Şimdi Ara

Mafia II - Direksiyon ile Sürüş Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
26.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mafia II - Direksiyon ile Sürüş Rehberi


    Mafia II yıllar süren bekleyişin ardından nihayet çıktı. Nihayet diyoruz ama biraz apar topar, pek çok eksiklik ve hata ile piyasaya sürüldüğü de ortada. En büyük eksiklik ise firmanın daha önceki beyanlarında geleceğini söylediği direksiyon desteği. Araba ile sürüşün bu kadar çok olduğu bir oyunda ve bunca direksiyon sahibi oyunsever varken bu eksiklik inanılır gibi değil doğrusu. Maalesef oyun kontroller açısından tam bir hayal kırıklığı oldu. 2K Games forumlarında deliye dönmüş pek çok direksiyon sahibi firmaya topa tutmakta. Firma ise sessizliğini koruyor. Bir güncelleme ile bu desteğin sağlanması harika olur. Ama buna dair net bir açıklama yok. Bitirmeye kıyamadığımız, ama oynamaktan da kendimizi alamadığımız bu güzel oyunu 2K Games, berbat kontrol desteği ile adeta heba etmiş...

    Ama Mafia II'ler heba olmasın, direksiyonla da oynanabilsinler deyip epeyce araştırma ve kafa patlatmadan sonra bir çıkış yolu nihayet bulduk. Oyunun direksiyon desteği yok ama gamepad desteği var ( o da olsun artık. yuhh :-)). Biz de direksiyonumuzu bir emulator yardımı ile oyuna gamepad olarak gösterip direksiyonla oynamanın ve oyunun keyfini çıkaracağız.

    Sabırsızlananlar için hemen şunu söylemeliyim ki sonuç beklediğimden daha iyi oldu. Hatta harika oldu diyebilirim. Arabaların sürüşü direksiyon ile gerçekten harika. Kendine güvenenlerin mutlaka "Simulation" modunu denemeleri lazım.

    Tek eksiklik ise şu an force feedback desteğinin olmaması. Ben çok da aramadım doğrusu. Ama olsa iyi olurdu tabi...

    Bu rehber hazırlanırken sahip olduğum Logitech G25 direksiyon seti baz alındı. Oyun içerisinde CONTROLLER SET 2 seçilerek ayarlamalar yapıldı. Ancak yapılan detaylı açıklamalar yardımı ile rahatlıkla ayarları kendi direksiyon setinize uygulayabileceğinizi tahmin ediyorum.

    Neyse, oyunlar tamamlanmadan bir an önce anlatıma geçelim artık.




    1. Gerekli dosyalar:

    Kullanacağımız emulator programı: TocaEdit Xbox 360 Controller Emulator. Bu emulator yardımı ile direksiyonumuz oyun tarafından Xbox 360 gamepad olarak algılanacak. Program sürekli olarak güncelleniyor. Özellikle Mafia II ile hızlı bir güncelleme süreci içine girdi. Yüklediğim sürüm 2.0.2.84 Beta 2. Proje sayfası:http://code.google.com/p/x360ce/

    http://r.a.p.i.d.s.h.a.r.e.com/files/415923573/MafiaII_Direksiyon.rar ( r.a.p.i.d.s.h.a.r.e aradaki noktaları kaldırın ).

    Yukarıdaki .rar dosyasını indirdiğinizde içinde dört adet dosya göreceksiniz:

    • x360ce.exe
    • x360ce.ini
    • xinput1_3.dll
    • XInputTest.exe

    Bu dosyaları X:\Oyunun Kurulu Olduğu Dizin\Mafia II\pc klasörünün içine atıyoruz. Şimdi bu dosyaların ne işe yaradığına bakalım.

    x360ce.exe : Ayarlarımızı ve testlerimizi yapabileceğimiz arayüz dosyası. Oyun açıkken çalışması gerekmiyor. Oyuna girmeden önce mutlaka kapatın. İşlemci kullanımı yüksek.



