Şimdi Ara

Re-Public! of Fenerbahçe -2-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
11.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk yazımı >> Re-Public! of Fenerbahçe başlığı altında yazmış Fenerbahçe'nin kuruluşuna ilişkin çarpıcı bazı olayları anlatmıştım. Bu anlatıklarım Fenerlilerin daha önce Galatasaray için söyledikleri ithamlara bir cevap niteliği taşıyordu. Ve bu yazımı en sonunda şu şekilde sonuca bağlamıştım :

"Fenerbahçelilerin kendilerini cumhuriyet içinde cumhuriyet olarak görmeleri ve diğerlerinden ayrı tutmaya çabalamaları ise, zoraki bir çabadan ziyade, kendilerini her zaman siyasi iktidar ile içiçe görmelerinden kaynaklanan doğal bir reflekstir aslında."

Re-Public! of Fenerbahçe (2. Bölüm)

Evet şimdi kaldığımız yerden devam edebiliriz. Konumuza Fenerbahçe ile devam etmeden önce birkaç konuya değinmek istiyorum. Bu konular aslında birazda Galatasaray'ı ilgilendiriyor. Hatırlarsanız ilk yazımda İttihat Terakki'nin kendi toplumsal projesi için sporu kullanmaya başlamasından bahsetmiştim. Bu proje 1908'lere dayansada aslında 1914'de Talat Paşa'nın Progres takımına başkan olması ile hayat bulmuştur. Bildiğiniz gibi Progres takımının adı da Altınordu İdman Yurdu olarak değiştirilmişti.

Progres
    Bu takım 1910 yılında Aydınoğlu Raşit Bey ve arkadaşları tarafından Progres International Kulübü olarak kurulmuştur. Raşit Beyin arkadaşları arasında Galatasaray'lı olanlarda vardır. Çünkü bu takım ilk başlarda Galatasaray A takımında kadroya alınmayan oyunculardan kurulmuştur. Bir nevi Galatasaray B takımıdır. 1910-1911 İstabul Ligine ilişkin bazı çelişkili kaynaklar vardır. Bazı kaynaklar Galatasaray’ın bu lige iki takımla katıldığını belirtirken bazı kaynaklar bu takımın, Aydınoğlu Raşit Bey’in Başkanlığında kurulmuş bulunan "Progres" olduğuna işaret etmektedir. Nitekim o zamanlar İstanbul Futbol Ligi başkanı bulunan Ali Sami (Yen) Bey’in ilgili kulüplere gönderdiği 29 Nisan 1911 tarihli yazıya ekli puan cetvelinde de Galatasaray B takımı değil de Progres adı yer almaktadır [1].

Ana takım Galatasaray idi. Bu yüzden Progress'in bir süre sonra "özerkleşmiş" olması yüksek ihtimaldir. Üstelik takım lige de katılmaya başlayınca Galatasaray'ın rakibi olmasıyla, tamamen kopmuş olmasıda muhtemeldir.

Progres lige katıldığı ilk sene Galatasaray'ın arkasından ikinci olunca tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. Galatasaray 1911'e gelene kadar üst üste 3 kez şampiyon olmuş o zamanların en mehşur Türk takımıdır. Fenerbahçe lige geç katıldığı için bu yıllarda başarısız sonuçlar alır. İttihat Terakki'nin ileri gelenleri kendi toplumsal projeleri için sporu kullanmaya belki de o zamanların en populer takımı olan Galatasaray'dan başlamak istemiş de olabilir. Fakat karşılarına çıkan bir engel vardı "Tevfik Fikret". Dolayısıyla bu cemiyet İttihat ve Terakki karşıtı olan Tevfik Fikret'le özdeşleşen Galatasaray'a nüfus edememiştir. O yüzden zamanla kendi içinde özerkleşen ve o dönemlerde durumu kötü olan Progres'e yönelmişler ve külüp başkanlığına Dahiliye Nazırı olan Talat Paşa'yı getirmişlerdir. Böylelikle İttihat ve Terakki Cemiyeti spora ilk adımını atmıştır. Başka kaynaklara göre ise Talat Paşa'nın asıl hedefi 1911-1912 yılını şampiyon olarak tamamlayan ve yıldızı halkın arasında giderek yükselen Fenerbahçe'ye başkan olmaktır. Lakin bu girişim sonuçsuz kalmıştır. Belki de bu girişimin sonuçsuz kalmasının sebebi kulübün başında bir saraylı, Şehzade Osman Efendi'nin olması olabilir.
    Not : Altınordu, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte cazibesini kaybetti ve bir daha eski başarılarını tekrarlayamadı. 1941 yılında Beden Terbiyesi Kanunu uyarınca Fenerbahçe ile birleştirildi. 1948 yılında tekrar kurulup İstanbul Amatör Küme'ye dahil oldu.

