Şimdi Ara

KAPIMIN ÖNÜNE PARK ETMEDİM DİYE TARTIŞMA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
26.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çabuk celalleniyoruz böyle şeylere aslında ama kavga en son çare olmalı.
    şimdi kavga ettim, adam beni çekti vurdu, boş yere gitti yaşam;

    kavga ettik adam bize fena saldırdı sopayla bıçakla , biz de çıkardık silahı vurduk, hayatın yine bitti;
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    Bir önce oturduğum yerde tam bizim binanın yanı boş arsa idi.
    Bizim binanın arabaları koyardı genelde. Sıralı koydunmu 3-4 araba rahat koyuluyordu.
    Arada sırada bir doç kamyonet koyulurdu uzun uzun yatardı.
    Bazen ortalı koyardı sahibinide bilmezdik uyuz olurdum.

    Bigün tama doç u koyarken yakaladım camdan. Orta üst yaşlı bir amca parketti indi.
    Biraz kızarak ya Amca koyuypsun bari ortalı koyda millette rahat parketsin dedim.
    Adamcağız bişey demedi bindi düzeltti kamyoneti.

    Aradan aylar geçti arsa kazıldı bina dikildi.

    Meğer arsa adamınmış.
    Çok utanmıştım.


    Böyle insanlar halen yaşıyor mu ? Efendiliğin ve mütevaziliğin son noktası bu olsa gerek..
  • Böyle olayları eski evimin önünde g.zekalı bir beyaz eşya servisi ile yaşamıştım.Direkt polisi arayıp dükkan önüne çektirmeme gibi bir hakkı olup olmadığını sordum.Eğer genel kurallara aykırı bir durum yoksa kimse kimseye oraya çekme buraya çek deme hakkına sahip değil.Direkt polise şikayet edin ki akıllansın terbiyesiz herifler.Sonuçta devlete herkes vergi veriyor ve ortak alanların ortak kullanım hakkına sahip özel mülk değilse...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ntquartex

    Böyle olayları eski evimin önünde g.zekalı bir beyaz eşya servisi ile yaşamıştım.Direkt polisi arayıp dükkan önüne çektirmeme gibi bir hakkı olup olmadığını sordum.Eğer genel kurallara aykırı bir durum yoksa kimse kimseye oraya çekme buraya çek deme hakkına sahip değil.Direkt polise şikayet edin ki akıllansın terbiyesiz herifler.Sonuçta devlete herkes vergi veriyor ve ortak alanların ortak kullanım hakkına sahip özel mülk değilse...

    Polisin size verdiği cevap ne oldu. ben şimdi karşı kaldırıma park etsem adam bana yine arabamı çekmemi söylese tehdit etse. Polise söylesem ilgilenirler mi?
  • evinin önüyse tahminen o sokağı camdan görebiliyorsun, ufak bir kamera sistemi yerleştireceksin çok fazla tutmaz zaten araban olduğu düşünülürse de ekonomik olarak çok da kötü durumda sayılmazsın, arabanı istediğin şekilde çekersin adama da birşey demezsin kamerayla ilgili, sonra çekersin oraya arabayı bıdı bıdı ederse dersin böyle bir hakkın yok ben buraya koyarım dönüp arkanı gidersin, hele bişey yapsın o görüntüyle de anasını ağlatırsın olur biter, ha oranın yerlisi olmadığından başına dert olabilir bu durum, adamın orada çevrei nasıldır ne durumdadır bilinmez, ya da sen en iyisi evinin önüne asfalt tarafına kazdırır asma kilitle kitlenebilen bir demir çubuk yerleştirirsin senden başkası park edemez, apartmandakilere de verirsin anahtarı ihtiyacı olan olursa kullanır
  • Eleştiren çok ama park mevzusu yerden yere değişir heralde bir kavram kargaşası var. Biz buralarda sokağa araba koymuyoruz, koyamıyoruz koyarsanızda muhtemelen sarhoşun biri sokak boyu bütün arabalara çarpar alimallah, sucuların motoru devrilir, çocuklar bisikletle sürter illaki bişey olur. Bak bura benim apartmanımın arazisi garajdır parktır diyede belediyeye gitsek gülerler bize.