    XInputTest.exe : Yalnızca testlerimizi yapabileceğimiz bir başka (eski) arayüz dosyası. Doğru sonuçlar verdiği için tercih ediyorum. Oyun açıkken çalışması gerekmiyor. Oyuna girmeden önce kapatın.



    x360ce.ini : Ayarlarımızın tutulduğu/kaydedildiği yapılandırma dosyası. "x360ce.exe" dosyası yardımı ile de bu dosyayı düzenlemek mümkün. Ancak doğrudan bu dosyayı bir metin editörü ile (Notepad gibi) açarak düzenlemeyi tercih ediyorum. "x360ce.exe" bu dosyaya kaydederken ilgili ayarın yanına aldığımız (# ile başlayan) notlarımızı siliyor. INI dosyamızın yedeğini aldıktan sonra sadece deneme yanılma yöntemi ile tuş ayarlarımızı öğrenmek amaçlı olarak "x360ce.exe" dosyasını kullanmanızı tavsiye ederim.

    xinput1_3.dll : Oyun tarafından direksiyonumuzun algılanması için gerekli dosya.




    2. Direksiyon Seti Ayarları:

    a) Mafia II oyunu için Logitech Profiler ı açarak Profile > New ile yeni bir profil oluşturuyoruz.



    b) Mafia II profili seçili iken Edit > Specific Game Settings diyerek "Report Combined Pedals" ı işaretleyin. Burası önemli. Aksi halde pedallarınız sağlıklı çalışmayacaktır. Diğer değerleri keyfinize göre değiştirebilirsiniz. Ancak aşağıdaki değerleri kullanmanız tavsiye ederim. Çok geniş bir direksiyon açısı aksiyon sahnelerinde işinizi zorlaştıracaktır. 175-200 derece arası iyi bence.

    Direksiyon setleri için Force Feedback desteği alamadığımız için Force Feedback değerleri ile oynamamız bir şey ifade etmiyor. Centering Spring (Direksiyonun Kendini Toplaması) ise oyunun kendi profilinden (alttaki resim) değil de, Global Device Settings'ten ayarlandığında etkili oluyor. %30 değeri yumuşak, %50 hafif sert. O dönemdeki arabalarda hidrolik direksiyon olmadığını düşünürsek %50 değeri daha gerçekçi oluyor sanırım. Ben %30 tercih ediyorum şahsen.



    c) Mafia II profili seçili iken Steering Wheel > Axis Properties i açıyoruz. Burada Sensitivity (Hassaslık) değeri varsayılan olarak %50 olarak geliyor. Bu değeri %100 yaparak direksiyonumuzun hassasiyetini, tepkisini artırıyoruz. Yaptığım denemelerde bu ayarın gerçekten sürüşe olumlu katkısını gördüm. Tabi bu Mafia II için geçerli. Diğer oyunlarda olumsuz katkısı da olabilir. Deneyip görmek, tecrübe etmek lazım.



    d) XInputTest.exe ve x360ce.exe ile pedalları ayarlarken/deneme yaparken Options > Global Device Settings altında "Report Combined Pedals" seçeneğini tıklamayı unutmayın. Direksiyonu test ederken de yine burdan direksiyon açısını Mafia II profilinizle aynı yapın. Aksi halde oyundaki tepkileri alamayacak, ayarlama veya testiniz başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Test ve ayarlamalarınız bittiğinde bu değerleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.






    3. Yapılandırma Dosyası (x360ce.ini) Ayarları:

    İndirmiş oldğunuz x360ce.ini dosyası G25 için gerekli ayarlar ile geliyor. Burada anlatacaklarım daha çok diğer direksiyon setlerine sahip arkadaşların, işin mantığını kavramaları ve bu ayarları kendi setlerine uygulayabilmeleri içindir. G25 sahipleri de elbette kendi özelleştirmelerini yapabilirler.

    G25 için atadığımız fonksiyonlar şu şekilde:

     Mafia II - Direksiyon ile Sürüş Rehberi


    Yapılandırma dosyamız (x360ce.ini) içerisindeki özelliklerin daha net anlaşılması için oyun içinden aldığımız şu ekran görüntüsünü kullanalım.

     Mafia II - Direksiyon ile Sürüş Rehberi


    Resimde Xbox 360 gamepad in her bir kontrol düğmesine karşılık gelen, yapılandırma dosyasındaki özellik turuncu ile yazıldı. Şimdi bunları yapılandırma dosyamızdaki özellik ve değerleri ile açıklayalım.