Progres konusuna açıklık getirdikten sonra bazı arkadaşların merak ettikleri Atatürk'ün takımı olarak adlandırılan Ateş-Güneş takımından bahsetmek istiyorum.

Ateş-Güneş
    Galatasaray Kulübü içinde 1929-1930 yıllarında filizlenen bir takım iç anlaşmazlıklar, 1933 yılında iyice su yüzüne çıktı. Kulüpten ayrılanlar "Ateş-Güneş" adı altında yeni bir kulüp kurdu. Takımın ismi önceleri "Sarı-Kırmızı" konmak istendi ama Galatasaray hukuki olarak buna karşı çıkınca kulübün ismi "Ateş-Güneş" olarak değiştirildi. Görüşüne başvurulan Atatürk'ün "Bu isim ateş ve güneşe tapanları anımsatıyor" demesinden dolayı bu isim de iptal edildi. Kulübün adı "Güneş Kulübü" olarak belirlendi. Atatürk’ün de ilgisini ve teveccühünü kazanan kulüp, kısa zamanda büyük bir gelişme gösterdi. İstanbul ve Milli Küme şampiyonlukları kazanan Güneş, iki sezon fırtına gibi estikten sonra 1938 yılı Kasım ayı sonunda politik nedenlerden dolayı faaliyetlerini tatil etti. Güneş Kulübü yöneticilerinden Galatasaray'a dönenlerden Yusuf Ziya Öniş, Ulvi Yenal ve Refik Selimoğlu, Galatasaray'da sonradan başkanlık görevlerinde de bulundular [2].
    Not : Geçen yazımda Prof.Dr. Kurthan Fişek'e dayanarak Atatürk'ün bu takımı Ankara'da da sporun yaygınlaşması için kurdurduğunu ve başkanlığına Behçet Kemal Çağlar'ı getirdiğini söylemiştim. Ancak bu bilgiler tutarsızdır. Güneş kulübünü Atatürk kurdumuyor ayrıca o zamanlar Ankara'da zaten futbol oynanıyor. Hatta Muhafızgücü, Gençlerbirliği, Ankara Sivas gibi takımlar var.

Gelelim Fenerbahçe'ye ...

İttihat ve Terraki Cemiyeti Altınordu ile spora girdikten sonra Fenerbahçe ile büyük bir çekişme içine girmiştir. Bunların en mehşuru Otomobil Nuri olayıdır. Nuri Fenerbahçe oyuncusu iken askere gitmek istememktedir ve kulübünü Altınordu'ya geçerim şeklinde tehdit etmektedir. Kulüp başkanından sert bir yanıt alan Nuri Fenerbahçeden 6 arkadaşı ile beraber Altınordu takımına geçer. Fenerbahçe bu kayıplar yüzünden o sene şampiyonluğu Altınordu'ya kaptırır. Altınordu o senelerde üst üste 2 kez şampiyon olur. Fenerbahçe'nin artık en büyük rakibi Altınordu'dur. Ama ne oluyorsa 1916'ya gelindiğinde oluyor ve Fenerbahçe'nin başkanlığına o zamanların İttihat ve Terakki'nin ileri gelenlerinden olan Dr. Nazım Bey geliyor. 2 sene öncesine kadar belkide rakip oldukları İttihat ve Terraki Cemiyetine Fenerbahçe şimdi sırtını dayamıştır. Artık bu cemiyetin ileri gelenlerinden Talat Paşa Altınordu'nun başkanı Dr. Nazım Bey ise Fenerbahçe'nin başkanıdır. Bilindiği gibi 1918'de I. Dünya savaşı sona erince Enver, Talat, Dr. Nazım Bey ve diğer arkadaşları 30 Ekim 1918’de Mondros Mütârekesini imzâ ettikten bir gün sonra gece yarısı koca Osmanlı Devletini yıkıp, ihânetlerine bir yenisini ekliyerek kaçtılar [3].

