Şimdi Ara

panasonic fs10 /fs11 mi sony w270 /w310 /w350 mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
10.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizin fs 11 ne renk acaba? Bana mavi fs 10 çok hoş geldi. Nasıl çizilmeye müsait bir yapıya mı sahip?

panasonic fs10 /fs11 mi sony w270 /w310 /w350 mi?

• Aklıma gelmişken,canon makinelerin çoğunda görmüştüm,benim samsung'ta yoktu.hareket sensörü var mı acaba? Yani makineyi yatırınca görüntü o yöne uygun şekle geliyodu,meraktan sadece

İntel i5 2500k - MSI P67A-GD65 - G.Skill RipjawsX 2x4gb - Asus GTX970 STRIX - SAMSUNG HD1002SJ - Cooler Master HAF 932 Advanced - Seasonic X-750 PSU
    Thermalright Cogage True Spirit - Acer S232HLABID monitor - Razer DeathAdder 3500Dpi - Razer Goliathus Speed edition

Steam id : serhat_katliam
    Origin id : Ectilase
  • Video kaydı için hafıza kartının tamamı kullanılıyor mu yoksa limitli mi? Sorum panasonic fs 10 ,11 içindi.
  • Pc ye bağlandığında usb üzerinden şarj oluyor mu?

Bugün Aydın Forumu gezeceğim,büyük bir ihtimalle de alacağım.

Bayramdan sonra gelişmeleri aktarırım. Yardımı dokunan herkese çok teşekkürler.
  • brv 35 arkadaşım şu benim eski kullandığım fs3 değerlerine göre bakarak fs10 eksilerini artılarını fotoğraf kalitesini yazarmısın imaj kalitesi olarak fs3 fs10dan iyimidir kötümüdür geçiş farkını anlıyım ne kadar resim farkı olur sadece resim kalitesini soruyorum diğer özellikleri biliyoruz zaten hd video ldc büyük optik zoom falan fazla fs10 da

Max resolution 3264 x 2448
    Click for helpLow resolution 3264 x 2176, 3264 x 1840, 2560 x 1712, 2560 x 1920, 2560 x 1440, 2048 x 1536, 2048 x 1360, 1920 x 1080, 1600 x 1200, 640 x 480
    Click for helpImage ratio w:h 4:3, 3:2, 16:9
    Click for helpEffective pixels 8.1 million
    Click for helpSensor photo detectors 8.3 million
    Click for helpSensor size 1/2.5 " (5.75 x 4.31 mm, 0.24 cm²)
    Click for helpPixel density 33 MP/cm²
    Click for helpSensor type CCD
    Click for helpSensor manufacturer Unknown
    Click for helpISO rating Auto, Hi Auto (1600-6400), 100, 200, 400, 800, 1600
    Click for helpZoom wide (W) 33 mm
    Click for helpZoom tele (T) 100 mm (3 x)
    Click for helpDigital zoom Yes, up to 4x
    Click for helpImage stabilization Yes, Lens
    Click for helpAuto Focus TTL autofocus (9-point with face detection)
    Click for helpManual Focus No
    Click for helpNormal focus range 50 cm
    Click for helpMacro focus range 5 cm
    Click for helpWhite balance override 4 positions plus manual
    Click for helpAperture range F2.8 - F5.1
    Click for helpMin shutter 60 sec
    Click for helpMax shutter 1/2000 sec
    Built-in Flash Yes
    Flash range 6.3 m (Auto ISO)
    External flash No
    Flash modes Auto, On, Off, Red-Eye reduction, Slow Sync
    Click for helpExposure compensation -2 to +2 EV in 1/3 EV Steps
    Click for helpMetering Intelligent Multiple
    Click for helpAperture priority No
    Click for helpShutter priority No
    Click for helpFocal length multiplier
    Lens thread No
    Click for helpContinuous Drive Yes, 3 fps, 7 images
    Movie Clips Yes, 848 x 480, 30 fps, 640 x 480, 30 fps, 320 x 240, 30 fps
    Remote control No
    Self-timer Yes, 2 or 10 sec
    Click for helpTimelapse recording No
    Orientation sensor No
    Click for helpStorage types SD/MMC/SDHC card, Internal
    Click for helpStorage included 27 MB Internal
    Click for helpUncompressed format No
    Click for helpQuality Levels Fine, Standard
    Click for helpViewfinder None
    Click for helpLCD 2.5 "
    Click for helpLCD Dots 230,000
    Click for helpLive View No
    Click for helpUSB USB 2.0 (480Mbit/sec)
    Click for helpHDMI No
    Click for helpWireless No
    Click for helpGPS No
    Environmentally sealed No
    Click for helpBattery Lithium-Ion rechargeable & charger
    Weight (inc. batteries) 158 g (5.6 oz)
    Dimensions 94.9 x 53.4 x 22.5 mm (3.7 x 2.1 x 0.9 in)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 7 Eylül 2010; 15:13:06 >