    Öncelikle yapılandırma dosyamızdaki özelliklerin şu farklı değerleri alabildiğini söylemeliyiz. Bunlar:

    • Buttons: Setimiz üzerindeki düğmeler, kulakçıklar
    • Axes: Direksiyon
    • Sliders: Pedallar (Gaz, Fren, Debriyaj)
    • DPads: Yön tablası (POV)

    x360ce.ini yapılandırma dosyası içinde dört adet kontrol aygıtı için [PAD1], [PAD2], [PAD3], [PAD4] ayarlar mevcut. Bizim aygıtımız [PAD1] ve altındaki ayarlardan en önemlileri veya izah gerektirdiğini düşündüklerim şunlar:

    Left Analog X:1 - Sol çubuğun x eksenindeki yani sağa ve sola hareketi. Direksiyonumuz için gerekli olan hareketi de işte tam bu özellik/kontrol sağlıyor.

    x360ce.exe dosyasını çalıştırdığımızda Controller1 altındaki son sekmede direksiyon setimizin adını göreceğiz. O sekmeye tıklayalım. Bu sekmeye ileriki açıklamalarda Direksiyon Setimiz Sekmesi denilecektir. Axes, Buttons, D-Pad şeklinde değerler göreceğiz. Bu değerler direksiyon setimizin sahip olduğu özellikleri veriyor. Örneğin G25 için Axes:5 Buttons:19 D-Pad:1 değerleri görünüyor. Left Analog X bir axis özelliği olduğundan buraya 1'den 5'e kadar bir değer girmem gerekiyor. 1 değeri G25 için çalışan değer. Bunu kendi setiniz için deneme yanılma yolu ile bulabilirsiniz.

    Sol çubuğu Axes (Direksiyon) ile yönetebileceğimiz gibi, istersek Sliders (Pedallar) ile de yönetebiliriz. Bir başka deyişle oyunda direksiyonu gaz pedalı ile sağa ve fren pedalı ile sola çevirmek mümkün. Bu her ne kadar sağlıklı bir sürüş sağlamayacak ve saçma olsa da yalnızca işin mantığını göstermek amacıyla bunu nasıl yapacağımızı açıklayalım. Örneğin buradaki 1 değeri, 1. Axis yani direksiyonumuz/direksiyon simidimiz. s1 ise 1. Slider ı (pedal) temsil ediyor. Left Analog X=1 yerine yapılandırma dosyamızda Left Analog X=s1 yazalım ve XInputTest.exe dosyamızı çalıştıralım. Gaz pedalına bastığınızda Left Analog çubuğunun sola hareket ettiğini göreceksiniz. Bu oyunda direksiyonu sola çevirdiğiniz anlamına geliyor. Fren pedalına bastığımızda ise Left Analog çubuğu sağa hareket edecektir. Bu sefer diresiyonu sağa çevirdik. Ama bir sorun var. Gaz pedalı sağda ve biz pedala bastığımızda Left Analog (yani burada direksiyonumuz) sola hareket ediyor. Oysa biz tersimiz dönmesin diye sağdaki pedala basınca direksiyonun sağa ve soldakine basınca da sola dönmesini istiyoruz. İşte bu nedenle Slider değerimizi s1 yerine s-1 yapalım ve kaydedelim. Burada kullandığımız "-" eksi değeri Slider ın yönünü tersine çevirecektir. Açık olan XInputTest.exe dosyasını kapatıp yeni değerleri alması için tekrar çalıştıralım. Bu sefer sağ pedal bastığımızda Left Analog çubuğunun sağa ve sol pedala bastığımzda ise sola hareket ettiğini göreceğiz.

    Left Analaog Y:7 - Direksiyonumuz için yukarı ve aşağı hareket söz konusu olmadığından 7 değeri ile devre dışı bırakıyoruz.

    Right Analog X=7 ve Right Analog Y=7 - Sağ çubuğun x ve y eksenindeki hareketi. Kullanmayacağımız için 7 değeri ile devre dışı bırakıyoruz.

