Şimdi Ara

Kristal gömme sonsuz tweeter???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, başlıktaki enteresan yazıyı, gg'de araştırma yaparken buldum. Açıklama bana etkileyici geldi. Ev için bir sistem hazırlıyorum, mid ve tiz ihtiyacım var, acaba bu tizler uygun olur mu?

http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1005446

Açıklaması:
    BU TWEETERLERİ DİĞER DANDİK TWEETERLARLA KARIŞTIRMAYIN BUNLARIN KALİTESİNİ VE GÜCÜNÜ BİLEN BİLİR.PROFESYONEL BİR TWEETER SETİ.BU TWEETERLAR DİĞERLERİ GİBİ BAŞINIZI AĞRITMAZ ÇOK NET SES VERİRLER.DİĞER TWEETERLARDA CIZIRTIDAN BAŞKA BİR ŞEY DUYMAZSINIZ.BEN BİZZAT KENDİM TEST ETTİM VE HAYRAN KALDIM.ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.ÖZELLİKLE ANFİYE BAĞLAYARAK İNANAMAYACAĞINIZ NETLİKTE VE HARİKA BİR SES ALACAKSINIZ.İSTER ARABANIZA KOYUN İSTERSENİZ EVİNİZDEKİ TESİSATINIZA MONTE EDİN ÇOK ŞIK VE ÇOK KLASS GÖRÜNÜMLÜ!PİYASADA BULMANIZ ÇOK GÜÇ BİZDE İSE SADECE 8.90 YTL YE.AYRICA KARGO İLE ANLAŞMAMIZ SEBEBİYLE ÇOK UYGUN FİYATA KARGOLANMAKTADIR!!!

1. Beleş fiyatına 2 tane!
    2. Çok iddalı konuşmuş, sanki hi-fi sistem satıyor.

BU TWEETERLAR DİĞERLERİ GİBİ BAŞINIZI AĞRITMAZ ÇOK NET SES VERİRLER.DİĞER TWEETERLARDA CIZIRTIDAN BAŞKA BİR ŞEY DUYMAZSINIZ" kısmı çok hoşuma gitti. Gerçekten de normal tweeterler çok sinir ses çıkarıyorlar (çook kalitelileri hariç, onlar da 200-300 milyon). Sizin görüşünüzü alayım

• Maalesef bunlar Çin malı ve rezil bir tweeter... Bunların gerçekten kaliteli olanları bir zamanlar Motorla Tweeter olarak bilinenleri idi. Araştırma yapılırsa ( ki piyasanın içinde olan biri tarafından ! ve bu kişi bir de seslendirme piyasasındaki en yüksek kapasiteli hoparlör ithalatçılarından birinde çalışıyorsa ! ) belki bulunabilir kalitelileri. birilerinin ithal ettikleri de Çin malı olmasına rağmen 1-1.5 $ , bir diğerininkisi ise 8-10$ . ama hepsi aynı menşeeli...
    Benim tavsiyem bir adet Piezo + bir adet de bobinli Dome twweter ı aynı kabinde kullanmak. Çünkü ikisinin verdiği tiz karakteristikleri farklı ve birlikte bence iyi bir takım oluşturuyorlar.
    Saygılar.

• Valla fiyatından, rezil olduğu belliydi ama bilene sormak lazım yine de.. Sordum aldım cevabımı.

Bobinli dome tweeter'ları biliyorum. Roadstarın 5YTL'lik modelleri mevcut. Şaka şaka.. İyi kalite birşey belki 20-30 YTL arası bulunabilir. Ama "piezo" olanı hakkında pek bir bilgim yok- rica etsem biraz bilgi verebilir misiniz?