• öncelikle ben gümüş gri rengi kullanıyorum Türkiyeye sadece siyah ve gri renkleri gelmiş kırmızı mavi turuncuyu ancak ebay veya amazondan bulabilirsiniz

ben fs3 üde kullandım fs11de tabiki fs10/11 fs3e göre daha gelişmiş imaj kakitesi bakımındanda 2 makinada iyi ama yarıştırmak için fotoğrafları karşılaştırmak gerekiyor hiç yapmadım açıkçası .. ben fs11 1-2 ay araştırıp aldım bunda en büyük etken fs3tü çünkü onla çok demo fotoğraflar çektim ve bu fotoları detaylıca iceledim 1 hafta sonra fs11 aldım zaten..

videoda sınırlama 15dk ; 15dk direk hd video çekmek için 16gb karta ihtiyaç var zaten sürekli 15 dk video çekmek de makinaların kullanım ömrünü azaltır..

hareket sensörü panasonicin hiç bir makinasında mevcut değil..

bu arada arkadaşlar 65 mesajlık çok güzel bir konu olmuş fs serisi ile ilgilenen herkes veya yeni makina alacaklar bu konuyu okumalı

makinanın kasaı sağlam hor kullanmazsanız zarar görmez çizilmez ama yere düşürür çok çarparsanız her makinada olacağı gibi gümüş gride çizilecektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 7 Eylül 2010; 16:38:34 >

• CCD sensör kullanıyor zaten,uzun pozlamalı fotoğraflar ve videolar sensörün ömrünü çok kötü şekilde etkileyecektir,ama ccd sensör görüntünün güzelliğini daha güzel yansıtıyor bence,her ne akdar gece performansı kötü diye bilsemde.

Baştan Fs10-11 şeklinde konu açılsa bence güzel olur,sorusu olan sorar,makinesi olanlar paylaşım yapar fln?

Ya benim önceki makinem 1 yıl olmuştur,toplasanız 10 dk video çekmişimdir,çok önemli olcağını sanmyorum o kısıtlamanın?

Kesin net bi soru bu makinenin güzel bi gece otoğrafını koyabilcek olan var mı ? yada kişisel değerlendirmeniz nasıldır gece performansında?

İntel i5 2500k - MSI P67A-GD65 - G.Skill RipjawsX 2x4gb - Asus GTX970 STRIX - SAMSUNG HD1002SJ - Cooler Master HAF 932 Advanced - Seasonic X-750 PSU
    Thermalright Cogage True Spirit - Acer S232HLABID monitor - Razer DeathAdder 3500Dpi - Razer Goliathus Speed edition

•  panasonic fs10 /fs11 mi sony w270 /w310 /w350 mi?

daha detaylı görmeniz için orjinal boyutuyla ekledim biraz bekliyecksiniz kusura bakmayın artık..

arkadaşlar fotoğrafı alelacele burgerking tepsilerini üstüste koyarak Çeşme Merkezden çektim..

EXIF:

f/4.9
    1.6 sn
    iso 80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 7 Eylül 2010; 20:22:29 >

• Pozlama dediğiniz olay tam olarak ne oluyor ve nasıl ayarlanıyor, FS-10!a sahibim bende.

Orijinalden alıntı: N.alper

Pozlama dediğiniz olay tam olarak ne oluyor ve nasıl ayarlanıyor, FS-10!a sahibim bende.