    D-pad POV=1 - Direksiyon Setimiz Sekmesindeki D-Pad:1 değeri 1 adet D-pad imiz olduğunu söylüyor. O nedenle buraya yazabileceğimiz tek değer 1 olacaktır.

    A=7 - B4 düğmesi. Oyunumuzda (Controller Set 2 de), Horn (Korna) gamepad in B4 düğmesine ayarlıdır. B4 düğmesinin yapılandırma dosyamızdaki karşığı A'dır. Bu nedenle Korna olarak atamak istediğimiz düğmenin değerini A'nın karşısına yazacağız. Peki o düğmenin değerini nasıl bulacağız. Direksiyon Setimiz Sekmesinde bir düğmeye bastığınızda "Buttons:" yazısının karşısında size o düğmenin değerini verecektir. Örneğin ben G25 direksiyonum üzerindeki sağ düğmeyi korna olarak atadım ve bu düğmenin değeri 7'dir. x360ce.exe dosyasındaki General sekmesinde ilgili değerleri bulup Save düğmesine tıkladığımızda da o değeri yapılandırma dosyamıza yazacaktır.

    B (B2 düğmesi), X (B1 düğmesi) ve Y (B3 düğmesi) ayarları A ile benzer şekilde yapılacak.

    Left Shoulder=8 - 0 değeri ile devre dışı bırakabiliriz.

    Left Shoulder=0 - Kontrol ayarlarında sürüş (DRIVING) kısmında bu tuşa atama yapılmamış. WALKING kısmında ise Cover (Siper Alma) atanmış. Siper almak için setinizden bir tuşu atayabilirsiniz. Ama WALKING de klavye kulladığımız için Ctrl yi kullanmak daha mantıklı sanırım. 0 değeri ile devre dışı bırakabiliriz.

    Back=17 - 0 değeri ile devre dışı bırakabiliriz.

    Start=19 - 0 değeri ile devre dışı bırakabiliriz.

    Left Thumb=0 - Sol çubuğa (Left Analog) basma işlevidir. 0 değeri ile devre dışı bırakabiliriz.

    Right Thumb=18 - Sağ çubuğa (Right Analog) basma işlevidir. 0 değeri ile devre dışı bırakabiliriz. Oyunumuzda görünümü değiştirmek (Change View) için kullanılıyor.

    Left Trigger=h1 - Sol tetik hareketi. Sliders ve Axes değeri atayabiliriz. Oyunda Brake/Reverse (Fren/Geri Vites) için kullanılıyor. s1 değerimiz 1. Slider ı (pedal) temsil ediyordu. h1 değeri ise Half Slider (Yarım Pedal) ı temsil ediyor. Logitech Profiler'da "Report Combined Pedals" seçeneği ile gaz ve fren pedallarını bir eksende birleştirdiğimiz için burada gaz ve fren için yarımşar pedal (slider) değerleri kullanmamız gerekiyor. Bu nedenle fren için h1 değerini veriyoruz. Fren pedalımız 0 ile 255 değerleri arasında hareket edecektir

    Right Trigger=h-1 - Sağ tetik hareketi. Sliders ve Axes değeri atayabiliriz. Oyunda Accelerate (Gaz) için kullanılıyor. Combined Pedals ekseninin diğer yarısı için Left Trigger değerinin tersi olan h-1 değerini veriyoruz. Gaz pedalımız 0 ile 255 değerleri arasında hareket edecektir. Klavye ile oynarken bu değerlerin 0 ile 1 arasında olduğunu düşünün. Klavyede ya tam gaz veriyorsunuz, ya da hiç. Zaten fark da burada oluşuyor. İnanın arabanızla sakin sakin Empire Bay sokaklarında dolaşmanın zevki bambaşka. Oyundaki harika ayrıntıları çok daha iyi fark edebiliyorsunuz. Ayrıca yokuşta (özellikle kırmızı ışıklarda) beklerken gazı çok az verirseniz araba arkaya kaçıyor. Ve arkadan kornalar başlıyor. Gaza gerçek hayatta olduğu gibi biraz fazla yüklenmeniz lazım. Çok hoş bir ayrıntı. Bunu da ancak direksiyon seti veya gamepad ile fark edebiliyorsunuz.

