Şimdi Ara

Norton Ghost v.9 ile 10 Dakikada Windows

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
42.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir sitede gördüğüm yazıyı paylaşmak istedim, umarım işinize yarayacaktır. Çok detaylı ve sade bir şekilde anlatılmış. Saygılar...

    Yazının ana teması 10 dakikada Windows'u eski haline getirmek olsa da yazıda bunu anlatması 10 dakikadan fazla sürecek. Aslında yapması çok kolay, önemli olan bir kere öğrenmek, sonra iyi ki öğrendim diyeceksiniz. Çünkü işinizi gerçekten çok kolaylaştırıyor.

    Her yeni çıkan Windows sürümü eskiye nazaran daha az hatalı ve daha az sorunlu olsa da (Win 98'ten Win ME'ye geçiş hariç), son çıkan Windows XP bile yine de uzun süreli kullanıma genelde dayanamıyor. Saçma hatalar almaya başlayınca da genelde ilk fikir "format zamanı geldi" olur. Format tabii ki bir çözüm ancak sistemi tam haliyle kullanılabilir hale getirmek uzun sürüyor. Sürücüler, programlar, yedek dosyalar, ayarlar, wallpaper vs. derken 2-3 saatinizi alabiliyor bu işlem.

    İşte bu yazıda o tüm işlemleri 10 dakikada nasıl yapabileceğinizi anlatacağım. Hepinize faydalı olacağını düşünüyorum. Bu yazıda işi Norton Ghost v9.0 ile yapacağız. Yani bir tane edinin kendinize.

    Windows tamamen düzgün çalışırken ve tüm yeni sürücüler, güncellemeler vs. yapılmışken bu işi, yani sisteminizi komple yedeklemeyi yapmanızı öneririm. Çünkü yedeği geri yüklediğinizde her şeyin normal çalışır olmasını istersiniz herhalde :)

    Windows'unuz normal çalışıyor, güncellemeler yapılmış, en sevdiğiniz wallpaper hazır, internet favorileriniz de hazır ve kullandığınız tüm programlar da yüklüyse yedek alma işlemine başlayabiliriz. Burada bir uyarı yapalım; Windows'u komple yedekleyeceğimiz için sabit diskinizi en az ikiye bölmüş olmanız ya da yedek dosyasını koymak için bir DVD yazıcıya sahip olmanız gerekiyor. Sonradan geri yüklemek için gerekli bunlardan biri. DVD yazıcı dememin nedeni de yedek dosyasının genelde 3-4 GB civarında bir boyuta sahip olması. Eğer ben program vs. kurmadan sadece Windows'un kendisini yedekleyeceğim diyorsanız ve eğer sabit diskiniz ikiye bölünmüş değilse bir CD bile yeterli olabilir. Yani CD yazıcı gerekiyor bu sefer de. Ayrıca yedek dosyasını sabit diskinizin Windows kurulu olmayan bölümüne koymanız gerekiyor.

    Şimdi adım adım anlatmaya başlıyorum. Önce Windows'u yedekleyeceğiz.

    1) Norton Ghost'u kurun.

    2) Norton Ghost'u çalıştırın.

     Norton Ghost v.9 ile 10 Dakikada Windows

    Norton Ghost'u ilk çalıştırdığınızda karşınıza bu pencere gelecek


    3) Back Up Drives'a basın.

     Norton Ghost v.9 ile 10 Dakikada Windows


    4) Next'e basın.

    5) Windows hangi kısma yüklüyse onu seçin ve Next'e basın.

    6) Açılan pencerede Browse tuşuna basıp yedek dosyasının nereye kaydedilmesini istediğinizi belirleyin. Ben, Windows C:\'de kurulu olduğundan E:\ kısmına yedek dosyasını attım (yani sabit diskin diğer bölümüne). Biraz önce yukarda bahsettiğim kısma geldik. İster CD ya da DVD'ye ister sabit diske kaydedebilirsiniz. Pencerenin sol üst kısmında Local File kısmı sabit diske, CD RW/DVD RW kısmı da adından da anlaşılacağı gibi CD ya da DVD medyaya dosyayı kaydetmeye yarıyor. Bunlardan birini seçtikten sonra Next'e basın.

