Şimdi Ara

Athlon 64 FX-51 @ 2.8 Ghz Testleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aces Hardware'de yapılan testler umarız çok ilginizi çeker. nVENTIV Mach II ile - 39°C'a kadar soğutulan işlemci bu hızlara çıkmayı başarabilmiş. Yaklaşık olarak çekirdek hızı %27 kadar artan işlemcinin bulunduğu sistemin toplam performansıda testlerde %22 olarak artış göstermiş (Comanche 4 ve Unreal Tournament 2003). Aynı testlerde Pentium 4'ün Amd Athlon FX-51'i yakalaması için yaklaşık olarak 4.9 Ghz civarında olması gerekiyormuş.

    Bu arada Amd'nin FX serisini gelecek yılın ilk çeyreğinde bu hıza ulaştırması bekleniliyor. Intel'in aynı zamanlarda bu işlemci ile rekabet edebilmesi için Prescott'un en az 4 Ghz en fazla 5 Ghz arasında bir yerlerde olması gerektiği tahmin ediliyor. Intel'in Prescott'larının da o zamanlarda maksimumum 3.6 Ghz'de olması beklendiği için şimdiden gelecek yılın çoğunlukla performans lideri Amd olacak diyebiliriz. Üstelik şimdiye göre ucuzlatılmış anakart, ram ve işlemci donanımı ile.

    Overclock ise ilginç bir şekilde gelen test sisteminin içersindeki özel Asus bios'u ile gerçekleştirilmiş. Bu biosta işlemcinizin çarpan ayarını kontrol edebilirken çekirdeğe uygulanan voltajıda değiştirebiliyorsunuz. Sonuçta 11x200 ve 1,50 Volt yerine 14x200 ve 1,75 Volt'u seçtikten sonra yeterli ortam sağlanmış. Bazı testlerde özellikle Age of Mythology, Medieval: Total War'da Intel Pentium 4 3.2 Ghz'i ikiye katlamış. Anlaşılan Athlon 64 FX'in çekirdek üzerinde bulunan ram kontrolcüsü yüksek hızlarda işlemcinin çok daha hızlı çalışması için çok önemli bir role sahip.

    Yurt dışında 1140$'lık soğutma sistemi size dünyanın en güçlü işlemcisini garanti ediyor. Bu soğutucu sistemi aslında hazır bir dondurucu sistemden farksız ve Türkiye'de bulabileceğiniz yer overclock ve progamer ürünleri ile ünlü NCS (National Computer Systems) firması.


    Sayfanın Linki : http://www.aceshardware.com/read.jsp?id=60000268








  • offff off bu nedir ya bir anda ortalık fena karıştı şu son haftalardaki gelişmelere ve olacak daha çooookk sürprizlere ne denilebilir.Ama şu var ki bizlere sundukları teknoloji şimdi o kadar basit görünüyor ki artık test sistemlerinde en düşük işlemci 2500+ oy oy oy oy oy[drknrd]
  • Oyy oyy kı ne oyy oyyy ben bılgısayarımdan soğudum inan :)))))
  • offff sogudum lan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.