Fenerbahçe'nin sırtını devlete dayaması kendilerini siyasi iktidar ile içiçe görmeleri Dr. Nazım Bey ile başlamıştır. Peki ya sonra ne olmuştu ? Hemen devam edelim.

Şükrü Saraçoğlu Devri
    Önce Şükrü Saraçoğlu kimdir bir tanıyalım. Şükrü Saracoğlu ayrıca 17 yıl boyunca Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yapmıştır. Ayrıca 1923’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne İzmir Mebusu olarak girdikten sonra Maarif Vekili, Adliye Vekili ve Hariciye vekilliklerinde bulundu. Refik Saydam’ın ölümü sonrasında Başbakan olan Saracoğlu 1948-1950 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı yaptı. 1950 seçimlerinde parlamentoya giremeyen Saracoğlu siyaseti bıraktı.

Tam bir Türk Lirası’na Fenerbahçe'ye Stad Alındı

Fenerbahçe'nin o zamanlar henüz stadı yoktu. Tarih 1929'u gösteriyordu. Fenerbahçe'nin eskiden beri husumeti olduğu Altınordu kulübünün temelini oluşturan "Progres" kulübünün kurucularından Aydınoğlu Raşit Bey 1921 yılında "İttihat Spor" adı altında yeniden kurmuş ve kulüp faaliyete geçmişti. Gerçi İttihat Spor’un artık pek gücü kalmamıştı. Ne var ki, önemli bir varlığa sahipti: Union Club Sahası... Yani, bugünkü Fenerbahçe Stadı...

Fenerbahçeliler ikide bir Raşit Bey’ e gidip, "Şu stadı Fenerbahçe’ye sat" önerisinde bulunuyor. Raşit Bey de eski yılların unutturamadığı rekabet içinde "Olmaz" diye direniyordu. Fenerbahçeliler ısrar ediyor, İttihat Spor geri çeviriyordu. Bir, iki, üç... Eeee, artık bu İttihat Spor da fazla olmaya başlamıştı...

Vekiller Heyetinde o tarihte Maliye Vekili olarak görev yapan Şükrü SaracogIu Fenerbahçeliliği ile ünlüydü. Belki o bu işe bir çare bulabilir, İttihat Spor’dan İttihat Spor Sahası’nı satın alabilirdi. Ancak, satın almak için karşı tarafın onayı gerekiyordu. Gelin görün ki, karşı taraf böyle bir onaya hiç de yatkın değildi. Sorunu kestirmek ve çözmekten başka çare kalmıyordu.

Maliye Vekili Saracoğlu formülü bulmuştu "Ayni semtte faaliyet gösteren" iki kulüp vardı Kadiköy’de. Biri İttihat Spor, diğeri Fenerbahçe. Açıktı ki, Fenerbahçe’nin üye sayısı İttihat Spor’a göre çok daha fazlaydı. Demek ki, faaliyetini sürdürecek olan Fenerbahçe idi.