Saygılar
  • Hadi ordan sadece hadi ordan diyorum bu tweeter a açıklama yazan vatandaşa
  • bendeeee
  • Gelişme ()

http://www.gittigidiyor.com/php/signin_operation.php?url=/php/mesaj_gonder.php?alici=legodunyasi
    ================
    Mesaj gönderen kullanıcı: legodunyasi
    --

mrb inanın şu anda teknik bilgileri aklımda değil ancak sanırım yalan olmasın
    ama 80w rms değeri olmalı 4 ohm da.yalnız dediğim gibi yalan söyleyerek hakınıza
    girmek istemem ama böyleydi sanırım.kalitesini sorarsanız bence mükemmel bir
    ürün.hemde sanırım yerli üretim.türkiyede üretiliyor diye biliyorum.sesi net
    veriyor.anfi ile kullanırsanız süper performans alırsınız.müzik sistemlerinde
    ihtiyaçlarınız varsa yardımcı olabilirim saygılarımla...

Adam iyi niyetli galiba ama malda iş yok

• 9 ytl'ye satılan bir ürün ki bu fiyatın içnde kar payı da var düşün artık sen o tweeterın maliyetini...Gittigidiyor da böyle dandirik çok ilan çıkıyor arkaşdaşlar dikkat!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subwoofer Kabin Çeşitleri
    18 yıl önce açıldı
    Trafo sarım ve kesit hk.
    2 ay önce açıldı
    Hoparlör Tamiri ve Bobin Sarım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu tip piezo tweeter lar yıllardır var.
    Yapılarında bobin ve mıknatıs yok.
    Kabaca İki plaka ustuste yapıstırılmıs ve kristallerin titresimi olusan bir ses cıkıyor.
    Huni tipli yapılmasının bir amacı ise randımanının arttırılması.
    Cok dayanıklı olduklarından Yuksek guclu pro sistemler de dugun salonu, disco gibi yerlerdeki kabinlerde kullanılıyor. Bu tip yerlerdeki kabinlerde, degisik sekilde ve buyuklukte olanları gorursunuz.
    Hifi ye pek uymazlar. Ben ev amplilerinde cok normal tweeter yakmıstım. Sonra piezo almıstım onları yakamadım tabi. Fakat sesleri cırtlak.
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Hadi ordan sadece hadi ordan diyorum bu tweeter a açıklama yazan vatandaşa
  • Ya bunun aynısından bizim dükkanda da var,ben denedim doğru dürüst sesi çıkmıyor.Gürültüden ibaret.
    Bence mıklatıslı tweeter almak her zaman daha iyi olacaktır.
  • Dolmuşlarda kullanılan ve cızırtıdan başka bi b.k üretmeyen üç kuruşluk mallardan! Ben bi ara gidip biraz daha pahalılarından İtalyan malı bi çift almıştım yıllar önce araba için. Ama tiksinç sesini duyduktan sonra çöpe attım... Ayrıca hatırladığım kadarıyla piezo tweeterler için paralel (ya da seri) direnç / kondansatör devresi de kurmak gerekiyor.
  • quote:

MaGeSuKo

...............................................................................................................
    quote:

armagaan
    bendeeee

...............................................................................................................
    quote:

sonsuz hayat
    +1
    quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

.................................................................................................................

Selamlar arkadaşlar. Eğer kastettiğiniz kişi ben isem , herhangi bir platformda , yazdıklarımın doğruluğunu size ispat edebilirim böyle bir şeye ihtiyacım olmadığı halde. Şu kadarını söyleyeyim... Yaklaşık 1983 yılından beri anons amaçlı seslendirme ( PA - Public Address ) sistemleri ile uğraşıyorum. İlk Piezo Tweeter ların geldiği zamanları gayet iyi yaşadım ve Motorola olanların kalitesinde bir tweeter ın artık çok nadir bulunduğunu söyleyebilirim.
    Yanmaz veya sonsuz tweeter tabir edilen bu aletlerin en kalitelisinin bile 120Watt RMS bir amplide çatır çatır yandığına yüzlerce kere şahit oldum. belki 3-5yüz tane değiştirdim. Adamın biri 150-200$ a twweter satacak ve biri de 3-5$ a satacak ve bu ikisi aynı olacak. Yok böyle birşey.
    Tabii ki eleştirilen vatandaş , linkte tweeter ı metheden arkadaş da olabilir. Bu durumda yanlış anlama ihtimalimi kabul edip arkadaşlardan yanlış anlaşılma için özür diliyorum.
    Saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.