    7) Burada "Verify backup image after creation" seçeneğini seçili hale getirip yine Next'e basın. Compression, yani sıkıştırma kısmı Recomended yani tavsiye edilen şeklinde kalsın.

    8) Son kısma geldik. Yine Next'e basın ve yedekleme işi başlasın.

    Yedekleyeceğiniz dosyanın büyüklüğüne göre (yani Windows'un kurulu olduğu kısma yüklediğiniz programlar ve dosyaların büyüklüğüne göre) bu işlemin süresi uzayacaktır. Benim yedek dosyam 2,3 GB'tı ve işlem 5 dakika sürdü.

    Yedek dosyasının boyutunun küçük olması için Windows'un kurulu olduğu bölüme müzik, resim, video gibi şeyler koymayın. Onları sabit diskin diğer bölümünde tutun.

    Yedekleme işlemi bitmiş olması gerekiyor şimdi. Programı kapatabilirsiniz. Eğer her şeyi doğru yaptıysanız yedek dosyaları yüklendikleri yerde şu şekilde görülmeli:

     Norton Ghost v.9 ile 10 Dakikada Windows


    Bunu gördüyseniz, tebrikler yedek aldınız :)

    Yazının ilk bölümü bitti. Şimdi durum kötü diyelim. Windows çökmek üzere. Siz de delirme noktasındasınız. Bir zamanlar normal çalışan Windows'unuzu geri getirmeye sıra geldi. Buyrun onu da yapalım. Adım adım gidiyoruz yine.

    1) Norton Ghost CD'sini CD sürücüye koyun.

    2) Bilgisayarı yeniden başlat komutuyla yeniden başlatın ancak açılırken "Del" tuşuna basıp (bazı bilgisayarlarda bu basılması gereken tuş farklı olabilir) Bios'a girin. Her anakartın Bios ekranında söyleyeceğim ayar farklı yerde olur, yerini sizin bulmanız gerekiyor. Yapmanız gereken şu: Bilgisayarı CD ROM Drive'dan ya da CD ROM Drive ile başlat seçeneğini seçeceksiniz.

     Norton Ghost v.9 ile 10 Dakikada Windows

    Benim MSI Neo 2 anakartımda önce bu kısma giriliyor


     Norton Ghost v.9 ile 10 Dakikada Windows

    Daha sonra da bu kısımdan First (1st) Boot Device kısmından CD ROM u seçiyoruz.


    3) Bunu seçtikten sonra Escape tuşuna basıp o menüden çıkın ve Bios ana menüsüne geri dönün. Save and Exit tuşuna basın, sonra Y tuşuna basın (bu Yes demek oluyor) ve bilgisayarı CD'den başlatın.

    Norton Ghost CD'si içerde olduğundan bilgisayar tıpkı Windows yükler gibi açılacak. Burada biraz beklemeniz gerekiyor. Bunu beklerken çay, kahve vs. almaya gidebilirsiniz :) Bu bekleme sırasında ekranda "Starting Symantec Recovery Disk" yazıyor olmalı.

    4) Ghost kendini hazırlayınca Accept (kabul ediyorum) tuşuna basın.

    5) Ghost, sıradaki ekranda size ne yapmak istediğinizi soracak. "Advandec Recovery Tasks..."a basın.

     Norton Ghost v.9 ile 10 Dakikada Windows


    6) System Restore'u seçin.

    7) Restore Drives'ı seçin. Sonra Single Drives'ı seçmeniz lazım.

    8) Burada Browse tuşuna basıp yedek dosyanız nerdeyse onu seçmelisiniz.

     Norton Ghost v.9 ile 10 Dakikada Windows

    Bende kırmızıyla işaretlediğim 2 tane farklı yedek dosyası var. Sizde ilk yedek almanızdan sonra onlardan alttaki görünecektir.


    9) Şimdi de yedek dosyasını nereye konumlandırmak istediğinizi seçin. Windows daha önceden C:\'ye kurulmuşsa C:\ klasörünü seçin, Next'e basın, zaten Ghost bunu kendi de yapıyor alttaki resimde görüldüğü gibi:

     Norton Ghost v.9 ile 10 Dakikada Windows


    10) Burada hiçbir şeye dokunmadan Next'e basın.

    11) Son kısıma geldik. "Reboot After Finish"i seçili duruma getirin ve Finish'e basın.

    İşlem 5-10 dk sürüp bitiyor bende genelde. Sizde de buna yaklaşık sürelerde -bilgisayarınızın hızına göre değişmekle birlikte- bitmeli.

    Bilgisayar yeniden başlarken yine Bios'a girip bilgisayarı Sabit Disk'ten aç şeklinde ayarlamalısınız (CD ROM sürücüden açılmasını ayarladığımız yerden yapacaksınız yine, o kısımda görünecek olan CD ROM'u Hard Drive yapın sadece). Sonra yine Save and Exit'e gelip Y tuşuna basın.

    Windows eskisi gibi yüklenecek ve yedeğini aldığınız hali neyse karşınıza o gelecek.

    Böyle okurken iş uzunmuş gibi gelebilir ama alıştıktan sonra çok zamanınızı almayacak.




    BOOT CD HAZIRLAMAK

    Merhaba.
    Burada Size norton ghost ile bootable cd nasıl yapacağınızı anlatmaya çalışacağım.

    Bu birkaç şekilde yapılabilir. En işe yarayan yöntem ki bana göre iki tane.

    1 - Ghost boot wizard aracılığı ile BOOT CD HAZIRLAMAK.
    2 - Kendi yazacağın bir autoexec.bat ve config.sys'nin içinde bulunduğu bir boot image ı hazırlayıp bununla pc'nin dostan alınmış image'ını bootable cd yapmak.

    Burada bahsettiğim birinci yöntemle hazırlanmış boot cd ile pc'yi boot edersniz doğrudan ghost dos programı açılacak ve kullanıma hazır hale gelip bekleyecektir.

    Ama ikinci yöntemde ise CD'den pc'yi boot ettiğinizde ghost çalışacak ve CD içinde bulunan yedek işletim sistemini otomatik olarak yüklemeye başlayacaktır.

    Yöntem 1 :

    Birinci yöntem için size bir ghost boot wizard gerekli olacak ki bunu Norton System Works Premier CD’si içinde Ghost Klasöründe Data arşivi içinden alabilirsiniz. Yanlız bu norton ghost boot wizard her ghost içinde bulunmuyor. Norton System Works Premier CD’si içinde mutlaka mevcuttur.

    Norton boot wizard'ı çalıştırıp standart bir boot disket oluşturacaksınız zaten size yol gösterecektir. Ve aldığınız yedeği CD’ye yazarken ki boot cd olarak yazacaksınız boot kaynağı olarak bu disketi gösterip yedeğinizi yazarsanız oluşturmuş olduğunuz cd boot cd olacak ve pc'yi boot ettiğinizde doğrudan ghost açılacaktır ancak yukarıda da bahsettiğim gibi ghost açıldıktan sonra geri kalan işlemleri siz yapacaksınız bu yöntemde.

    Yöntem 2 :

    Asıl üzerinde uğraştığım yöntem ise ikinci yöntemdi. Ve ben bu yöntemi başardım. CD yi takıyorum makinayı cd'den boot ediyorum ve ghost doğrudan CD içindeki yedeğimi yüklüyor.

    Burada size bu yöntemden bahsedicem. Ancak bazı temel işlemleri sizin bildiğinizi varsayarak anlatabilirim yoksa en detayına kadar anlatmak oldukça uzun sürecektir.

