Şimdi Ara

Basur oldum Sonuc : ameliyat (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
5
Favori
65.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hawk18 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın. Öyle kesme biçme bir şey yok.Sanırım iple boğuyor.
  • mevlüt topbaş tam bir şarlatan sakın gitmeyin ne hijen var ne bilim çok daha fazla başınıza iş alırsınız.
  • Mevlüt topbaş a çarşamba günü gittim. Merak edenler için süreç hakkında olanları yazıp yardımcı olmaya çalışayım.

    Öncelikle muaynehaneden ziyade fabrika demek yanlış olmaz. Siz iki salondan birinde, cebinde 1300 tl olan, yüzlerinden onları neyin beklediğini bilmenin verdiği sıkıntı rahatlıkla okunabilen, Çoğunluğu erkek, bir sürü insanla oturuyorsunuz.

    Randevu saati sistemi pek doğru işlemiyor. 9.30 randevuma 11 gibi anca girebildim. İçeriden adınız bağırıldığında salondakilerin acıyan bakışları arasında kalkıp size gösterilen muaynehaneye giriyorsunuz.

    Hemşire bana pantolonunuzu ve çamaşırınızı çıkarıp koltuğa geçin dedi. Bir kaç kez kolonoskopi olduğum için hastanelerdeki poposu açık pantolonlardan bekliyordum. Olmadığını görünce baya şaşırdım. Boxer ı kucağıma alıp koltuğa geçtim ve mevlüt topbaşı beklemeye koyuldum.

    4 5 dakika sonra odaya "vay gardaşım" diyerek girmesiyle onun mevlüt hocadan ziyade mevüt dayı olduğuna kanaat getirmem bir oldu. "Şimdi sen beklerken etrafa bakmışsındır, bıçak yok, lazer yok bu adam bana napacak? Parmak mı atacak? Sapık mı bu herif diye düşünmüşsündür" demesiyle ikinci cümlesinde güvenimi kazanmayı başardı. Bu tarzdan hoşlanmayacak kişiler mutlaka olacaktır ama ben severim. Üçüncü cümlede de bana işimi sordu ve operasyon sonunda kadar o temada sohbet ederek işini bitirdi. Anladığım, samimi davranarak hastalarını rahatlatmaya çslışıyor. Zira yapılan şey hasta için ciddi anlamda sıkıntılı.

    Şu var, işlem esnasında öyle çok sıkıntı falan çekmedim. Ordaki sıkıntının ciddi kısmı psikolojik. Sadece içinize giren birşeyler var ve bir miktar rahatsızlık yaratıyor. Ama buna ağrı ve ya acı diyemem. Rahatsızlık doğru sözcük.

    Yukarıda hijyenden bahseden arkadaşlar olmuş. Doğrudur bende o konudan pek memnun kalmadım. Ayrıca operasyon esnasında bluetooth kulaklıktan iki adet telefon görüşmesi yaptı ve bu esnada operasyona devam ediyordu.

    Ne yapıyor? Bende bilmiyorum ama siyah ip gibi birşey gördüm elinde. Tezim hemoroid leri bağlayıp kangren olmalarını sağlayıp düşürtüyor. Ama herhangi bir bilimsel dayanağım yok. Kafama yatan senaryo bu sadece.

    İşlemden sonra yandaki odaya geçip bant kaydı gibi konuşsn bir teyzeden nasihatları dinleyip, 1300 tl ödeyip oradan ayrıldım.

    Sonrası: ilk saatler çok rahat geçti. Operasyon sonrası arkadaşlarla güvenlik caddesinde bulunan mutlu da yemek yedik( ankara dışından gelenler için yazdım imkan olursa gitsinler diye). Müthiş bir esnaf lokantasıdır. Neyse sonrasında eve geldim ve sıkıntılı süreç başladı...

    Mevlüt dayının operasyon sonrası verdiği nasihatlerden en dikkat çekicisi olan " bugünün tuvaletini yarına bırakma" hayatım boyunca uygulamadığım bir olaydı ve tüm bu sürece beni getiren faktörlerin başında geliyor sanırım.

