Şimdi Ara

SONY TÜRKİYE'YE AÇIK MEKTUP!!! - SONY'DEN CEVAP GELDİ (Platinium Oyunlar 49 Lira)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
0
Favori
7.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerek forumlarda, gerekse başka platformlarda orijinal oyunlar ve kopya oyunlar hakkında çeşitli tartışmalar yaşanıyor. Ben bu tartışmaların yeterli olmadığını, ülkemizde orijinal oyun satış pazarının tek ismi olan Sony Eurosia'nın da konuya dahil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı'nın kendisine bu e-postayı yollayarak düşüncelerimizi ifade etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda duyarlı olarak hem Türkçe oyun oynamamız için duyarlılığımızı göstereceğimizi, hem de ucuz oyun için gelişmeler yaşanacağını düşünüyorum. Ama tepkisiz kalarak hiç bir şey de başaramayacağımız ortada.

Lütfen bu e-postayı Sony Eurosia'ya yollayarak düşüncelerimizi dile getirelim. Önemli bir dönemden geçtiğimizi, her bilinçli insan gibi hakkımızı aramanın, düşüncelerimizi ifade etmenin temel bir davranış şekli olduğunu ve tepkimizi dile getirmemizin gerektiğini düşünüyorum.

quote:

"Sayın Sony Eurosia Yetkilileri

Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı'nın dikkatine

Son zamanlarda Türk oyun piyasasında hepimizin hoşuna gidecek gelişmeler oluyor ve bizler bunları heyecanla takip ediyoruz. Türkçe PSN'in hizmete girmesi, Türk PS Store'un açılacak olması, Gran Turismo 5, Killzone 3 gibi önemli bazı oyunların Türkçe altyazı desteği ve Türkçe içerikle hazırlanıyor olması tüm oyun kesimleri tarafından heyecanla takip ediliyor. Ancak son zamanlarda yaşanan gelişmeleri bizler kadar sizlerin de takip ettiğini düşünmekteyiz ama bunların sizler tarafından dikkate alınıp alınmadığı, uygun satış stratejileri geliştirilip geliştirilmediği konusunda emin olmak istiyoruz. Elbette distribütör olarak profesyonel bir ekibiniz vardır ama gelişmeleri ne kadar takip ettiğiniz, doğru olanı yapmanız açısından hepimiz için önemli.

Her ne kadar yüksek fiyatlar sebebi ile ülkemiz oyuncusu ya dışarıdan oyun almayı ya da spotçulardan almayı tercih ediyorsa da, bu konuda yapılacak çalışmaların sizin açınızdan da en az bizimki kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. Kısa vadede yapılan çalışmaların belki parasal getirisi o kadar büyük ve önemli olmasa da ileride oluşacak "Türk oyun pazarı" açısından şimdiden sağlam temellerin atılması gereği ortaya çıkıyor. Arz ve talep dengesine bağlı olarak zamanla fiyatların aşağıya ineceğini ve oyuncuların iç pazarda resmi kanallardan satılan oyunlara yöneleceği bir gerçek. En azından bu düsturla hareket etmeniz, ileriyi doğru okumanız gerektiğini düşünüyoruz.

İşte bu yüzden God of War 3, Mod Nation Racers gibi oyunlarda uygulamış olduğunuz pazarlama stratejilerinin bir benzerini Türkçe çıkacak ilk dalga oyunlarda da uygulamanızın önemli olduğu ortada. Gran Turismo 5, Killzone 3, Pro Evolution Soccer 2011 oyunlarının rekabetçi fiyatlarla satılması büyük önem arz ediyor. Özellikle bu oyunların spot oyun fiyatları ile aynı fiyattan satışa çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Dünya genelinin çok üzerindeki fiyatların, içeride resmi olarak satılan oyun satışlarını olumsuz etkileyeceğini hepimiz biliyor ve görüyoruz.

Son günlerde gündeme gelen kopya oyun oynama imkanının orijinal oyun satışlarını olumsuz yönde etkileyeceği de bir başka husus. Alım gücü dışarıdaki pazar kadar yüksek olmayan oyun pazarımızın çok önemli bir kısmının kopya oyun imkanından faydalanacağı düşünülürse, uygun fiyat politikalarınızın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacaktır. Bu yeni gelişmelerin devam etmesi bizim kadar sizin için de önemli. Böylesine önemli kırılmaların olacağı bir dönemde doğru stratejilerin belirlenip doğru adımları atılması, gelecekte bu pazarın sağlıklı olarak devam etmesi için önemli adımlardır diye düşünüyoruz.

