- x
RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!
34 Cevap12509 Görüntüleme1 Favori
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Yazdır
Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj


499 Mesaj
24 Ağustos 2010; 8:06:13 

Bu tarifi yaptım ve gerçekten kendimi aştım. Sizle paylaşmak istedim. Suşi yapmak o kadarda zor değil arkadaşlar. Dışarıda onlarca lira vererek lokantaları zengin etmeyin. Ülkemizde yapılışını çok nadir insanların bildiği bir yemeği yapmasını bilmekte ayrı bir marifettir.

İlk defa bir türk sitesinde bu kadar detaylı suşi tarifi yayınlanıyor. Buda Donanımhabere nasip oluyor



Sushi Meshi - Sushi Pilavı


Gerekli Malzemeler

300 gr Japon Pirinci
330 ml Su
1 adet kartpostal büyüklüğünde Kombu

Sirke şurubu için:
4 yemek kaşığı Pirinç Sirkesi
2 yemek kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
Bir buçuk saat zaman almaktadır.


Hazırlanışı

0


Pirinci eleğin içine alıp su dolu bir leğenin içinde yıkayın. Leğenin içindeki su bulandıkça değiştirin.
Leğendeki su bulanmayana kadar pirinci yıkayın. Sonra leğenden suyu boşaltın ve pirinci elekte yarım saat kadar bekletin.


0


Kombu`yu makasla birkaç yerinden yarısına kadar parallel kesin.
Bunun sebebi aromasını pirince daha etkili bırakması için.


0


Yıkadığımız pirinci kalın tabanlı bir tencerenin içine 330 ml suyla beraber katın.
Üstüne makasla kestiğimiz Kombu`yu koyun. Tencerenin kapağını kenarı hafif açık şekilde kapatın tam kapatmayın.
Orta ayar ateşte kaynayana kadar bu şekil kalsın. Bu arada kaynayıp kaynamadığını anlamak için sakın kapağı açmayın.
Kulağınızla sesini dinleyin. Su kaynamaya başlar başlamaz yüksek ateşe alın ve bu şekil 5 dakika devam kaynatın.


0


Sonra ateşi düşük ayara alın ve bu şekil 10 dakika düşük ateşte bırakın. Sonra altını tamamen kapatın ve kapağı
açmadan bir 10 dakika daha bekletin. Kapağı açın ve Kombu`yu alın. Kombu`nun işi bitmiştir atabilirsiniz.


0


Sirke şurubunu hazırlamak için sirke, tuz ve şekeri bir kabın içine alın ve karıştırarak çok düşük ateşte
ısıtın (aluminyum kap olmasın!). Kesinlikle kaynamıyacak. Şeker ve tuzun sirkede erimemesinden dolayı
burada ısıyla eritme işlemi yapılmaktadır. Erime ve karışma işlemi tamamlanınca şurubu ılıyana kadar bekletin.
Pişirdiğimiz pirinci önceden ıslatılmış ahşap bir kabın içine alın. Sirke şurubundan bir miktarını tahta kaşığın
üzerinden akıtarak ılık pilavın üzerinde gezdirin.


0


Pilavı hafif karıştırarak eşit yayın ve biraz daha şurup verin. Hepsini birden vermeyin.


0


Pilava şurubu verip hafif karıştırdıkça arada bir yelpazeleyin. Kalan şurubu pilavı soğutarak ağır ağır verin.
Bu işlem çok önemli. Pilavın taneleri karıştırırken zedelenmemeli fakat sirke şurubu pirinç tanelerinin etrafını kaplamalı.
Bu işlemi pilavımız parlayana ve oda ısısına düşene kadar devam edin.

Sushi`nin yapımında gerekli en mühim madde olan sushi pilavının yapılışı budur.