    TriggerDeadzone=0 - Sol tetik (Left Trigger) için ölü bölge. 0-255 arası değer alır. Örneğin 20 değeri verdiğimizde fren pedalı 21 e kadar tepki vermeyecektir. 0 değeri ile anında tepki verecektir ve tercih edilen sanıırım budur.

    ControllerType=1 - Kontrol aygıtı tipi. 1 değeri Gamepad i temsil ediyor. 2 değeri Wheel yani direksiyon. Direksiyon setimiz var diye bu değeri 2 yapmayın. Aksi halde direksiyon setiniz oyun tarafından tanınmayacaktır. x360ce.exe > Advanced > Device Type bu değeri ayarlıyor.

    RightTriggerDeadZone=0 - Sol tetik (Left Trigger) için ölü bölge. 0-255 arası değer alır. Örneğin 20 değeri verdiğimizde gaz pedalı 21 e kadar tepki vermeyecektir. 0 değeri ile anında tepki verecektir ve tercih edilen sanıırım budur.

    UseForceFeedback=0 - 0 değeri ile devre dışı bırakabilir, 1 değeri ile etkinleştirebiliriz. Force Feedback giriş komutları gamepad ve direksiyon için farklı olduğundan (uzmanı öyle diyor) şu an bu özelliği kullanamıyoruz. Ve sakın ha ETKİNLEŞTİRMEYİN!.. exe hatası ile oyunun kapanmasına neden oluyor.

    Left Analog X DeadZone=0 - Bu özellik şu an geliştirme aşamasında. 0-32767 arasında değer alıyor. Direksiyondaki daha doğrusu oyundaki ölü bölge (yani direksiyonu çevirdiğimizde oyunun buna tepki vermesine kadar geçen mesafe) sorunu çözmek amacıyla konuldu. Ama şu an sorunu bu çözmüyor. Left Analog Y DeadZone, Right Analog X DeadZone, Right Analog Y DeadZone özellikleri de benzer şekilde...

    Left Analog X Center=3276 - 0-32767 arasında değer alıyor. Dead zone (ölü bölge) sorununu bu özellik ile aşıyoruz. Mafia II'de direksiyonu sağa veya sola çevirdiğimizde %10 luk bir çevirme alanı içinde hiç bir tepki alamıyoruz, daha doğrusu alamıyorduk. Aracımız sağa veya sola tepki vermiyordu. Aracı kontrol etmek gerçekten güçleşiyordu. İşte şimdi bu yeni özellik sayesinde direksiyonun hareketlerine anında tepki alabiliyoruz. Girdiğimiz 3276 değerinin limit değer olan 32767'nin %10'u olduğuna dikkatinizi çekerim.




    4. Uyarılar ve Oyunu Çalıştırma:

    1) Oyun tarafından direksiyon setimizin tanınması için x360ce.exe dosyasını çalıştırıp yalnızca Save düğmesine tıklayıp dosyayı kapatın. Böylece yalnızca gerekli olan ProductName, ProductGUID ve InstanceGUID değerleri indirmiş olduğumuz (.rar dosyası içindeki) x360ce.ini dosyamıza yazılacaktır.

    2) Yukarıda belirttik ama burası çok önemli. x360ce.ini dosyasındaki ControllerType değeri mutlaka 1 olmalıdır. Aksi halde direksiyon setiniz oyun tarafından tanınmayacaktır.

    3) Logging açık ise kapatın. Oyunu yavaşlatıyor. Log=0 olarak kalsın.

    4) x360ce.ini dosyasında yaptığınız her değişikliğin etkin olması için oyunu (açıksa kapatıp) yeniden çalıştırmalısınız.

    5) x360ce.exe ve XInputTest.exe dosyalarının oyun açıkken çalışması gerekmiyor. Oyuna girmeden önce mutlaka bunları açık ise kapatın.

    6) Oyunu çalıştırın. Emulatörün yüklendiğini belirten bir uyarı sesi alacaksınız. Bu sesi almak istemiyorsanız x360ce.ini dosyasındaki UseInitBeep değerini 0 yapın.

