Şimdi Ara

Fiat linea otomatik ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
61.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ilanlardaki fiat linea lara otomatik / yarı otomatik diyorlar. Vitesi de düz vites gibi duruyor.
    Biri açıklayabilir mi şu vites olayını.

Otomatik vites istiyorum, vites elle de değiştirilebilirse iyi olur. Debriyaj pedalı olmasın yeter

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiat Linea Otomatik: Ayrıntılı Bir İnceleme

Fiat Linea, Türkiye pazarında uzun yıllardır popülerliğini koruyan bir model. Otomatik vites seçeneği ile sunulan Linea, sürücülere konforlu ve pratik bir sürüş deneyimi sunuyor. Eğer otomatik vitesli bir Fiat Linea almayı düşünüyorsanız, bu incelememiz sizin için faydalı olacaktır.

Linea Otomatik Vites Özellikleri

Fiat Linea otomatik vites, 6 ileri tork konvertörlü bir şanzımana sahiptir. Bu şanzıman, yumuşak ve sarsıntısız vites geçişleri sağlar. Otomatik vites seçeneği, özellikle yoğun trafik koşullarında ve uzun yolculuklarda rahatlık sunar.

Performans ve Yakıt Tüketimi

Linea otomatik vites, 1.4 litrelik benzinli ve 1.6 litrelik dizel motor seçenekleriyle sunulur. Benzinli motor 95 beygir güç ??????????, dizel motor ise 105 beygir güç sağlar. Otomatik vites, performanstan biraz feragat etse de günlük kullanım için yeterlidir.

Yakıt tüketimi açısından, Linea otomatik vites ortalama değerler sunar. Benzinli model karma kullanımda yaklaşık 7,5 litre/100 km yakıt tüketirken, dizel model yaklaşık 5,5 litre/100 km yakıt tüketir.

Donanım Seviyeleri ve Özellikler

Linea otomatik vites, Pop, Urban ve Lounge olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle sunulur. Pop donanım seviyesi temel özellikleri içerirken, Urban ve Lounge donanım seviyeleri daha fazla konfor ve güvenlik özelliği sunar.

Linea otomatik viteste standart olarak elektrikli camlar, klima, CD çalar ve sürücü hava yastığı gibi özellikler bulunur. Urban donanım seviyesinde alaşım jantlar, sis farları ve deri direksiyon gibi özellikler eklenir. Lounge donanım seviyesi ise ısıtmalı koltuklar, navigasyon sistemi ve panoramik sunroof gibi lüks özellikler sunar.

Fiyat ve Rakipler

Fiat Linea otomatik vitesin fiyatları, donanım seviyesine ve motor seçeneğine göre değişmektedir. En uygun fiyatlı Pop donanım seviyesi benzinli motorla yaklaşık 250.000 TL'den başlarken, en üst düzey Lounge donanım seviyesi dizel motorla yaklaşık 350.000 TL'ye kadar çıkabilir.

Linea otomatik vitesin rakipleri arasında Renault Symbol, Volkswagen Polo ve Hyundai i20 gibi modeller yer almaktadır.

Sonuç

Eğer otomatik vitesli bir sedan arıyorsanız, Fiat Linea otomatik vites uygun fiyatlı ve pratik bir seçenek olabilir. Yumuşak vites geçişleri, yeterli performansı ve zengin donanım seçenekleri ile Linea otomatik vites, günlük kullanımlar için iyi bir seçimdir. Ancak, yüksek performans veya düşük yakıt tüketimi arıyorsanız, farklı modelleri değerlendirmeniz gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Linkteki araçların hepsi omatik.
    Fakat fiat puntoda da rastgelmiştim bu vitese.
    Bende ilk başka manuel zannettim ama manuel değil otomatik vites sadece şekli benziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruise06

Linkteki araçların hepsi omatik.
    Fakat fiat puntoda da rastgelmiştim bu vitese.
    Bende ilk başka manuel zannettim ama manuel değil otomatik vites sadece şekli benziyor
    -Vites tam otomatik midir?
    -İstediğimiz zaman elle vitesi değiştirebilir miyiz (debriyaj pedalsız)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

İki tip vites var birisi tam otomatik diğeri yarı otomatik.
    İkisindede debriaj bulunmaz.Ve yarı otomatikde manuel kontrol'da vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruise06

quote:

İki tip vites var birisi tam otomatik diğeri yarı otomatik.
    İkisindede debriaj bulunmaz.Ve yarı otomatikde manuel kontrol'da vardır.

Alıntıları Göster
    Linea'larda yarı otomatik şanzıman bulunuyor.
    Vites topuzu düz vitese benziyor,isterseniz otomatik isterseniz manuel kullanabilirsiniz.
    Esp-Hillholder olan bir araç alırsanız,yokuşta kaydırma sorunu yaşamazsınız.Ayağınızı frenden çektiğinizde 2 saniye kadar geri kaçmadan aracı sabit tutuyor.