    Diğer apartmanlar önüne kamelya yaptıysa, bahçe yaptıysa sonra kaldırıma çift kat kaldırım taşı koydurup kaldırımınada parkettirmiyorsa biz ondan feragat edip park yeri yapmışsak o apartmandakiler ile bizim aramızda bir fark olmalıdır. Ben arabamı evimin önüne "park yerime" koyarım, onlar sokağa koymak zorunda. Her nasıl ben gidip onların kamelyalarında oturup çekirdek çitlemiyorsam mangal yapmıyorsam bahçesinde. Hele birde sizin 4 araç dikey parkettiğiniz yere adam kaldırıp yatay koyarsa bu sevimliliğinizi ve sempatinizi o zamanda görmek isterim akşam gelipde park yerlerinize tanımadığınız araçlar parkettiğinde arabanızı başka yere koyduğunuz için arabanızı çizdiklerinde. Demirle, çitle, park mantarıyla ayrılmamış olması oranın sokağa bırakılmış arazi olduğu anlamını çıkartmaz sokak değil çünkü gayet güzel düzenlenmiş araç park yeri.

    Her şehrin semtin mahallenin raconu ayrıdır. Bizim burda çarşıya arabayla çıkmak aptallıktır çünkü park yeri bulamazsınız her esnafın önünde kendi arabası park etmiş olur kendi esnaftır ama müşteriye park ettirmez edemezsiniz 2. sıraya park yapsanız ki yapamazsınız anında ceza yersiniz. Sözde belediye ücretsiz otoparklar açar 1 ay sonra 5-10 dakka parketmek 2 lira 5 lira olur çıkar.

    Sokak nasıl olsa diye istediğiniz gibi parkedemezsiniz, başkasının garaj çıkışımıdır, park ettiğiniz durumda diğer arabalar madur olurmu olmazmı bunlara dikkat edersiniz.

    Sanırsam sorun sizin park yeri olarak sokak tabir etmeniz, benimse araç koymak için yapılmış yere park yeri demem hata bendedir yanlış anlaşıldıysa ordan özür dilerim.

    EK : Burada yaşadık polise gitme yolunu denedik hatta mahkemelik problemlerimizde oldu. Apartmanınızın yanına yüksek kamyon, kamyonet parkediyorlarsa cam hizasına gelecek şekilde mahkeme kararıyla oraya parkettirmeyebiliyorsunuz güvenlik sorunu teşkil ettiği için (Bir cam arabasıyla bu problemi yaşadık). Diğer araçların çıkmasına engel olacak şekilde sokak bura istediğim gibi parkederim diyenlere bunu huy haline getirenlerede ceza kesildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 10 Ağustos 2010; 16:47:13 >




  • Sonuçta o adamında arabası var.
    Ona arabanın başına bir şey gelirse senden bilirim de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 10 Ağustos 2010; 17:09:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    Sonuçta o adamında arabası var.
    Ona arabanın başına bir şey gelirse senden bilirim de



    Sınav nasıldı nigga ¿
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xradiancex
    O sinirle düz duran arabayı da çapraz çekip yolu kapadım geçebilen geçsin diye.Apartmanın tam altındaki esnaf da ahbap olunca onlar da geldiler beni alıp sakinleştirdiler.


    Bu guzel olmamıs, oradan engelli birisi gececek olsa, pusetli kadın gececek olsa, gazi gececek olsa senin adamın biriyle dalasın yuzunden yola mı inecek?

    Arabanı baska apartmanın onune bırakabilirsin, yasal olarak bir problem yok sen adamın apartmanına girmedigin surece (bahce, otopark vs.). Kaldırıma cıkma yeter. Kaldırıma cıkarsan trafik zabıtası geldigi vakit 60kusur lira cezayı yersi yaya gecisini kapattıgın icin.

    Apartmanının onune park edilmesinden rahatsız olmasınıda anlıyorum, sende anlamaya calıs :) Keske daha yumusak bir uslup ile soyleseymis, eminim hic sorun yasamazdınız, tatlı tatlı rica etse hemen cekerdin arabanı gibime geliyor. Delirdi iyice insanlar, yok ehliyetini kırarımlar, yok genc cek arabnılar, yok arabana birsey olurcular...Insan gibi konusmayı unuttuk herhalde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antor


    quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    Sonuçta o adamında arabası var.
    Ona arabanın başına bir şey gelirse senden bilirim de



    Sınav nasıldı nigga ¿

    Mezun oldum sanki hacı
  • Merhaba Ömercan 1984 arkadaşım,

    Sorununu elimden geldiği kapsamda incelemeye çalıştım. Öncelikle ele almamız gereken iki konu var. Belli ki önüne park ettiğin apartmanın kendine ait otoparkı (yer altı veya zemin üstü etrafı çevrili açık) yok, bu nedenle dairelerde oturan mesken sahipleri (mülk sahibi veya kirac sıfatı ile) hususi araçlarını kamusal toplu kullanım alanı olan ve KAT MÜLKİYETİ KANUNUNA göre ortak alan OLMAYAN, BELEDİYE (büyükşehir, ilçe) görev alanı içerine giren sokak ve cadde kenarına park etmektedirler.

