Şimdi Ara

**A-T-İ-K-E-R** OTOGAZ SİSTEMLERİ DESTEK PLATFORMU-CANDAN MÜHENDİSLİK (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.511
Cevap
54
Favori
201.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ChuKoNu

quote:

Orijinalden alıntı: candan mühendislik

quote:

Orijinalden alıntı: ChuKoNu

Merhabalar, yaklaşık 6 ay önce 2004 model fiesta'ma Ümraniye Candan Mühendislik'te atiker sistem taktırdım. Çekişte ve yakıtta bir sıkıntım yok fakat düşük devirde gaza normalden biraz fazla basınca araç çok fazla tekliyor silkeleniyor. Bunun sebebi ne olabilir ?

Merhaba; ufak bir ayar ile sorun çözülebilir,servisimize bekliyoruz..

Teşekkürler, geçen gün uğradım ve usta ateşlemede bir problem olduğunu söyledi. Ben de sanayiye ustama götürdüm ve ateşleme bobini arızalanmış. Değiştirince düzeldi.

• Merhaba;

2 hafta önce 98 model 1.6 16v fiat palio araç aldım. Aracın üzerinde atiker sıralı sistem takılı. Kışın regülatör arızası nedeni ile değişmiş ve mimgazın regülatörü takılmış. Araçta bir sorun var, şöyleki;
    akşamdan aracı lpg ile stop edersem sabah ilk marşta çalışıyor fakat boğulmuş gibi tekleme yapıyor, gaz yememe, kesik kesik devirlenme ve duman atma oluyor. Bu durum 15-20 sn kadar sürüyor ve araç biranda gaz yiyerek kendine geliyor. Bir daha gün içinde benzer bir sıkıntı olmuyor. tüm stop edip çalıştırmalarda sorunsuz. Taki ertesi sabaha kadar. Eğer akşamdan stop etmeden aracı lpg düğmesini kapatarak benzine alırsam sabah çalışmasında hiçbir sıkıntı yok. Bu sorunla ilgili olarak; parametreler bozulmuştur, düzelmesi için 200 km kadar benzinde kullanın ayar yapalım dediler. 2-3 gün benzinde kullandım (Bu sırada sabah çalışmasında hiçbir sıkıntı olmadı) ayar yapıldı, ertesi, sabah yine aynı. Enjektörler kaçırıyordur dediler, değişti, ertesi sabah yine aynı. Regülatör arızası olabilir denildi, kaçak kontrolü yapıldı, gaz kaçağı yok, zaten dediğim gibi yeni takılmış ama mimgaz marka. Benzinde bir sorun olmadığına göre lpg sisteminden kaynaklı bir sorun gibi ama nerden bulanamıyor. Dediğim gibi enjektörler ve regülatör yeni, ayarlar düzgün ama sabah ilk çalışmada araç boğulmuş gibi. Sorun sizce nerede olabilir?? Yardımcı olabilirseniz çok sevirim, teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: S@lih

Merhaba;

2 hafta önce 98 model 1.6 16v fiat palio araç aldım. Aracın üzerinde atiker sıralı sistem takılı. Kışın regülatör arızası nedeni ile değişmiş ve mimgazın regülatörü takılmış. Araçta bir sorun var, şöyleki;
    akşamdan aracı lpg ile stop edersem sabah ilk marşta çalışıyor fakat boğulmuş gibi tekleme yapıyor, gaz yememe, kesik kesik devirlenme ve duman atma oluyor. Bu durum 15-20 sn kadar sürüyor ve araç biranda gaz yiyerek kendine geliyor. Bir daha gün içinde benzer bir sıkıntı olmuyor. tüm stop edip çalıştırmalarda sorunsuz. Taki ertesi sabaha kadar. Eğer akşamdan stop etmeden aracı lpg düğmesini kapatarak benzine alırsam sabah çalışmasında hiçbir sıkıntı yok. Bu sorunla ilgili olarak; parametreler bozulmuştur, düzelmesi için 200 km kadar benzinde kullanın ayar yapalım dediler. 2-3 gün benzinde kullandım (Bu sırada sabah çalışmasında hiçbir sıkıntı olmadı) ayar yapıldı, ertesi, sabah yine aynı. Enjektörler kaçırıyordur dediler, değişti, ertesi sabah yine aynı. Regülatör arızası olabilir denildi, kaçak kontrolü yapıldı, gaz kaçağı yok, zaten dediğim gibi yeni takılmış ama mimgaz marka. Benzinde bir sorun olmadığına göre lpg sisteminden kaynaklı bir sorun gibi ama nerden bulanamıyor. Dediğim gibi enjektörler ve regülatör yeni, ayarlar düzgün ama sabah ilk çalışmada araç boğulmuş gibi. Sorun sizce nerede olabilir?? Yardımcı olabilirseniz çok sevirim, teşekkürler...

Araca bağlanmamız lazım konu belli olur ama sorun regülatörden gibi görünüyor yakındaysanız buyrun yardımcı olalım..

• candan mühendislik C kullanıcısına yanıt
    Malesef, Kastamonudayım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Aracım 2000 model 1.4 palio tek nokta enjeksiyon yaklaşık 2 ay once atiker lpg takdirdim hiç bir sorunum yok. Ama gecenlerde bu işten anlayan arkadaşım regülatör den miksere giden gaz hortumunu çok uzun tutmuslar yaklaşık 70 ila 80 cm bunun kisaltilmasi lazim dedi.
    Gerçekten kisaltmak lazımmı uzun olmasının zararı nedir, hortum kisalirsa avantajı nedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: smhsyhn*34

Merhaba
    Aracım 2000 model 1.4 palio tek nokta enjeksiyon yaklaşık 2 ay once atiker lpg takdirdim hiç bir sorunum yok. Ama gecenlerde bu işten anlayan arkadaşım regülatör den miksere giden gaz hortumunu çok uzun tutmuslar yaklaşık 70 ila 80 cm bunun kisaltilmasi lazim dedi.
    Gerçekten kisaltmak lazımmı uzun olmasının zararı nedir, hortum kisalirsa avantajı nedir.

