Şimdi Ara

1'İNCİ J. EĞT. TB. K.LIĞI - GÖLKÖY / KASTAMONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
575
Cevap
0
Favori
97.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Beyler bende kaçar sabah yola çıkacağım biraz uyuyayım. Yolda olan veya yola çıkacak olan herkese kazasız belasız hayırlı yolculuklar. Orada görüşmek dileğiyle.
    Starcraft II Id: ilkeraistlin Char Code: 307
  • tertipler görüşmek dileğiyle sabah yolcusuyum..
    muhtemelen erken gidecek arkadaşların, akşam katılacağım arasına

Öncelikle rahat bir yer eğer 5. bölüğe düşerseniz çok rahat edersiniz zira imkan ve komutanlar olarak mükemmel bir bir bölük değişöedi ise yüzbaşı ahmet yenilmez bölük komutanı cem yılmaz yanında halt etmiş içtimalarda gülmekten krize girme riskiniz var
    diğer komutanlar çok yumuşak ve saygılı davranıyorlar
    koğuş banyo wc imkanları diğer bölüklere göre çok güzel tabur karargahına uzak oluşu kendi başına bir yer havası katıyor diğer bölükler gıpta ile bakıyor bu duruma.
    hepiniz doğu ve güneydoğu daki 27 ile gelecelsiniz merak etmeyin il ve ilçe merkezlerindeki jandarma komutanlıklarına verileceksiniz sınır veya duış karakol yok
    usta birliklerinde çavuş olacaksınız rahatsınız yazıcı gece ve gündüz kolluk çavuşluğu nizamiye çevuşluğu gibi rütbeli birer personel olacaksınız
    kastamonu er eğitim alayı güzel geçecektir bunu ordan ayrıldığınızda daha iyi anlayacsınız ordaki ortam ve arkadaşlıklar ile usta birlikleri bir olmayacak keyfini çıkarın
    ilk 2 hafta sıkıcı ve yorucu geçer yanaşık düzen eğitimi yürüyüş selam verme ve yemin töreni hazırlıkları burada herşey yemin merasiminden sonra bitecek sonraki zamanlarda oturup teorik eğitim alacaksınız buda genelde öğlene kadar sürer öğleden sonra sıklıkla boş geçer yalandan bir spor sonra 17:3 meseai bitene kadar yatış
    içtima denen toplanmalar dikkat edin sağda solda dolaşmayın hemen toplanın sişzi saysınlar ki istirahatinizden çalmasınlar yoksa 1 saate yakı sürdürdüğü de olur bol bol içtima lırlar bu biraz sıkıcı..
    yanınızad eşofma spor ayakkabı havlu getirmeyin ne lazımsa devşlet verecek zira başkasını kullanmanıza müsade yok
    kantin sıkıntısı olacak kuyrukdan dolayı bu durum telefon içinde geçerli
    tavsiyem kayıt esnasında 5. bölüğe düşmeye çalışın başarabilirseniz ne demek istediğimi yaşayarak anlarsanız halı sahası bile var :)
    hepinize hayırlı teskereler

• İzmir'den Kastamonu'ya giden çocuklarımız, Balıkesir'deki kötü yol koşullarından sonra 2 saatten fazla bir gecikmeyle öğle saatinde Kastamonu'ya ulaştılar. Allah hepsine hayırlı tezkereler nasip etsin. İnşaallah, şu kötü kış şartlarında başka yere vermezler ve Kastamonu içinde kısa dönemlerini tamamlayıp dönerler.

Ne Mutlu Türküm Diyene
  • bizde kardeşimi bugün birliğine teslim ettik. sık sık buraya bakıyordum ama üye olmak şimdi kısmetmiş.
    acemi birliğini kastamonuda yapmış olan üyeler doğruyu söylüyor. kastamonu sadece doğu ve güneydoğuya dağıtm yapan bi birlik.( bölük komutanlarından biriyle konuştum oyle söyledi. ) orada 20 veya 25 kişi kalabiliyor sadece. 4900 kadar kişinin dağıtımı yapıldı. mutemelen çoğu da doğu ve güneydoğuya.. ha oralarda yurdumuzn illerinden değilmi elbette öyle ama yine insanın içi burkuluyor işte.
    kardesimde ordan ardahan düştü. gider gitmez hemen öğreniyorsunuz zaten. biz ailesi olarak öğrendik onların ne zaman haberi olur bilemem.
    bolu dağında müthiş kar yağışı vardı.
    kastamonu ve çevresi bazı illerde kar yüzünden okullar tatil gerisini siz düşünün artık.
    Allah sağ salim bize kavuştursun yine kardeslerimizi , sevdiklerimizi.

