Şimdi Ara

Çözüldü.E5200 -Akasa zen-ince tip stok fan idle 51 C ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bien marka , ön ve arkada 8 cm fanları olan küçük ve şık kasamı , durup dururken ..Kasa içi sıcak , Anakart (Foxconn g31mx) 40 C ,işlemci(overclocksuz E5200) 50-51 C , ekran kartı (8600 GT) 60 C diye .. Hevesle Akasa zen kasa ile değiştirdim .Önde arkada 12 cm lik şık fanlar , yan kapakta 8 cm fan var.Fakat sıcaklıkta en küçük bir değişme yok .Macunlu (ince sürülmüş ,kalın sürülmüş ,nokta şeklinde) ve Macunsuz deniyorum ama nafile ..Fanlar önden çekip arkadan eksoz yapıyor kontrol ettim .Ben boşta bu işlemciyi neden 30 C lerde göremiyorum, nerede hata var acaba . Bienden önceki CoolermasterRC533 kasamda E6750 olan eski işlemcimi 29-32 lerde görüyodum ..Ne olmuş olabilir .Bu ince fan yüzünden olabilirmi bir normal stok fan alıp deneyimmi ..Anakarttan kaynaklı yanlış okuma olabilirmi (Bios tada ısı değerleri everestle aynı ..XP den sonra Win7 kurdum yine aynı ..
    Eğer mesajı yanlış yere yazmışsam (Ki galiba yanlış yer ) kusura bakmayın ..İşlemci kısmı , soğutma yerine uygun geldi .Bu arada forumda E5200 başlıklarını arattım fakat sorunuma yakın bişey bulamadım ..
    ** Edit çözüldü ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universum -- 20 Ağustos 2010; 11:04:10 >







  • yaşadığınız sorun gerçekten enteresan yanlış anlamadıysam kasa değiştirdiniz önceden 29-30 derecelerdeki işlemci sıcaklığının 50 derece olduğunu görüyorsunuz.

    1. Kasa fanlarının yönlerini kontrol edil arka ve üsttekiler dışarı üfleyecek yan ve öndekiler içe

    2. İşlemci soğutucusu fanının çalışıp çalışmadığını kontrol edin. fan yerine tam oturmuşmu. macunu ince bir tabaka olarak sürün

    3. kasa içi havalandırmayı engelleyecek kablo vs varsa onları toplayın

    4. dh işlemci sıcaklıkları değerleri diye bir konu vardı orada aynı işlemciyi kullananaların sıcaklıkları ilr kendi sıcaklıklarınızı karşılaştırın
  • Sorun enteresan o yüzden paylaşıp fikir almam gerekti .Akıl akıldan üstündür dedim ..Birkaç önceki sistemim E6750 ve coolermaster rc533 kasa idi .Hiç sorun yoktu bide içinde 70 C ısınan 3870 çalışıyodu sürekli kullanımda dahi işlemci yükte 40 ları zor buluyodu ..Sattım..arada bikaç tane gecici kasa kullandım sonra fırsat bulup imzamdaki sistemi yaptım ..Bien kasa ufak herhalde bu sebepten ısınıyor sandım , ama kasa değiştirmeme rağmen hiçbir iyileşme olmadı ..Ben bu sorunu çözemiyorum ..
  • İşlemci fanını değiştirmenizi öneririm.Eğer elinizde duruyorsa E6750nin orj fanını kullanın.
    e5200 ün fanı incedir,e6750nin fanı ise p4ler,celeron d ler,Q6600 serisi gibi kalındır.

    e5200 kullanırken bende intelin bu kalın fanlarının bakır tabanlı olanı vardı(pentium d den kalma) 3.6Ghz de yükte 50 derece civarında tutuyordu.
  • Peki elimde fan yok , ama hiç üşenmeden alıp denerim..Isının bi zararı varmı ? yok.. Ama gelde bunu kendime anlat ..P.C işini bilirsiniz hastalık işte .İnce soğutuculu Fandan olabilir diye düşündüm ..Fakat 45 Nm işlemci bu kadar ısınmamalı , diyerek sallamıştım ..Bakır tabanlı Kalın soğutuculu bi stok fan deniyim .
  • e5200 işlemci okadar ısınmaz yan kapaktaki fanı dısari üflüyecek sekilde ayarla

    işlemcinin fanıda bak işlemciye dogru üflesin dişarı üflemesin
    işlemcinin üzerindeki fanının ayakları iyice oturmuşmu konturol et

    İşlemci ısı degerini biosta bak en dogru deger orda yazar HWMonitorPro64 bu programı yakın degerler verir indir işlemci ısılarına bak 70 c üzerinde islemci icin iyi degil ocz yapıyorlar senin işlemci ısılarında kullanıyorlar
  • bende e5200 ün ince stok fanı var. işlemci 3.125 ghz da çalışıyor. boşta 35-45 arası, oyun oynarken 60 ı hiç geçmedi, linx te de 68 felan oldu.
    kasada 2 tane 8 cm'lik 20 cfm hava üfleyen fan var. öndeki içeri üflüyor, arkadaki dışarıya. içeri üfleyen harddiskin üstüne üflediği için aslında sıcak hava üflüyor anakart 40 derece civarlarında. benim yan kapakta plastik birşey var tam işlemci fanının üstüne geliyor işlemci ordan direk soğuk hava alıyor.

    K@ptan41 in dediklerini bir dene olmazsa yan kapaktan direk işlemci fanının üzerine soğuk hava üfle çünkü yan kapaktaki fan belki işlemciye gidecek havayı direk dışarı atıyodur o yüzden bu kadar sıcaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 17 Ağustos 2010; 0:58:40 >
  • Yardımcı olup yol gösteren arkadaşlara teşekkür ederim ..Askerde bi söz vardır ''Tüfek arıza yapmaz ya fişektendir ya eşekten ..Daha önce ceycey11 arkadaşımın dediği , fan yerine oturmamış olayı varmış ..Fan bacaklarından biri anakarttaki yuvasına tam oturmadan çıtlıyor fakat anakarta oturmuyormuş ..Herşeyi söküp uzay montaj yaptım o sırada farkettim ..Şu anda Kendi ince soğutuculu fanıyla bios ayarları akıllı fan tercihinde enable seçili olarak çalışıyor ..Boşta 31-35 arası fan devri 900-1300 arası sessiz ,sakin ,güvenli ...
  • geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.