Şimdi Ara

Bardakta Mısır Nasıl Yapılır ? Merak Edenler İçeri (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
63
Favori
189.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konserve mısır nekadar bim de falan?
  • mesajım bulunsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacktox55


    quote:

    Orijinalden alıntı: tatanga.1988

    quote:

    Orijinalden alıntı: bobita

    quote:

    Orijinalden alıntı: tatanga.1988

    quote:

    Orijinalden alıntı: bobita

    quote:

    Orijinalden alıntı: tatanga.1988

    BENCE ÇOK SAÇMA DEDİN KARDEŞİM ÇÜNKÜ MISIRI KENDİNİZ AYIKLAMALISINIZ BUDA ÇOK KOLAY GİDİP ABUK SABUK MISIR TANELERİNE PARA VERİP SAĞLIĞINIZI TEHLİKEYE ATMAYIN GDO ZARARLIDIR BU MISIRLARDA % --- GDO LUDUR. NASIL YAPILDIĞINI MERAK EDENLERE PM YOLUYLA CEVAPLARIM. UĞUR DUNDAR ABİMİZ GÖRSE FORUMU KAPATIR.O BİÇİM TEHLİKELİ.

    DEDİĞİM GİBİ MISIR NASIL TANE TANE HALİNE GETİRİLMESİNİ BEN İSTEYEN ARKADAŞLARA PM DEN AÇIKLARIM.YETERKI SAĞLIKLI BİREYLER OLALIM.BUNLAR HEP AMERİKAN'IN OYUNLARI

    Maalesef aynen öyle, tükettiğiniz mısırın tamamına yakını GDO'ludur.
    GDO'nun zararlarını uzun uzun tekrar yazamayacağım, ben bloğumdaki yazımın linkini vereyim (internette bu konuda daha birçok kaynak var)
    http://www.yasamdanizler.com/2011/01/kendi-elimizle-yarattgmz-gercek-uc.html


    Aynen bro ama biz elimizden geldiği kadar Türk halkını bilinçlendirmeye çalışsakta onlar kendi bildiğini yapacak galiba boşuna uğraşıyoruz ama doğru bilgi verdiğimize eminim

    Üstelik el kadar çocuklarına yediriyorlar, söyleyince de ukala oluyorsun, her zamanki salak yorumu dinliyorsun: "Amaaan, her yediğimiz sağlıklı mı sanki?"
    Mantığa bak!!!

    MANTIK YOK EN İYİSI SIKINTI YAPMADAN HER KOYUN KENDI BACAĞINDAN DİYİP KENDİNİ DÜŞÜNMEK

    dondurulmuş mısırın neyi sağlıksız?ayrıca bu mevsimde süt mısır bulmak imkansız.

    dediğim gibi her koyun kendi bacağıyla ilgilenir bundan gayri sen ne yaparsan yap afiyet olsun abim sana




  • ben hiç uğraşmıyorum direk sudan geçiriyorum mısırı bi bardağa koyuyorum üstüne ketçap mayonez baharat tamamdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacktox55


    quote:

    Orijinalden alıntı: tatanga.1988

    quote:

    Orijinalden alıntı: bobita

    quote:

    Orijinalden alıntı: tatanga.1988

    quote:

    Orijinalden alıntı: bobita

    quote:

    Orijinalden alıntı: tatanga.1988

    BENCE ÇOK SAÇMA DEDİN KARDEŞİM ÇÜNKÜ MISIRI KENDİNİZ AYIKLAMALISINIZ BUDA ÇOK KOLAY GİDİP ABUK SABUK MISIR TANELERİNE PARA VERİP SAĞLIĞINIZI TEHLİKEYE ATMAYIN GDO ZARARLIDIR BU MISIRLARDA % --- GDO LUDUR. NASIL YAPILDIĞINI MERAK EDENLERE PM YOLUYLA CEVAPLARIM. UĞUR DUNDAR ABİMİZ GÖRSE FORUMU KAPATIR.O BİÇİM TEHLİKELİ.

    DEDİĞİM GİBİ MISIR NASIL TANE TANE HALİNE GETİRİLMESİNİ BEN İSTEYEN ARKADAŞLARA PM DEN AÇIKLARIM.YETERKI SAĞLIKLI BİREYLER OLALIM.BUNLAR HEP AMERİKAN'IN OYUNLARI

    Maalesef aynen öyle, tükettiğiniz mısırın tamamına yakını GDO'ludur.
    GDO'nun zararlarını uzun uzun tekrar yazamayacağım, ben bloğumdaki yazımın linkini vereyim (internette bu konuda daha birçok kaynak var)
    http://www.yasamdanizler.com/2011/01/kendi-elimizle-yarattgmz-gercek-uc.html


    Aynen bro ama biz elimizden geldiği kadar Türk halkını bilinçlendirmeye çalışsakta onlar kendi bildiğini yapacak galiba boşuna uğraşıyoruz ama doğru bilgi verdiğimize eminim

    Üstelik el kadar çocuklarına yediriyorlar, söyleyince de ukala oluyorsun, her zamanki salak yorumu dinliyorsun: "Amaaan, her yediğimiz sağlıklı mı sanki?"
    Mantığa bak!!!

