Şimdi Ara

4870 im bozuk mu? // ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçenlerde sıfır olarak aldığım Sapphire 4870 im aldığımdan beri saçmalıyor. ancak şimdi etraflı bi test edebildim. pini kırık CPU ile kullanıyodum , ondandır diye düşünmüştüm fakat şimdi CPU değişti. ayrıca PSU da değiştirdim. hala devam etmekte.
    Oyun oynarken , kare ler birbirlerine giriyor ve ekranda dikey çizgiler çıkıyor. PC kitleniyor , res atmak gerekiyor.

Phenom II 555 @ 4 çekirdek açık 3.8 ghz. Tuniq Tower 120
    Sapphire 790GX
    HyperX 1066 2*2 CL5
    Vantec ION2 600W
    X-fi titanium
    Lian Li PC K60 kasa ve önde 2 adet(120-140mm) içeri , arkada 1(120mm) ve üstte 2 adet(140mm) dışarı üfleyen fanlar mevcut.
    XP ve W7

daha evvel , X4 9950 Nexus 8060 ve Audigy 2 ZS ile denemiştim. 10.4 , 10.5 , 10.7 driverları ile denemeler yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 25 Ağustos 2010; 13:18:50 >

• Post ekranında / masaüstündede böylemi ? öyleyse ram modüllerinden biri yıkılmış

Sadece oyunlarda oluyorsa sıcaklıkla ilgili bi sorun olabilir / yazılımsal sorun olabilir,farklı farklı driver yükleyip deneyin
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

Post ekranında / masaüstündede böylemi ? öyleyse ram modüllerinden biri yıkılmış

Sadece oyunlarda oluyorsa sıcaklıkla ilgili bi sorun olabilir / yazılımsal sorun olabilir,farklı farklı driver yükleyip deneyin

onu belirtmeyi unutmuşum
    oyun oynarken birden oyun kitleniyor ve bu duruma geliyor.
    boşta 70C , oyunlarda en fazla 82 C oluyor. genelde 80 i geçmiyor. 3Dmark tan 16847 aldı. 3 farklı driver ile denedim...

Aslında ekran kartı arızası olduğuna neredeyse eminim fakat bazen bu hata 1 saat boyunca çıkmayabiliyor. servise yönlendirdiğimde adamlara hiç denk gelmezse , arıza yok derler diye korkuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 24 Ağustos 2010; 12:28:31 >

• ısıdan olduğunu düşünüyorsan soğutucu al aksi takdirde servise gönder

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

ısıdan olduğunu düşünüyorsan soğutucu al aksi takdirde servise gönder

ısıdan olduğunu düşünmüyorum aslında. çok yüksek sıcaklıklar değil bunlar.
    fanı % 100 e alıp deneyeyim bi ama hiç sanmıyorum.

Orijinalden alıntı: melyyh

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

ısıdan olduğunu düşünüyorsan soğutucu al aksi takdirde servise gönder

ısıdan olduğunu düşünmüyorum aslında. çok yüksek sıcaklıklar değil bunlar.
    fanı % 100 e alıp deneyeyim bi ama hiç sanmıyorum.

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • fanı %100 e alıp oyun oynadım. oyunda en yüksek 56C gördüm. Sonuç ;

yine dikey çizgiler ama bu sefer değişik dikey çizgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 24 Ağustos 2010; 13:19:15 >
    Daha Fazla Göster
  • kartı aldığın yere iade et kart bozuk büyük ihtimal kartın ramleri gitmiş.
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

Ram modülleri iflas etmiş gibi gözüküyor.Fırınlayabilirsin
    Garanti gönder.