    Kanunlar incelendiğinde APARTMAN TAPU KAYDINA, kadastro sınırları içerisinde apartman kat sahiplerinin ve bunların seçtiği apartman yönetiminin yetki ve görev sınırına girmeyen her türlü ALAN apartmanın bulunduğu BELEDİYE'ye aittir. BELEDİYE de isterse burayı kiraya verir, isterse temizler, isterse parke taş döşer, yeşil alan yapar, otopark yapar, istediğini yapar. Bu yetki sadece BELEDİYE'ye aittir. Bu yetkiyi sırf apartmanlarının önü sözkonusu sokağın ilgili bölgesine cepheli olmasından ötürü apartman sakinlerinin "sahiplenmesi" sözkonusu değildir, olamaz. Vergi veren her vatandaş motorlu aracını park alanının boş olmasından ötürü oraya park edebilir. Buna da apartman sakinleri karışamaz. Siz aracınızla apartmanın kullanımını engelleyecek bir tavırda hareket ederseniz o zaman mağdur olan taraf apartman sakinleri olur ve bu defa da siz suçlu olur, aracınız engel teşkil ettiğinden bulunduğu yerden çekilmesi gerekir.

    Tabi burada gerçekleşen olay SESSİZ ANLAŞMA (Ing. "SILENT CONTRACT") gerçeği ve "ben senin kemiğini yalamayacağım ama sen de benim kemiğimi yalama" tarzı, her gün karşılaştığımız hayatın gerçeklerini barındıran durumlar. Apartmanın önündeki sokak, cadde tabi ki apartman sakinlerine ait değil, belediyeye ait. Ancak apartman sahiplerinin araçlarını evlerinin önüne koyma istemeleri apartmandan çıkıp falza yürümemek ve aracını evinin önünde görme isteği, biraz müstakil ev hissini tatmak istemeleri.

    Aracınızı park yasağı olmadığı sürece sokak ve caddelerde istediğiniz yere park edebilirsiniz. Sizi tehdit eden olursa bunu durumu POLİS 155'e bildirerek yapın, sizi tehdit edene haddini bildirerek değil. Onlar istedikleri kadar bağırıp çağırsınlar, hukuk daima haklının yanındadır. Otomobillerini apartmanlarının önünde görmek istiyorlarsa ya ona göre inşa edilmiş bir apartmana gitmeleri gerek ya da müstakil eve taşınacaklar. Sokak ve cadde vatandaşın, şahıs ve zümreler tarafından sahiplenemez ve parsellenemez. Tehdit eder, sen de bunu ihbar edersen ve yine de aracını çizerlerse polis de kimi araması gerektiğini gayet kolay anlar.

    Ben bir ara (3 yıl önce) aracımı işyerimim arka sokağına park ettim, geri geldiğimde lastikler şişlenmişti. Bir daha oraya park etme ihtiyacı da duymadım.

    Saygılarımla

    Taner Göde

    http://www.khgm.gov.tr/mevzuat/Kanun/katmulkiyetikanunu.htm

    http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5393.html

    Belediyenin yetkileri ve imtiyazları
    MADDE 15.- Belediyenin yetkileri ve imtiyazları şunlardır:
    p) Kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek.




  • Az önce haberde izledim Erzincan'dan İstanbul'a babasına araba hediye etmeye gelen genç birini komşusu evimin önüne park ettin diye arkadan kafasından vurarak öldürmüş.Babasını da ağır yaralamış.
    Hediye edilen araba da evin önünde bekliyor.Gerçekten acıdım yaa.İçim ürperdi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omercan_84

    Arkadaşlar yorumlarınızı tek tek okuyorum. Çok teşekkürler desteğiniz için. Ben anadolu çocuğuyum yurdumun her köşesinide seviyorum. Bu olaydan dolayı izmirden ve insanından soğuyacak değilim. Bu her bölgede yaşanabilecek bir durum.

    Ayrıca park edilemez levhası vs bulunmamasına rağmen böyle tepki verdi. kaldırıma park edilemez gibi tabela asma hakkı var mı merak ettim doğrusu.

    Umarım amca bu foruma arada sırada giriyordur. Yorumları okurda insanlığından utanır. Çok üzdü beni.

    hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. şurdaki yorumları okuyarak haklı olduğunu bilmek bile insana moral veriyor.


    KALDIRIMA park etmek zaten direk yasaktır arabayı çizmeye gerek yok fotoğrafla ver bir trafik polisi tanıdığına yada fahri müfettişe size ceza olarak geri dönsün




  • Oturduğum yerin yakınlarında bir özel bir hastane bulunuyor ve doğru düzgün otoparkı olmadığı için evin önüne koyan yabancı arabalar oluyor fakat birşey söyleme gibi bir hakkım olduğunu düşünmüyorum.Boş bulan koyar fakat bazen 30-45dk park yeri aradığım oluyor.O zamanda mahallenin içine hastane yaptıran zihniyete saydırıyorum.

    Karşılaştığım bir aksilikte lastiğimin indirilmesi oldu nedeni ise başka bir apartmanın önüne park etmem ve oranın müdavimi olan amcanın evinin önüne park edememesinden yaşadığı bunalım.1 yaptı birşey demedim 2.de kimin yaptığını tespit edince 3.ye fırsat vermeden en iyi savunma saldırıdır mentalitesiyle ben de bir misilleme yaptım ve sonra lastiğimin inmesinin bittiğini görünce tam isabet olduğunu anladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kir-pi


    quote:

    Orijinalden alıntı: omercan_84

    Arkadaşlar yorumlarınızı tek tek okuyorum. Çok teşekkürler desteğiniz için. Ben anadolu çocuğuyum yurdumun her köşesinide seviyorum. Bu olaydan dolayı izmirden ve insanından soğuyacak değilim. Bu her bölgede yaşanabilecek bir durum.

    Ayrıca park edilemez levhası vs bulunmamasına rağmen böyle tepki verdi. kaldırıma park edilemez gibi tabela asma hakkı var mı merak ettim doğrusu.

    Umarım amca bu foruma arada sırada giriyordur. Yorumları okurda insanlığından utanır. Çok üzdü beni.

    hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. şurdaki yorumları okuyarak haklı olduğunu bilmek bile insana moral veriyor.


    KALDIRIMA park etmek zaten direk yasaktır arabayı çizmeye gerek yok fotoğrafla ver bir trafik polisi tanıdığına yada fahri müfettişe size ceza olarak geri dönsün


    Kaldırıma parka sanırsam zabıta ceza yazıyordu.

    Edit : Sanırsam buda bölgeselmiş bizim burdada yazıyorlar haberdeki ildede
    http://www.lpghaber.com/Zabitadan-Kaldirima-Park-Eden-Araclara-Ceza--haberi-377746.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 10 Ağustos 2010; 21:59:20 >




  • Allah Göztepe'de oturanlara sabır versin.Otoparktan tut pek çok sorun var.
  • antalya dada aynı sorun var mıllet apartmanların agızına kadar gırıyor kımısı parketmesını bılmıyor.dapdar sokak.ama anlayan yok
  • bi arkadaşıma Akşam Yemeğine gideceğim o günde baya sinirliyim arkadaşımın evine ilk kez gideceğim neyse adrese geldim ve arabayı evin önüne park ettim. apartman'ın içinden bi amca çıkıp arabanı ordan çek dedi neden dedim. arabanın başına kötü şeyler gelir dedi.. gayet sakin bi şekilde istersen derdini bide polise anlat dedim. ve polisi çevirir gibi yaptım eyer bu arabanın başına bişey gelirse ............. diyip arkama bile bakmadan arkadaşımın evine girdim yemeğimi yiyip arabama yöneldiğimde bıraktığım gibiydi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Merhaba Ömercan 1984 arkadaşım,

    Sorununu elimden geldiği kapsamda incelemeye çalıştım. Öncelikle ele almamız gereken iki konu var. Belli ki önüne park ettiğin apartmanın kendine ait otoparkı (yer altı veya zemin üstü etrafı çevrili açık) yok, bu nedenle dairelerde oturan mesken sahipleri (mülk sahibi veya kirac sıfatı ile) hususi araçlarını kamusal toplu kullanım alanı olan ve KAT MÜLKİYETİ KANUNUNA göre ortak alan OLMAYAN, BELEDİYE (büyükşehir, ilçe) görev alanı içerine giren sokak ve cadde kenarına park etmektedirler.