    Şimdi size bu iki yöntem için gerekli olan ları listeleyelim.
    1 - Ghost explorer
    2 - Windows ME boot disk (ancak ram driver kurmayan olmalı) (No RamDrive)
    Buradan :http://www.allbootdisks.com
    Ama muhakkak no ram driver olmalı.
    3 - Windows 98 me boot disketi Buradan :http://www.allbootdisks.com/
    (bu size ghost boot wizard ile ghost boot disketi hazırlarken gerekecek)
    4 - Ahead Nero Burning ROOM
    5 - WinImage Professional
    6 - Ghost.exe (dos versiyon)
    7 - Ghostbootwizard.exe

    Öncelikle WinImage Professional'ı kurun ve Hazırlamış Olduğunuz Windows ME boot disketin bir image'ını alın. İma uzantılı olacak ve pc ye kaydedin.

    Sonra bu ima dosyasını WinImage Professional ile açın. İçinde bulunan sistem dosyalarından altta belirttiklerim haricindekileri silin ve sadece bu dosyaları koruyun.
    AUTOEXEC.BAT
    CD1.SYS
    CONFIG.SYS
    MOUSE.COM (ghost boot wizart ile hazırladığınız boot disketi içinden alabilirsiniz.)
    MOUSE.INI (ghost boot wizart ile hazırladığınız boot disketi içinden alabilirsiniz)
    MSCDEX.EXE
    IO.SYS
    MSDOS.SYS
    COMMAND.COM
    Burada bulunan autoexec.bat dosyası içindeki komutları tamamen değiştireceksiniz ve içindeki komutlar şöyle olacak. Çizgileri kopyalamadan sadece komutları buradan kopyalayın autoexec.bat içine yapıştırın ve kaydedin.

    --------------------------------------------------------------------------------
    @echo off
    MSCDEX.EXE /D:tomato /L:R
    SET TZ=GHO+08:00
    prompt $p$g
    MOUSE.COM
    for %%i in (r:\*.gho) do set image=%%i
    echo Loading...
    \ghost\ghost.exe -clone,mode=load,src=%image%,dst=1 -rb
    -----------------------------------------------------------------------------------
    Devam edelim. buradaki config.sys dosyasını açın ve bunun içeriğini de şu şekilde değiştirin.
    _______________________________________________________________________
    FILES=30
    BUFFERS=20
    DEVICE=cd1.SYS /D:tomato
    LASTDRIVE=Z
    _______________________________________________________________________
    Bu işlemleri yapmak için bu iki dosyayı WinImage Professional ile ima dosyası içinden çıkarmalı değişiklikleri yapıp kaydedip sonra yine bu program ile ima dosyası içine almalısınız. Dosyaları notped ile açabilirsiniz.
    Sonra ghost.exe'yi yine WinImage Professional ile ima dosyası içine alacaksınız ancak autoexec.bat içine yazdığımız komuta göre çalışması için ima dosyası içinde ghost klasörü oluşturun ve bu klasör içine ghost.exe yi alın.
    Oluşturacağınız bu konfigürasyonu program aracılığı ile kaydetmeden önce programda şu yolu takip ederek küçük bir ayar yapmalısınız.
    Programın image menüsünü tıklayın açılan menüden change formatı tıklayın açılan alanda değerlerden 2.88Mb seçeneğini tıklayın ve sonra içinde
    AUTOEXEC.BAT
    CD1.SYS
    CONFIG.SYS
    MOUSE.COM
    MOUSE.INI
    MSCDEX.EXE
    IO.SYS
    MSDOS.SYS
    COMMAND.COM
    GHOST/GHOST.EXE (Ghost klasörü içinde olacağı için bu şekilde yazıyorum)

    Dosyalarının bulunduğu konfigürasyonu .ima uzantılı olarak kaydedin. Kaydederken adının önemi yok ama uzantı ima olmalı. (örn : ghost.ima) (Önemli : 2.88Mb seçeneğini mutlaka işaretlemelisiniz. Aksi takdirde CD’niz çalışmaz.)
    __________________________________________________________________________________

    GELDİK CD YAZMAYA.

    Neroyu açın. bootable CD "CD-ROM (Boot) menüsünü seçin
    Burada bootable cd hazırlamak için sizden boot kaynağı isteyecek standart olarak disketi görür nero ama yukarıda hazırlamış olduğunuz ima dosyasını kullanacağız.