    7) MafiaII_Direksiyon.rar dosyası içinde gelen yapılandırma dosyası oyundaki CONTROLLER SET 2 için düzenlendi. Oyun içinde Main Menu > Options > Controls > Customize Controller dan CONTROLLER SET 2 yi seçebilirsiniz. Set 1 le arasındaki fark sadece Horn (A) ve Turn Speed Limiter On/Off (X) tuşlarının yerlerinin farklı olması. Bu tuşları düzenleyip CONTROLLER SET 1 i de seçebilirsiniz.

    8) Klasik arabanızla Empire Bay şehrinde iyi gezintiler dilerim.

    Not: Bu rehberi Mafia II için hazırladık. Ancak yukarıda yapılan ayrıntılı açıklamalar ışığında GTAIV gibi TPS oyunlarında da çok işe yarayacağı düşüncesindeyim. GTAIV'te de direksiyon desteği yok diye biliyorum. Görüş ve tavsiyelerinizi eksik etmeyin lütfen. Hep birlikte daha iyi ayarlarla daha keyifli sürüşler yapalım. Kolay gelsin...




    5. Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri:

    Sorun: "Application has failed to start because MSVCR100.dll was not found." veya "MSVCR100.dll bulunamadığından bu uygulama başlatılamadı." hatası alıyorum.

    Çözüm: Sisteminizde "Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package" eksik olduğundan, sisteminize uygun olan paketi indirip kurmalısınız. 64-bit Windows kullanıcılarının her iki paketi paketi de indirip kurmaları gerekiyor.

    Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86) - 32-bit İşletim Sistemleri için :
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=a7b7a05e-6de6-4d3a-a423-37bf0912db84

    Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x64) - 64-bit İşletim Sistemleri için :
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyID=bd512d9e-43c8-4655-81bf-9350143d5867





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alioksuz -- 31 Ağustos 2010; 0:24:38 >







  • Çok çok iyi bir rehber olmuş ellerine sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: venomtrk

    Çok çok iyi bir rehber olmuş ellerine sağlık

    Teşekkür ederim.

    "2. Direksiyon Seti Ayarları" bölümünde güncelleme yapıldı. c fıkrası eklendi. Dalgınlıkla eklemeyi unutmuşum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alioksuz

    quote:

    Orijinalden alıntı: venomtrk

    Çok çok iyi bir rehber olmuş ellerine sağlık

    Teşekkür ederim.

    "2. Direksiyon Seti Ayarları" bölümünde güncelleme yapıldı. c fıkrası eklendi. Dalgınlıkla eklemeyi unutmuşum.

    Alıntıları Göster
    Ayarlar için teşekkürler, FreeRide modu ile ilk fırsatta deneyeceğim. Bir de araç içi kamera modu yapsalar tam olacakmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Ayarlar için teşekkürler, FreeRide modu ile ilk fırsatta deneyeceğim. Bir de araç içi kamera modu yapsalar tam olacakmış.

    Alıntıları Göster
    msvcr100.dll hatası verdi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qabRiéL

    msvcr100.dll hatası verdi?

    Alıntıları Göster
    Teşekkürler en kısa sürede deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qabRiéL

    msvcr100.dll hatası verdi?


    Sorununuz genel bir sorun. x360ce.exe dosyasının Help sekmesinde çözümü vardı. Rehbere de ekledim. "5. Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" bölümüne bakabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alioksuz


    quote:

    Orijinalden alıntı: qabRiéL

    msvcr100.dll hatası verdi?


    Sorununuz genel bir sorun. x360ce.exe dosyasının Help sekmesinde çözümü vardı. Rehbere de ekledim. "5. Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" bölümüne bakabilirsiniz.



    Hangisini indireceğimi nasıl öğreneceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qabRiéL

    quote:

    Orijinalden alıntı: alioksuz


    quote:

    Orijinalden alıntı: qabRiéL

    msvcr100.dll hatası verdi?


    Sorununuz genel bir sorun. x360ce.exe dosyasının Help sekmesinde çözümü vardı. Rehbere de ekledim. "5. Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" bölümüne bakabilirsiniz.



    Hangisini indireceğimi nasıl öğreneceğim

    Alıntıları Göster
    quote:


    Hangisini indireceğimi nasıl öğreneceğim


    İşletim sisteminiz 32-bit ise ilk paketi, 64-bit ise her iki paketi de kuracaksınız.

