Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Hepsi bir arada, bakım gerektirmeyen sıvı soğutma: Thermaltake Tide Water

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Hepsi bir arada, bakım gerektirmeyen sıvı soğutma: Thermaltake Tide Water Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
gun

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005; 22:03:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Su soğutma genellikle kullanımı zor, riskli ve pahalı bir soğutma çözümüdür. Bundan dolayı çok yaygınlaşamamışlar ve herkesin evine girecek kadar da ucuz olamamışlardır. Thermaltake herkesin evine girecek fiyatlar ile pazara giren ve bu ürünlere bile pazardakilerin üzerine birşeyler katabilecek teknik alt yapıda olan bir firma olduğunu defalarca ispatladı. Şimdi ise tamamen kapalı devre sistemi olan bir ekran kartı su soğutması ile oldukça popüler olacağa benziyor.

Sistem tamamı PCI slota sadece tutunmak için giren ama çift PCI yer kaplayan bir platform üzerinde bakır, ufak bir radyatör, hızı ayarlanabilir bir fan, 12 Volt pompa ve rezarvuardan oluşmakta. Tabii ki ekran kartına giden gelen boruları ve bakır bloğu unutmamak gerek. Sistem bloğun monte edilmesi ve enerjisinin bağlanması ile çalışmaya hazır hale geliyor. Böylece 10.000 saat boyunca bir bakım yapmadan sistemin rahatça çalışacağı ve görevini yapacağı garanti ediliyor.

Sıvılar hava soğutmaya göre çok daha hızlı şekilde ısıyı çekebilir ve uzaklaştırabilir. Doğru büyüklükte bir radyatör ve yeterli hava akımına sahipseler, kütle olarak da sistemde yeterli sıvı kütlesi var ise çok güzel bir soğutma sistemi elde etmek içten bile değil. Sistem her ne kadar size ufak ya da pompa yetersiz gözüksede uğraştıkları şey sadece ekran kartı olacağından ve resimdekinden kesinlikle gerçekte daha büyük olacaklarından dolayı soğutmada çok başarılı olacakları ve daha fazla kullanıcıyı sıvı soğutma ile tanıştıracakları kesin.

En büyük tehlike sistemde olabilecek herhangi bir hatanın (pompanın veya fanın bozulması) gibi durumlarda sistemin garantisine güvenmekten başka çarenizin olmayışı çünkü bu tür sistemlerin parçaları kolayca bulacağınız cinsten değil. Teknik özellikleri arasında 12 Volt ile çalışan pompasının 72 litre/saat, fanının ise 1700 ila 3000 devir/dakika arasında döndüğü söylenebilir. Bu arada aynen Arctic Cooling'in yaptığı gibi bu soğutma sistemi bazı ekran kartlarında hazır olacak gelecek. Buna ilk örnek PowerColor X800 GT EVO.

Savage

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005; 22:09:30 

Güzel bi sistem düşüncesi kullanışlı bişeye benziyo bakalım sonuçlar ne olacak

Speed-Step

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005; 22:11:32 

Bu cihaz belki şekil olarak oldukça iyi fakat yaptığı iş için kapladığı alan zarar, Günümüzde ne yazıkki anakartlarda fazla PCI slotu yok Dijital uydu kartı ve Ses kartı taktıkmı başka bir ürüne yer kalmıyor zaten birde kaldıki bu ürün 2 PCI slotu birden kaplıyor. Yani soğutma ile fonksiyonlar arasında seçim yapacaksınız, ya ses kartınızı ve TV kartınızı çıkartıp bunu takacaksınız yada hiç bu ürünü almayacaksınız

Bence gücünü PCI slotundan almasa belki kasada bir yer bulunabilirdi fakat bu şekilde ancak OC için sistem kuranların işini görür, kaldıki OC ile uğraşanlar zaten oldukça gelişmiş ve daha fonksiyonel soğutma sistemlerine sahipler.

sρєєď-ѕτэр
RevengeR

25 Eylül 2005; 22:35:33 

bu ne gereksiz alet yaa
ekran kartına soğutma takmanın amacı oc nin dışında sessizliktir
ee bu aletin kendi fanı var zaten ne anladım be bu işten
şu anda sessizlikte tek çözüm ttbig water ve de vga bloğu
başka yolu yok
ayrıca bu ekran kartını soğutuyo sadece tabii ki ucuz olur

Voodoo People Hack Team
celenlee

25 Eylül 2005; 23:17:30 

silencer olayının sulusu abii buu :D

mantık aynıı(gibi) ne anladım ben bundan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 25 Eylül 2005, 23:20:12 >

BeyazBüyü

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005; 23:27:58 

Son kullanıcıyı bi şekilde kandırıp yine ürünü sattıracak bahaneler bulurlar ürün ülkemize gelsinde yine de alıcısı çıkacaktır eminim..Gitti güzelim pcı slotlar

Hayat günlük defter yaprağı hazan gelir dökülür
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür...

