Şimdi Ara

Seagate disklerini önceden Lindows 4.0 kurulu olarak dağıtacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sayede kullanıcılarına kolaylık sağlarken, linsans yükümlülüklerinden kurtararak daha çok harddisk satmayı umud ediyor. Lindows bildiğiniz gibi Windows programlarının çalışabileceği bir Linux işletim sistemi. İnce bir stratejinin yattığı bu hareket Microsoft için felaketle sonuçlanabilecekken diğer yandan kullanıcılar için işletim sistemi lisans ücretini ödemeden kolayca kurulu bir işletim sistemine windows programlarını kurmalarını ve çalıştırmalarını sağlayacak. Aşağıdaki resimler işletim sisteminin çeşitli hallerde nasıl gözüktüğü üzerlerine tıklayabilirsiniz ancak dikkat resimler ortalama 400 Kb civarı.

       

    Dağıtılacak işletim sisteminin versiyonu 4.0 ve tüm Linux'lerde olduğu gibi bir çok genel donanımların sürücüleri ile birlikte gelmekte. Performans olarakda Windows'a göre oyunlar dışında ok büyük bir farkı olmayan işletim sisteminin ofis dünyasında bir anda patlama yapması beklenebilir. Diğer yandan ufak bilgisayar üreticilerininde eline sistemlerini daha ucuzlatıp rekabet şanslarını ve satış rakamlarını arttırma gibi bir fırsatta sunuyor. Onun için uzun vadede çoğu ucuz ofis bilgisayarının Lindows kurulu olarak satılması istenildiğinde işletim sisteminin değiştirilmesi büyük bir ihtimal gibi gözüküyor.

        

    Lindows'un diğer bir avantajı ise Linux dünyası içinde hazırlanmış tüm programları elinizin altına vermesi. Burda çoğu Linux programının lisans içermediği düşünülürse kullanıcıya büyük avantajlar sağlayacağı kesin. Bu bedava programlar için tek ihtiyacınız olan stabil ve göreceli ucuz bir internet bağlantısı. Lindows'ı tanımak türkçe içerik bulabileceğiniz haber arşivimize ve kesinlikle sitesine (lindows.com) bakmanızı tavsiye ederim.


    Sayfanın Linki : http://www.theinquirer.net/?article=11741








  • bu Tekellesme yasasina aykiri olur ve kisa surede yasaklanir
  • İlgisi yok tekelleşme yasası ile, zaten ücretsiz bir program, windows tekelini kırması açısından da iyi bir fırsat olduğu için destek alacaktır..
  • çok güzel bir gelişme..
    diğer markalar bakalım hangi linux ile gelecek??
    bilgisayar tutkunu birini ancak linux paklar..
  • bildiğim kadarıyla Lindows beleş değil 100$ dan felan bahsediyorlardı ama iş toplu alıma gelince ve kendi sistemini hazır kurulmuş olarak geleceğinden büyük gruplara erişmek için ya seagate'e beleş verdiler lisansı yada çok cüzzi bir ücretle.
  • lindows beles. sitesine girip indirebilirsiniz...
  • Lindows sitesinin adresi nedir?
  • benim dedigim tekellesme windowsun icindeki beles internet explorer gibi
    hatirlarsiniz microsoft davayi kaybetti
  • Lindows beleş değil beleş indirilecek yer varsa indirelim...
  • pardon, benim indirdigim yer illegalmis [bwlng] kapanmis zaten, 2 hafta once indirmistim. henuz deneyemedim, sirketteki ITci eleman denemis, begendigini soyluyordu.
  • quote:

    Burda çoğu Linux programının lisans içermediği düşünülürse kullanıcıya büyük avantajlar sağlayacağı kesin.


    Linux programlarının hepsi lisans içerir. Çoğunluğunun lisansının adı GPL' dir. İstediğiniz gibi kullanırsınız, dağıtırsınız. Ama ben yazdım diye geçinemezsiniz. Kendi programınıza koyup satamazsınız. Satmaya kalkarsanız Free Software Foundation tepenize biner. Eğer kendi programınızda GPL lisanslı bir kodu kullanırsanız, siz de kodunuzu GPL ile lisanslamak zorunda kalırsınız.

    Lindows (yeni adıyla Linspire) bedava değildir. Paralıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.