Şimdi Ara

Cougar CM 700W psu incelemesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
6.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar söz verdiğim gibi aldığım psu nun incelemesini yapıyorum. Daha önce forumda vardı ama çok basit hazırlanmıştı ben biraz daha ayrıntılı olarak hazırlayacağım fakat tam bir profesyonel incelemede olmayacaktır
    ürünü saat 18.30 19.00 sularında sipariş ettim ertesi gün 11.32 de kargoya verilmiş. Ürün kargoya verildikten sonraki 3.günde elime ulaştı. (UPS)

öncelikle psu nun özelliklerinin yer aldığı siteyi vereyim dedim
    BUYRUN BURADAN

PSU %88 verimlilik sağlıyor ve 80+ Bronze sertifikasına sahip. Active PFC ye sahip.

DC Output: +3.3V --- +5V | +12V1 --- +12V2 | -12V --- +5Vsb
    Max A : 24A ---- 20A | 30A ---- 30A | 0.3A ---- 3A Max
    Combined : 150W | 648W |
    TOTAL MAX POWER OUTPUT 700W

PSU gerçek değerini verebiliyor. Bu fiyata bu derece iyi bir psu (üstelik modüler) kolay kolay bulunmaz derim.
    Arka panelde fan yok Direk kasaya bakan 14cm lik fan konmuş. Arka panelde ise ızgaralar ile soğutma sağlanmış. Arkasında sadece 1 Adet Güç Giriş Yuvası var. 1 Adet de on/off düğmesi bulunuyor. Verdiği kablo uzunluğu (ölçmedim ama) tahminim 2m civarı...

Kutu ile başlayalım.

Oldukça güzel bulduğum büyük bir kutuya sahip

Kutu içeriği olarak
    Yani:
    Powersupply
    4 Adet montaj vidası ve 1 adet küçük sticker
    Kullanım Kılavuzu
    Güç kablosu
    Modüler kablolar (2x3 Adet Sata power kablosu-3 Adet molex power kablosu-1 Adet 6pin 1 Adet 6+2pin pcie güç kablosu)
    1 Adet Molex-Floppy güç dönüştürücü

Powersupply Kabloları olarak
    1 Adet 4+4 1 Adet 20+4 Pin güç kablosu + 1 Adet 6Pin 1 Adet 6+2Pin PCi-E güç kablosu + 3 Adet molex güç kablosu + 1 Adet 8 pin CPU kablosu(ne bilmiyorum)

Powersupply'nin kendisi
    Modüler kablo girişleri

Powersupply i taktığım RAIDMAX X-WARRIOR Server Kasasının PSU yuvası
    burda gördüğünüz ufak psu yu tutmak için yapılmış çıkıntıyı çekiçle eğmek zorunda kaldım çünkü power supply nin sığmamasına neden oluyordu

İlk monte edilmiş hâli
    Biraz daha kabloları toplanmış Hali

Daha yakından pozlar

Son Resim PSU FANI

Soğutma konusunda şunları söyleyebilirim.
    Eski kullandığım 1i arkada 1i kasaya bakan 2 adet 8cm fana sahip psu dan çok daha az bir gürültüye sahip.
    Sadece 1 adet 14cm kasaya bakan fanı ile normalde boşta işlemci sıcaklığı 45 ten 43 e ekran kartı sıcaklığı 48 den 43e düştü. Anakart sıcaklığı 40 tan 37 ye düştü. HDD de değişim olmadı.

Emeğe saygı. Umarım güzel olmuştur hiçbir alıntı yoktur.

edit: smart image yaptım
    edit: üzerinden uzun zaman geçti psu nun serisi yılı düştü yine de tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarkolar -- 14 Şubat 2014; 3:11:14 >

• Hayırlı olsun kardeşim sorunsuz günlerde kullanman dileğiyle umarım memnun kalırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 6 Ağustos 2010; 19:45:12 >
  • Peki bu PSU nun güç tüketimi ne olacak? Elektrik faturasını kabartacak mı?
  • hocam sanmıyorum kabartacağını fakat 1 ay sonunda onu da yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapi_triyaki

Peki bu PSU nun güç tüketimi ne olacak? Elektrik faturasını kabartacak mı?

Ne alaka hocam psu 700w diye sistemin 700w kullanması mı şart illa?

Ben 390w cm psu kullanırken hd4850 için 700w psuya geçtim yine birkaç yerde de elektrik faturası uçuyor falan gibisinden şeyler okumuştum ama kulaktan dolma bilgiler. Psumda +80 verimlilik sertifikası olmasa da hiçbir zaman elektrik faturası uçmadı neden mi? Sallıyorum sistem tam yük altında maksimum 400w güç istiyor 700w verebilen bir psu 400w gibi değeri çok rahat sağlar +80 sertifikası varsa 400w değer üretebilmek için prizden 500w çeker. Dandik,verimliliği ne olduğu belli olmayan 500w psuların 400w değer sağlayabilmek için prizden çektiği değerlerin çok çok altında bu değer.