öncelikle triopoda koyacaksınız tripod yoksa makina hiç hareket etmeyecek daha sonra sahne modundan gece manzarayı seçeceksiniz orda pozlama süresi max.8 sn oluyor zaten makinayı sabitleyip odaklamak için yarım bastığınızda diyafram ve enstantane kırmız olur en sağda ise iso değeri yazar iso 80de ise pozlanıcak demektir 800de ise makina sabit değil pozlama yapamıyacak demektir..bu işlemleri yapmadan önce ok tuşlarından sol dakine basınız ve timer ayarlarından 2 veya 10sn liği seçiniz böylece makina hiç hareket etmiyecek ve sağlıklı bir pozlama olucak

• quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

quote:

Orijinalden alıntı: N.alper

Pozlama dediğiniz olay tam olarak ne oluyor ve nasıl ayarlanıyor, FS-10!a sahibim bende.

öncelikle triopoda koyacaksınız tripod yoksa makina hiç hareket etmeyecek daha sonra sahne modundan gece manzarayı seçeceksiniz orda pozlama süresi max.8 sn oluyor zaten makinayı sabitleyip odaklamak için yarım bastığınızda diyafram ve enstantane kırmız olur en sağda ise iso değeri yazar iso 80de ise pozlanıcak demektir 800de ise makina sabit değil pozlama yapamıyacak demektir..bu işlemleri yapmadan önce ok tuşlarından sol dakine basınız ve timer ayarlarından 2 veya 10sn liği seçiniz böylece makina hiç hareket etmiyecek ve sağlıklı bir pozlama olucak

Hocam açıklama için çok teşekkür ederim. Birde diyafram ve enstantenenin ne olduğunu söyleyebilir misiniz?

Az önce denedim, düz bir zemin koydum makinayı, sol üstte kırmızı bir şey çıktı.

• Diyafram içindeki perdenin açıklığı(oranı),enstantane denilen de perdenin kapanma süresi denilebilir basit tabirlerle :) yani bilgim bu yönde,yanlışsa düzeltilebilir :)

Ya,gittim inceledim fs11'i,bi karara vardım,bütçeyi 800e çekip slr-like mı alsam,su altı çekimini bi yazın kullanıcam,eski makinemi kullanırım diyorum o yönde (samsung s760)

Normal zamanlarda da slr-like yada sensör oranı büyük iyi kompakt makineler var fujinin vardı mesela öyle bitane mi alsam acaba.

Edit:Teknosa'daki adam,iddia ile lumix lenslerin leica altında üretilmediğini iddia etti,ben de aynı inatla aksini iddia ettim,yüksek fiyatlı ürünün satılması onların puanını arttırıyormuş yönünde itirafta bulundu

Edit2: incelemeye başladım. Panasonic FZ38eg mi yoksa Fuji S2500hd mi kararsız kaldım 2si arasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ectilase -- 8 Eylül 2010; 15:17:50 >

• Güzel bir like arıyorsanız Fujifilm s200exr
    Güzel bir kompakt arıyorsanız canon g11 s90 panasonic lx3-lx5 nikon p7000( yakında )

bu seçtiğiniz likeların fotoğraf kalitesi sadece fs10/11 ile değil çoğu kompaktlara yakın olur abartılcak kadar fark olmaz bu makinaların tek artısı zoom ve manuel ayar ..sonuçta hepsi 1/2.33 mercimek sensör..

eğer spot bakıyorsanızwww.bizamerikadayiz.com güvenli bir sitedir forumda alışveriş yapan ve memnun kalan çok kişi var..

bütçeyi 800e çekmeye gerek yok 800tlye bütçe çıkıyorsa birazdaha bekleyin 1000tlye Pentax KX alın.

ayrıca canon sx120yede bakın 450-500 civarına bulunuoyor kullanımı özellikle manuel ayarları yampak çok kolay...