    MANTIK YOK EN İYİSI SIKINTI YAPMADAN HER KOYUN KENDI BACAĞINDAN DİYİP KENDİNİ DÜŞÜNMEK

    dondurulmuş mısırın neyi sağlıksız?ayrıca bu mevsimde süt mısır bulmak imkansız.

    Mısırın kendisi sağlıksız arkadaşım, hepsi GDO'lu.




  • Yapıyorum ss gelecek şindi

    Bardakta Mısır Nasıl Yapılır ? Merak Edenler İçeri

    Bardakta Mısır Nasıl Yapılır ? Merak Edenler İçeri

    Bardakta Mısır Nasıl Yapılır ? Merak Edenler İçeri

    Bardakta Mısır Nasıl Yapılır ? Merak Edenler İçeri

    Bardakta Mısır Nasıl Yapılır ? Merak Edenler İçeri


    1.buharda pişirmeye çalıştım pişmedi
    2.tencereye aldım
    3.tereyağ-margarin-tuz planted
    4.sade hali
    5.baarat lı hali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumb Truck -- 25 Şubat 2012; 21:30:24 >




  • Şimdi yapıyorum bu konu aklıma geldi bir up çekeyim
  • Super fresh in mısırlarıyla (bimde yuva mısırdı galiba oda olur) daha iyi oluyor.Kaynar suda beklettikten sonra sos tavasına koyuyoruz (bir porsiyon için):
    -Yarım tatlı kaşığı tereyağı
    -Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
    -Bir çay kaşığı nar ekşisi
    -Bir yemek kaşığı ayrı ayrı ketçap-mayonez
    -Yarım çay kaşığı kara isteğe bağlı kırmızı veya pul biber
    -Tuz
    -İsteğe bağlı çok hafif limon sosu
    -İsteğe bağlı sarımsak tozu (yarım çay kaşığı)
    bunu yapıp iyice karıştırızyoruz.Afiyet olsun
  • Konserve mısır bimde 1.90, baya büyük ama
  • teşekkürler
  • SuperFresh'in oluyor ya donmuş mısır o olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boqe

    Bardakta Mısır Nasıl Yapılır ? Merak Edenler İçeri



    Öncelikle Malzemeler ;
    Konserve Mısır - Tercihen kaliteli marka ve iri taneli
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı tereyağ (veya tereyağ kokulu margarin) not: Tereyağı şart değildir. Ama tereyağ kokulu mısır daha güzel olur

    Nasıl yaparız ?
    Öncelikle Mısırı Konservesini açın ve içindeki suyu iyice boşaltın
    Daha sonra Mısırı güzelce yıkayın.
    1 Tencereye 2 bardak su koyup kaynamasını bekleyin.
    Kaynadıktan sonra içine 1 çay kaşığı tuz döküp iyice karıştırın.
    Tuzun ardından fokurdayınca altını en düşüğe kısın ve içine yıkadığınız mısırları atın.
    Mısırlar 5dk tencere içinde kaynaması lazım. Bu süre zarfında kaşık gibi birşeyler mısırları ezmeden yavaş yavaş arada bir karıştırın.
    5dk sonra mısırları tenceren alın iyice süzün. Tekrar yıkayın.
    Daha sonra bir orta ateşte Teflon tavaya kızınca 1 çay kaşığı tereyağını koyup eritin.
    Eridikten sonra tavaya mısırları atıp ocağın altını tekrar kısın. Birşeyle mısırları ezmeden yavaşça karıştırarak hafif kavurun.
    Tavada bu işlemi 5dk uyguluyoruz.

    Sonra tavadan mısırları alıp bardağa dolduruyoruz. Sos olarak istediğiniz sosu kullanabilirsiniz.

    Talep olursa özel sos tariflerimide paylaşırım


    Afiyet olsun!



    Editleme Ve Sos Tarifleri - Tüm soslar bana aittir
    -----------------------------------------------------------------------
    Not : sosları yaparken çok yüksek ateşte yapmayın yanar


    Her sosa ek olarak yakışan malzemeleri söyleyim. İsteğinize göre koyabilirsiniz
    Rendelenmiş kaşar olabilir.
    Nar ekşisi varsa sosu dökmeden önce mısırın üstüne koyabilirsiniz.