Hoso Maki Sushi – İnce Sushi Dolması

Gerekli Malzemeler

Sirkeli su için:
1-2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
250 ml Su

Sushi dolması için:
4-5 adet Nori yaprağı (kurutulmuş yosun)
Sushi Pilavı
Wasabi macunu
125 gr kılçıksız Somon balığı (kalem kalınlığı kadar uzunlamasına kesilmiş)
1 adet avokado (kalem kalınlığı kadar uzunlamasına kesilmiş)
45 dakika zaman almaktadır.


Hazırlanışı

0


Sirkeyi suyla birlikte bir leğenin içine katın. Bambu hasır üzerine ortadan böldüğünüz nori yaprağını koyun.
Yaprağın parlak tarafı altta kalacak.


0


Ellerinizi sirkeli suya daldırın ve pilavdan bir avuç elinize alın. Bu pilavı uzunlamasına elinizde bir blok formuna getirin.


0


Pilavı nori yaprağının ortasına koyun ve parmak uçlarınızla yaprağın yüzeyine eşit şekilde dağıtın.
Yaprağın üst tarafında 1 cm kadar bir kesiti pilavsız bırakın çünki bu kısmı dolmayı sararken yapışma yapı olarak kullanacaksınız.


0


Balığı koymadan önce balığın geleceği orta kısma parmak ucunuzla aldığınız bir parça wasabi macununu bulaştırın.
Dikkat edin wasabi çok acıdır. Az birşey yeterli olacaktır.


0


Wasabiyi sürdüğünüz orta kısma kalem şeklinde kesilmiş somon balığı etini çiğ olarak koyuyorsunuz.
2-3 parçayı ekliyerekte koyabilirsiniz.


0


Bambu hasırın size bakan tarafını hafif kaldırarak hazırlanan tertibi dolamaya başlayabiliriz.


0


Nori yaprağını, yaprağın size bakan alt kısmı yukarıda bıraktığımız 1 cm lik boş kısma kadar üstündeki malzemeleri
dağıtmadan hafif bastırarak dolayalım.


0


Şimdi nori yaprağının 1 cm lik kısmı dışarıda kalmış olmalı. Bambu hasır yardımıyla dolmayı silindir şekline getirelim.


0


Şimdi bambu hasırın size bakan ucunu, yani dolamaya başlarken hafif kaldırdığınız ucu tekrar kaldırarak o 1 cm lik
kısmın yaprağın dışına yapışmasına müsade edin. Pilavın nemi o kısmın yapışması için yeterlidir. Su sürmenize gerek yok.


0


Kenarlardan taşan pilavı dolmanın içine iteleyin. İkinci dolamyı aynı işlemlerle aynı şekilde yapın.


0


Bir parça bezi sirkeli suya daldırın ve dolmaları keseceğiniz keskin bıçağı bu bezle silerek nemlendirin.
Hazırladığınız dolmaları ortadan kesin.


0


Her kesme işleminden sonra bıçağı bezle tekrar silin. Ortadan kestiğiniz dolmadan oluşan iki parçayı yan yana koyun ve
bu sefer iki yerinden eşit üç çift parça olacak şekilde kesin. Böylelikle bir dolmadan altı parça lokum büyüklüğünde sushi olacaktır.
Tek bir dolmadan altı parça sushi olacak şekilde tek tekte kesebiirsiniz fakat estetik görünüm bakımından eşit yükseklikte olmaları için
bu şekilde kesilmesi uygundur. Sushileri altışar parça olmak üzere tabaklara koyup servis edin.

Bir parça zencefil turşusu sushinin üstüne kapak gibi kapatılıp bu lokmanın soya sosuna batırılarak yenmesi tavsiye edilir.
Wasabiyi damak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

0



Malzemeleri tedearik edebileceğiniz bir yer buldum. Linkleri veriyorum.

Pirinç Sirkesi
Japon Pirinci
Nori (yosun yapragi)
Wasabi
Zencefil Turşusu
Somon Balığı
Bambu hasır
Soya sosu

Türkiye sitelerinde Kombu-Tang bulamadım. Pirinç için yazdığım kombu-tang kullanmasanızda olur. O kadar önemli bir katkı malzemesi değildir. Zaten bıraktığı aroma çok zor seçiliyor.