"Tek maddelik bir yasa çıkartırım, olur biter" diyeren Ankara’daki Maliye Vekili Saraçoğlu için tek maddelik yasayı meclisten geçirmek hiç de güç olmadı. İlk bakışta çok masum görünen bir yasaydı zaten: (Fenerbahçe'nin resmi sitesinde aynen bu ifadeye yer verilmiş)
    "Aynı semtte kurulmuş olan ve faaliyet gösteren spor kulüplerinin sayısı birden fazlaysa,o semtte üye sayısı daha fazla olan kulüp faaliyetlerine devam eder".

Böylelikle İttihat Spor bu yasadan sonra faaliyetlerini sürdüremedi ve İttihat Spor Sahası önce Milli Emlak idaresi’nin yönetimine bağlandı. 1929 yılında Fenerbahçe Milli Emlak idaresi’nden sahayı önce kiraladı. Hemen birden olmaz, adım adım ilerlemek gerekiyordu. Kiraladıktan sonra da adım değiştirerek, İttihat Spor Sahası, Fenerbahçe Stadı oldu.

Saraçoğlu Adliye Vekili iken, Maliye Vekaletinden gelen 6 Temmuz 1932 tarih ve 1213 sayılı öneriyle Fenerbahçe Stadı’nın Milli Emlak idaresi’nden alınıp Fenerbahçe Kulübü’ne satılması bakanlar kurulu tarafından karara bağlandı.

Tam bir Türk Lirası’na... Evet, Fenerbahçe bugünkü stadın mülkiyetini elde ederken Saracoqlu-nun araya girmesiyle Milli Emlak İdaresi’ne, yani devlete sadece bir lira ödedi. Tarihler 1933'ü gösteriyordu. O zamanlar bir memur aylığının on sekiz liraya ancak ulaştığı bir dönemdir. [4]

Saraçoğlu'ndan futbolcu transferi

İskeçe İbrahim, soyadından da anlaşılacağı gibi İskeçeli. Yunan uyruklu. İskeçe’de yapılan sınavı kazanarak Haydarpaşa Lisesi’ne geldi. Ancak Lozan Antlaşması’na göre Yunan uyruğunda olduğu için okulu bitirdikten sonra, geri dönme yükümlülüğü vardı. İskeçe, Haydarpaşa Lisesi’nde okurken Fenerbahçe, onu özel Beyoğluspor maçında oynattı. İskeçe o maçta 3 gol attı. Maçı bir rastlantıyla o gün Saracoğlu ile birlikte Zeki Rıza da izledi. Saracoğlu, İbrahim’i beğendi, alınmasını istedi.

Saracoğlu’nun çevresindekiler, İskeçe’nin Yunan uyruğunda olduğunu ve bu durumda Fenerbahçe takımında oynanmasının olanaksız olduğunu açıkladılar. Ama yine Saracoğlu’nun yanında bulunan bir başka Fenerbahçeli, "Galatasaraylılar bu çocuğu kaçırıp işlerini de halledecek" deyince, Saracoğlu, "Ya öyle mi" diyerek ’Bu çocuğun pasaportu ve ikamet tezkeresini bana Ankara’ya gönderin" dedi. Daha sonra da bu belgeler, Ankara’ya gönderildi. Ve icra Vekilleri Heyeti de İskeçe’nin Türk uyruğuna geçmesine yarım saat içinde karar verdi. Böylece Saraçoğu İbrahim'i Fenerbahçeye kazandırdı. [5]

"Devlette sırtını Başbakana dayayan Fenerbahçe, maddi sorunlarını da Hacı Bekir ile çözüyordu." [6]
    Bu cümle çarpıcı geldiği için buraya yazıyorum. Cümle aynen yukardaki gibi Fenerbahçe'nin resmi sitesinde yazılmıştır.

Fenerbahçe kuruluğu günden bu yana her zaman için siyasal iktidar ile iç içe ilişkiler sürdürmüştür.

Fenerbahçe RP ilişkileri
    Fenerbahçe MHP ilişkileri
    Fenerbahçe DYP ilişkileri

Mesela şuan Başkanımız olan Recep T. Erdoğan'ın zamanında Fenerbahçe'ye yöneteci olmanın kıyısından döndüğünü biliyor muydunuz ?

Fenerbahçe her dönem siyasileri kendi lehine kullanmasını bilmiştir. Bunlardan en ilginçlerinden biri ise şudur.

Fenerbahçe Avrupa Şampiyonu olursa ne olacak?

Bahçelievler Belediyesi Galatasaray'ln UEFA Kupası ve Super Kupa başarısı sonucunda takım için bir anıt dikmişti ve bazı Fenerbahçeliler bunu hazmedememisti. Buna karşılık Bahçelievler Belediyesi de ufak bir yeşil alani cevirip "Fenerbahçe Avrupa Kupalarında Şampiyon Olduğu Takdirde Kupa Anıtı Bu Alana Yapılacaktır" yazan bir tabela koymuştu. Bu olay ne şakadır ne de dalga geçmek için yapılmış bir şeydir. Bizzat Fenerbahçelilerden böyle bir baskı gelince belediye böyle bir tabela koymuştur. Bu tabela sanırım şuan için belediye tarafından kaldırılmıştır.

Kaynaklar:
    [1] - Türkiye Futbol Fedarasyonu Yayınları - Türk Futbol Tarihi
    [2] - Türkiye Futbol Fedarasyonu Yayınları - Türk Futbol Tarihi
    [3] -http://www.dallog.com/kurumlar/itterak.htm
    [4] -http://www.fenerbahce.org/kurumsaldetay.asp?ContentID=25
    [5] -http://www.fenerbahce.org/kurumsaldetay.asp?ContentID=27
    [6] -http://www.fenerbahce.org/kurumsaldetay.asp?ContentID=25 (Sondan 10. paragrafın son cümlesi)

• yaw hocam senin bu boş topiğini merak ettm okumadım bile... sen ne uğraşıonki bizle... hayır işin yokmu ben anlamıom? yok terakkiymiş yok siyasetmiş... yaw sen takımını destekle ne uğraşıon konuyu oraya buraya cekion...
  • boş topic?
    zamında alex ailton heinz die boşunda boşu bi topic acan biri söölüyo bunları
  • ya yok sanki bilinmeyen şeyler bunlar herkes biliyor 3 büyüklerin ne haltlar çevirdiğini g-s ve f.b nin ne kadar vergi borcu affedildi vergisini ödeyen klubler enayi yerine kondu v.s 3 büyüklere herzaman yardım ve destek olunmuştur .sen f.b yi öne sürüp diğerlerini soyutlarsan saçmalamış olursun.
  • yok abi ben anlamıyorum geçen hoostabak arkadaş fuzulu topic açmayalım falanda filan diye bi topic açmış şimdi bana göre bu da fuzuli bi topic nasıl olacak şimdi
  • Stat Soruları

Televizyonda Sn. Ergün Gürsoy’un da belirttiği ve teşekkür ettiği gibi, neden Seyrantepe arazisi Galatasaray spor kulübüne tahsis edildi ve üstüne üstlük Ali Sami Yen’in arazisini de Galatasaray’da kaldı.

Normal şartlarda mücadele edemeyeceği rakipleri ile mücadele etmek için ayağını yorganına göre uzatmayan kulüplerin yardımına acaba her zaman birileri koşacak mı?

Fenerbahçe taraftarı her türlü fedakârlıkla tek aşkı olan Fenerbahçe’ye, destek için her şeyi yaparken, formalar alıp, biletleri tüketirken, servetini Fenerbahçe için eritirken, başka bir spor kulübü gazetelere atılan “Kurtuldu” manşetleriyle, Seyrantepe ve Ali Sami Yen stadının yerine yapılacak Plaza projelerinden akacak gelir kaynaklarını bekliyor.
    Tam bir Türk Lirası’na Fenerbahçe'ye Stad Alındı KISMINA HİTABEN.