    Ketçaplı sos :
    Bu sosu 3 şekilde yiyebilirsiniz.
    1. Çiğ ketçap - 2. Az pişmiş - 3. Yanık Ketçap

    Çiğ ketçaplı sos
    Ketçapı alıp mısırın üstüne döküyoruz

    Az pişmiş ketçaplı sos
    Bi teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı ketçapı döküyoruz. Üstüne hafif tuz ve çok azda zeytinyağı.
    Bunları 2-3 dk kavuruyoruz.

    Yanık Ketçaplı Sos
    2. yapılışı ile aynıdır. Ek malzeme olarak çok az limon suyu konulur (2-3 damla).
    Daha sonra malzeme ketçap koyu kıvama gelene kadar iyice kavrulur.


    -----------------------------------------------------------------------


    Mayonezli Sos
    1. Sade mayonezli - 2. Sarımsaklı Mayonezli - 3. Sıcak Mayonez

    Sade Mayonezli Sos
    Mayonezi alıp bardağın üstüne dökün

    Sarımsaklı Mayonezli
    Kısık ateşteki tavaya 3-4 yemek kaşığı mayonez dökün.
    Üstüne iyice ezilmiş 1 diş sarımsağı koyun. Az tuz. 4-5 damla limon suyu. Birde az zeytinyağı.
    Bunları kısık ateşte birbirine girinceye kadar kavurun. Ama yakmadan

    Sıcak Mayonezı
    2. yapılışındaki malzemeleri sarımsak dışında koyun. Kısık ateşte 3-4 dk kavurun.


    -----------------------------------------------------------------------



    Domatesli Sos
    Bunda 1 adet domatesi kabuklarını soyun. Sonra rendeleyin. orta ateşte bir az zeytin yağı sonra domatesi dökün.
    Üstüne az karabiber, tuz, tercihe bağlı çok az nane ekin. Karabiber ve nane zorunlu değil isteyen ekmeyebilir.
    Daha sonra çok az limon suyu koyuyoruz. ve Bunları orta ateşte iyice karıştırıyoruz.
    1dk gibi karıştırtıktan sonra ketçap varsa az ketçap koyuyoruz sadece ketçabımsı tad için. sonra altını az kısıp 4-5dk kavuruyoruz.
    Sos hafif sulu olucaktır. Önerim süzüp mısırın üstüne dökmeniz.

    -----------------------------------------------------------------------

    Acılı Sos
    1 adet domatesin kabukalrını soyun. 2ye bölük tekini o anda yiyin. Diğerini ise rendeleyin. Sonra tavaya az zeytinyağı üstüne domatesi dökün. 1 tane normal acıbiberi rendeleyin ve tavaya atın. Domatesle iyice kardeş gibi kavuruyoruz. Daha sonra 2-3 damla limon suyu, tuz ve evinizde varsa nar ekşisi, çok az ketçabı döküp 2dk deli gibi kavuruyoruz orta ateşte.
    -----------------------------------------------------------------------



    Kaşarlı Eriyen Sos
    En basit soslardan biri yalnız fırın veya mikrodalga gerekmekte.
    Bardaktaki mısırı fırın kabı gibi yanmıyacak bir cam bardağa koyalım. Üstüne iyi rendelenmiş kaşar, limon suyu ve isteğe göre ketçap mayonez koyup en üstüne tekrar kaşar koyalım. Sonra 180 derece fırında 3dk gibi kısa bi süre bekletelim.
    -----------------------------------------------------------------------



    Yukarıdaki soslara ek olarak kavurduktan sonra yeşillik serpebilirsiniz.
    Mesela evde maydonuz var. Sarımsaklı Mayonezli sosu yaptık.
    Maydonuzu iyice kıyıp veya robot varsa orda iyice haşat hale gelene kadar biçtikten sonra bi kapta hazırladığımız sos ile iyice karıştırın. Rengi yeşile dönücektir korkmayın

    Maydonuz yerine marul gibi yeşilliklerde deneyebilirsiniz. evde artık ne varsa. (not: roka koymayın berbat oluyor)




    Yaptım çok güzel oldu artık dışarıdakilere pek bakmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 5 Şubat 2015; 12:47:16 >




  • Bimdeki donmuş mısırlar ne kadar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oha cidden güzel oldu teşekkürler
  • Valla canım çekti bende yarın deniycem
  • takip
  • Teşekkürler hocam, yarın deniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nieve -- 21 Ekim 2012; 23:21:24 >
  • Bu konuyu okuduğumdan beri, aylardır bu şekilde yapıyorum. Harika oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar konserve misir kullanmayin biz toptan bardakta misir işi yapmaktayiz bizim beğenmediğimiz satmadiğimiz dandik misirlari fabrikaya geri veriyoru onlarda konservecilere satiyor o yuzden kalitesiz misir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • repini verdim
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.