Şimdi Ara

Yeni aldığım 307'de km oynanmış

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    2 gün önce galeriden bir araç aldım. 2004 Model Peugeot 307 XS 1.6 HDI. Aracı beğendim. Ustaya gösterdim. O da beğendi. Volantında arıza var, ses yapıyor ama seni idare eder dedi. Sonunda parasını verip aracı üzerime aldım.
    Galerideki çocuk bana evrakları verdi. Evraklar arasında muayene kağıdı da vardı. 5 Ağustosda muayene olmuş ve 127000 kmdeymiş. Şimdi ise araç 94000 km de. Galerici aracın kmsini geriye almış.
    Galerici bana tüm bakımlarını yeni yaptırdım, yağını değiştirdim, tatile gittim geldim bu araçla demişti ama hepsi yalan. devirdaim borusundan su kaçırıyor. Yağ damlatıyor ve yağı da dediği gibi yeni değişmiş değil, eski. Araba şu anda tamirde.
    Bu durumda yapmam gereken nedir? Fikirlerinize ihtiyacım var. Km si ile oynandığını elimdeki belgelerle ıspatlayabiliyorum. muayene belgelerinde yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaserhat -- 23 Ağustos 2010; 14:41:06 >







  • Arabayı alalı 7 günü geçmediyse tüketici mahkemesine elindeki evraklarla birlikte başvurup arabayı iade edip paranın tamamını ve arabayı aldıktan sonra yaptığın masraflarıda talep edebilirsin.

    Sözüm ona ustaya götürmüşsün ama bakan usta neresiyle bakmışsa arabanın sorunlarını görememiş.

    Bu yüzden bir aracı almadan önce lütfen yetkili servisine götürüp bir ekspertiz yaptırın diyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi login35 -- 23 Ağustos 2010; 15:03:31 >
  • Geçmiş olsun,

    login35 arkadaşımın dediği gibi mahkemeye başvurabilirsin ama çok uğraşırsın. Elimde evrak var demişsin km si ile oynandığına dair, galerici kendisi oynamış diyebilir. Anlaşabilirsen biraz çingenelik yap ve galerici ile anlaş bence.

    Aracı almadan önce expetriz yaptırsaydın keşke. Zaten araçların çoğu en az 2 sene garantili olduğu için ilk alındığında yetkili servise gidiyor, oradan ortalama kaç km de olduğunu anlardın.

    Bu şekilde üçkağıt yapan galerici çok piyasada, heleki dizel araç alacaksan kesin servise götüreceksin.
  • 127 bin çok değil bence uğraşma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doenitz

    127 bin çok değil bence uğraşma


    Ayaküstü size 30.000km çaksalar rahatsız olmazsınız yani öyle mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doenitz

    127 bin çok değil bence uğraşma



    Bence bu tutumunuz oldukça yanlış zaten hiç birşeyi önemsemediğimiz hak aramayı külfet olarak gördüğümüz için adamlar istedikleri gibi at oynatmaya alıştılar.

    Aynı durumda siz olsaydınız ammaaannnnn saalllaaaa yaaa diyebilecekmiydiniz?
  • Ama şu da var ki böyle km değiştirme durumlardan alıcı lehine pek birşey çıkmıyor, siz alırken dikkat edip ince eleyip ince dokuyacaktınız üstelik aracın evraklarında bu durumu belli eden bir ibare de olduktan sonra tamamen sizin hatanız ve yapacak çok fazla bişey olduğunu sanmıyorum. Ben de 2. el araç aldım ama nerede ve ne zaman bakıma girmiş hangi bakımlarında ne değiştirmiş bunları bile ezbere biliyordum e böyle olunca bazı belli sarf malzemelerinin yenilenme ömründen bile aracın kaç km de olduğunu az çok anlayabilirdiniz. Geçmiş olsun.
  • Ben yakın bir arkadaşımdan 2008 yılında temizliğine inandığım vw bir araç aldım. Arkadaşımın sözlerine riayet etim ve aracı da kimseye göstermedim. Üstelik araç ta bende kalmaya başladıktan tam bir ay sonra götürdüm parasını verdim.
    6 ay sonra aracı başka bir araç ile takas etmek istediğimde aracın sol tarafı komple boyalı çıktı...
    Şimdi suçlu kim? Aracı satan kişi benim haberim yok, aldığında gösterseydin dese (ki dedi) HAKLI...
    Bir araç alınırken verilen 50-100 liralık expertiz parasından kaçınmamak gerek.
    Zaten devir alma masrafları 500 ila 700 liradan sadece 70 tlye düştü. Böylelikle expertiz bedelinin extra gibi algılanacak bir durumu da kalmamış oldu.