Reklam gibi oluyor fakat malesef türkiyede bir tane site var bu malzemeleri bulunduran. Başkasına rastlayamadım. Malzemelerin toplamı pahalı gelsede bunların cüzzi bir miktarı sushi yapımında kullanılılyor. Somon balığı hariç diğer bütün malzemeler kurudur ve uzun süre dayanır.

NOT: YAPTIĞINIZ SUŞİ Yİ 24 SAAT İÇİNDE TÜKETMENİZ LAZIM. İÇİNDEKİ MALZEME ÇİĞ OLDUĞU İÇİN BEKLETMEK UYGUN DEĞİLDİR!!!



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 25 Ağustos 2010; 2:06:18 >


_____________________________

Yüzünü soğuk suyla yıkadı. Sonra başını kaldırıp aynaya baktı. Aynada ki gerçeği görünce yaptıklarından utandı ve titremeye başladı. Havaya kalkan elini sıkıp hiddetle aynayı yumrukladı ve kırdı. Kendisini yok etmek istiyordu fakat buna gücü yetmiyordu. Zira o ebed ve ezeldi. O halde fani olanlar bunun cezasını çekmek zorundaydı. Çektide. Kıyamet koptu ve o hariç her şey yok oldu. Kendisiyle barışık değildi. Psikolojik destek mahiyetinde ki övgü ve methiyeler yoksa varlığın ne anlamı kaldı ki? Arabesk bir tavır içindeydi. Ya benimsin ya toprağın, diyordu sanki. Bütün derdi bundan ibaretti; farkedilmek! Evet. Herkes beni bilsin, derdindeydi O.. (mr.respect)


 
3066 Mesaj
24 Ağustos 2010; 8:33:36 

dh nin çevrecileri balıkları çiğ olarak mı yiyolar..


_____________________________



80 Mesaj
24 Ağustos 2010; 11:17:42 

Denemek lazım Bulgur pilavıylada olur sanırım?



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphanumeric -- 24 Ağustos 2010; 11:18:17 >


_____________________________


Bırak; Etkenlere karşı, karşı tepki oluşturup kararlarını değiştirmeyi.∫
Yap; Kararlarını sabitleyip, Etkenlere hükmetmeyi.
Ouroboros Sabiti /--/ 2012



 
267 Mesaj
24 Ağustos 2010; 11:18:02 



_____________________________

DH FOSİL GRUBU:2001-2005 ÜYELERİ

Dünyanın en büyük silah satıcıları ABD, İngiltere, Rusya, Fransa ve Çin'dir.
Bu devletler ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesidir.


30 Mesaj
24 Ağustos 2010; 12:50:24 

balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki


_____________________________



2242 Mesaj
24 Ağustos 2010; 12:55:52 


quote:

Orijinalden alıntı: Muulk

balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki







quote:

Orijinalden alıntı: Alphanumeric

Denemek lazım Bulgur pilavıylada olur sanırım?




_____________________________


� Beşiktaş JK � ÇARŞI
Ey iman edenler Allah'ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın. Doğrusu Allah, aşırı gidenleri sevmez. Allah'ın size verdiği rızıktan temiz ve helal olarak yiyin. İnandığınız Allah'dan sakının.Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)


267 Mesaj
24 Ağustos 2010; 12:56:16 


quote:

Orijinalden alıntı: Muulk

balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki





_____________________________

..


1337 Mesaj
24 Ağustos 2010; 13:23:48 

En kısa sürede deneyeceğim teşekkürler!


_____________________________



146 Mesaj
24 Ağustos 2010; 13:32:55 

Japon pirinci demiş ama Gönen Baldo Pirinciyle yapsak nasıl olur hocam??


_____________________________


www.yemezler.org/?ref=88949



1745 Mesaj
24 Ağustos 2010; 13:41:13 

Alıntı mı ?