337.KSD
  • merhaba arkadaslar kardesımle konustum malesef yuzde 90 nı dogu ıllerıne cıkmıs kendısı saat 9 cıvarı teslım oldugundan ogrenememıs sabaha bellı olacakmıs yanı kastamonuda kalmıcaklar hayırlısı neyse o olsun ama moralımızde bozulmadı degıl cunku kastamonuda arkadasları coktu hayırlısı neyse o olsun

Ben de 5. bölükte acemilik dönemi askerliğini geçirenlerdenim. Bugün yemin töreni yapıldı ve 2 günlük evci izinlerimiz aalıp ayrıldık.
    Öncelikle çok büyük beklentilerle gelmezseniz sizi memnun edecek bir yer Gölköy.
    Artıları(5.bölük için yazıyorum):
    Hergün olmasa bile 2 günde bir rahatlıkla duş alabilirsiniz.
    Komutanlardan birkaç tanesi hariç hepsi anlayışlı ve eğlenceli insanlar.
    Yemekler pek iyi sayılmaz ama Türkiye genelindeki acemi birliklerine göre iyi olduğunu tahmin ediyorum.
    Koğuşların geneli 22 kişilik.
    Eksileri
    Kantin çok yetersiz yemekleri beğenmezseniz aç kaldınız demektir.
    Eğer yine kapasitenin üzerinde asker alımı olursa kısıtlı zamanınız yemekhane, kantin, çay ocağı gibi yerlerde sıra beklemekle heba oluyor.
    Sosyal imkanlar oldukça kısıtlı.
    Soğuk bir yer.
    Birliğe eğer geç teslim olursanız yandınız çünkü yoğunluktan dolayı 2 gün içtimalara sivil kıyafetlerle çıkabilir, koğuş ve yatak konusundaki belirsizlikler
    canınızı sıkabilir.Size tavsiyem saat 12 yi çok geçirmemeniz.
    Şunu da belirtmeliyim ki burası alışma dönemi geçtikten sonra seveceğiniz güzel arkadaşlıklar kuracağınız bir yer olacaktır.
    Buradaki çoğu komutan ve usta askerin söylediğine göre acemi dönemi için gelinebilecek en şanslı yerlerden birisiymiş Kastamonu /Gölköy.
    İlk 2 haftanız yürümekle ve düzen hareketleriyle geçiyor olacak sonrasında hemen yemin töreni.Ardından 3 hafta branş eğitimi ve herkes usta birliğine...
    Şimdi asıl merak ettiğiniz konuya gelirsek evet doğudaki illere dağıtılacaksınız...Ben de buraya gelriken yok ya! bizi göndermezler diyordum ama anladım ki iyi dileklerle olmuyor bu işler:)))
    Benim usta birliği Tokat.O da muhtemelen dağıtmdaki en batı il ama ne olursa olsun askerliğinizin ne kadar rahat geçeceği dağıtıldığınız il ile çok da alakalı değil.Mardin'e ya da Tunceli'ye gidip de rahat askerlik yapan çok kişi var.Zaten ne gibi görevler alacağınız bu forumda daha önce yazılmış.
    Ben dağıtımım yapıldıktan sonra da ne gibi durumlarla karşılaştığımı da kısmetse yazarım buraya.

Sonuç olarak askerliğinizi Kastamonu Gölköy'e çıktıysa içinizi rahat tutun güzel bir acemilik dönemi geçireceksiniz ve emsallerine kıyasla iyi bir yere geleceksiniz.Önümüzdeki dönem neler değişir bilmiyorum ama şimdilik durumlar bu şekilde...

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolriver34 -- 24 Aralık 2010; 23:54:37 >

• Selam Arkadaşlar KASTAMONU / GÖLKÖY 1. jandarma eğitim tabur komutanlığı

Kahraman maraş il jandarmaya düştüm Bölük alayı doğu geleceklere duyrulur ilk günden belli oldu
    54 kişilik koğoş sabah kalk 06:30 yat 21:30 hadin hayırlısı

Gs Kardeşim ben iyiyim her sey yolunda kahraman maraş düştük inşALLAH okursun ve benim adıma duva edersin inan askerlik tam anlattığın gibi
    gerçekten zor günler geçireiyoruz umarım acemilik bittikten ve usta birliğine teslim olduktan sonra böyle sıkıntılar yaşamayız

RDM Yazdılar bana malum dovme var dir bir kac çizikte cabası silah da verdiler bakalım gümnler geçiyor geçmesinede hayıflananlarla takılmamak lazım

Allah a emanet olun Tüm Forum üyeleri ve Üye olmayanları

Komutanlar oldukça iyi o konuda sıkıntı yok.
    Koğuşların ısınması iyi.

