Şimdi Ara

Exper Karizma NR81A İnceleme ve test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
181
Cevap
0
Favori
14.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar makina geldi:) Exper Karizma NR81A ile ilgili soruları buradan cevaplayabilirim. Şimdilik kısa bilgiler paylaşacağım ancak ilerleyen zamanlarda istediğiniz test sonuçlarını yayınlayabilirim. İlk etapta elimde bulunan oyunların hepsini yükleyip test edeceğim ( öncelikle starcraft2, batman arkham asylum, just cause 2) ve yüksek çözünürlüklü blueray rip film izleme keyfine bakacağım.

makina budurhttp://www.vatanbilgisayar.com/exper-nr81a-karizma-core-i7-720qm--1.6ghz-3gb-400gb-15.6-dvdrw-1024mb-hd5650-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=47409

Herkesin merak ettiğini düşündüğüm konulardan biri ile başlayayım. Malzeme kalitesi hakkında biraz soru işareti vardı. Kasa yapısı fotoğraflarda göründüğünden daha kaliteli ve şık. Kasa çok sağlam duruyor. Herkangi bir gıcırdama yok.

Açlış fotoğrafları. (daha önce böyle bir paylaşım yapmadım acemice olabilir mazur görün dostlar bu konuda beni yönlendirebilirisiniz)

Gri zeminli kasada resimlerde tam görülmesede beyaz dalga şeklinde ince cizgiler var bu çok hoş durmuş.

Kutu içinde güç adaptörü ve 2 adet kablo var, bir tanesi 2 dişli normal prizler için, diğeri 3 dişli yurtdışında kullanacaklar için, ürün kurtarma cd si, Cyberlink DVD Suite, Driver disk ve kullanma kitapçığı geldi.

Ekran çözünürlüğü net 1920*1080 ve ekran çok kaliteli duruyor. Parlaklık ve kontrast oranı beni etkiledi. (1280*800 den buna geçmek gözleri bayram ettirdi:). Alttaki linkte ekrandan aldığım screenshot'a bakabilirsiniz.

Exper Karizma NR81A Ekran çözünürlüğü screenshot

Klavyenin üstkısmında 3 tane dokunmatik tuş var. Bunlar sırayla WOW Video (Ekran parlaklığını ve renklerini değiştiriyor), WOW Auido (ses yapılandırması) ve yukarıdaki resimde sağdan fırlamış olan docku açıp kapatan hızlı menü tuşu. Bu tuşlar mavi ışıkla aydınlatılmış, güzel bir görüntü veriyor. Duyarlılıkları gayet güzel.

Klavyenin sağ tarafında kalan alanda power tuşu, makina kapalıyken usblere güç veren tuş ve parmak izi okuyucu var.

Makinenin sağ tarafında 3 tane usb girişi, dvd sürücüsü ve güç girişi var.

ön tarafta touchpad'in hemen altında kart okuyucu, mikrofon ve ses girişleri, wireless açma kapama sürgüsü var.

Sol tarafta HDMI, DVI çıkışları, Ethernet, fan çıkışı ve bir adet usb var.

arka tarafta herhangi bir giriş yok.

*şimdilik heyacanla yaptığım ilk gözlemler bunlar biraz vakit geçirip oyunları denedikten sonra sizinde istediğiniz testler var ise onlarla birlikte incelemeye devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan2056 -- 18 Ağustos 2010; 15:07:59 >

• hayırlı ugurlu olsun abi güle güle kullan testlerini ve izlenimlerini bekliyoruz ellerine sağlık...
  • İyi günlerde kullan , son zamanların en bomba aleti.. Kasa da senin çektiğin fotoğraflarda daha bir kaliteli gözüküyor..
  • iyi günlerde kullan cidden bomba bir alet
  • hocam hayırlısı olsun.......dertsiz tasasız keyifle kullanırsın inşallah....

daha detaylı fotolar çekermisin....mesela klavyeye zoom yaparak + kasanın altından + kasanın dört yanından filan......yakından zoon lu fotolar aletin kalitesini anlamak için çok faydalı olur.....ama 6 yöndende çekmen lazım....üst+alt+4 yan = 6 yön

ekran görüntülerinin fotoğraflarını çekersen ekran kalitesi daha iyi anlaşılır.....aslında çok iyi anlaşılmasada screenshot tan daha fazla işe yarar

birde everest filan gibi bir program ile notebookun detay özelliklerini çıkarki sabit disk + dvd + ekranda neler kullanmışlar marka modellerinide detaylıca görelim....bu herkese çok faydalı olur....