_____________________________

İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
24 Ağustos 2010; 14:16:50 


quote:

Orijinalden alıntı: Brain Wave







Turkish usül


4006 Mesaj
24 Ağustos 2010; 14:35:42 

ben kangal sucukla yapıyorum daha güzel oluyor


_____________________________



2076 Mesaj
24 Ağustos 2010; 14:58:34 

içini yine hazırlayın ama balığa değil yaprağa sarın. Sarma gibi oluyo acayip lezzetli


_____________________________



331 Mesaj
24 Ağustos 2010; 15:24:33 

bence araya etli kuru fasülye dehşet gider hacılar .Hep pilav üstü mü yicez biraz da pilav içi yiyek.Bu arada küçükken yediğim pilavların tadı şimdiki Baldo pirinçlerde yok ona yanıyorum ben yaaaa.


_____________________________



2154 Mesaj
24 Ağustos 2010; 15:36:50 

balığı oyle yemek balığa hakaret olur .


_____________________________

Psn:karpuzadam


499 Mesaj
24 Ağustos 2010; 16:23:40 


quote:

Orijinalden alıntı: 360°

Alıntı mı ?

Yurt dışından aldığım ingilizce bir suşi tarifleri kitabından resimleri scanlayıp anlatımları çevirdim. Çeviride hata yok emin olabilirsiniz


_____________________________

Yüzünü soğuk suyla yıkadı. Sonra başını kaldırıp aynaya baktı. Aynada ki gerçeği görünce yaptıklarından utandı ve titremeye başladı. Havaya kalkan elini sıkıp hiddetle aynayı yumrukladı ve kırdı. Kendisini yok etmek istiyordu fakat buna gücü yetmiyordu. Zira o ebed ve ezeldi. O halde fani olanlar bunun cezasını çekmek zorundaydı. Çektide. Kıyamet koptu ve o hariç her şey yok oldu. Kendisiyle barışık değildi. Psikolojik destek mahiyetinde ki övgü ve methiyeler yoksa varlığın ne anlamı kaldı ki? Arabesk bir tavır içindeydi. Ya benimsin ya toprağın, diyordu sanki. Bütün derdi bundan ibaretti; farkedilmek! Evet. Herkes beni bilsin, derdindeydi O.. (mr.respect)


883 Mesaj

[2 Kasım 2014; tarihine dek bölüme mesaj atamaz]

25 Ağustos 2010; 0:45:23 


quote:

Orijinalden alıntı: Muulk

balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki



_____________________________

Fotoğraflarım Flickr


4096 Mesaj
25 Ağustos 2010; 0:56:57 

emeğine sağlıkta bi sorum olacak
bu malzemeleri nereden bulacaz ysun yaprağı pirinç sirkesi ve wasabi macunu nu ?


_____________________________

Amarok BiTDI Highline


4072 Mesaj
25 Ağustos 2010; 0:59:56 

Bu malzemeleri bul gerisi kolay zaten.


_____________________________



2577 Mesaj
25 Ağustos 2010; 1:00:36 


quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

emeğine sağlıkta bi sorum olacak
bu malzemeleri nereden bulacaz ysun yaprağı pirinç sirkesi ve wasabi macunu nu ?

Wasabi macunu yerine acı biber. Yosun yaprağı yerine bildiğin sarma. Pirinç sirkesi yerine mis gibi üzüm sirkesi.


_____________________________



499 Mesaj
25 Ağustos 2010; 2:03:02 


quote:

Orijinalden alıntı: We are Oscar Mike



Wasabi macunu yerine acı biber. Yosun yaprağı yerine bildiğin sarma. Pirinç sirkesi yerine mis gibi üzüm sirkesi.

Ana mesaja malzemeleri bulabileceğiniz sitenin linklerini ekledim.


