Şimdi Ara

Debriyaj kavrama noktasının debriyaj baskı balatasının ömrüne etkisi nedir sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
88.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Aklıma geldi, kendi kendi düşünmeye başladım. İşin esası net bir sonuca ulaşabilmiş değilim. Tartışalım istedim.

    Araçlarımızda hepimizinde debriyaj kavrama noktaları farklı farklı. Yeni araçlarda debriyaj kavrama noktası genelde yukarıda oluyor. Ayrıca yeni araçlarda kavrama mekanik değil hidrolik oluyor. Tabi araç motoru bu noktayı kendisi buluyor. Yeni araçlarda durum böyle. Ama yinede isterseniz yenilerde ayar yapılabiliyor. Eski araçlarda kavrama mekanik,güzel bir ayar yapılması uygun olur. Neticede yeni eski farketmez istenildiğinde ayar yapılabiliyor.

    Debriyaj kavrama noktası aşağıda olursa bence sürüş daha az yorucu oluyor. Kaçırma az oluyor. Tabi çok aşağıda olmamalı.Ortaya yakın... Kavrama noktası yukarıda olursa yorucu olur. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Genelleme yapmak doğru olmayabilir.

    Şimdi gelelim esas problemimize, debriyaj kavrama noktası aşağıdamı yoksa yukarıdamı olması debriyaj baskı balatasının ömrünü uzatır?

    Sizin görüşünüz nedir?...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Yorumları okumadım ne kanıya varıldı bilmiyorum ancak bu konuda ki bilgimi paylaşayım.

    Baskı balata volant ve şanzumanın çalışma prensibini bilen herkes debriyaj ile ilişkinin ne kadar kısa sürede tamamlanırsa baskı balatanın ömrünün o kadar uzun olacağını bilir. Burdan yola çıkarsak debriyajın; vites geçişlerinde senkromejleri yormayarak mümkün olan en aşağı seviyede kavrama yapması baskının sağlığı uzun ömrü evlenip çoluk çocuğa kavuşması o kadar garantilenmiş olur. Yukarıda kavrayan bir debriyaj ile kavrama başlayana kadar kısa sürelide olsa aşağıda kavrayan debriyaja göre fazladan sürtünme gerçekleşecektir bir spatulayla değilde bir kürdanla kazıdığınızı düşünün. Fark çok büyük ancak uzun vadede debriyaj balatasının çocuklarını yetim bırakabilirsiniz oysaki daha torunlarını görebilirdi.

    edit:imla
    
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.