Şimdi Ara

JPR: Profesyonellerin tercihi ikinci çeyrekte de Nvidia Quadro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DirectX 11 yarışında rakibi AMD'nin gerisinde kalan ve bugün hâlâ bazı segmentlerde yeni nesil ekran kartı bulunmayan Nvidia, profesyonel kullanım alanlarında ise liderliğini sürdürüyor. Grafik profesyonelleri, mühendisler ve tasarımcılar için hazırladığı Quadro serisi ekran kartlarıyla, profesyonel kullanım alanlarda ciddi bir pazar payına sahip olan Nvidia, rakibi AMD'nin FirePro V7800 ve FirePro V8800 gibi iddialı hamlelerine karşı, yılın ikinci çeyreğinde de üstünlüğünü korudu ve pazar payını arttırdı.





    Piyasa analizleri yapan bağımsız araştırma kuruluşlarından Jon Peddie Research, profesyonel ekran kartlarının pazar performansını inceleyen yeni çalışmasını açıkladı. Hazırlanan rapora göre ikinci çeyrekte %2.2 artış ile %87.5 oranında pazar payına ulaşan Nvidia'nın liderliği açık farkla devam ederken, AMD'nin pazar payı ise %12.5 olarak gerçekleşti. Bu noktada Nvidia'nın başarısına dikkate çeken JPR, AMD'nin yeni model girişimlerine karşı Nvidia'nın eski jenerasyon Quadro'lar ile pazar payını arttırdığını belirtiyor.


    Nvidia'nın profesyonel grafik arenasındaki lider pozisyonunda, sunduğu ek kitler, sürücüler ve iş ortaklıklarının payı büyük. Adobe ile iş birliğine giderek Premiere Pro CS5'i, Nvidia Quadro optimizasyonlu bir kimliğe büründüren şirket, yakın zamanda satışa sunduğu Fermi tabanlı yeni nesil Quadro'lar sayesinde pazar payını daha da arttıracağını düşünüyor. Ham işlem gücü açısından Cypress tabanlı FirePro V7800 ve V8800 ile oldukça iddialı olan AMD de benzer şekilde geliştirme kitlerine ağırlık veriyor.





    Son olarak Predators filmi için Robert Rodriguez ile iş birliğine giden AMD, filmin özel efektleri için yapım ekibine kapılarını açmış ve FirePro teknolojisini kullanımlarına sunmuştu.Jon Peddie Research'ün rakamlarına göre AMD ve Nvidia, yılın ikinci çeyreğinde toplam 1.3 milyon profesyonel ekran kartı sattılar. Bu kartların kullanıldığı iş istasyonlarına da dikkat çeken Jon Peddie Research, ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre %32 artış ile 795 bin adet iş istasyonu satışının yapıldığını da raporuna ekledi.








  • Nvidia oyuncular dışında herkesi düşünüyor
  • 1 milyondan fazla quadro :S
  • Nvidia zarar etmeye devam ederse masaüstü piyasasından çekilebilir dememin sebebi işte buydu. Adamlar en ölü hallerinde bile pazar paylarını artırıyorlar. Kârı zaten yüksek. Burayı önemsemeyecekler de nereyi önemseyecek bu adamlar...
  • Ati 5000 serisini hazırlaken NVidia ECC, C++ gibi iş dünyasına yönelik özellikler üzerinde çalışıyordu. Fermi ile açıkça iş dünyasını oyunculara tercih ettiler. Tabi Ati'nin 5000 serisiyle yakaladığı başarıdan sonra hatalarını anladılar ama artık çok geçti, Fermi'yi GTX400 serisine çevirdiler ama 460 hariç istenen kartlar bir türlü piyasaya sürülemedi. İş dünyasında satttığı kartlar ise Fermi'den çok eski seri Quadro'lar. Dolayısıyla 5000 ve 400 serilerinin kapışmasından çıkan sonuç bence çok açık: "İş dünyası bekler ama oyuncular beklemez"
  • profesyonel ekran kartlarını Nvidia olarak kullanan profösyeneller

    neden kullanıyorlar dersiniz ucuz diyemi bilmediklerindenmi yoksa

    kaliteli yazılım ve donanımdanmı bu insanlar aptal değil çünkü
  • quote:

    %87.5 oranında pazar payına ulaşan Nvidia'nın liderliği açık farkla devam ederken, AMD'nin pazar payı ise %12.5




    gülsem mi ağlasam mı bilemedim şimdi
  • Bi zahmett Pro sahada oluversinler yahu Chipset operasyonunu kaybettiler.intel Chipset lisansına sahip değiller AMD ise eski yongaları ısıtıp ddr3 şeklinde sunmaya göz yumuyor alternatif için 60 usd civarı ama performanslı değiller Fermiler Gamer için baya sönük çıktı bari bi burdan kar etsinler adamlar AMD gibi HD 5000 yada phenom II satmıyolar ganimet az tabi.2011 de Nvidia dahada zorlanacak çünkü AMD hem fusion la saldıracak hemde HD 6000 7000 mimarileriyle piyasaya hakım olmak isteyecek Nvidianın Pro kartlarda olduğu gibi diğer kategorilerde de başarılı olması gerek aksi halde İntele yem olur belli bi zaman sonra...
  • zaten bunla ayakta duruyor quadroyuda kaybetseler ölürler zaten
  • İş dünyasında kar etmesi gayet doğal bana kalırsa. Aksi bir durum zaten NVidia ayvayı yedi demek olurdu tamamen.

    Zira NVidia nın yazılım bölümü AMD den çok daha iyi iş çıkarıyor. Eski kartların satılması da normal. Zira bunlarda eski kart diye bir şey yok. Çünki DX9-10-11 gibi şeylere bu kadar ihtiyaçları olmuyor.

    Zira bu adamlar oyun için kullanmıyor bu kartları. Kartların da ekstra bir özelliği yok. SAF iş gücü aynı. Ama NVidia bu kartlar için özel yazılım ve uygulamalar sağlıyor. Adobe örnek misal. Adamlar kendi kartlarına optimize yazılımlar için firmalar ile sıkı iletişimde.
  • iş dünyası bekler mi? iş dünyasının beklediği felan yok adamlar bu akrtlarla dx11 destekli oyun oynamıyor hepsi bu ve şu anki quadro serisi bile v8800 dışında rakipsiz olay budur. quador 5000 ve 6000 sayesinde nvidia bu konuda epeyce lider kalacak buda kesin. quadro 6000 resmen uçmuş.
  • Konuyla pek alakası yok ama merak ettiğim birşeyi soracam. Bu tarz profesyonel kartları direk Nvidia/ATI mi üretip satıyor yoksa oyun kartlarında olduğu gibi sadece chipset mi üretiyorlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Riqimaru

    Konuyla pek alakası yok ama merak ettiğim birşeyi soracam. Bu tarz profesyonel kartları direk Nvidia/ATI mi üretip satıyor yoksa oyun kartlarında olduğu gibi sadece chipset mi üretiyorlar?


    ATI ürettirip kendi markasıyla satıyor. Nvidia ise ürettirip ABD, Avrupa ve Uzakdoğu piyasasında farklı markalar adı altında satılmasına önayak oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Riqimaru

    Konuyla pek alakası yok ama merak ettiğim birşeyi soracam. Bu tarz profesyonel kartları direk Nvidia/ATI mi üretip satıyor yoksa oyun kartlarında olduğu gibi sadece chipset mi üretiyorlar?



    Standart tasarımlar NVidia tarafından üretilir genelde. Firmalar etiket yapıştırır o kadar. Özel soğutuculu modeller ise genelde diğer firmalar tarafından üretilir.