bir de real temp gibi bir program ile sadece internette dolaşırken veya onun gibi hafif işler yaparken 1 saat sonra sıcaklıklar ne oluyor onu görelim......ve birde oyun oynarken hangi oyunise onun ismini vererek 30dk veya 1 saat sonra sıcaklıklar ne oluyor onu görelim

şimdilik bunları yaparsan çok iyi olur..... merak edilen bir makina bir önderlik yapmış olursun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 18 Ağustos 2010; 14:48:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

hocam hayırlısı olsun.......dertsiz tasasız keyifle kullanırsın inşallah....

daha detaylı fotolar çekermisin....mesela klavyeye zoom yaparak + kasanın altından + kasanın dört yanından filan......yakından zoon lu fotolar aletin kalitesini anlamak için çok faydalı olur.....ama 6 yöndende çekmen lazım....üst+alt+4 yan = 6 yön

ekran görüntülerinin fotoğraflarını çekersen ekran kalitesi daha iyi anlaşılır.....aslında çok iyi anlaşılmasada screenshot tan daha fazla işe yarar

birde everest filan gibi bir program ile notebookun detay özelliklerini çıkarki sabit disk + dvd + ekranda neler kullanmışlar marka modellerinide detaylıca görelim....bu herkese çok faydalı olur....

bir de real temp gibi bir program ile sadece internette dolaşırken veya onun gibi hafif işler yaparken 1 saat sonra sıcaklıklar ne oluyor onu görelim......ve birde oyun oynarken hangi oyunise onun ismini vererek 30dk veya 1 saat sonra sıcaklıklar ne oluyor onu görelim

şimdilik bunları yaparsan çok iyi olur..... merak edilen bir makina bir önderlik yapmış olursun....

dediklerini yapıp paylaşırım biraz zaman alacak. önce biraz oyun denemek istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan2056
    dediklerini yapıp paylaşırım biraz zaman alacak. önce biraz oyun denemek istiyorum

denerken en azından real temp i download edip çalıştır bakalım ısılar nerelere varacak....oyun oynarken açık kalsın....sonra oyundan çıkınca bir screenshot alır buraya koyarsın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 18 Ağustos 2010; 15:06:22 >
  • Touchpad'i ve wifi çekim gücü nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crywolf34

Touchpad'i ve wifi çekim gücü nasıl?

touchpad gövdeyle bütünleşik ve pürüzsüz yüzeyli. algılaması gayet güzel, kullanımı rahat. alt kısmında tek parça bir tuş var sağ ve sol klikler için. bu tuş sert bir yapıya sahip. bu benim için önemliydi basınca içeri giren tipte touchpad tuşları kullanışsız oluyor ve kolay bozuluyorlar. sağ üst köşesinde touchpad i kapatan ufak bir tuş var mavi led ile aydınlatılmış. bazı makinalarda bu olmuyordu oyun oynarken sıkıntı yaratıyor. parmaklar sürekli touchpad e çarpıp hedef şaşırtıyor:d

wifi gücü nasıl test edilir bilmiyorum. bununla ilgili yapabileceğim bir test varmı bilmiyorum. şu anda aynı masada kullandığım eski bilgisayarımda 5 çekiyordu buda 5 çekiyor diyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan2056 -- 18 Ağustos 2010; 17:42:16 >

• aaah şimdi dikkat ettim. en nefret ettiğim şey. Fn tuşu ile ctrl tuşunun yerleri değişik. off niye inatla hala böyle üretim yaparlar anlamam ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mene

aaah şimdi dikkat ettim. en nefret ettiğim şey. Fn tuşu ile ctrl tuşunun yerleri değişik. off niye inatla hala böyle üretim yaparlar anlamam ki

evet fn en sol köşede bu benim için sorun olmadı çünkü bir önceki bilgisayarımda da tuşlar bu şekilde diziliyidi. zamanla alıştım şimdi diğerleri benim için zor oluyor. ancak klavye biraz hissiz. tuşlar hafif havada duruyor tuşlara basarken biraz hissizlik var ve prüzlü bir dokusu var belki zamanla alışılabilir ya da wireless klavye mouse takımı devreye girer.

oyun performansı ve diğer testleri akşam gireceğim. batman arkham asylum yükledim full hd ve bütün ayarlar açıkken çok net çalıştırdı takılma olmadı ps3 te oynadığım bir oyundu bu ve çok kaliteli bir görüntü aldım. ancak uzun uzun oynayamadım akşam devam edeceğim.