• aklımda hala şu samsung st550 var resimleri güzelde pil ömrü kısa diyorlar yabancı sitelerde resimleri beğenilmiş hep bana sanki senin fs11 aynı gibi geliyor imaj kalitesi birde dp rewievde fs10 çok düşük puan vermiş fs11 yüksek puan vermiş onu anlamadım dün teknosada fs11 inceledim lcd ekrandan resimler iyi görünüyor odaklanması falan hızlıydı ama tabiki ayak üstü çok iyi inceleyemiyorsun ldc bağlayıp izledinmi hd videolarını nasıl acaba görüntü lcd samsung st550 çektiği hd video fenaydı ekrandan merak ettim 1 ay içinde ikisinden birini alıcam ve uzun bir inceleme yapıcam
  • bi kere st550nin diyafram değeri f3.5 tir yani oldukça kısıtlı az ışıkta makina şaşırır ve makrolarda istediğiniz sonuçları alamazsınız..bende fs11 almadan önce st500e bakmıştım schneider lensli olmasına rağmen fotoğraflarda renkler fs11e göre birazdaha mat geldi..

fs10/11/30da SONIC SPEED AF özelliği var çok çabuk odaklanıyor nesneye orta sınıf kompaktlarda bundan daha hızlısını bulamazsınız ...

alırken hd video benim için çok önemliydi alalı 2 ay oldu sadece 1 tane hd video çektim oda laptopta hiç lcd tvde izlemedim..hd videoda çoğu makina aynı çeker fps oranları birbirine yakın oluyor bu yüzden fark olmaz ..

Orijinalden alıntı: BRV35

bi kere st550nin diyafram değeri f3.5 tir yani oldukça kısıtlı az ışıkta makina şaşırır ve makrolarda istediğiniz sonuçları alamazsınız..bende fs11 almadan önce st500e bakmıştım schneider lensli olmasına rağmen fotoğraflarda renkler fs11e göre birazdaha mat geldi..

fs10/11/30da SONIC SPEED AF özelliği var çok çabuk odaklanıyor nesneye orta sınıf kompaktlarda bundan daha hızlısını bulamazsınız ...

alırken hd video benim için çok önemliydi alalı 2 ay oldu sadece 1 tane hd video çektim oda laptopta hiç lcd tvde izlemedim..hd videoda çoğu makina aynı çeker fps oranları birbirine yakın oluyor bu yüzden fark olmaz ..

Hocam FS-10u kullanmanın tüm inceliklerini bizimle paylaşırmısınız

• Genel bir inceleme panasonic fs10/11/30

Sevgili arkadaşar konuya çok mesaj yazdım ve mesajlar sizin sorularınızın cevabıydı şimdi ise genel özelliklerden detaylıca bahsetmek istiyorum...

FS10 12 megapixel FS11 14 megapixeldir aynı sensördürler aralarında hiç bir fark yoktur FS30 ise 8x optik zoom ile kardeşlerinden ayrılıyor..

Arkadaşlar Panasonic Leicayı satın almıştır lens üretimi için bütün lensleri Leica mühendisler hazırlar Panasonic üretir..Bazı makinalarda Leica bazılarında Lumix yazmasına bakmayn hepsi babalar gibi Leica amblemi taşıyor o ablem bile yaterli

makinaların avantajları çok f/p olarak bu kadar öezllik bulunamıyor çoğu makinada..

1/2.33 ccd sensör üzerine 12 ve 14mp yerleştirilmiş mantıklıca düşünürsek 12mp daha avantajlı

** 28 mm geniş açı manzara ve toplu fotoğraflar için Fs serisinde mevcut..

** Venus Engine işelmci Sonynin Bionz Canonun Digic işlemcileri ile birlikte dünyanın en iyi işlemcilerindendir

** 5x zoom optik zoom mevcut megapixeli düşürürseniz ilginçtir optik zoom sayısı artıyor 3 mp yaparsanız optik zoom 10.5e çıkıyor

**Mega OIS optik görüntü sabitleyici çok ama çok işe yarıyor küçük ve orta düzey sarsıntılarda net fotoğraflar çıkıyor Mod1 Mod2 ve Auto modu var..

