Arkadaşlar 9 haziranda PLC sınavım var. Hocam saolsun PLC yi yarım yamalak yeni öğrendiği için bizi nasıl sınav yapacağını ve ne anlatacağını bilmiyor...Bizler se 2 senedir bu dersi vermenin yolunu arıyoruz. Yukarıdaki tüm cevapları ve tüm linkleri tek tek gezdim.Oradaki her kaynağı sömürdüm.Fakat yeterli olacakmı blmiyorum.Sizden ricam mail adresime bana elinizdeki kaynakları yollamanız yada buraya link atmanız.Ayrıca bize sorulan bir kaç soru bende var size yollasam bana cevaplayıp yollayabilirmisiniz??Adreslerinizi bana mail atarsanız sevinirim...Bu arada biz siemens s7-200 kullanıyoruz programamak içinde step7 diye bir program kullanıyoruz.Bana bu programıda nerden teğmin edebileceğimi yazarsanız sevinirim.Bende sınavımdan sonra düzttiğim notları sizlere paylaşmak isterim.....YARDIM EDİN LÜTFEN!!!!!!!!! Mail adresim evrenordu@hotmail.com...
arkadaşlar plc yi öğrenmek bu kadar zormu yav .yok haNİ PEK ANLAMAM ama kumandayla pic karışımı olduğunu bililiyorum ikisinide az çok biliyorum yinede zor olur mu sizce
Mikrokontrolör dediğin şey PLC'nin beynidir. PLC bir mikrokontrolörün ek donanımla zenginleştirilmiş hali. PLC ile büyük PIC ile küçük işler yapılır demek çok yalnış olur. Pekala endüstri standartlarından bağımsız şekilde kendi donanımını tasarlayarak bir mikrokontrolörle PLC'nin yaptığı her işi yapabilirsin, hem de aptalca programlama arayüzü dışında kalacağın ve her türlü programlama detayına inebileceğin için çok daha iyisini de yapabilirsin.
Biraz daha açabilirmisiniz bunu? Mümkünse küçük örnekler vererek. Teşekkürler.
arkadaslar daha once bahsettığım PLC simülatörünün sorunsuz calışan linkini buldum nihayet.
" yeni baslayanlar için ",sıfırdan sımulasyonlu plc anlatımı. (flash uygulaması)
PLCSim Simulatörü ,Deneyleri ve Animasyonları Tanım: PLC Simulatörü ve PLC ile ilgili açıklayıcı animasyonların bulunduğu güzel bir dosya. Ayrıca içinde windLDR programıda mevcut. Sürüm: 1 Boyutu: 11.80 MB