    Masaüstü > Bilgisayarım (sağ tıklama) > Özellikler den işletim sisteminizin türünü öğrenebilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alioksuz

    quote:


    Hangisini indireceğimi nasıl öğreneceğim


    İşletim sisteminiz 32-bit ise ilk paketi, 64-bit ise her iki paketi de kuracaksınız.

    Masaüstü > Bilgisayarım (sağ tıklama) > Özellikler den işletim sisteminizin türünü öğrenebilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Denedim ve oldu.Çok teşekkürler.....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yeniada

    Denedim ve oldu.Çok teşekkürler.....

    Alıntıları Göster
    @alioksuz
    Bu güzel rehber için çok teşekkürler. Eline sağlık. Peki birşey soracağım.
    F.feedback yok demişsin. Bu durumda direksiyon bomboş mu, yoksa sana karşı direnç gösterip, tekrar merkeze topluyor mu? Biraz anlatırsan sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa982

    @alioksuz
    Bu güzel rehber için çok teşekkürler. Eline sağlık. Peki birşey soracağım.
    F.feedback yok demişsin. Bu durumda direksiyon bomboş mu, yoksa sana karşı direnç gösterip, tekrar merkeze topluyor mu? Biraz anlatırsan sevinirim.

    Alıntıları Göster
    Peki ya gamepadle oynama şansımız var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa982

    @alioksuz
    Bu güzel rehber için çok teşekkürler. Eline sağlık. Peki birşey soracağım.
    F.feedback yok demişsin. Bu durumda direksiyon bomboş mu, yoksa sana karşı direnç gösterip, tekrar merkeze topluyor mu? Biraz anlatırsan sevinirim.

    2.b) ye bir kaç cümle ekledim sorunuzla ilgili olarak. Katkınız ve katılımınız için teşekkürler.


    quote:

    Orijinalden alıntı: qabRiéL

    Peki ya gamepadle oynama şansımız var mı?

    Emulatörün deskteklediği cihazlar:

    - GamePad
    - Wheel
    - Arcade Stick
    - Right Stick
    - DancePad
    - Guitar
    - AltemateGuitar
    - Drum Kit
    - Big Button Pad

    şeklinde sayılmış. Davulla bile oynama şansımız var gibi görünüyor. Gamepad ile force feedback desteğinin de çalışacağını zannediyorum. Geliştiricinin dediğine göre, gamepad ile direksiyonun force feedback komutları farklılık gösterdiğinden dolayı force feedback direksiyon ile çalışmıyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alioksuz -- 31 Ağustos 2010; 0:59:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alioksuz

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa982

    @alioksuz
    Bu güzel rehber için çok teşekkürler. Eline sağlık. Peki birşey soracağım.
    F.feedback yok demişsin. Bu durumda direksiyon bomboş mu, yoksa sana karşı direnç gösterip, tekrar merkeze topluyor mu? Biraz anlatırsan sevinirim.

    2.b) ye bir kaç cümle ekledim sorunuzla ilgili olarak. Katkınız ve katılımınız için teşekkürler.


    quote:

    Orijinalden alıntı: qabRiéL

    Peki ya gamepadle oynama şansımız var mı?

    Emulatörün deskteklediği cihazlar:

    - GamePad
    - Wheel
    - Arcade Stick
    - Right Stick
    - DancePad
    - Guitar
    - AltemateGuitar
    - Drum Kit
    - Big Button Pad

    şeklinde sayılmış. Davulla bile oynama şansımız var gibi görünüyor. Gamepad ile force feedback desteğinin de çalışacağını zannediyorum. Geliştiricinin dediğine göre, gamepad ile direksiyonun force feedback komutları farklılık gösterdiğinden dolayı force feedback direksiyon ile çalışmıyormuş.

