜ BİLGİSAYARDA OLUŞTURDUĞUNUZ PROGRAMI TEKRAR BİLGİSAYARDA SİMULE ETMEOLANAĞINIZ VAR.BUNLARIN CD LERİNİ SATICI BAYİLERDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.ÇOĞU ÜCRET ALMAYACAKTIR.( KENDİ MALINI SATABİLMEK İÇİN ) AMA BAŞLANGIÇTA HER ARKADAŞIN BİR TEMELİ OLMALIDIR.EN AZINDAN OTOMATİK KUMANDAYI AZ ÇOK BİLMESİ GEREKİR.ÇÜNKÜ İŞİN MANTIĞI BİR KUTUNUN İÇİNDE BİR ÇOK RÖLE ,ZAMAN RÖLESİ,KONTAK VB. ELEMANLARIN SIĞDIRILMIŞ OLMASI.SİZİN YAPMANIZ GEREKEN HANGİ HAREKETLERİ YAPMAK İSTİYORSANIZ DOĞRU ELEMANI DOĞRU YERE BAĞLAMAK OLMALIDIR. ŞİMDİDEN HEPİNİZE İYİ ÖĞRENMELER

leonbey -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (29 Nisan 2006; 2:07:23)

PLC Program ve türkçe kitaplar için aşağıdaki siteden yardım alabilirsiniz özellikle WicroWin Türkçe programını

http://leonwarez.iblog.com

Kolay gelsin

jantemirkan -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (29 Nisan 2006; 14:58:46)

plc programı için ya lojik mantıgı iyi bileceksin yada otomatik kumanda mantıgını çok iyi
bileceksin.gerisi kolay.fakat lcd birimi kullanıyorsan ve mesaj göndereceksen vede bu siemensin
bir ürünüyse içerisinde hayali kontak kullanırken m00,m01,m02.....diye kulanıyorsun.
benim karşılaştıgım bir sorun hayali kontakların 0'ıncı bitlerini kullandıgında mesaj kısmıyla
çakışma meydana geliyor.çünki mesaj adresleride m00 m01... diye devam ediyor.ben bu
sorunla 1998 yılında karşılaşmıştım ve çok uğraşmıştım.belki siemensde bu sorunu yeni
üretimlerinde çözmüş olabilir.kullandıgım model S7-200 ve S7-300 dü.
kolay gelsin...

CIMALAK -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (3 Mayıs 2006; 22:52:10)

Arkadaşlar ben hıtachı 2000 kullanıyorum epey eski 94 de kuruldu bizde parmaklayarak öğrenebildiğimiz kadar bu zamana değin geldik eyi kötü işletmeyide götürüyoruz .yani o kadarda kötü sayılmayız ancak teknoloji çok hızlı gidiyo bizde işletme şartlarında zor ayak uyduruyoz.ben şunu hala anlayamadım PID ile PLC birbirinden farklı şeyler ve bunların farkları nelerdir nasıl ayırt edilir birbirlerinin yerine kullanılırmı.bizdeki düldül dos ortamında çalışıyor o bakımdan bazen yenilerde zorlanıyoruz daha fazla bilgiye ihtiyac var [sm=s15.gif]

plcprogrammer -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (5 Mayıs 2006; 21:49:05)

Yanlış Anlamadıysam PIC yerine PID yazmışsın. PIC içinde bir nevi plc denilebilir. Bir entegre var. onu programlıyorsun. PIC ile küçük uygulamalar yapabilirsin. Ama PLC ile Büyük uygulamaları gerçekleştirebilirsin. Bir de PID diye bir deyim var, oda mesela bir fırının sıcaklığını 400 derecede sabit tutmak istiyorsun. Brulörü başta %100 verimle çalıştırırsın ısı yükseldikçe verimi düşürüp 400 dereceye geldiğinde minumum verimde çalıştırıp 400 derecede sabit tutmaya çalışırsın. PID budur.

ysf172 -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (19 Mayıs 2006; 14:48:38)

arkadaşlar http://www.elektrikkulubu.org/ dan PLCsim indirip çalıştırabilen varmı
hata veriyo bende. yardım lütfen

Liu Kang -> Cevap: PLC proğramlama için yardım (19 Mayıs 2006; 17:29:48)

Mikrokontrolör dediğin şey PLC'nin beynidir. PLC bir mikrokontrolörün ek donanımla zenginleştirilmiş hali. PLC ile büyük PIC ile küçük işler yapılır demek çok yalnış olur. Pekala endüstri standartlarından bağımsız şekilde kendi donanımını tasarlayarak bir mikrokontrolörle PLC'nin yaptığı her işi yapabilirsin, hem de aptalca programlama arayüzü dışında kalacağın ve her türlü programlama detayına inebileceğin için çok daha iyisini de yapabilirsin.

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.03125