Eksilere gelirsek

Halen çamaşır yıkatamadık
    Yemekler genel olarak kötü ve soğuk
    Yemekhanede ciddi bir hijyen sorunu var
    Sıcak su sorunu var
    Kantin kesinlikle yetersiz

İnternet cafe, ligtv, sinema gibi atraksiyonlarda bizim bölük için mümkün değil maalesef.

Nihayet evime dönüp 80 derece su ile duş aldım...

Dağıtımım Malatya İl Jandarma, orada görüşmek üzere...

Dağıtım Erzurum İl Jandarma, herkese iyi tatiller 1-2 gün olsa da
    sıvası dökülmüş apartmanın önünde, oturma odasındaki rengi solmuş perdenin dibinde, mutfaktaki emektar masanın yanında veya pastan üzerindeki boyası atmış bahçe kapasının yanı başında, olmadı sokakta hareket etmeyen iş makinesinin dibinde takım elbisesiyle çektirdiği fotoğrafı facebook profiline yükleyen canlıya öğretmen denir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blutstein

4. Bölük 10. Posta "Tolga"

Nihayet evime dönüp 80 derece su ile duş aldım...

Dağıtımım Malatya İl Jandarma, orada görüşmek üzere...

Bizde vardı sıcak su ''Hamdolsun'' !

45 dakika banyo yapmışlığım var (kantinde fındık satılmaya başlandıktan sonra )
    sıvası dökülmüş apartmanın önünde, oturma odasındaki rengi solmuş perdenin dibinde, mutfaktaki emektar masanın yanında veya pastan üzerindeki boyası atmış bahçe kapasının yanı başında, olmadı sokakta hareket etmeyen iş makinesinin dibinde takım elbisesiyle çektirdiği fotoğrafı facebook profiline yükleyen canlıya öğretmen denir.
  • Arkadaşlar biz 335. dönem olarak Kastamonu/Gölköy de eğitim gören ilk KD lerdik. Hatırladığım şartları aşağıya yazmaya çalıştım. Şartlarda değişme olduysa 337 den arkadaşlar belirtsin.

Herkese kolay gelsin. Şimdiden hayırlı teskereler. Allah yar ve yardımcınız olsun.