Beklentimiz, ilk dalga Türkçe oyunların aynen yakın zamanda uygulanan fiyat politikanıza uygun olarak satılması ve piyasaya gerçekçi ve rekabetçi fiyatlardan sürülmesi. Konu ile ilgili çalışmalarınız hakkında bu e-postaya vereceğiniz cevaptan daha önemli olarak basına bu konuda duyuru yapmak, konu ile ilgili yeni reklam kampanyaları düzenlemek eminiz tüm oyunculara ulaşma konusunda büyük bir adım olacak. Heyecanla konu ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ve bundan sonra da sıkı takipçisi olacağız.

Dileklerimizi dikkate alacağınızı umarak, çalışmalarınızda başarılar dileriz."

E-posta adresi: bilgi@eu.sony.com

Konu ile ilgili olarak arkadaşımız Ufuk Şen bir Facebook grubu kurmuştur. Daha fazla kişiye ulaşmak için bu Facebook grubuna katılmanız hayırlı olur diye düşünüyorum.

GRUBA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Evet Sony Türkiye'den yollamış olduğumuz e-postaya cevap geldi, içinde güzel haberler var, kafamıza takılan bir kaç soruya da cevap vermişler. Gelişmeler her ne kadar güzel olsa da ben somut bir şeyler istiyorum...

quote:

Değerli Sony Dostu,

Türkiye oyun piyasasına ve Sony’nin faaliyetlerine ilişkin görüşlerinizi ileterek Sony’e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Mesajınız, dünyada ve Türkiye’de tüm oyun severlerle etkileşimli bir iletişim içinde olmaya büyük önem veren bizler için çok değerli.

Dünyada ve Türkiye’de oyun piyasası sürekli ve hızlı bir değişim içinde. Bu değişime öncülük eden Sony olarak ülkemizde, dünyadaki en yeni ürünlere en hızlı şekilde erişilebilmesini sağlıyoruz. Hedefimiz elbette oyunlarımıza, en avantajlı koşullarda ulaşılmasını, oyun zevkinin en üst düzeyde yaşanmasını sağlamak. Bunu yaparken ülkemiz oyun piyasasının gelişimine de öncülük ediyoruz.

Önümüzde oyun piyasası açısından hareketli günler var. Birçok yenilik oyun severleri bekliyor. Biz de bu döneme tüm oyun severleri mutlu edecek yeniliklerle hazırlanıyoruz.

Oyun piyasasının seyrini değiştirecek uygulamamız PlayStation® Network (PSN) Eylül ayında hizmete giriyor. Bu network’un en önemli unsurunu ise oyun severlere önemli avantaj ve kolaylıklar sunacak olan PlayStation Store oluşturuyor. PS Store Türkiye’de uygun fiyatlarla mini oyunlar, oyunların indirilebilir içerikleri, kişiselleştirilebilir içerikleri, oyunların betaları ve multiplayer demoların yanı sıra ücretsiz oyun demoları da indirilebilecek.

Tüm oyun ve içeriklere erişip, dilediğini kolayca satın alabilmenin yanı sıra PSN kullanıcıları, PS Store ile ilintili olan PSP Go oyunlarını, Buzz ve Sing Star gibi oyunların indirilebilir içeriklerini de Türkiye pazarında rahatlıkla bulup, satın alabilecek.

Eylül ayı itibari ile aralarında IColin McRar: Dirt 2, Uncharted 2’nin de olduğu efsanevi PS 3 Platinium oyunlarımız 49 TL’den satışta olacak. Yine Eylül’de çıkacak yeni PS Move oyunlarımızı 99 TL, ekonomik grup PSP oyunlarımız PSP Essentials’ı 19,90 TL’den satışa sunacağız. Türkçe oyunlar ise kuşkusuz oyun piyasamız için bir dönüm noktası olacak.

Dünya oyun piyasasında olup bitenleri, ürünlerimizi ve faaliyetlerimizi çeşitli medya kanallarında yayımlanan güncel haberlerimizden takip edebilirsiniz. Ayrıca Eylül ayında yenilenecek olan İnternet sitemiz de bu alanda zengin bir kaynak sunuyor.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da öncü rolümüzün getirdiği sorumluluk ile Türkiye’de oyun piyasasının gelişimine destek vermenin ve tüm oyun severlere en kaliteli ürünlerin en rekabetçi fiyatlarla sunulmasının gayreti içinde olacağız.