• quote:

-Vites yarı otomatiktir.
    -İstediğiniz zaman elle, debriyajsız vites değiştirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_39

quote:

-Vites yarı otomatiktir.
    -İstediğiniz zaman elle, debriyajsız vites değiştirebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    peki vitesi kendimiz değiştirdiğimizde yakıt tüketimi ve performansı manuel vites gibimi yoksa otomatik vitesteki gibi mi oluyor?

• Pedallara bakaydın iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Pedallara bakaydın iyiydi.
    ilandakilerin hepsi 3 pedal ( arkadaş vurguladıgı icin baktım ) yarı otomatik diye milletimi kazıklıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mazzoow

ilandakilerin hepsi 3 pedal ( arkadaş vurguladıgı icin baktım ) yarı otomatik diye milletimi kazıklıyolar

Hangisi 3 pedal ?
  • Merhabalar yaklasik 1 ay once linea mj otomatik arac aldik. Vites bildiginiz otomatik vites gibi fakat yari otomatik olarak geciyor. Sanzimandaki bir robot debriyaja kendisi basip vites degistiriyor. İsterseniz otomatik olarak kullaniyosunuz isterseniz manuel. Aracta iki pedal var , debriyaj pedali yok :D kendiniz degistirince daha az yakmiyor. Eco modu aciyosunuz o az yaktiriyor :D kullanmasi aayip zevkli sizin surus tarziniza gore vites gecisleribi kendisi ayarliyor. Gaz pedalina basisiniza gore deviri artiyor azaltiyor. Yada vites dusuruyor vs.
  • quote:

quote:

Hangisi 3 pedal ?

2. ilandaki araç 3 pedal ama son ilandaki 2 pedal.

• quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

quote:

quote:

Hangisi 3 pedal ?

kusura bakmayın son ilandaki aracı 3 pedal görmüşüm ama düz vites olupta yarı otomatik diye ilana sunulan cok araç gordum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

quote:

quote:

Hangisi 3 pedal ?

kusura bakmayın son ilandaki aracı 3 pedal görmüşüm ama düz vites olupta yarı otomatik diye ilana sunulan cok araç gordum

sadece viteste değil araç özelliklerinde de yanlış işaretlenen bir sürü yer oluyor. İlanda yazılanlara kesin doğru gözüyle bakmamak lazım aslında. Adam arabasına subwoofer taktırmış donanımda BAS(Fren asistanı) işaretliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ferisss

Merhabalar yaklasik 1 ay once linea mj otomatik arac aldik. Vites bildiginiz otomatik vites gibi fakat yari otomatik olarak geciyor. Sanzimandaki bir robot debriyaja kendisi basip vites degistiriyor. İsterseniz otomatik olarak kullaniyosunuz isterseniz manuel. Aracta iki pedal var , debriyaj pedali yok :D kendiniz degistirince daha az yakmiyor. Eco modu aciyosunuz o az yaktiriyor :D kullanmasi aayip zevkli sizin surus tarziniza gore vites gecisleribi kendisi ayarliyor. Gaz pedalina basisiniza gore deviri artiyor azaltiyor. Yada vites dusuruyor vs.

iYİ GÜNLER ARADAN ÇOK ZAMAN GEÇMİŞ AMA, BENDE LİNEA OTOMATİK ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. ARAÇ NASIL MEMNUNMUSUNUZ VİTES GEÇİŞLERİ SARSINTILI DİYORLAR SİZCE NASIL? ARAÇ MASRAF ÇIKARTIYORMU? HERHANGİ BİR masraf çıktımı bugüne kadar?

• quote:

Orijinalden alıntı: SELCUK34

quote:

Merhabalar yaklasik 1 ay once linea mj otomatik arac aldik. Vites bildiginiz otomatik vites gibi fakat yari otomatik olarak geciyor. Sanzimandaki bir robot debriyaja kendisi basip vites degistiriyor. İsterseniz otomatik olarak kullaniyosunuz isterseniz manuel. Aracta iki pedal var , debriyaj pedali yok :D kendiniz degistirince daha az yakmiyor. Eco modu aciyosunuz o az yaktiriyor :D kullanmasi aayip zevkli sizin surus tarziniza gore vites gecisleribi kendisi ayarliyor. Gaz pedalina basisiniza gore deviri artiyor azaltiyor. Yada vites dusuruyor vs.

iYİ GÜNLER ARADAN ÇOK ZAMAN GEÇMİŞ AMA, BENDE LİNEA OTOMATİK ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. ARAÇ NASIL MEMNUNMUSUNUZ VİTES GEÇİŞLERİ SARSINTILI DİYORLAR SİZCE NASIL? ARAÇ MASRAF ÇIKARTIYORMU? HERHANGİ BİR masraf çıktımı bugüne kadar?