    İlk tuvalete çıkana kadar herşey çok güzeldi ama sonrasında tabiri caizse dünyanın kaç bucak olduğunu gördüm. Bu kısım biraz açık yazacağım, dolayısı ile rahatsız olacaklar sonraki paragrafa geçebilirler. Tuvaletin çıkış anında çok bir acı çekmedim açıkçası. Bunda verdikleri müshil bozuntusu magnesie isimli ilacın etkisi olduğunu düşündüm. Ama ilaç ciddi yan etkiler yaptı bende. Bi kere inanılmaz bir titreme ile geceyi donarak geçirdim. Bu sebeple ilacı ilk ve son kullanımım oldu. Tuvalet sonrası ciddi ağrı çektim. Buna malesef ağrı kesicinin hiçbir etkisi olmadı. O gece ağrıdan ve titremekten uyuyamadım. En son dalmış gitmişim. İkinci gün ağrı az uyandım ama sabah gene tuvalet ihtiyacım olduğu için kısa sürdü. Ancak bu sefer sıcak sun bansyosu denedim ve bir miktar rahatlık verdi. Öğleden sonra ağrım azaldı ve evden çıktım. Yürüdüm ,oturdum. Hareket değişimleri esnasında olan ağrı dışında fazla sıkıntı olmadı. Akşam yine tuvalete çıktım ve sonrası yine ağrı. bu seferde bu seferde sıcak suya oturdum ancak ağrım geçmedi. Dolayısı ile son çare hayatta en nefret ettiğim şey olan fitile başvurdum. O rahatlattı ve o akşam iyi uyudum. Üçüncü gün cuma en kötü günümdü. Daha doğrusu gün fena geçmedi. Tuvalet, sıcak su, fitil üçgeni ile akşama kadar fazla sıkıntı olmadan geldim ve yattım. Saat iki buçuk gibi uyandımki uyanmaz olaydım. Ağrısıza yakın yatmışken avayip bir sızlama ve zonklama karışımı ile uyandım. Biraz yatakta kıvrandıktan sonra aüğrı kesici almaya karar verip kalktım. Tam tuvaletin önünden geçerken ciddi bir karın ağrısı ile tuvalet beni kendine çağırdı. Suya oturmadan geçiştirmeye çslıştım ama yemedi. Hadii gecenin o saatinde tekrar suya otur fitil derken saat 5 olmuştu. Yattıktan sonrada ağrı geçmedi. En son 5.40 gördüm uyuya kalmışım. 4. Gün cumartesi. Sabah yine karın ağrısı ile uyandım ama biraz daha dik durmaya çalıştım ve öğlen 14.00 e kadar dayandım. Sonrası yine sıcak su fitil derken şu anda saat 17.00 hala ağrı var.

    (Yukarıdaki kısma gün gün imkan oldukça ekleme yapacağımki düşünen arkadaşlar süreç hakkında bilgi sahibi olsunlar. Neyle karşılacaklarını bilerek bu işe girsinler. Zira hem 1300 lira bir çıok insna için büyük para hemde olduktan sonra biten birşey değil. Süreç hakkında herkes beklentilerini ona göre koysun)

    Umutlumuyum? Evet bence geçecek. Çektiğim ağrı ve acıya değermi? Geçecekse değer. Acı nedir? Malum bölgede sızlama zonklama batma ve yanma hislerinin karışımı.

    Tabi 10 15 gün içerisinde bir fikre varmış olurum sonuç ile ilgili ama ilk sinyaller ve hissiyatım son derece olumlu.

    Mevlüt dayım hakkında yorumu süreç bitince yazacağım ama insan olarak benden geçer not aldı.

    Detaylıca yazmaya çalıştım herşeyi. Bunlar dışında sorusu olan arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

    Konuya noktayı mevlüt dayıdan öğrendiğim son derece doğru olduğuna inandığım hayat dersi ile koymanın doğru olacağına inanıyorum.

    Bu günün tuvaletini yarına bırakmayın.