*** SADECE FENERBAHÇE'yi SİYASETLE İÇ İÇE GÖREN ARKADAŞLARA ÖZEL

****HERKESE İYİ AKŞAMLAR YARIN GÖRÜŞMEK ÜZERE...(MESAİ BİTTİİİ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakkal Gazi -- 26 Eylül 2005, 17:02:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Raskolnikov

ya yok sanki bilinmeyen şeyler bunlar herkes biliyor 3 büyüklerin ne haltlar çevirdiğini g-s ve f.b nin ne kadar vergi borcu affedildi vergisini ödeyen klubler enayi yerine kondu v.s 3 büyüklere herzaman yardım ve destek olunmuştur .sen f.b yi öne sürüp diğerlerini soyutlarsan saçmalamış olursun.

bi dakka orda duracan işte

kardeşim geçenlerde çıkan haberi görmedin heralde en düzgün vergi beyanında bulunan kulübün FB dir
    biz bazıları gibi hakan şüküre yıllık 50 milyar veriyoz diye beyan etmiyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The Division 2 Türk Clan
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • okumaya gerek varmı
  • şirket olduktan sonra hepsi doğru beyan ettiler çünkü mecburlar buna.
    yoksa şirket gibi vergi kaçırmaktan ceza alırlar.sanırım GS ve TS hala bu tür işlere giriyor tam emin değilim...
    uzatmaya gerek yok bunu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 26 Eylül 2005, 17:06:18 >
  • herşeyi diyin de aptal aptal topiclere cevaplar yazdıktan sonra şu topiğe gereksiz demeyin komik oluyosunuz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: KooSeo

quote:

Orjinalden alıntı: Raskolnikov

ya yok sanki bilinmeyen şeyler bunlar herkes biliyor 3 büyüklerin ne haltlar çevirdiğini g-s ve f.b nin ne kadar vergi borcu affedildi vergisini ödeyen klubler enayi yerine kondu v.s 3 büyüklere herzaman yardım ve destek olunmuştur .sen f.b yi öne sürüp diğerlerini soyutlarsan saçmalamış olursun.

bi dakka orda duracan işte

kardeşim geçenlerde çıkan haberi görmedin heralde en düzgün vergi beyanında bulunan kulübün FB dir
    biz bazıları gibi hakan şüküre yıllık 50 milyar veriyoz diye beyan etmiyoruz

benim dediğim olay 4-5 sene önce olan bir olay f.b ile g.s ın 100 milyon $ üzeri borcu affedildi sanırım bu rakam bjk da çok düşüktü.bjk arkadaş vardı evde ordan hatırlıyorum hop oturup hop kalkmıştı biz kerizmiyiz die

• * Memur maaşı 11 lirayı bulurken FB nasıl masum(!) bir kanunla 1 Türk Lirasına Stad satın aldı merak ediyor musunuz okuyun o zaman

* Türk olmayan oyuncuyu sırf Galatasaray almasın diye nasıl devletin imkanlarını kullanarak FB aldı merak ediyor musunuz o zaman okuyun

* FB sırtını nasıl devlete dayadığını resmi sitesinde itiraf ediyor merak ediyor musunuz? o zaman okuyun.

* Galatasaray Avrupada kupalar kazanınca FB'nin neler hisstteğini merak ediyorsanız okuyun o zaman..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 26 Eylül 2005, 17:12:30 >

• Evet benim dün akşamki açtığım topicte aptalcaydı zaten o işine gelmeyen kişiş gene emaille bana küfür etmiş.Ben onun kim olduğunu biliyorum.Binbaşı olmuş forumda ama adam olamamış.Çünkü ben ultrAslan sitesine şimdiye dek burdan 1 tek yazı kopyaladım o yazıdada ismi geçen kişiyi biliyorum.Ne yapalım kanı bozuklarla uğraşmamak lazım.Zaten azcık şerefi olsa o maili gizleyipde atmazda banada cevap hakkı verir.Burda PM de atamıyo yemiyo tabi.

Nedense o topicde silinmiş yani.