*Birliğe olabildiğince erken teslim olun, sonra müthiş bir yığılma oluyor ve kaydınız bir-iki gün sarkabiliyor. Sağda solda sürünüp eziyet çekmezsiniz.
    *Doğu ve Güneydoğu illerine dağıtımınız yapılacak, kapıdan girdiğinizde nereye gideceğiniz ve bölüğünüz söylenecek.
    *Kayıt esnasında oradan oraya giderken beklemeler olacaktır, yerinizden haberdar olmak kaydıyla kantine gidebilirsiniz, kimse kızmaz.
    *Bölüğünüz belli olduktan sonra postalarınız belli olana kadar mümkün mertebe işlerden uzak durun. Yemeği erken bitirip hızla uzaklaşmak gibi :) Zaten sonra bol bol yapacaksınız bu işleri.
    *5. Bölük daha yeni olduğu için su sıkıntısı az ve daha iyi olanakları var. Ama sinema, internet kafe, nizamiye gibi yerlere uzak.
    *Diğer bölüklerde su sıkıntısı olduğu için banyo günleri var. Çarşı iznine çıkınca hamam sefası yaparsınız.
    *Komutanlar genel olarak iyi niyetli, kötü olanlarda vardı tabi.
    *Yaklaşık 2000 üniversite mezunu insan olacak, kıymetini iyi bilin, bunu dağıtımdan sonra daha iyi anlayacaksınız.
    *Muhtemelen en büyük sorununuz kalabalık olacak, nereye baksanız sıra.
    *Maç izleme şansınız malesef yok. Ama dağıtımınızın yapılacağı yerde %90 imkanınız olacak.
    *Sağda solda duyduğunuz "Acemilikte hiçbişey yapmadık, sağa dön sola dön ileri bak işte", "3 mermi sıktım, sonra silahı görmedim" vs gibi durumlar sizin için geçerli değil, iyi bir eğitim alarak gideceksiniz birliklerinize.
    *Gece intiklleri, gece eğitimleri, pusu, tim ve tim halinde intikal, halkla iletişim, ilk yardım ve epey esaslı bir silah eğitimi.
    *Sporun azınlıkta eğitimin çoğunlukta olacağı bir süreç olacak.
    *50 nin üzerinde 60 a yakın mermi sıkacaksınız. Sakın hedefi vurmayayım, beni dağlara sürerler diye ıskalamayın. Böyle birşey olmuyor. Atışları iyi olanlar bol bol çarşı kazanıyor, bu fırsatı değerlendirin çünkü gideceğiniz yerde çarşı olmayabilir.
    *2 hafta sonra yemin edip yaklaşık 5-6 hafta sonra birlikleinize gönderileceksiniz.
    *Yemin törenine gelecek olanlar daha sonra sıkıntı çekmemek için kalacakları yerleri ayırsınlar. Kalacak yerler kısıtlı. Biz bulamamıştık, yaz tatilinde boş olan öğrenci yurtlarından birine rica ettik kabul ettiler sağolsunlar.
    *Yemin törenine annesi, babası, eşi, evli kardeşi gelenler evci iznine çıkacaklar. Diğerlerini çarşı iznine çıkarıyorlar.
    *Eğer kitlenmemişse yemin töreninden sonra her hafta çarşı izni var.
    *Kimliklerinizi yıpranmadan çarşı iznine çıkınca kaplatın. Denetlemede dikkat edebiliyorlar.
    *Saçlarınızı epey kısaltın. 3 hatta 2 numaraya vurun. Eğer kısaltmazsanız orada bir makine veriyorlar, artık kime kestirirsen.
    *Eğer Kastamonuda kestiririm derseniz önce fiyat alın sonra kestirin saçlarınızı. Askere geçirebiliyor bazı berberler. 20-30 lira saç kesim parası ödeyenler var.
    *Orada her yer toz, eğitim alanına giderken toz yutuyorsunuz. Eczanelerden 1-2 liraya küçük maske alabilirsiniz.
    *İç çamaşır, çorap alın bol bol. Yıkama, yıkatma şansınız olmayabilir. Oradaki kantinde de satılıyor.
    Kantin epey ucuz, doğudaki kantinler bunun yanında epey pahalı oluyor.
    *Dağıtılan malzemeler arasında çanta da var, kendi getirdikleriniz içinden ihtiyacınız olanları alıp sizil çantanızı valizliğe koyuyorlar.

*Epey bir malzeme dağıtılıyor. Hatırlayabildiklerim şunlar:

+El ve yüz, baş, vücut ve ayak havlusu veriliyor.
    +Kamuflajlar yazlık ve kışlık olarak 2 tane veriliyor. (cebinden nefte çıkıyor)
    +Gri t-shirt
    +Pijama
    +Don ve atletler yeşil renkliydi.
    +Beyaz spor çorabı.
    +Eşofman
    +Spor ayakkabı
    +Spor çanta
    +Şort
    +Terlik
    +İki çift uzun siyah kalın çorap
    +İki adet battal boy diş macunu
    +Diş fircası
    +Kirli beyaz yün içlik takım
    +Postal
    +Kamuflaj parka
    +2 Permatik
    +Traş kremi

Bunların yanında parayla alınması istenenler(Kantinde bulabiliyorsunuz)
    -Silah temizleme kiti.
    -Künye
    -Not defteri
    -Pilot, tükenmez kalem
    -Düdük
    -Traş çantası
    -Palaska
    -Bot boyası
    -Bot fırçası

Bunların dışında sorusu olanları yavaş yavaş elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: byzas

izmitli varmı aranızda ?

Ben varım.

Orijinalden alıntı: nofear389

beyler kastamonuya mı bilet alacağız ? gölköye ulaşım oradan rahatmı ?

Kastamonu ya bilet alacaksınız. Oradan Gölköy e giden dolmuşlar var.
    Ben, sana tutsak hummalı bir sarı...
  • ben de istanbuldan ulusoyun 11 nisan 23.00 otobusuyle gidiyorum.12si sabahı ordayım.tüm tertiplere selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.devarne -- 10 Nisan 2011; 1:22:05 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.