    Neroda bu bölümde uzman modu açık işaretlenecek gözat butonuyla hazırladığınız ima dosyası gösterilecek ve orada boot kaynağının boyutu senu belirten bir seçenek vardır o seçenekten boyut 2.88 seçilecek. Mutlaka seçilmeli yoksa çalışmaz...

    Sonra yeni cd yaz denilecek ve gho uzantılı pc yedeğini nero içine alacak ve yaz denilecek. Nero önce sizin hazırlamış olduğunuz ima dosyasını alacak sonra gho uzantılı yedeğinizi cd ye yazacaktır.

    Bir soru eğer pc image'ı bir cd boyutundan fazla olursa ne olacak ?

    Evet işte bunun için cdye gho uzantılı image'ımızı yazmadan önce ghost explorer ı kullanarak yedeği bölmeniz gerekecek.

    GHOST IMAGE BÖLME

    Ghost explorer ı açın yedeğinizi explorer da açın
    Üst menülerden wiew'i tıklayın
    Açılan menüden options'u tıklayın.
    Burada açılan küçük pencere sizin CD boyutunun ne kadar olmasını istediğinizi soruyor cd boyutuna göre bir değer girin ve ok deyin.
    Sonra yine üst menülerden file'yi tıklayın compile seçeneğini tıklayın. Açılan menüde kayıt edilirken bir ad verin ve pc de bi klasöre bunu kaydedin bu sırada bir süre bekleyin ghostexplorer image dosyanızı bölecektir.
    Burada ilk asıl yazdıracağınız dosya gho uzantılı olan dır. İkinci dosya ghs uzantılı olacaktır bunuda ikinci bir cd ye yazacaksınız. Ama bunu doğrudan normal bir cd şeklinde yazacaksınız.

    Önemli not : Ghost Explorer ile böldüğünüz image’in ikinci bölümünü normal bir data CD şeklinde CD’ye yazacaksınız ama Kesinlikle adını değiştirmemelisiniz. Aksi takdirde yükleme sırasında sizden ikinci cd’yi isteyecek ama adını değiştirdiğinizde hata verecek ve yükleme devam etmeyecektir…
    Böylelikle bootable ghost CD si hazırlamış olacaksınız ve bu cdlerden ilkini (ki tek cd ye sığmadıysa ilkini) cdrooma takıp pcyi cd room'dan başlatırsanız ghost otomatik olarak açılacak ve cd içindeki image ı yükleyecektir. İlk cd yüklenince ikinci cd yi ister sizden ikinci cd yi takarsanız yükleme devam eder biter ve restart edip işletim sistemini açar.

    Burada anlattıklarım ne kadar işinize yarar bilmiyorum ama bunu şu an kullanıyorum çalışıyor cd yi takıyorum ve izliyorum yüklemeyi o kadar. Tüm adımları doğru yaparsanız sorun çıkmaz. Ama eksik bir şeyler olursa çalışmaz. Deneme yaparsanız boş önemli bilgilerin olmadığı bir pc de ilk denemeyi yapın. Ghost format atıp image ı yüklüyor.
    Burada HDD’yi birden fazla bölüme ayırmış olan kişilerin bilmesi gereken şu. Windows’un ghost ile image’ını alırken HDD Tablo yapısı aynen alınmış ise bu şekilde hazırlanmış boot CD sistemi yüklediğinde HDD kaç bölüme ayrılmış olursa olsun yükleme bittikten sonra sistem açılınca göreceklerdir ki bütün bölümler gitmiş ve tek parça haline gelmiş olacaktır. Bu sebeple CD’nin sadece C bölmesini yükleyecek düşüncesiyle CD ile yükleme yaparsanız diğer bölümlerdeki bilgileriniz formatlanır.