    Alıntıları Göster
    Oyun x360 gamepad ini destekliyor. Titreşimlerini de harika yapmışlar. Parke taşlı yoldan giderken inceden titriyor vs. Dualshock3 ile oynuyorum ben. Hiçbir tuş ayarı yapmana da gerek yok. Direk kablosuyla bağla veya bluetooth adaptörün varsa kablosuz kullan. Programı çalıştır. Oyuna gir direkt 360 kontrolleri olarak gördün. Tuşlar ps3 ün birebir aynısı. Titreşim detayları da öyle. Bahsettiğim program ile ilgili ve bir program daha var çok yararlı xpadder diye, bu iki programın özellikleri ve kullanımı ile ilgili bir rehber de ben hazırlamayı düşünüyorum ama üşeniyorum hep. Hatta trackir si olanlar için çok hoş bir program daha var. Güya onuda yazacağım ama geçiştirip duruyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa982

    Oyun x360 gamepad ini destekliyor. Titreşimlerini de harika yapmışlar. Parke taşlı yoldan giderken inceden titriyor vs. Dualshock3 ile oynuyorum ben. Hiçbir tuş ayarı yapmana da gerek yok. Direk kablosuyla bağla veya bluetooth adaptörün varsa kablosuz kullan. Programı çalıştır. Oyuna gir direkt 360 kontrolleri olarak gördün. Tuşlar ps3 ün birebir aynısı. Titreşim detayları da öyle. Bahsettiğim program ile ilgili ve bir program daha var çok yararlı xpadder diye, bu iki programın özellikleri ve kullanımı ile ilgili bir rehber de ben hazırlamayı düşünüyorum ama üşeniyorum hep. Hatta trackir si olanlar için çok hoş bir program daha var. Güya onuda yazacağım ama geçiştirip duruyorum.

    Alıntıları Göster
    Platoon diye bir gamepadim var. Ama yeni aldım, oyuna girince sadece bir tuş çalışıyor.
    x360ce.exe'den giriyorum, ayarlar yapılı değil sanırım.
    Birisi ayar dosyasını paylaşabilir mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qabRiéL

    Platoon diye bir gamepadim var. Ama yeni aldım, oyuna girince sadece bir tuş çalışıyor.
    x360ce.exe'den giriyorum, ayarlar yapılı değil sanırım.
    Birisi ayar dosyasını paylaşabilir mi?

    Alıntıları Göster
    Logitech driving force gt var. Windows 7 64 bit işletim sistemi. c++ 2010 lar yüklü. Buna rağmen programı açtığımda maus sapıtıyor sağa sola zıplıyor. Bazen denk gelirse kendi kendine windowsu kapatıyor veya uyku moduna alıyor. Nedendir çözemedim kablolu mausla denicem birde. Programda hiçbir ayar yapmam izin vermedi maus bu haliyle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: freexman

    Logitech driving force gt var. Windows 7 64 bit işletim sistemi. c++ 2010 lar yüklü. Buna rağmen programı açtığımda maus sapıtıyor sağa sola zıplıyor. Bazen denk gelirse kendi kendine windowsu kapatıyor veya uyku moduna alıyor. Nedendir çözemedim kablolu mausla denicem birde. Programda hiçbir ayar yapmam izin vermedi maus bu haliyle.

    Alıntıları Göster
    Bir şekilde alttaki ayarlardan kendi direksiyonumu seçtim load ve save dedim. Şimdi direksiyondaki bütün tuşlar ve direksiyon çalışıyor fakat pedallar çalışmıyor :S .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: freexman

    Bir şekilde alttaki ayarlardan kendi direksiyonumu seçtim load ve save dedim. Şimdi direksiyondaki bütün tuşlar ve direksiyon çalışıyor fakat pedallar çalışmıyor :S .


    3. bölümde özelikle Left Trigger ve Right Trigger özelliklerini okuyun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alioksuz

    quote:

    Orijinalden alıntı: freexman

    Bir şekilde alttaki ayarlardan kendi direksiyonumu seçtim load ve save dedim. Şimdi direksiyondaki bütün tuşlar ve direksiyon çalışıyor fakat pedallar çalışmıyor :S .


    3. bölümde özelikle Left Trigger ve Right Trigger özelliklerini okuyun.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sinyal verme tuşu var mı araba sürerken?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: T-Mac 26

    Arkadaşlar sinyal verme tuşu var mı araba sürerken?

    Alıntıları Göster
    oyunda sinyal verme özelliği yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.