**HD video 720p 30fps sesli video kaydı yapar..

**iA : panasonicin bulduğu akıllı otomatik moddur ( 6 tane sahne modunu otomatik tanıyor ) tüm koşullarda en iyi sonuçları alırsınız geçtiğimiz yıllarda sonye para karşılığı isimhakkı verildi artık sony de iA kullanıyor

**Sonic Speed AF : hareketli nesneleri bile rahatlıkla yakalar odaklanma hızı yüksektir..

** sahne modları : 25 Tane sahne modu var sadece 9-10 tanesi işe yarıyor onlarda ;

portre-manzara-parti-gece manzara - gece portre - spor - bebek - evcil hayvan -yıldızlı gökyüzü - havai fişek -kumsal - kar

gece manzara modunda tripod ile gidin makinayı sabitleyin timerı ayarlayın çekebildiğiniz kadar çekin iso 80de olacağı için Noisesiz net gece fotoğrafları çıkacaktır

iA tuşuna basarsanız moda geçecekitr birdaha basarsanız seçtiğiniz bir sahne modu aktif olur yani hem iA hemde seçtiğiniz sahne modu tek tuş ile kullanılıyor..

makinanın kasası sağlam ve şık sade bir tasarımı var .. üzerindeki tuşlarda sağlam kolay kolay zarar görmez on-off ve oynat -çek bölümlerini ileri geri fonksiyonlarla çalıştırıyorsunuz..

oynat yani çektiklerinizi izlediğiniz yerde ajanda ve müzikli slayt gösterisi yapmanız mevcut..

birde makinanın içinde gizli demo uygulaması v ar detaylıca tüm özellikleri resimli olarak anlatıyor..

yüz tanıma artık çoğu makinada olduğu gibi bundada var toplu fotoğraflarda çoğunluğu tanıyor tandığı andada Portre veya duruma bağlı gece portre moduna geçiyor..
    tanınan yüzler içinde çıkan programlar sayesinde kayıtlanıyor atıyorum tanınan kişi mert ve çoğu fotoda mert var merti seçerseniz mertin olduğu fotoğraflar sıralanr herkese bunu yapmak uzun sürer kanımca..

Fiayatları f/p olarak değerlendirirsek 10/8 alıyor geçenlerde Bestbuyda fs10 260tlydi şuan ise vatanda 320 bimekste 340tl civarı..

inşallah yardımcı olmuşumdur makinanın kullanımı çok basit ben basçek demiyorum ultra bas çek ifadesi daha doğru

• slr-like sevdalandım,yine vazgeçirdiniz

doğru,ben sensör olayından tamamen kopmuştum,o yüzden slr-like'tan yine vazgeçtim,ozaman teknosanın açık olduğu ilk gün makineyi alıyorum,fs11 alıcam,çünkü fotoğrafları 16:9 çekme gibi bi huyum vardır,e mp olarak çok düşmesini istemiyorum,o yüzden 11i alıcam,umarım bi sorun çıkmaz diyelim

Edit:bunlarda video çözünürlüğünü değiştirebiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ectilase -- 8 Eylül 2010; 18:37:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serhat_katliam

slr-like sevdalandım,yine vazgeçirdiniz

doğru,ben sensör olayından tamamen kopmuştum,o yüzden slr-like'tan yine vazgeçtim,ozaman teknosanın açık olduğu ilk gün makineyi alıyorum,fs11 alıcam,çünkü fotoğrafları 16:9 çekme gibi bi huyum vardır,e mp olarak çok düşmesini istemiyorum,o yüzden 11i alıcam,umarım bi sorun çıkmaz diyelim

Edit:bunlarda video çözünürlüğünü değiştirebiliyor muyuz?

hd video
    wvga
    vga
    qvga
    olarak seçebilirsiniz bence fs10 alın daha mantıklı 11 alacağınıza kalan parayla sd kart tripod çanta falan alaırsınız ben 2 aydır 16:9 çekiyorum ; yani 16:9 mod 10.5 megapixel demektir bu yüzden 10 ile 11 farketmiyor şimdi olsa 10 alıp üstüne kalan parayla aksesuar alırdım ..

sensör 1/2.33 olduğu için 12 megapixelde daha sağlıklı sonuçlar alırsınız 14 mp 1/2.33ü sensör için fazla

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.