_____________________________

Yüzünü soğuk suyla yıkadı. Sonra başını kaldırıp aynaya baktı. Aynada ki gerçeği görünce yaptıklarından utandı ve titremeye başladı. Havaya kalkan elini sıkıp hiddetle aynayı yumrukladı ve kırdı. Kendisini yok etmek istiyordu fakat buna gücü yetmiyordu. Zira o ebed ve ezeldi. O halde fani olanlar bunun cezasını çekmek zorundaydı. Çektide. Kıyamet koptu ve o hariç her şey yok oldu. Kendisiyle barışık değildi. Psikolojik destek mahiyetinde ki övgü ve methiyeler yoksa varlığın ne anlamı kaldı ki? Arabesk bir tavır içindeydi. Ya benimsin ya toprağın, diyordu sanki. Bütün derdi bundan ibaretti; farkedilmek! Evet. Herkes beni bilsin, derdindeydi O.. (mr.respect)


2420 Mesaj
25 Ağustos 2010; 2:04:58 

midem bulandı lan


_____________________________



2495 Mesaj
25 Ağustos 2010; 2:23:28 

Metro grossmarketlerde bulunabiliyor yukarıdaki tüm malzemeler.
Yemeyeli çok oldu,canım çekti gece gece Ramazan sonrası denerim bende

Uğraştığın için teşekkürler sık kullanılanlara ekledim


_____________________________

Honda
Sistem:i7 920(4.0Ghz)+Noctua C14,Asus P6T,3x4GB GSkill RipjawsX 1600cl9@1800cl9,Evga GTX480 SC,4xMemoright FTM Plus 60GB(Raid0), Samsung 322GJ(oyun diski),2x2Tb WD Green+Truvatek PhalanX+Thermaltake 750W modüler+Samsung 226cw+Razer Lachesis+A4tech x7-800+Razer Galiathus Fragged Speed Edition(Large)+Sunbeam Rheobus Fan Kontrol
Yedekler: Enermax Modu87 800W+In-win Dragon Slayer+2x2GB G.Skill RipjawsX 1600-cl9
Araç: Nissan Sunny B14
Sistem: Pioneer 80 prs +Audison Bit-One +DLS scandinavia 6/2 midbass+Focal TN53K+Focal pc165(rear)+JL 12w7 +Audison Voce 5.1k(bit-in)+Audison sr2+Audison SFD41+Stinger 1F kapasitör+Stinger 4awg+A.S.S. 0awg Altyapı+DLS ultimate sl5.5 Rca(sr2)+ Van del hull kablolar


1182 Mesaj
25 Ağustos 2010; 2:33:30 

haşlanmış pirinc ve sarma yapragı ortasına tavuk gögus etinden koy guzel olur


_____________________________

Benim Yaratılışımda Fevkalade Olan Bir Şey Varsa, Türk Olarak Dünyaya Gelmemdir


1308 Mesaj
25 Ağustos 2010; 9:37:33 

Balığı pişirmeyi unutmuşlar hacı


_____________________________

Ünlü bir üşenir şöyle demiş; "Boşver"


499 Mesaj
9 Mart 2011; 20:53:54 

up


_____________________________

Yüzünü soğuk suyla yıkadı. Sonra başını kaldırıp aynaya baktı. Aynada ki gerçeği görünce yaptıklarından utandı ve titremeye başladı. Havaya kalkan elini sıkıp hiddetle aynayı yumrukladı ve kırdı. Kendisini yok etmek istiyordu fakat buna gücü yetmiyordu. Zira o ebed ve ezeldi. O halde fani olanlar bunun cezasını çekmek zorundaydı. Çektide. Kıyamet koptu ve o hariç her şey yok oldu. Kendisiyle barışık değildi. Psikolojik destek mahiyetinde ki övgü ve methiyeler yoksa varlığın ne anlamı kaldı ki? Arabesk bir tavır içindeydi. Ya benimsin ya toprağın, diyordu sanki. Bütün derdi bundan ibaretti; farkedilmek! Evet. Herkes beni bilsin, derdindeydi O.. (mr.respect)


1621 Mesaj
9 Mart 2011; 21:39:39 

Japon Pirincini Japon arkadaşıma sordum bizzat. Japon pirinci normal pirinçmiş beyler.