Azimkar

26 Eylül 2005; 0:47:04 

bunun CD ROM yuvasına sığan ve CDROM kadar olanını yapsalar daha mantıklı olur , hem daha geniş bir alan direkt IDE güç kablosunu kullanırdı , hem CPU hem de VGA desteği sağlasa ,fiyat olarak da 70$ civarı olsa güzel olur du

İmzanız kural dışı. ( hadi canım sen de , ben bu imzayı 6 ay kullandım , mod a da sormuştum o zamanlar , kurallar ne kadar sık değişiyor !!! )
LINEBACKER

Sisteme Gözat

26 Eylül 2005; 5:30:35 

quote:

Orjinalden alıntı: Azimkar

bunun CD ROM yuvasına sığan ve CDROM kadar olanını yapsalar daha mantıklı olur , hem daha geniş bir alan direkt IDE güç kablosunu kullanırdı , hem CPU hem de VGA desteği sağlasa ,fiyat olarak da 70$ civarı olsa güzel olur du

sende cok şey istemişsin be aga

bole bişey yapılablir fakat 200$ dan aşşa olmaz.

zaten ben şu su sogutma olayına bir turlu ısınamadım. saçma geliyor.
tamamen sessiz çalışan birşeyler yapılması gerekiyor artık.
su sogutmada fan oluyor ayrıca birde pompa sesi ekleniyor.

AMD OPTERON 175@2.8GHZ ~ ASUS A8N32-SLI DELUXE ~ MSI 512MB 8800GTS OC ~ CORSAIR 2048MB DUAL 3200 C2PRO 2.3.2.5 ~ SEAGATE 320GB 7200.10 SATA2 ~ PHILIPS 190X6 ~ CREATIVE AUDIGY 2 PLATINUM ~ CREATIVE MEGAWORKS 5+1 THX ~ GIGABYTE 3D MARS FULL TOWER ~ HIGH POWER 560W ~ PLEXTOR PX-W5224A ~ ASUS DVDRW 1814BLT
First Lieutenant
El_domingo

26 Eylül 2005; 9:39:24 

isteyenin bi yüzü kara vermeyen zenci valla bende beğendim bu fikri....

quote:

Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH

quote:

Orjinalden alıntı: Azimkar

sende cok şey istemişsin be aga

bole bişey yapılablir fakat 200$ dan aşşa olmaz.

zaten ben şu su sogutma olayına bir turlu ısınamadım. saçma geliyor.
tamamen sessiz çalışan birşeyler yapılması gerekiyor artık.
su sogutmada fan oluyor ayrıca birde pompa sesi ekleniyor.

http://www.tahsiye.com/
ttwrx

Sisteme Gözat

26 Eylül 2005; 14:47:32 

quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

Bu cihaz belki şekil olarak oldukça iyi fakat yaptığı iş için kapladığı alan zarar, Günümüzde ne yazıkki anakartlarda fazla PCI slotu yok Dijital uydu kartı ve Ses kartı taktıkmı başka bir ürüne yer kalmıyor zaten birde kaldıki bu ürün 2 PCI slotu birden kaplıyor. Yani soğutma ile fonksiyonlar arasında seçim yapacaksınız, ya ses kartınızı ve TV kartınızı çıkartıp bunu takacaksınız yada hiç bu ürünü almayacaksınız

Bence gücünü PCI slotundan almasa belki kasada bir yer bulunabilirdi fakat bu şekilde ancak OC için sistem kuranların işini görür, kaldıki OC ile uğraşanlar zaten oldukça gelişmiş ve daha fonksiyonel soğutma sistemlerine sahipler.

+1

Asus Striker EXTREME|E8400 3.0@4.0GHz|2*1GB Crucial Ballistix Tracer PC2-8500 |W.D 150GB 10000RPM 16MB RAPTOR|1 TB WD MYBOOK PRO|ZOTAC GeForce 8800GT |Creative X-Fi|ASUS BLT|HİPER Type-R 530W PSU|SAMSUNG 960BF|32"LCD |42"PLAZMA|LOGİTECH Z-5500|LOGİTECH CORDLESS RUMBLEPAD2|LOGİTECH G25|LOGİTECH G5 LASER|CM Stacker TT ULTRA MOD
blackrewolf

Sisteme Gözat

23 Haziran 2006; 11:57:05 

peki buna normal su oluyomu

MAG

Sisteme Gözat

23 Haziran 2006; 12:06:21 

quote:

Orjinalden alıntı: blackrewolf

peki buna normal su oluyomu

nerdeyse 1 yıl olmuş başlık açılalı,
nerden bulup getiriyorsunuz bunları??

╚═╦═══╗═║═══║═══════║═══║═╦═══╦═╝
══║═══║═║═══║═╔═══╗═║═══║═║═══║══
══╠═══╣═╚═══╣═║═══║═║═══║═║╔══╝══
══║═══║═════║═║═══║═║═══║═║╚═╗═══
══╝═══║═════║═║═══║═╚═══╝═║══║═══
╔═════║═════║═║══════════════║══╗
ÅÿηՄя
Jedi_Knight

23 Haziran 2006; 13:04:13 

ehehe eylül 2005 abi koptum

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Hepsi bir arada, bakım gerektirmeyen sıvı soğutma: Thermaltake Tide Water Sayfa: [1]
Buraya git: