Şimdi Ara

Açık Öğretim Lisesi ve Askerlik Tecil Olayı [Soru]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
33.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar açık öğretim lisesinden son sınıfı okuyorum. 172 kredim var. 192 kredide mezun olabiliyorum. Bugün son sınavlarıma girdim. 20 kredi almam gerekiyo. Fakat 20 kredi alamazsam yine mezun olamıcam. Bu bir yana, birde askerlik durumu var. Düz lise bölümünde askerlik tecil hakkı bulunmuyo. Meslek liselerindede 12. döneme kadar tecil hakkı var. Ben düz liseden meslek lisesine geçersem sıfırdan başlıcağımı söylediler. Bu konu hakkında geniş bilgisi olan varmı acaba? Yani tecil ettirmemin bir yolu varmı. Ocaktaki sınavda kesin krediyi tamamlarım ama o zamana kadar beklermi askerlik? Yani muaneye felan ozaman gitsem cokmu geç olur, herhangi bir cezası olurmu?



  • dostum burada pek soruunun cevabını alamazsn. aciklise.net forum buraya da yaz. ama görmüşken burdan cevap vereyim. sanırım 91 doğumlusun. bende senin durumundayım. son zamanlarda aynı senin gibi konu açan bi sürü kişi oldu. senin bişey kalmamış kredi ocak ayında tamamlarsın. sonra da öss ye girersin. diplomanı alırsın erteletirsin. hiç sıkıntıya girmene gerek yok.

    benim 151 kredim var. bugünkü sınavlarla 165 faln olur kredim. geriye 30 kredi kalıyo. onu da toplamam zor gözüküyor. aslında toplanılır da matematik alan derslerini verdiğim takdirde bitecek. bende matematiği kusursuz yapamıyacağımı düşündüğümden kaydımı akşam lisesine aldırcam. akşam lisesinde 1 sene okuyup yine aynı seneye 2011 de mezun olucam garantili ve askerlikte tecil olcak garantili.

    bak burda da konu açmıştımhttp://forum.donanimhaber.com/m_41729495/mpage_1/tm.htm

    yani sen hiç telaş yapma bi 10 kredi falan alırsın heralde bu sınavlardan he ?? geriye de 10 kredi kalır. onu da ocak ayı olmadı mayıs ayındaki sınavda bile verebilrsin. askerlik işleri eylül aylarında falan olcak. o zamana kadar halledersin herşeyi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erman Türkoğlu

    Slm arkadaşlar ben bir şey soracam açık öğretim lise ye gidiyorum dönemim 8 2013 tecil edebilecem askerliği benim merak ettiğim şu örneğin 9 tecil ettim diyelim belli bir yaşa kadarmı daha askere çağırmıyorlar. yoksa 12 dönem geçtiğinde tekrar askere çağırıyorlarmı ? bilen biri veya açık lisede askerliği tecil etmiş kişi ayrıntılı bir şekilde yazarsa çok makbule geçer askerlik şubesine giitim onlarda kafasından savuşturmak için git zamanı geldiğinde gel durumuna bakalım dediler şimdiden teşekkürler.

    Acik öğretimlere tecil hakki verildi artik..

    buyur;
    http://www.aol.meb.gov.tr/haber_goster.asp?ID=491




  • Evet Açık Lise de askerlik tecil oluyormuş arkadaşlar,

    bende bugün tecil oldum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.