    Bu boot CD denemesini hazırlarken tek bölme üzerine hazırladım. Burada size örnek olarak vermiş olduğum Ghost.ima dosyasını kullanırken bunu dikkate alın. HDD bölümlerinin aynen kalması için hiçbir deneme yapmadım. Ama sanırım Ghost image’ı alınırken yedekleme işlemine geçilmeden önce Ghost size bir iki soru soruyor bunlardan birine ama şu an tam hatırlamıyorum hayır denilirse HDD İmage’ın alındığı haliyle kalacaktır. Bunun denemesi size kalmış…

    Zaten dizüstü PC’lerin yanında verilen kurtarma CD leride HDD’yi kaça bölmüş olursanız olun yükleme sonrası orijinal haline geri getiriyor…
    Ama size tavsiyem eğer komut bilginiz iyi deyilse nerodan 98 açılış disketiyle bootable cd si yapın içine ghost.exe yide atın bir mouse.com ve mouse ini koyun ghost image’nizide bu cd ye yazdırın. Bu cd de bootable olacaktır ama makina boot edildikten sonra komut satırından önce mouse yazıp enter yapar sonrada ghost yazıp enter yaparsanız ghost açılır yedeğinizi siz elle yüklersiniz. Bu yolu yukarıda kısaca birinci yöntem olarak anlatmıştım.
    Yukarıda anlattıklarım benim biraz tembelliğimden ve merakımdan doğan sonuçlar. Yapınca güzel hoş bir yöntem ama biraz zor ve uğraş gerektiriyor.

    BURADA SİZE ANLATMIŞ OLDUĞUM İMA UZANTILI BOOT DOSYASINI VE BU İŞLEM İÇİN İHTİYAÇ DUYACAĞINIZ PROGRAM VE ARAÇLARI ALTTAKİ LİNKTEN İNDİREBİLİRSİNİZ BU BELGE YANINA EKLİYORUM. BU İMA'YI DA KULLANARAK BOOTABLE CD YAPABİLİRSİNİZ HAZIRDIR HERŞEYİ SİZE SADECE NERO İLE YAZMA KISMI KALIYOR.
    İster buraya yazdıklarımı uygulayarak baştan kendiniz bu işlemleri yapın, isterseniz linke eklediğim ghost.ima dosyasını kullanarak kendinize bir XP CD’si hazırlayın…
    Alttaki linklerde şunlar yer almaktadır :
    1 – Ghost.IMA
    2 – Ghost Boot Wizard
    3 – GhostExplorer
    4 – Bootable Ghost.rtf (anlatım)
    5 – win98se.exe (98 bott disketi hazırlarken kullanabilirsiniz, başka yerden de kullanabilirsiniz)
    6 – winmenoram.exe (Windows ME Boot disket haırlamak için, RamDriver kurmayan versiyon)
    7 – WinImage Professional v7.0.7000 + Keygen

    UMARIM İŞE YARAR. SİZE KOLAY GELSİN...

    Araçlar : Download

    WinImage Professional v7.0 : Download

    quote:

    Dosyaların Rar Şifresi : turkconnet.com


    Saygılar

    Yukarıdaki bilgiler alıntıdır, Boot CD olayını deneme şansım olmadı henüz, herhangi bir konuda mesuliyet kabul etmem.

    ...


    TRGAMER.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eDDiè -- 30 Ekim 2005, 2:13:20 >







  • bahsedilen sürümde birçok kişi yapamıyordu bu işlemleri,bu topic faydalı olur umarım.
    tşk.
  • Norton Ghost 9.0 çıkalı ben de öyle yapıyorum. Diğer Ghostlar NTFS sorunu yaşatıyordu. Bu 9.0 harika olmuş.

    Tüm windows kurduğum arkadaşlarımın sistemlerinin yedeğini aldım ve "ne yaparsanız yapın, karıştırın, her şey serbest" dedim.
  • Faydalı bir topic ,Ghost ile ilgili soruları buraya yönlendiririz artık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mewluth


    Tüm windows kurduğum arkadaşlarımın sistemlerinin yedeğini aldım ve "ne yaparsanız yapın, karıştırın, her şey serbest" dedim.