Konuyu başka yere çektiğim için özür dilerim.Ama yani dokunuyo bana böle davranışlar burda gelip herkese ahkam kesip takımını savunan herkese dayılık taslayan bir Binbaşı'ya yakıştırımadım.Binbaşı olmuş ama adam olmamaış malesef

Tabi bunlar Republic olduğu için asarlar beni aman korktum

• hani derlerya açta kendi kıçına gül bu o hesap olmuşnolcakmış önce aynaya bakmasını öğrenicekmişizney duyamadım gs hala sırtını devlete dayamış gidiomu hadi cnm ordan hala gs peşkeşler devam ediyomu hadi cnm ordan,gs hala vergi kaçırmaya devam ediyo devletin sesi çıkmıyomu yok pes yani budarınada inanmam yalancısın sendur hoca dinle daha bitmedi aldığı futbolcuları değerinin 100de 1ni gösterio hemde kurumsallaşmış olan bir şirket yapio bunugs çok itibar edilen saygın bi kluptür bırakya hepsi palavra!!!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

Stat Soruları

Televizyonda Sn. Ergün Gürsoy�un da belirttiği ve teşekkür ettiği gibi, neden Seyrantepe arazisi Galatasaray spor kulübüne tahsis edildi ve üstüne üstlük Ali Sami Yen�in arazisini de Galatasaray�da kaldı.

Normal şartlarda mücadele edemeyeceği rakipleri ile mücadele etmek için ayağını yorganına göre uzatmayan kulüplerin yardımına acaba her zaman birileri koşacak mı?

Fenerbahçe taraftarı her türlü fedakârlıkla tek aşkı olan Fenerbahçe�ye, destek için her şeyi yaparken, formalar alıp, biletleri tüketirken, servetini Fenerbahçe için eritirken, başka bir spor kulübü gazetelere atılan �Kurtuldu� manşetleriyle, Seyrantepe ve Ali Sami Yen stadının yerine yapılacak Plaza projelerinden akacak gelir kaynaklarını bekliyor.
    Tam bir Türk Lirası�na Fenerbahçe'ye Stad Alındı KISMINA HİTABEN.

Sana sadece birşey soracam.Fener'in gelirlerinin kaynağını gösterebilirmisin.Hoobastank bunuda araştırmış ve stad gelirleri yakın çıkmıştı.Nerden geliyor bu değirmenin suyu açıkla bakalım.Sizde Aziz Yıldırım olmasa Galatasaray'dan ne farkınız kalır borç olarak?Kimse bana Fener taraftarı şöle böle diye laf atmasın.

Bütün taraftarlar ürünler çıkınca yada kombineler akın ediyor zaten bir sizin taraftarınız değil.Şurda gelip ileri geri konuşmasını çok iyi biliyosunuz.Açıklayın madem hadi bekliyorum

• Temiz GS, Pis FB
    Hoobastank başlamış gene..
    Affedilen vergi borçlarını. Şu anda GS'ın AIG'den alınan hisselerinin nasıl bir kişinin elinde olduğunu da hatırlıyormu acaba Hoobastank..

Hani benle muhattap olmıyacaktın deme. Sen FB'ye saldırdığın sürece seninle muhattabım..
  • bırak hocam ya hep böyle zaten bunlar (herkes değil tabi ) kendi yapınca bişe yok Fb yapınca hödö de hödöö
    quote:

Orjinalden alıntı: cdemir

Temiz GS, Pis FB
    Hoobastank başlamış gene..
    Affedilen vergi borçlarını. Şu anda GS'ın AIG'den alınan hisselerinin nasıl bir kişinin elinde olduğunu da hatırlıyormu acaba Hoobastank..