Sorun yoksa kısaltmanıza gerek yok ..

Orijinalden alıntı: S@lih

Malesef, Kastamonudayım...

O zaman regülatör ihtimaline yogunlaşın.. geçmiş olsun..

Şuan ki aracım peugeot 406 D8 kasa (1999 ) otomatik 120.000 de ve daha önce hiç LPG uygulanmamış bir araçtır. Bu araçların LPG uyum sorununun çok sık olduğunu duymaktayım. Bu konu hakkında öneri ve fiyat nedir. Ayrıca lpg dolum ağzı benzin kapağına montoj edilebilir mi. Şimdiden bilgi ve desteğiniz için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi Günler.. 2002 model 1.6 fiat marea aracımız var.Araç stepb motor ve arıza lambası mevcut micro veya safe fast obd2 taktırmak niyetindeyim ama lpg ustam ısrarla bu araçta obd 2 özelliğinin çalışmayacağını vede uyumlu olmayacağını söylüyor.. Doğruluk payı var mı*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Extrem -- 1 Nisan 2015; 11:09:54 >

Orijinalden alıntı: CSUR13

İyi Günler.. 2002 model 1.6 fiat marea aracımız var.Araç stepb motor ve arıza lambası mevcut micro veya safe fast obd2 taktırmak niyetindeyim ama lpg ustam ısrarla bu araçta obd 2 özelliğinin çalışmayacağını vede uyumlu olmayacağını söylüyor.. Doğruluk payı var mı*

modeli itibarı ile gold kite gerek yok atiker microfast uygun olur.. bu araç için supap riski bulunmamakta..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSUR13

yanlış anlattım galiba. gold değil düz serilerin obd2 ktilerini taktırmak niyetindeyim..

Obd ye gerek yok düz bağlatın.. zaten hatırladığım kadarıyla aracınızda Obd bağlantısı yok..
    Aracım palio 1.2 16v AKL sistem takılı. Araç sabah ları ilk geçişte 4-5 saniye süreyle sarsıntılı çalışıyor devir 400 lere düşüyor ve topluyor. Bazende toplayamayıp stop ediyor. Bu söylediğim olay sadece ilk çalıştırmada böyle. Sonraki gaz-benzin geçişleri iyi. Sabah bilgisayarla bağlandığımda ilk geçiş sırasında benzin ve gaz enj sürelerinin 11-12 lere fırladığını gördüm, bu durum 3-5 saniye anca sürüyor. Son gittiğim usta önce telefonla merkezi aradı sonrasında bu araçta oto kalibrasyon yapılırsa map haritası yüksek çıkar diyerek manuel ayar yaptı(Araçtaki tüm yükler açılıp oto ayar sonrasında haritaya müdahale)
    Etrafımda gittmediğim usta, çalmadığım kapı kalmadı. Eğer konu hakkında bilginiz varsa lütfen bir yol gösterin. iyi çalışmalar.
    En son ustanın elle yaptığı ayar map haritasını koyuyorum.
    **A-T-İ-K-E-R** OTOGAZ SİSTEMLERİ DESTEK PLATFORMU-CANDAN MÜHENDİSLİK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av_avi -- 7 Nisan 2015; 17:24:22 >

• Merhabalar. wv golf 5 1.6 düz motor araç aldım. atiker lpg taktırmayı düşünüyorum.

lpg uyumu golf 5 lerde atiker ıle tamamen uyumlu mu? arıza ışıgı yakar mı ?

taktırırsam ne kadar tasarruf elde ederim ? suan benzınde sehir içi 40 krs yakıyor. taktırdıktan sonra ortalama kac krs yakar ?

Orijinalden alıntı: azalhan

Merhabalar. wv golf 5 1.6 düz motor araç aldım. atiker lpg taktırmayı düşünüyorum.

lpg uyumu golf 5 lerde atiker ıle tamamen uyumlu mu? arıza ışıgı yakar mı ?

taktırırsam ne kadar tasarruf elde ederim ? suan benzınde sehir içi 40 krs yakıyor. taktırdıktan sonra ortalama kac krs yakar ?

Merhaba
    aracınıza atiker gold kit uygun olur arıza lanbası yanmaz ,tasarruf oranı %40 ortalama yani 40 krş yerine 22-25 krş yakması beklenir .. şimdiden kazançlı sürüşler..
    hocam clıo ,9 tce turbo motor hangi lpg sistemi olur atiker gold işimi görürmü iyi akşamlar

Temmuz 2014'de Mitsubishi Lancer 1.8 CVT araç sahibi oldum.Araç üzerinde Wentgas'ın OBD'li LPG sistem var.Ama enjektörlerim DYMCO Yeşil Seri.Aldığımdan beri sebebini çözemediğim garip bir sorun mevcut.Arabam da kafasına göre bir tekleme olayı mevcut.Normal şekilde seyrederken araç bir anda sarsılmaya başlıyor ve hiç müdahale etmezsem araç kendini benzine atıyor.Fakat bu sarsıntının ne gariptir ki çözümü de var.Sarsılmaya başladığı zaman araç Benzin'e alıp tekrar LPG'ye geçirdiğim zaman hiç bir sorun kalmıyor.Normal şekilde sürüşüme devam ediyorum sonra.
    Elimde LPG kablosuyla bilgisayara bağladığımda hiç bir şekilde hata vs.de göremiyorum.Acaba bu sorun hangi parça'dan kaynaklanıyor olabilir ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.