    Kanunlar incelendiğinde APARTMAN TAPU KAYDINA, kadastro sınırları içerisinde apartman kat sahiplerinin ve bunların seçtiği apartman yönetiminin yetki ve görev sınırına girmeyen her türlü ALAN apartmanın bulunduğu BELEDİYE'ye aittir. BELEDİYE de isterse burayı kiraya verir, isterse temizler, isterse parke taş döşer, yeşil alan yapar, otopark yapar, istediğini yapar. Bu yetki sadece BELEDİYE'ye aittir. Bu yetkiyi sırf apartmanlarının önü sözkonusu sokağın ilgili bölgesine cepheli olmasından ötürü apartman sakinlerinin "sahiplenmesi" sözkonusu değildir, olamaz. Vergi veren her vatandaş motorlu aracını park alanının boş olmasından ötürü oraya park edebilir. Buna da apartman sakinleri karışamaz. Siz aracınızla apartmanın kullanımını engelleyecek bir tavırda hareket ederseniz o zaman mağdur olan taraf apartman sakinleri olur ve bu defa da siz suçlu olur, aracınız engel teşkil ettiğinden bulunduğu yerden çekilmesi gerekir.

    Tabi burada gerçekleşen olay SESSİZ ANLAŞMA (Ing. "SILENT CONTRACT") gerçeği ve "ben senin kemiğini yalamayacağım ama sen de benim kemiğimi yalama" tarzı, her gün karşılaştığımız hayatın gerçeklerini barındıran durumlar. Apartmanın önündeki sokak, cadde tabi ki apartman sakinlerine ait değil, belediyeye ait. Ancak apartman sahiplerinin araçlarını evlerinin önüne koyma istemeleri apartmandan çıkıp falza yürümemek ve aracını evinin önünde görme isteği, biraz müstakil ev hissini tatmak istemeleri.

    Aracınızı park yasağı olmadığı sürece sokak ve caddelerde istediğiniz yere park edebilirsiniz. Sizi tehdit eden olursa bunu durumu POLİS 155'e bildirerek yapın, sizi tehdit edene haddini bildirerek değil. Onlar istedikleri kadar bağırıp çağırsınlar, hukuk daima haklının yanındadır. Otomobillerini apartmanlarının önünde görmek istiyorlarsa ya ona göre inşa edilmiş bir apartmana gitmeleri gerek ya da müstakil eve taşınacaklar. Sokak ve cadde vatandaşın, şahıs ve zümreler tarafından sahiplenemez ve parsellenemez. Tehdit eder, sen de bunu ihbar edersen ve yine de aracını çizerlerse polis de kimi araması gerektiğini gayet kolay anlar.

    Ben bir ara (3 yıl önce) aracımı işyerimim arka sokağına park ettim, geri geldiğimde lastikler şişlenmişti. Bir daha oraya park etme ihtiyacı da duymadım.

    Saygılarımla

    Taner Göde

    http://www.khgm.gov.tr/mevzuat/Kanun/katmulkiyetikanunu.htm

    http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5393.html

    Belediyenin yetkileri ve imtiyazları
    MADDE 15.- Belediyenin yetkileri ve imtiyazları şunlardır:
    p) Kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek.


    keşke herşey kanunla olsa ne çizilen arabayı,ne şişlenen lastikleri ne de hidrolikle sökülen boyaları geri getirmiyor şikayet maalesef öyle




  • aşşağıdaki hikaye çok ibretlik,
    okuyunca yüzümde tebessüm oldu,
    nerdeyse gözlerimde dolacaktı,
    artık kafamda nasıl bir tablo çizdiysem.
    helal olsun adama,
    böyle hikayeler yaşam sevinci ve umut veriyor insanlara.
    mutlu ediyor yok yere.
    keşke hepimiz, yaşamımızn her dakikasında,
    bu hikayedeki amca gibi, erdemli davranabilsek.
    paylaşımı yapan arkadaşa da teşekkürler.
    :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: omercan_84


    quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    Bir önce oturduğum yerde tam bizim binanın yanı boş arsa idi.
    Bizim binanın arabaları koyardı genelde. Sıralı koydunmu 3-4 araba rahat koyuluyordu.
    Arada sırada bir doç kamyonet koyulurdu uzun uzun yatardı.
    Bazen ortalı koyardı sahibinide bilmezdik uyuz olurdum.

    Bigün tama doç u koyarken yakaladım camdan. Orta üst yaşlı bir amca parketti indi.
    Biraz kızarak ya Amca koyuypsun bari ortalı koyda millette rahat parketsin dedim.
    Adamcağız bişey demedi bindi düzeltti kamyoneti.

    Aradan aylar geçti arsa kazıldı bina dikildi.

    Meğer arsa adamınmış.
    Çok utanmıştım.


    Böyle insanlar halen yaşıyor mu ? Efendiliğin ve mütevaziliğin son noktası bu olsa gerek..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.