Hani benle muhattap olmıyacaktın deme. Sen FB'ye saldırdığın sürece seninle muhattabım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: novamax12

hani derlerya açta kendi kıçına gül bu o hesap olmuşnolcakmış önce aynaya bakmasını öğrenicekmişizney duyamadım gs hala sırtını devlete dayamış gidiomu hadi cnm ordan hala gs peşkeşler devam ediyomu hadi cnm ordan,gs hala vergi kaçırmaya devam ediyo devletin sesi çıkmıyomu yok pes yani budarınada inanmam yalancısın sendur hoca dinle daha bitmedi aldığı futbolcuları değerinin 100de 1ni gösterio hemde kurumsallaşmış olan bir şirket yapio bunugs çok itibar edilen saygın bi kluptür bırakya hepsi palavra!!!!!

Keşke bizdede para olsada medyayı passatlarla satın alsak.Ama karanlık işlerle! uğraşan bir başkanımız yok malesef.Kendi arazilerimize villalar yapıp pazarlayıcaz.

Bizim devletten birşey istediğimiz yok.Bu Seyrantepe projesi Mustafa Sarıgül'ün başlattığı bir olaydı biz hiçbir zaman bir talepte bulunmadık.Nedenide Mecidiköy gibi yoğun bir yeri maç eziyetinden kurtarmaktı

Medya uyurken!(uyutulurken!)siz Kenan Evren Lisesi'sini hallediyorsunuz gizli gizli.Acaba merak ediyorum biz olsak ne olaylar olurdu tarihi lise bilmemne diye.Ama nedense iş siz gelince sütten çıkmış ak kaşık oluyosunuz.Ayıp ya!Hakkaten ayıp

• quote:

Orjinalden alıntı: Erwin

quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

Stat Soruları

Televizyonda Sn. Ergün Gürsoy�un da belirttiği ve teşekkür ettiği gibi, neden Seyrantepe arazisi Galatasaray spor kulübüne tahsis edildi ve üstüne üstlük Ali Sami Yen�in arazisini de Galatasaray�da kaldı.

Fenerbahçe taraftarı her türlü fedakârlıkla tek aşkı olan Fenerbahçe�ye, destek için her şeyi yaparken, formalar alıp, biletleri tüketirken, servetini Fenerbahçe için eritirken, başka bir spor kulübü gazetelere atılan �Kurtuldu� manşetleriyle, Seyrantepe ve Ali Sami Yen stadının yerine yapılacak Plaza projelerinden akacak gelir kaynaklarını bekliyor.
    Tam bir Türk Lirası�na Fenerbahçe'ye Stad Alındı KISMINA HİTABEN.

Sana sadece birşey soracam.Fener'in gelirlerinin kaynağını gösterebilirmisin.Hoobastank bunuda araştırmış ve stad gelirleri yakın çıkmıştı.Nerden geliyor bu değirmenin suyu açıkla bakalım.Sizde Aziz Yıldırım olmasa Galatasaray'dan ne farkınız kalır borç olarak?Kimse bana Fener taraftarı şöle böle diye laf atmasın.

Bütün taraftarlar ürünler çıkınca yada kombineler akın ediyor zaten bir sizin taraftarınız değil.Şurda gelip ileri geri konuşmasını çok iyi biliyosunuz.Açıklayın madem hadi bekliyorum

banka soyuyoz ordan geliyo paralar

o araştırdık dediğiniz stad gelirleinde kombineler hariçti biz yaklaşık heryıl 20 bin kombine satıyoruz
    fenerium gelirleri , yayın gelirleri, sponsorlar,şampiyonlar ligi ... yetermi ??

• quote:

Orjinalden alıntı: cdemir
    Sen FB'ye saldırdığın sürece seninle muhattabım..

Ben ne saldıracağım Fenerbahçe'ye yazılanların çoğu Fenerbahçe'nin resmi sitesinden ...

Memur maaşı 11 lirayı bulurken Fener'e masum(!) bir kanunla 1 liraya satılan stad...

Devlet imkanlarını kullanarak yapılan yabancı uyruklu oyuncu transferi

Sırıtımızı devlete dayadık itirafı ...

Ve yukarda gördüğün o mehşur tabela ... ve daha niceleri...

Yalan yok iftira yok .... Herşey ispatıyla yukarda....
    Saygılar
    Hoobastank
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.