Şimdi Ara

Adobe Premiere Pro CS5 5.0.2 ile Fermi tabanlı Quadro'lara destek geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Nvidia yaptığı yeni bir açıklamayla, Fermi tabanlı yeni nesil Quadro ekran kartlarının Adobe tarafından Premiere Pro CS5 (versiyon 5.0.2) için sertifikalandırıldığını açıkladı. Hatırlanacağı üzere Premiere Pro CS5 için Nvidia ile iş birliğine giden Adobe, CS5'te Nvidia tabanlı ekran kartları için GPU tabanlı hızlandırma desteği sunarak, başta kaplamalar olmak üzere video düzenleme çalışmalarında, temel bazı işlemleri GPU üzerine alarak grafik sanatçıları ve video profesyonellerinin daha fazla zaman kazanmasını sağlamıştı.


    Adobe Premiere Pro CS5'in 5.0.2 sürüm numaralı yeni versiyonunda, Nvidia'nın Fermi tabanlı Quadro 4000 ve 5000 serisi yeni kartlarına da destek geldi. Aynı zamanda GeForce GTX 470'in de desteklendiği yeni sürümde, Fermi mimarisinin yüksek işlem gücü ve paralel işlem yetenekleri sayesinde gerçek zamanlı video düzenleme yeteneklerinin ciddi şekilde arttırıldığı ve bu sayede pek çok işlemin daha kısa sürede tamamlanabildiği belirtiliyor.


    Bir önceki jenerasyona kıyasla %50 daha fazla paralel işlem birimine sahip olan ve daha yüksek bellek kapasitesi sunan Quadro 5000 serisinin yeni üyeleri sayesinde, 4K gibi yüksek çözünürlükteki videoların da daha efektif ve hızlı bir şekilde işlenebileceği de altı çizilen önemli detaylar arasında yer alıyor.








  • Aynı zamanda GeForce GTX 470'in de desteklendiği yeni sürümde,
  • Quadro Fermi, 1999'da çıkan ilk Quadro'dan beri Quadro serisinde olan en büyük gelişme. Bu da Quadro 6000 incelemesi:

    http://tech.icrontic.com/articles/reviews/the-nvidia-quadro-6000-its-even-faster-than-we-said/

    Ayrıca ürünler (Quadro 4000 ve 5000 modelleri) ülkemize de geldi. Sadece Quadro 6000 gelmedi. O da yeni 2048 Mbit GDDR5 belleklerin çıkışıyla bu ay içinde piyasaya çıkacak sanıyorum, malum Quadro 6000 tam 6GB belleğe sahip olacak.

    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_32591_PNY_Quadro_5000__2_5_GB__Ekran_Karti.html
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_32590_PNY_Quadro_4000__2_GB__Ekran_Karti.html

    Adobe Premiere Pro CS5 5.0.2 ile Fermi tabanlı Quadro'lara destek geldi


    Yeni nesil Quadro Fermi'yi incelerken Nvidia Quadro ekibindeki oldukça üst düzey bir çalışanın da bir Türk olduğunu gördüm. İsmi Oğuzhan Oğuz. Bu videoda Oğuzhan Bey yeni nesil Quadro ile gelen devrimsel performans sıçramasını anlatıyor:

    http://www.nvidia.com/object/quadro-fermi-video-view03.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobb -- 3 Eylül 2010; 0:19:59 >




  • 499$ lık Elemental Accelerator plug-in i+Quadro kulanmadan encode işlemini cudaya yaptırmanın bi yolu varmı?
  • çok güzel bir gelişme.. donanıma destek konusunda adobe birde flash için biraz çaba sarfetse ne güzel olurdu.. 1000 tane profesyonel varsa 1000000 tanede son kullanıcı var.. tabi diğerinden para kazanmadığı için pek tınlamıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .:FreeMan:.

    Cuda destekli adobe yazılımlarını, cuda destekli tüm nvidia kartlarda kullanabiliyormuyuz ?

    hepsiyle ilgili net bi bilgim yok ancak premiere deki playback olayı için yani editleme sırasında yaptığın ayarları akıcı bişekilde görebilmek için işi cudaya aktarabiliyosun ve işe yarıyo gerçekten ancak bikaç ayar yapman gerekiyo kartı programa tanıtabilmek için,youtube da falan anlatılıyo nasıl yapılacağı,ben 240mi tanıtabildim sorunsuz bi şekilde
    ancak encode için yukardada yazdığım gibi elemental accelerator isminde bi plug-in yüklemen gerekiyo ve nvidia bunun için 499$ istiyo:)
    plug-in in sadece quadrolarda çalışmak gibide bi özeliği var:P
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.