Sony ürünleri ile kaliteli oyun keyfinizin daim olmasını dileriz.

Bilgilerinize arz ederiz

Saygılarımızla
    ‘Sony Eurasia Paz. A.Ş’
    444SONY

Arkadaşlar az önce NTV haber bölümünü aradım ve teknoloji servisine bakan kişi ile görüştüm, asıl kişi şu anda tatilde olduğundan aşağıda bana e-posta adresi verilen arkadaşa aşağıdaki e-postayı yolladım. Buna benzer içerikte e-posta atarak konunun haber yapılmasını sağlayabiliriz...

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_42458176/tm.htm

Türkiye'nin en büyük donanım forumlardan olan Donanım Haber forumları, konsol bölümünde Türkçe Playstation 3 oyunları için önemli bir konu açtık ve bir gün içinde önemli sayıda katılım oldu. Bu konu ile amacımız ülkemizde Türkçe oyun sayısının artması ve daha uygun fiyata oyun satılması. Daha önceki kampanyalarımızdan Türkçe PSN çalışmamız başarıya ulaştı ve firma yetkilileri geç de olsa böyle bir hizmeti Eylül ayında hizmete sokacaklarını ifade ediyor.

Bir kaç gün önce siteniz NTVMSNBC Türkçe PES 2011 oyunu haberini yapmışken üstüne böyle bir haberi gündeme getirerek hem bize destek olacağınızı hem de Türk oyun sektörü için büyük bir adım olacak Türkçe oyunlar konusunda da bize yardımcı olacağınızı düşünüyorum.

http://www.facebook.com/group.php?gid=155395071137517

Bu Facebook grubumuz da bir gün içinde 100'ün üstünde üyeye kavuştu, desteğinizle daha büyük bir kitleye ulaşacağımızı ve başarılı olacağımızı düşünüyoruz...

En üstte verdiğim linkten konuyu inceler ve sitenizde haber yaparsanız çok seviniriz...

onur.aydin@ntv.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 27 Ağustos 2010; 16:17:37 >

• Güzel düşünce,tebrik ederim hocam.Verdiğin adrese yazını gönderdim biraz önce
  • Oyunların müşterileri olan bizlerin hep fedakarlık yapması bence doğru değil, biraz da bu işten ekmek yiyen firmaların ellerini taşın altına koyması gerekiyor. Türkiye oyun pazarı kesinlikle çok önemli bir dönemden geçiyor, ortaya çıkan gelişmelerin devam edebilmesi sadece bizlerin içerden orijinal oyun alması ile mümkün olmayacak gibi. Doğal olarak bir çok oyuncu daha uygun fiyatlı kaynakları tercih ediyor. İçeriden oyun almak için güzel sebeplerin yaratılması gerekiyor. Bakalım dikkate alacaklar mı isteklerimizi?
  • oyunları 3 rakamlı haneden kurtarsınlar işte o zaman satışlar artar kimse 2 . el oyun almak istemiyor ama spotçu deyipte geçmemek lazım içlerinde sadece sıfır oyun satan yerlerde var
  • Yaklaşık 1 dakika önce bende gönderdim
  • Çok güzel bir yazı hazırlamışsınız. Az önce maili bende gönderdim.
  • subject için ne yazcaz acaba
  • Özgür Kirazcı nın mail adresi yok mu direk ona gönderelim?
  • Harika fikir, hemen gonderdim. %100 destekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

Özgür Kirazcı nın mail adresi yok mu direk ona gönderelim?

Bulabilirsen çok iyi olur.
  • Gönderdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 26 Ağustos 2010; 10:07:36 >
  • gonderildi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: U_şen
    quote:

Sony merkez de arkadaşım çalışıyor Özgür Kirazcı ile arkadaşlar zaten sorun değil bulurum.
  • quote:

quote:

quote:

Sony merkez de arkadaşım çalışıyor Özgür Kirazcı ile arkadaşlar zaten sorun değil bulurum.

Çok iyi oldu bu , birde aynı metni ona göndeririz.

• Ben de gönderdim, dikkate alınması dileğiyle. Bu arada bunu hazırlayan arkadaşa da teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Çok iyi oldu bu , birde aynı metni ona göndeririz.

İsterseniz cep numarasınıda alırım konuşacak olan var mı?

• gonderildi. yazanin ellerine saglik.
  • kelin ilacı olsa başına sürermiş neyse kolay gelsin
  • Bende gönderdim umarım faydası olur
  • hepimiz bişeylerin ucundan tutarsak yapamayacağımız iş yok tam destek
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.