    Ati de de benzer bir durum olduğunu belirtebiliriz.
  • bu pazarda nvidia yüzde90 pazar paylarında diyorduk inanmıyorlardı ne yani yüzde100 mü olsun 10kart alan kişiden 9u nvidia terch etmiş +yüksek kar ediyor birde bu pazardan

    6aylık fermiler gecikdiğinde nvidia batar diyenlere gelsin bunlar
  • bende de dahil olmak üzere profesyonel kartlarda nvidiayı tercih ediyor profesyoneller. bunen en büyük etkeni performans sürücüleri. amd sitesinde derinlerde bir yerde performanstan bahsetmiş lakin beni tatmin etmedi.

    deneme yanılma ile alınack kartlar değil. çünkü ucuz değil. performansından emin olduğunuz bir kart varsa işinizi şansa bırakamıyorsunuz.

    pazar payındaki liderlik prefesyonel pazardaki sonuçlar. bilirki oyun pazarı + daha düşük kapasitweli ekran kartları (en çok piyasada olan ve onboard)da ben sürekli ati görüyorum.

    bir zamanalr nvidia dan nasıl sıkılmışsam şuan atiden de okadar sıkıldım. teknoloji de tekeli sevmiyorum belkide ondan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demircibu

    bu pazarda nvidia yüzde90 pazar paylarında diyorduk inanmıyorlardı ne yani yüzde100 mü olsun 10kart alan kişiden 9u nvidia terch etmiş +yüksek kar ediyor birde bu pazardan

    6aylık fermiler gecikdiğinde nvidia batar diyenlere gelsin bunlar

    Ya anlamıyorum bu nvidia batar boyle giderse felan diyenler okdar kolay mı ya batmak ne kadar saçma konusuyolar ya. burda sen atı alırsın ama dısarıda nvidia alanlar cok.ki bide bu karttan kar etmezler felan diyenler var. abd de adam kaç paraya satıyo kar ettiği halde burada 50-100 tl indirim yaptıgında mı kazanamıcak ve batıcak. ben çok çeşitli dükkanlarda çalıstım esnaflıkta çok yaptım. en basitinden aldıgınız 100-150 liralık kot üretim maliyeti 25-30 tl max tabi.model bazında değişiyo aradaki kar olayına bakın ha burada elektronik dir farklıdır dersiniz,ama emin olun çoğu şeyde boyle. Ki nvidia da bu reklam , tanıtım ve pazarlama stratejisi varken sırtı yere gelmez kolay kolay




  • Batar diyenler bence kendilerini aptal konumuna dusuruyor nvidia pişyasada isim yapmıs harika bir firma sahsen ben eger baska markalar cok iyi is yapmadıktan sonra asla nvidiaan vazgecmem gecmis mesajlarımı okursanız nedenini anlarsınız :)
  • HMM BAŞALI AMA ALANINDA FAZLA YETERLİ DEĞİL GHZ OLARAK BAŞARISIZ KALMIŞ BİT OLARAK İSE SADE :D
  • Çok eski bir konu ama pazar payları hakkında verilen rapor 100/90 dogru.

    Sebebi tamamen reklam ve pazarlamadır.


    Neden diyeceksiniz bizler bireysel olarak istediğimiz zaman alcagımız ekran kartının en kötü ve iyi yanlarını araştırmaktayız.

    ama iş istasyonuna gelince insanlar 2 marka tercih ediyor
    (macintosh dahil etmiyorum)
    1. sırada Hp
    2. sırada Dell

    Bu firmalarda da agırlıklı nvıdia kartlar yani qadro ekran kartı kullanmktalar.

    Büyük işletmlerde talep su sekil olmakta.

    ----Bana workstaisin lazım efendim.
    ***Tamam talep edelim.
    ----Beklenir 1ay kadar.


    ortalama 3500 dolarlık bir makine gelir ve gelen makina eski kullandıgından 4-5 kat daha verimli oldugundan kimse ekran kartını sorgulamaz.

    bu sebepten dolayı pazar payları bu şekilde.

    Tamamen öz eleştirimdir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.