    Herkese selamlar ve geçmiş olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • İstanbul içindeyseniz hayrunnisa hastanesi doktor mustafa şener`e görünmenizi tavsiye edebilirim. Umarım en kısa zamanda tedavisini yaptırırsınız.
  • Hayatımda çektiğim en büyük acı ve çaresizlik diyebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, memeli ve kanlı basurunuz varsa bunun ameliyattan başka çaresi yok. Otçuya papuççuya para yatırıp durmayın. Bunları hepsi zor durumdaki hastaları istismardır ve para tuzağıdır. Benim piyasada kullanmadığım bitkisel ürün kalmadı heralde. Gotu kola’dan tutunda, çobantası gibi çok çeşitli bitki ve bitki karışımlarına, merhemlere, kimyasal ilaçlara varıncaya kadar aklınıza gelebilecek hemen her yöntemi denediğimi söyleyebilirim. Ama olmuyor, olmuyor, olmuyor. Çözümler hep geçici. Memeler ilk başlarda çekilir gibi oluyor, en ufak bir acılı yediğinizde, soğuk yere oturduğunuzda veya basit bir kabızlıkta memeler daha da büyüyerek ve sancılı biçimde çıkıyor. Ardından size hayatı zindan ediyor. Oysa bize kalıcı çözüm gerekiyor.

    Salı günü ameliyata giriyorum. gelişmeleri size aktarırım.
  • Nerede ve hangi doktora ameliyat olduğunuzu da öğrenmek isteriz. Cok detay lazim. Simdiden gecmis olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İŞİM GEREĞİ SÜREKLİ OTURUYORUM SON 1 AYDIR OTURURKEN BATMA, YANMA VE ISLAKLİK HİSSİ OLMAYA BAŞLADI,GALİBA BİRAZDA KÖTÜ KOKU OLUYORDU İŞ ARKADAŞLARIMIN RAHATSIZ OLDUĞUNU HİSSETMEYE BAŞLADIM.
    DOKTORA GİTTİM BASUR VE MAKAT ÇATLAĞİN VAR AMELİYAT OLMAN LAZIM DEDİ SAAT 12.30 DA AMELİYATA GİRDİM NARKOZ YAPİP TAMAMEN UYUTTULAR.
    YARIM SAAT SONRA ODAMA ALDILAR SAAT 5 E KADAR YATIRDILAR SONRA TABURCU OLDUM.
    ŞİMDİ BİRAZ KIRGINLIK VAR PAZARTESİ İŞE GİDECEM DOKTOR BİRŞEY OLMAZ GİT DEDİ ,EĞER KENDİNİ İYİ HİSSETMEZSEM RAPOR VERECEĞİNİ SÖYLEDİ.PAZARTESİ İŞE GİTSEM Mİ GİTMESEM Mİ BİLEMİYORUM
    SENNALAX,EDOLAR,VENORUTON HAPLARINI ANESTOL KREMİNİ VERDİ
    BİRDE İĞNE VERDİ İLAÇLARIN FAYDASI OLMAZSA VURULURSUN DİYE


    DÜN NARKOZUN ETKİYLE PEK ANLAMADIM SICAK SUYA OTUR FALAN DEDİLER BİDE DİYET YAZDILAR. 1-2 DİLİM KIYMALI YERSEM BİRŞEY OLUR MU
    BU SICAK SUYA OTURMA İŞİ NASIL OLUYOR BİLEN VAR MI
    VE BAŞKA TAVSİYELERİNİZ VAR Mİ AMELİYAT SONRASI İÇİN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ne efsanevi konuymuş 5 yıldır devam ediyor