fırınlasam mı acaba
    ama deiğim gibi , bazen 5 dk bile oynanamazken , bazen 45 dk civarı sürebiliyor bu. bu fotoğraflarla birlikte gönderirsem , önemserler mi? bide 4890 mı gönderirler acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 24 Ağustos 2010; 14:00:18 >
  • 512mb safir 4870'lerde bios sorunu oldugu biliniyor.isin ilginci bu kartlari hala sifir satiyor olmalari.forumda bu konuyla ilgili cok baslik acildi.bir arkadasimin kartini garantiye goturduk siz bios updatesini kendiniz yapin dediler.sorun ayni.ramden olsa 45 dakika temiz goruntu alamazsin.garantiye ver yine de ya da beklemeyeyim dersen safirin duzeltme biosunu yukleyebilirsin yapamazsan zaten garantiye gidecek.

http://forum.donanimhaber.com/m_29038086/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_28132865/tm.htm

https://ibb.co/JFcsQyQL

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

512mb safir 4870'lerde bios sorunu oldugu biliniyor.isin ilginci bu kartlari hala sifir satiyor olmalari.forumda bu konuyla ilgili cok baslik acildi.bir arkadasimin kartini garantiye goturduk siz bios updatesini kendiniz yapin dediler.sorun ayni.ramden olsa 45 dakika temiz goruntu alamazsin.garantiye ver yine de ya da beklemeyeyim dersen safirin duzeltme biosunu yukleyebilirsin yapamazsan zaten garantiye gidecek.

http://forum.donanimhaber.com/m_29038086/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_28132865/tm.htm

denicem

edit: güncellemeyi yaptım. biraz oyun oynadıktan sonra , sonucu yazıcam.

Teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 24 Ağustos 2010; 15:04:55 >

• boşta 70 derece yüksek bir ısı. sogutucuda problem olabilir.
  • rica ederim, sorunu garanti ile ugrasmadan cozmene sevindim.yukledigin bios sonradan da problem yapmiyor ben arkadasin karta yukleyeli bir seneyi gecti sanirim bir sikayet duymadim kendim de bakiyorum arada.ben de powercolor 512mb 4870 kullaniyorum temmuz 2008'de almistim referans tasarim seninkinden tek farki biosu.aldigim gun sivi metal surdum sonra diamond bios yukledim, bios mod yaptim, voltaj veriliyor dediler verdim 900 mhz iken biraz oyun oynadim 850 mhz stok voltaj aylarca kullandim sonra sivi metali sildim as5 surdum ac kapa artemaya dondu.yani isiniyor cok guc cekiyor filan ama gayet saglam bir kart problem yasarim endisen olmasin.

• günlerdir bir sürü oyun oynadım ve 3D mark yaptım , kesinlikle problem yok.

• kartı tamirciye götürmeden çözülmesi gerçekten güzel bişi arkadaşımızın 50 tl si boşa gidecekti eğer götürmüş olsaydı adınıza sevindim kardeşim

Orijinalden alıntı: .45 ACP

rica ederim, sorunu garanti ile ugrasmadan cozmene sevindim.yukledigin bios sonradan da problem yapmiyor ben arkadasin karta yukleyeli bir seneyi gecti sanirim bir sikayet duymadim kendim de bakiyorum arada.ben de powercolor 512mb 4870 kullaniyorum temmuz 2008'de almistim referans tasarim seninkinden tek farki biosu.aldigim gun sivi metal surdum sonra diamond bios yukledim, bios mod yaptim, voltaj veriliyor dediler verdim 900 mhz iken biraz oyun oynadim 850 mhz stok voltaj aylarca kullandim sonra sivi metali sildim as5 surdum ac kapa artemaya dondu.yani isiniyor cok guc cekiyor filan ama gayet saglam bir kart problem yasarim endisen olmasin.

sıvımetal, as5 termal macun mu hocam?

Origin ID: El_Mukteda
  • sivi metal dedigim su urun

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=12716

su da konuyla ilgili actigim baslik ilk mesajda detayli bilgi var.

http://forum.donanimhaber.com/m_24913236/mpage_1/f_/key_//tm.htm#24913236

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.