Şimdi Ara

Rehberinizi Wifi Üzerinden Google Contacts ile Yedekleyin/Senkronize Edin(Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle çok kısa birşey söylemek istiyorum.Milletin basbas bulut bilgi işlem diye bağırdığı, kendini internet şirketi olarak konumlandıran Nokia'nın, ne halt etmeye My Nokia Backup internet servisini kaldırdığını ve her yerden rehberime ulaşmak varken neden beni ovi suite-data kablo ikilisine mahkum ettiğini anlamakta güçlük çekiyorum , anlayan varsa lütfen banada anlatsın.

Geleyim 5800 telefonunuzdaki rehberi Google Contacts ile nasıl senkronize edeceğinize.Bu sadece 5800 için değil, senkronizasyon destekleyen tüm nokia telefonlar için geçerlidir.Sadece ayar sırasında değişiklik olabilmektedir.Resimler yabancı forumdan alınmıştır.Resim düzenlemesi ve anlatımı kendim yaptım.

Uyarı:Google Contacts ile senkronizasyon sadece çift yönlü olarak desteklenmektedir.Yani Gmail hesabınızda olanlar telefonunuza, telefonunuzda olanlar gmail hesabınıza gönderilip eşleştirilecektir.Senkronizasyon profili ayarlarındaki Senkronizasyon türü kısmıyla oynamayınız.

Rehberinizi Wifi Üzerinden Google Contacts ile Yedekleyin/Senkronize Edin(Anlatım)

1-2-3. adımlar Ayarlar--->Bağlantı---->Veri Aktarma---->Senk (Ovi senk. değil !!!!!!) menüsüne geliyoruz.

4. Adım Sol tuş Seçenekler menüsünden Yeni senk. profili 'ni seçiyoruz.Resimlerde belirtilmemiş burada karşınıza Senkronizasyon profili sihirbazı çıkacak.Sol altta Başlat'a basarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

5. Adım Profil ismimizi giriyoruz.Burada istediğinizi girebilirsiniz.Örneğin 5800 rehber yedekler,rehber yedek, kafanıza göre takılın.

6. Adım Sunucu sürümü kısmında 1.2'yi seçiyoruz.

7. Adım Senkronizasyondaki Uygulamalar listesinde sadece Rehber kutucuğu işaretli kalıyor.

8. Adım Rehber veri tabanı ismine Contacts yazıyoruz.Resimde ilk harf küçük yazılmıştır yanlıştır.

9. Adım Veri taşıyıcı olarak İnternet'i seçiyoruz.

10. Adım Ana makine adresi: https://m.google.com/syncml yazıyoruz.Dikkatli ediniz https olmalı.

11. Adım Sunucu kimliği: Google yazıyoruz.İlk harfi büyük olmak zorunda.

12. Adım Kullanıcı adı: Rehberinizi yedeklemek istediğiniz Gmail adresinizi yazıyorsunuz. Örn: abcd@gmail.com

13. Adım Şifre: Gmail şifrenizi yazıyorsunuz.

14. Adım Senkronizasyon menüsünden çıkmadan önce yine Sol tuş Seçenekler menüsüne giriyorsunuz ve Etkin profili değiştire basıyorsunuz

15. Adım 5.Adımda yazdığınız profil adını seçiyorsunuz.İlk senkronizasyon için bir daha Sol tuş Seçenekler menüsü ve Senkronize et diyorsunuz.

Senkronize etmek için ben her seferinde bu menülere mi girmek zorundayım ? Tabiki Hayır.Aşağıda rehberinizden senkronizasyonu başlatmanız için izlemeniz gereken adımlar anlatılmıştır.

1-2. Adımlar Rehberinize girdikten sonra sol tuş Seçenekler menüsünden biraz aşağıda Senkronizasyon seçeneğine geliyoruz ve Başlat'a basıyoruz.Size Hangi profili kullanmak istediğinizi soracak oradan 5.adımda belirlediğiniz profil adını seçerek hemen senkronizasyon yapabilirsiniz.

Edit: Bilgi ekleme,resim boyutu küçültmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 7 Ağustos 2010; 20:19:49 >

• Çok güzel ve faydalı bir çalışma olmuş.Ellerine sağlıkElimdeki işleri halledeyim ben de deneyeceğim.
  • dostum bende n85 var onda nasıl yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mezarkabulone

dostum bende n85 var onda nasıl yapabilirim?

Ayarlar--->Bağlantı---->Veri Aktarma---->Senk menüsüne girdiniz mi ? Araştırdığıma göre sadece yukarıdaki ayar sırası farklıymış yoksa başlıklar ve ayarların hepsi aynı.Yani mesela gmail şifrenizi en son yazmıyorsunuzda başta yazıyorsunuz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scqo

quote:

Orijinalden alıntı: mezarkabulone

dostum bende n85 var onda nasıl yapabilirim?

Ayarlar--->Bağlantı---->Veri Aktarma---->Senk menüsüne girdiniz mi ? Araştırdığıma göre sadece yukarıdaki ayar sırası farklıymış yoksa başlıklar ve ayarların hepsi aynı.Yani mesela gmail şifrenizi en son yazmıyorsunuzda başta yazıyorsunuz gibi.

bendeki senk programı ayarlarda değilmiş direk araçlar klasöründeymiş ondan bulamamışım yeni buldum

denedim oldu işe yarıyor yani..

• vala arkadaşlar oviden değilde pc suitten kablo veya blethoot ile bağlanıyorum ve rehbere giriyorum masa üstünde bir klasör açıyorum tümünü seç diyorum ve kopyala yapıştır yapıyorum. Anında rehberim masa üstünde. Ve geri yüklemek içinde aynı bağlantı kuruyorum bu defada aynı işlemle cihazıma yükledigimde bir kaç saniye içinde rehberim cihaza geri yüklüyorum.

Yada cihazdan rehbere gir oradan tümünü işaretle ve seçenekler kopyala yığın hafıza tamam de. Rehberin hafıza kartında ''diğer'' diye bir klasör var oraya kopyaliyor ve sonradan hafıza kartına format atmadığın sürece istediğin zaman rehberden seçenekler kopyala ve hafıza kartından (yada yığın hafıza olarak çıkar) yükle tamam de bir kaç saniyede rehberin geri geliyor. Bu arada n95 8 gb gibi dahili hafıza olan kabloyla bağlantı yaptığın zaman veri depolama olarak bağlan ve yukarıda dediğim "diger" klasöru pc den other olarak gözükür.

Bu benim için daha kolay olduğu için ve bildiklerimi paylaştım. Inşallah yardımcı olmuşumdur.

• Başta Ajanda olmak üzere, diğer kalemleri de bu şekilde senkronlayabilsek çok güzel olacak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gmail ve not senkronizasyonu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zamanında google calendar destek veriyormuş.Yukarıda 8. adımda Contacts yerine Calendar yazınca oluyormuş.Bende deneme yaptım geçersiz veri tabanı adı şeklinde hata veriyor.

Takvimler içinhttp://www.gcalsync.com/ adresindeki java programını buldum.Nasıl olduğunu bilmiyorum daha denemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.