Merhabalar arac 40000km ye geldi rutin bakimlar haric masraf cikarmadi. Garantiden radyator fan motoru ve amartisor takozlari degisti. Bakimlar 150-300 olarak gidiyor. Ciftlerde 300 yapistiriyorlar teklerde 150 :D
    Vites gecisleri 1 ve 2 de hissediliyor. Sarsinti degilde manuel gibi dusunebilirsiniz o aradaki boslugu hissedebiliyorsunuz. Geri 3 4 5 6 da cok az hissediliyor diyebilirim.1.3 hic yurumuyor ona hic girmeyeyim arabanin hakki kesinlikle 1.6. Aile arabasi dedik gerek yok dedik 1.3 aldik. Hee gidiyormu gidiyor fakat sollamalarda, bazi yokuslarda illallah dedirtiyor. 2 yapiyor yurumuyor 1 yapiyor yuruyor sonra sacma biryerde 2 yapiyor yurumuyor tekrar 1 yapiyor hoof. En iyisi manuel moda almak ve devam etmek :D
    Genel olarak aractan memnunuz bizi uzmedi sagolsun. Ortalama 6 litre tuketim var 24kurus kilometrede. Ekonomi kasarsaniz 4.5lara kadar inebilirsiniz :) imkaniniz varsa 1.6 alin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal
    peki vitesi kendimiz değiştirdiğimizde yakıt tüketimi ve performansı manuel vites gibimi yoksa otomatik vitesteki gibi mi oluyor?

Tüketim manuel vites gibi,
    performans otomatik gibi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SELCUK34

quote:

Merhabalar arac 40000km ye geldi rutin bakimlar haric masraf cikarmadi. Garantiden radyator fan motoru ve amartisor takozlari degisti. Bakimlar 150-300 olarak gidiyor. Ciftlerde 300 yapistiriyorlar teklerde 150 :D
    Vites gecisleri 1 ve 2 de hissediliyor. Sarsinti degilde manuel gibi dusunebilirsiniz o aradaki boslugu hissedebiliyorsunuz. Geri 3 4 5 6 da cok az hissediliyor diyebilirim.1.3 hic yurumuyor ona hic girmeyeyim arabanin hakki kesinlikle 1.6. Aile arabasi dedik gerek yok dedik 1.3 aldik. Hee gidiyormu gidiyor fakat sollamalarda, bazi yokuslarda illallah dedirtiyor. 2 yapiyor yurumuyor 1 yapiyor yuruyor sonra sacma biryerde 2 yapiyor yurumuyor tekrar 1 yapiyor hoof. En iyisi manuel moda almak ve devam etmek :D
    Genel olarak aractan memnunuz bizi uzmedi sagolsun. Ortalama 6 litre tuketim var 24kurus kilometrede. Ekonomi kasarsaniz 4.5lara kadar inebilirsiniz :) imkaniniz varsa 1.6 alin derim.

cevabınız için teşekkür ederim. Dün bi arkadaşımın opel astrasını kullandım oda 1.3 motor linea ile aynı 90 beygir. Vites geçişleri dediğiniz gibi 1,2 de aynı, zaten 3 e kadar çıktım. Hoşuma gitti 1. vites çok yavaş ama 2, ye geldiğinde topluyor. zaten fazla hız tutkunu değilim ama sollamalarda hızı severim. Uzun yolda 130 la girdiğiniz bi yokusu, sonuna geldiğinizde kaç KM hıza düşüyorsunuz. Ben uzun yolda da çok kullanacağım. Şimdilik 25 bin TL ye kadar çıkabiliyorum sıfır araç alamam 2, ellerini araçtırdım 25-26 ya alınabiliyor. Yakıt tüketimine ve vergisine hastayım. Genede içimde şüphe var... alıp almama konusunda... Megane otomatik i aratırmı bana? Megane satıp linea alacağım

• Megane kullanmadigim icin yorum yapamayacagim. Uzun yolda kullanmasi acayip zevkli 120km ye ayarliyorum hiz sabitleyiciyi gerisini arabaya birakiyorum. Sollamalarda sikinti yasatiyor ama dedigim gibi Manuel moda alip sollamak gerekiyor. Vergi buyuk avantaj. Parcalari uygun. En basitinden hava filtresi 12TL gibi bir rakamdi serviste. Gayet genis bir aile arabasi. Bagaji cok genis. Hayirlisi neyse o olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsanokur

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Tüketim manuel vites gibi,
    performans otomatik gibi.

güzel yorum olmuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.