_____________________________

Kimilerini boğan deniz, kimilerine yeni kıtalar gösterir.


499 Mesaj
9 Mart 2011; 21:44:53 


quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Japon Pirincini Japon arkadaşıma sordum bizzat. Japon pirinci normal pirinçmiş beyler.

Normal pirinç derken japon pirincinin taneleri uzun değil yuvarlağa yakın yumurta şeklinde tombul ve ufaktır. Şimdi bizim geleneksel türk pirinçleri uzun olduğu için pirincin birbirini tutmasında zorluk çekilebilir. Bu şuna benzer. İran fıstığıyla hollanda tereyağını alarak antep baklavası yapmayı bir deneyin bakalım tadını tutturabilecekmi ustalar. Mümkün değil.


_____________________________

Yüzünü soğuk suyla yıkadı. Sonra başını kaldırıp aynaya baktı. Aynada ki gerçeği görünce yaptıklarından utandı ve titremeye başladı. Havaya kalkan elini sıkıp hiddetle aynayı yumrukladı ve kırdı. Kendisini yok etmek istiyordu fakat buna gücü yetmiyordu. Zira o ebed ve ezeldi. O halde fani olanlar bunun cezasını çekmek zorundaydı. Çektide. Kıyamet koptu ve o hariç her şey yok oldu. Kendisiyle barışık değildi. Psikolojik destek mahiyetinde ki övgü ve methiyeler yoksa varlığın ne anlamı kaldı ki? Arabesk bir tavır içindeydi. Ya benimsin ya toprağın, diyordu sanki. Bütün derdi bundan ibaretti; farkedilmek! Evet. Herkes beni bilsin, derdindeydi O.. (mr.respect)


4175 Mesaj
10 Mart 2011; 2:47:38 

süper anlatmışsın. yapasım geldi. noodle ve hazır ramen yapıp yiyorum şimdilik


_____________________________

XBOX 360 SLIM 4 + 320 GB + KINECT (UK LIVE: iscanthere, TR LIVE: iskender, YENİ US LIVE: NerdHerdTR), (TR PSN: iscanthere_TR, UKpsn: big_iscanthere), LG GOOGLE NEXUS 4 16GB, ACER FERRARI ONE 200, VESTEL pixellence FHD 32PF6019, PS ONE, NİNTENDO 64, iPod Touch 4G 32 GB beyaz + DIDDYBEATS


166 Mesaj
10 Mart 2011; 11:27:08 


quote:

Orijinalden alıntı: NiHilistt




Turkish usül

Türk olmak bu olsa gerek bende düşünmedim değil yani



_____________________________



549 Mesaj
10 Mart 2011; 11:42:56 

1 adet kartpostal büyüklüğünde Kombu

kombu derken


_____________________________

T.C.
İstanbul Üniversitesi




10272 Mesaj
16 Eylül 2011; 0:54:14 

Ben evde yaptıgım zaman somon ile yapıyorum. Yosun kullanmıyorum. Yani maki yapmıyorum :)

Cig Somon tek basina bile cok lezzetlidir. Üzerine biraz pul biber, biraz karabiber biraz maydonoz birazda limon rendesi... Yanında rakı yada votka ile süper uyum sağlıyor.

Deneyin derim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________



10272 Mesaj
16 Eylül 2011; 1:01:35 

Bulgur pilavı ile olurmu diyen arkadas yosun yerine sarma yaprağına da sarsın

Ey allahım :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________



407 Mesaj
16 Eylül 2011; 1:17:51 

efsane konu diye ben buna derim


_____________________________



3043 Mesaj
16 Eylül 2011; 1:38:45 

Balıkta çiğ yenirmi yav.Pişir ye işte.

0


_____________________________

Every great victory comes with great sacrifice...
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar » [Konu Dışı / Off Topic] » Konu Dışı Özel » RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!
Sayfa: [1]
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön


 
Reklamlar


DH VİDEO

 



Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü / mini sürümü.



0.578