Şimdi Ara

SSD RAİD 0 VE AHCİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki adet ocz agility 2 ssd yi raid 0 yapmak istedim anakartın (gigabyte p35 ds3r) iki ayrı sata yuva tipi var bunlardan ilki standart sata 2 yuvaları diğeride gigabyte ın kendine özel mor renkle kodladığı sata 2 yuvaları daha önce ilk ssd yi aldığım zaman ssd yi giganın satalarına takmış deyim yerindeyse yarı performans almıştım daha sonra standart sat 2 yuvasına takınca problem kalmamıştı şimdi aldığım 2.ssd ile raid 0 yapmaya çalıştım aşağıdaki problemle karşılaştım
    1-standart sata 2 yuvalarına takılınca sata raid ahci modu raid yaptım sonrada onboard sata ide ctrl mode u ahci yaptım bios ayarını kaydettikten sonra gelen ctrl ı seçeneğiyle raid penceresini açtım sadece 1 adet ssd görünüyordu doğal olarak raid yapılamıyordu ancak yine biosta onboard sata ide ctrl mode ide-raid yapınca gelen raid penceresinden her iki ssd yi görebiliyorum

şu anda biostan ide-raid moduyla kurmak zorunda kaldığım (sözümona raid 0 tek hdd olarak görünüyor) win 7 64 bit ile foruma giriyorum atto dahil yaptığım testlerde tek ssd ile olan performansın yarısını alıyorum

NEREDE YANLIŞ YAPIYORUM?

• Benim bildiğim onboard sata dediği yer gigabyte"ın mor slotları ile ilgili yani onu bırak IDE olarak kalsın, senin onunla işin yok.Senin ayarlaman gereken sadece en üstteki sata raid ahcı modunu RAID yapman.Daha sonrasında bildiğin gibi ctrl ı tuşları ile raid 0 ayarlaman.

SSD RAİD 0 VE AHCİ
  • Standart sata slotlarina ssd leri takip sata raid ahci modunu raid yapinca ctrl i ile gelen raid penceresinde ssd lerden sadece 1 tanesi görünüyor dolayisiyle raid olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaos -- 18 Ağustos 2010; 2:39:09 >
  • onboard kontrolcülerden birine takmışsındır diski.kasayı aç, sata kablosunu sök, anakart kitapçığından bak standart kontrolcü neyse artık ona tak.
  • 120gb OCZ ssd aldım lenovo x201 leptobuma taktım W7 yi kurdum hızlı bir şekilde acılıyor. Acıldıktan sonra bazen kendi kendine bazen de birz işlem yapnca mavi ekrana duşup reboot oluyor. Ne yapmam hakkında bir bilgisi olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalletx

120gb OCZ ssd aldım lenovo x201 leptobuma taktım W7 yi kurdum hızlı bir şekilde acılıyor. Acıldıktan sonra bazen kendi kendine bazen de birz işlem yapnca mavi ekrana duşup reboot oluyor. Ne yapmam hakkında bir bilgisi olan var mı

bende de oyle yaptı. mavı ekran attı kasa reset attı kendı kendıne sonra ssd yı bırdaha hıc gormedi.. ustelık masaustunde bos duruyordu. vatana goturdum alalı 4 gun olmustu ertesı gun sıfırını ıade ettıler bana. taktım sımdı hıcbırsorunu yok. ıslemcı ve ram volatına bır bak. ram voltajı yapıyor onu. tam anlamıyla bır hdd degıl cunku ssd ler. voltaj konsunda daha narınler.
  • leptopta nasıl ayarlayabiliyoruz ram voltajını
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nvme Raıd mode nedir ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.