    grup mu kursak napsak dh basur team diye
  • Arkadaşlar operasyonu geçirdim. Bir hafta geçmesini bekliyorum, sonra size detaylı açıklamalar yapacağım. bir haftalık süreci gözlemlemem gerekiyor. daha sağlıklı yorum yapabilmek için. Detaylı bir yazı hazırlıyorum size, herşeyi anlatıcam. görüşmek üzere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behcet37 -- 22 Ocak 2015; 13:32:34 >
  • muayene kaç dakika sürüyor?
    muayeneyi parmakla mı yapıyorlar aletle mi?
    gitmeden önce müshil içmek gerekiyor mu?
  • İlaç olarak kortos krem kullanmanı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öğrenmek istediğiniz ne varsa sorun. bende cerrahlara sorup öğreniyorum. konuyla ilgili epeyce araştırma yaptım. size oldukça faydalanacağınız bir makale hazırlıyorum. basur hakkında herşeyi bulacaksınız. kendi ameliyatımı ise detaylı olarak size anlattım. Ameliyat öncesi ve sonrasını geniş ele aldım. sanıyorum hafta içi çalışmam biter. Buradan sizinle paylaşacağım, araştıranların konu hakkında toplu bilgi bulacağı bir çalışma olacak inşallah.

    Görüşmek üzere.

    kendinize iyi bakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: behcet37

    Arkadaşlar öğrenmek istediğiniz ne varsa sorun. bende cerrahlara sorup öğreniyorum. konuyla ilgili epeyce araştırma yaptım. size oldukça faydalanacağınız bir makale hazırlıyorum. basur hakkında herşeyi bulacaksınız. kendi ameliyatımı ise detaylı olarak size anlattım. Ameliyat öncesi ve sonrasını geniş ele aldım. sanıyorum hafta içi çalışmam biter. Buradan sizinle paylaşacağım, araştıranların konu hakkında toplu bilgi bulacağı bir çalışma olacak inşallah.

    Görüşmek üzere.

    kendinize iyi bakın.

    Ne oldu makale

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MAKALE ÇALIŞMALARIMIZ AŞAĞIDAKİ LİNKE TAŞINMIŞTIR

    http://forum.donanimhaber.com/m_102751562/f_//tm.htm#102751980



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behcet37 -- 14 Şubat 2015; 10:39:04 >
  • TAŞINMIŞTIR

    http://forum.donanimhaber.com/m_102751562/f_//tm.htm#102751980



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behcet37 -- 14 Şubat 2015; 10:29:47 >
  • TAŞINMIŞTIR


    http://forum.donanimhaber.com/m_102751562/f_//tm.htm#102751980



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behcet37 -- 14 Şubat 2015; 10:30:32 >
  • arkadaşlar elimde daha çok yazı var. fakat okunmayacağından endişe ediyorum. bizat kendi tecrübelerimi size yazıyorum. Denemediğim hiçbir şeyi size aktarmıyorum. sağlıksız hiçbir bilgiyi yazmıyorum. basur cerrrahlarına sürekli soruyorum. ameliyat sürecini ve sonrasını detaylı ele aldım. umarım bir kaç güne kadar onlarıda yayınlayacağım. geri dönüşlere göre kararımı vereceğim. bu çalışmalarımı foruma vereceğim sırada birkaç soru daha aldım, bu nedenle yukarıdaki yazılarımı da gelen sorular istikametinde bir miktar güncellemeyi de düşünüyorum. kendinize iyi bakın.
  • Elinize saglik cokta gecmis olsun. Yillardir cekiyorum bu illeti. Doktora gitsemde ilactan ote gitmiyor. Kesecez diyen doktordan da kaciyorum. Cunku doktorlarin ne kadar ehil olduguna dair suphelerim oluyor. Malum para almak icin ameliyat masasina yatirdiklari saglikli insanlar var. Diger konuda ameliyattan sonra diski kacirma korkusu. Allah korusun cok kotu bir vaziyet.

    Is yasantimizda molaya izin vermiyor. 2 gune doktorlar isine donersin dediklerine 2 hafta da ancak donenler var. Dediginiz gibi su tuketimini arttirdim eskisi gibi degilim. Zeytinyagi olayini miden kaldirmasada deneyecegim. Nerde nasil ameliyat oldunuz bilgileri verirseniz korkularimi yenip ameliyata karar verebilirim. Lutfen paylasimlariniza devam edin. Merakla bekliyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAŞINMIŞTIR

    http://forum.donanimhaber.com/m_102751562/f_//tm.htm#102751768



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behcet37 -- 14 Şubat 2015; 10:28:23 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.