• ben alırsam böyle birşeyi pek oyun oynamaktan ziyade medya pc tarzı kullanırım. zaten çözünürlük yüksek, 5650 hayatta kurtarmaz ki 1366x768 olsa bile 5650 ekran kartı ile oyun bilgisayarı olmaz. anı kurtarır sadece 2-3 ay sonra patlar ancak pes fifa serilerini adam akıllı çalıştırır
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan2056

sağ üst köşesinde touchpad i kapatan ufak bir tuş var mavi led ile aydınlatılmış. bazı makinalarda bu olmuyordu oyun oynarken sıkıntı yaratıyor. parmaklar sürekli touchpad e çarpıp hedef şaşırtıyor:d

bu olay şimdi yeni tasarlanan modellerin çoğunda var
  • 5650 ortalama fiyat bilgisayarlara gore bu kart bence gayet iyi. sence bu fiyata alınabilecek baska bir bilgisayar var mı? asus un 5730lu laptopu arasinda kararsizim ama tek kararsizligim marka hususu. asus mu exper mi? offf. karar veremedim:(
  • quote:

ben alırsam böyle birşeyi pek oyun oynamaktan ziyade medya pc tarzı kullanırım. zaten çözünürlük yüksek, 5650 hayatta kurtarmaz ki 1366x768 olsa bile 5650 ekran kartı ile oyun bilgisayarı olmaz. anı kurtarır sadece 2-3 ay sonra patlar ancak pes fifa serilerini adam akıllı çalıştırır

abi piyasanın en ıyı ekran kartlarından biri neden oyun bılgısayarı olmasın ki ?
  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Benim için inanılmaz kötü bir kasa tasarımı var, asla almayacağım bir şekilde kötü hem de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: compass3503

quote:

ben alırsam böyle birşeyi pek oyun oynamaktan ziyade medya pc tarzı kullanırım. zaten çözünürlük yüksek, 5650 hayatta kurtarmaz ki 1366x768 olsa bile 5650 ekran kartı ile oyun bilgisayarı olmaz. anı kurtarır sadece 2-3 ay sonra patlar ancak pes fifa serilerini adam akıllı çalıştırır

abi piyasanın en ıyı ekran kartlarından biri neden oyun bılgısayarı olmasın ki ?

ister 5730 olsun ister 5650 olsun. bunlar adam akıllı kartlar değil. ha oyunları full detay oynamam derseniz o başka. hem mobil hem de masaüstü bir çok ekran kartı kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki 5650 bu çözünürlükte adam akıllı iş yapmaz. dediğim gibi 1366x768 olsa bile çözünürlük anca şimdiki oyunları kurtarır yeni çıkacak her oyunda iyice yavaşlamaya başlar. öyle en iyi ekran kartı falan da değil kendisi. tam f/p ürünü ama orta seviye bir kart kendisi. ben fiyatına laf etmiyorum. bu fiyata elbette başka yok. ben parayı göz önüne almadan sadece oyun performansı açısından bahsediyorum.

şu an mesela masaüstü sistemimde 5770 crossfire kullanıyorum. o bile bazı oyunlarda full detay ve 1920x1080 çözünürlükte zorlanıyor, detay azaltmak zorunda kalıyorum. ki Allah bilir 5770CF mobile 5650'nin kaç katı kadar daha iyidir. 5650 ile işkence olur. ben alsam bi eski oyunları falan oynarım bi de pes fifa serisi o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Benim için inanılmaz kötü bir kasa tasarımı var, asla almayacağım bir şekilde kötü hem de...

hocam senin çok beğendiğin birkaç kasa tasarımı koysana.....gözümüz gönlümüz şenlensin o zaman......
  • quote:

kesinlikle katılıyorum tasarım berbat ötesi. ama işte dışı kof içi hoş. sırf ekranı yüzünden bile alasım geliyor.
  • quote:

quote:

kesinlikle katılıyorum tasarım berbat ötesi. ama işte dışı kof içi hoş. sırf ekranı yüzünden bile alasım geliyor.

valla lafım size değilde dışı benı hiç ilgilendirmez paramı ayarlayıp hemen almak istiyorum şu pc yi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.