    DEMEKKİ NEYMİŞ;

    Keşek dememek için, sıkıntıya düşmemek için araba alırken expertiz yaptırılması ŞARTMIŞ!!!

    Syg...

    ***Mr.RyaN***
  • Bu tür forumların en büyük faydası da bu tür olayları paylaşarak insanların mağdur olmasına engel olmaya çalışmak.



    Arkadaşlar lütfen dişimizden tırnağımızdan arttırıp almaya kalkıştığımız araçların daha sonra kabusa dönüşmemesi için lütfen yatkili servisinde EKSPERTİZ raporunu alın.

    Ne siz üzülün nede verdiğiniz para boşa gitmesin.
  • hocam o muayenedeki km alımıda yanlış olabilir çok özensiz davranıyorlar benim aracım 37.000 de iken muayenede yağ deiştirme kalan süresi olan 7.500 km olarak girmişler
  • çok dikkat etmek gerekir şerefisizler dolu piyasada sonra kazandığı paraları helalmı değil öbür tarafıda var bu işin bence gidin helal etmiyorum deyin biraz vicdanı varsa paranı verir vermesse allaha havale et...

    ben araç alırken servise sordum 307 mi 2004 model 32 binde idi bende inanamadım km sine servis orjinal dedi kayıtlarda var dedi kesin olsun özel bir servise daha kötürdüm orasıda orjinal dedi nasıl anladı derseniz fabrikasyon balataları ve bir kaç parça durduğu için aman dikkat...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxximuss

    hocam o muayenedeki km alımıda yanlış olabilir çok özensiz davranıyorlar benim aracım 37.000 de iken muayenede yağ deiştirme kalan süresi olan 7.500 km olarak girmişler


    37 000 ile 7 000 hata var doğru 3 eksik ama arkadaşınkinde muayne de yazan km sinde hata yok çünkü 3 rakam birden farklı
  • Maalesef galeriye giren araca yapışan ilk şey km müdehalesi.. Geneli böyle çalışıyor.. Sahibinden araç alırım, altından olsa galericideki arabaya bakmam..
  • Bilgiler için teşekkürler,
    Sonuç olarak bu şekilde kabul etmeye karar verdim. Zaten üzerinde de 2000 km ben yaptım. Bundan sonra uğraşsamda birşey çıkmayacak.
  • Computestler var. 50 lira veriyorsun aracın motorunun performansından tut da, alt takımlarına, süspansiyonlarına kadar, neresi boyalı neresi değişmiş her şeyini çıkarıyor.

    Binlerce lira verip araç alıyoruz, 50 liralık testten bence kaçmak anlamsız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eneswego

    Computestler var. 50 lira veriyorsun aracın motorunun performansından tut da, alt takımlarına, süspansiyonlarına kadar, neresi boyalı neresi değişmiş her şeyini çıkarıyor.

    Binlerce lira verip araç alıyoruz, 50 liralık testten bence kaçmak anlamsız.


    50 Lira verdiğiniz Computest ler orijinal olmayan kilometreyi bilebilecek yada bulabilecek teknolojik donanıma sahip mi ? Ben onların boyalı ve boyasız parçaları bile pek çok defa anlayamadıklarına şahit oldum. Yağ yakan motora %85 puan verdiklerini gördüm. Araba işi şans işi gözünüzün razı geldiğine gönlünüzü razı edeceksiniz.
  • böyle adiler çok bu memlekette insanı kandıran sen tamire vermişsin artık arabayı ne diyelim şimdi allah verir elbet
  • bu yüzden kesinlikle alışveriş yapmıyorum hiçbir galerici ile ne satarım ne alırım
  • Bütün araçlarımı galeriden aldım hiç sorun çıkmadı. ( marea focus 307 laguna ) ama sahibinden altiklarim hep sorunluydu ( escort-Taunus) galericiler hepsi aynı değil içlerinde iyi esnaflarda çok var, yeterki siz uç kuruş ucuz olsun diye kıyı kosedeki galericilere takılmayın , bu isi adam gibi yapan iyi arabaya iyi fiyat isteyen büyük esnaflar la is yapın.
  • 127'den 90'a çekmeye uğraşmazlar daha fazla gibi geliyor bu anlatılanlardan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.