    Zaten benim de Ghost ile tanışmam bu vesileyle oldu.
    Komşuların çocukları canıma okuyordu .GHOST bence yüzyılın yazılımı
  • SSS olarak atayalım oradan bakanlar kolay bulsun öyleyse.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mewluth

    SSS olarak atayalım oradan bakanlar kolay bulsun öyleyse.


    bu ne demek ??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: synthkey


    quote:

    Orjinalden alıntı: mewluth

    SSS olarak atayalım oradan bakanlar kolay bulsun öyleyse.


    bu ne demek ??


    FAQ'nun Türkçeleşmiş hali. Yani Sıkça Sorulan Sorular...

    Yazı gerçekten çok güzel. Diğer Ghostlar'da zati NTFS sorunu vardı, 9.0 sürümünün anlatılmasının birçok NTFS kullanıcısını memnun edeceğine inanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figo -- 29 Eylül 2005, 10:39:53 >
  • ben ghost 2003 kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım bugune kadar ama en kısa zamanda (fırsat bulursam) bunu da deneyeceğim.. verdiğin bilgiler icin sağol...
  • ya deneyenler söylesinde bakalım bi 2003 le farkı neki???
    bende 2003 te mavi akranla karşılaştım yedeklemeyi alıyordum ancak yuklemeye gelince mavi ekran hatası veriyordu. format atyordum mecburen.

    sythnkey hayırdır sen buralara uğramıyordun
  • Bir sitede gördüğün yazı sakın "TR GAMER" olmasın sakın kaynak belirtelim.Ben burda ve aynı resimlerle okudum lütfen kaynağı belirtelim yoksa çok güzel hazırlanmış bir yazı.
  • evet o sitede gördüm. mutlaka bilen olacaktır, emeğe saygılıyız. o yüzden belirttik siteden aldığımızı
    quote:

    Orjinalden alıntı: Adoniss

    Bir sitede gördüğün yazı sakın "TR GAMER" olmasın sakın kaynak belirtelim.Ben burda ve aynı resimlerle okudum lütfen kaynağı belirtelim yoksa çok güzel hazırlanmış bir yazı.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _eDDie_

    evet o sitede gördüm. mutlaka bilen olacaktır, emeğe saygılıyız. o yüzden belirttik siteden aldığımızı
    quote:

    Orjinalden alıntı: Adoniss

    Bir sitede gördüğün yazı sakın "TR GAMER" olmasın sakın kaynak belirtelim.



    Snada eyvallah kardeş gerçektende hazırlayan eleman iyi hazırlamış seninde burada sunman ile çok kişi bilgi sahibi olabilecek.




  • eyvallah. çok iyi olmuş. bi halt anlamamıştım norton9'dan. üstkonu yapılsa...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: | Spooky |

    quote:

    Orjinalden alıntı: synthkey


    quote:

    Orjinalden alıntı: mewluth

    SSS olarak atayalım oradan bakanlar kolay bulsun öyleyse.


    bu ne demek ??


    FAQ'nun Türkçeleşmiş hali. Yani Sıkça Sorulan Sorular...

    Yazı gerçekten çok güzel. Diğer Ghostlar'da zati NTFS sorunu vardı, 9.0 sürümünün anlatılmasının birçok NTFS kullanıcısını memnun edeceğine inanıyorum.



    teşekkürler.




  • Peki Ghost CD'sini nasıl yapacağız?
  • Bir arada Acronis True Image Server'a el atsak da intranet veya kafe ile uğraşanlara kolaylık olsa...
  • Peki Ghost 9 RAID 0 sistemin image dosyasını aynen alıp geri yükleyebiliyor mu NTFS dosya sistemli ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    Peki Ghost CD'sini nasıl yapacağız?


    ewt yaw boot cd'yi nasıl yapacağız??yardım pls
  • Zaten Ghost 9.0 CD'si bootlu oluyor arkadaşlar. Yani CD'den boot ederseniz windows gibi bir arayüzle karşımıza çıkıyor.

    Bu topic için teşekkürler bu arada.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.