He arkadaş gider gtx 480 alır takar o zaman sistem 650w güce ihtiyaç duyar elektrik faturası o zaman artmaya başlar. Sırf psu 700w diye kafadan elektrik faturası artar psikolojisine kapılmayın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 6 Ağustos 2010; 23:43:18 >

• Ya bazı modellerde direkt yiyen olabiliyor bildiğim için söylüyorum ama şimdiki modellerde ne kadar güç gerekliyse onu kullanıyor diğeri boş da kalıyor bu da öyle o zaman no problem bende yakın zamanda almayı düşünüyorum.
  • ftrzk hocam haklısın.
    @terapi şu an pc wizard boşta cpu güç tüketimini 99 watt görüyor anakart + ekran kartına 150w gitse hdd ram ve dvd-rw ye 50 w gitse 300w + usbler vs güç durumları 400 420w güç çekecektir

@ekledim aynı zamanda simage leri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair 1000W PSU tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yorum yokmu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk
    +80 sertifikası varsa 400w değer üretebilmek için prizden 320w çeker.

320 yerine 400'den büyük bir değer yazman gerekiyor. Dünyadaki hiçbir PSU az çekip çok veremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsalonarici -- 6 Ağustos 2010; 23:03:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsalonarici

quote:

320 yerine 400'den büyük bir değer yazman gerekiyor. Dünyadaki hiçbir PSU az çekip çok veremez.

Uyarı için teşekkürler. Orada bir hata yapmışım düzelttim Sonuçta elektrik faturasını kabartacak herhangi bir durum yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unsalonarici

quote:

Uyarı için teşekkürler. Orada bir hata yapmışım düzelttim Sonuçta elektrik faturasını kabartacak herhangi bir durum yok

evet hocam kesinlikle

• Tarık'cım hayırlı olsun ürünün, zaman içinde yorumlarını eklersin ses ve sıcaklık durumlarını, tespit edebildiğin kadarıyla tabi, güle güle kullan
  • Bendeki akasa zen kasaya uyar mı acaba? 12v1 12v2 çıkışları 24a-20a biraz düşük gibi 700w'lık bir psu için. 550w ocz fatal1ty 25a-25a veriyor 12v kanallarından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 10 Ağustos 2010; 1:59:57 >
  • güzel psu güzel inceleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: OK_Comsis
    Degerli Arkadaslar,

Oncelikle 'tarkolar' arkadasimiza ayirdigi vakitten dolayi ve guzel yorumlari icin tesekkur ederiz.

Ithalatci firma olarak cok kisa ben de bilgi vermek istiyorum:

Cougar markasi, HEC sirketinin tescilli markasidir. Avrupa'da oldukca iyi bilinen bir marka olmakla birlikte Turkiye'de distributor firma olarak henuz birkac ay once satisina basladik. Ornegin Almanya'da retail PSU olarak en cok tutulan ilk uc arasindadir. PSU ve sirketle ilgili bilgilere asagidaki sitelerden erisebilirsiniz. Bunun disinda sormak istediginiz birsey olursa cevaplamaktan memnunluk duyacagim.

http://www.cougar-tr.com/
    http://www.cougar-world.de/en.html

Bir üst mesajdaki soruma cavap verebilir misiniz? 12v kanallarından verdiği akım neden düşük?

• quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

quote:

Degerli Arkadaslar,

Oncelikle 'tarkolar' arkadasimiza ayirdigi vakitten dolayi ve guzel yorumlari icin tesekkur ederiz.

Cougar markasi, HEC sirketinin tescilli markasidir. Avrupa'da oldukca iyi bilinen bir marka olmakla birlikte Turkiye'de distributor firma olarak henuz birkac ay once satisina basladik. Ornegin Almanya'da retail PSU olarak en cok tutulan ilk uc arasindadir. PSU ve sirketle ilgili bilgilere asagidaki sitelerden erisebilirsiniz. Bunun disinda sormak istediginiz birsey olursa cevaplamaktan memnunluk duyacagim.

Bir üst mesajdaki soruma cavap verebilir misiniz? 12v kanallarından verdiği akım neden düşük?

Hocam siz yanlış görmüşsünüz.12V1 30A - 12V2 30A Vermektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emphire

quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

quote:

Degerli Arkadaslar,

Hocam siz yanlış görmüşsünüz.12V1 30A - 12V2 30A Vermektedir.

Doğru 30a veriyomuş. O zaman çok iyi fiyatı ocz yerine bunu alacağım.

• Bu PSU için bir inceleme:

http://www.hardwaresecrets.com/article/Cougar-CMX-700-W-Power-Supply-Review/1317/7

Voltaj regülasyon sıkıntısı var 3,3 V ve 5 V için. Eğer ileri de ben bu 700W ın hepsini kullanırım demiyorsanız alın. Düşük güçlerde çalışınca stabil oluyor. OC yapanlar için regülasyon sıkıntısı olması kötü olmuş. Aslında çok hoş PSU. Modüler , 700W , 80+ ... yazık oldu valla... :( regülasyon problemi olmasa alırdım. Şimdi bunu inceliyorum "Seasonic SS-750AT 80Plus 750W 12cm Fanlı Power Supply". Tek kötü tarafı o da kişiye göre değişir , modüler değil :(

http://www.hepsiburada.com/Liste/seasonic-ss-750at-80plus-750w-12cm-fanli-power-supply-sea-ss-750at/ProductDetails.aspx?productId=bd130321&categoryId=1012

tavsiyesi olan var ise acelem yok tavsiyeye açığım...

• Aynısından kullandım. Harika bir PSU'dur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Aynısından kullandım. Harika bir PSU'dur.

hala kullanıyorum peak 930w civarı diyorlar ama şirketin ar-ge sinden ölçü aletlerini alıp test etmedim henüz

1030mhz de gtx580 ve 5.2ghz de i5 2500k nın yanında 2 hdd 8 fan çalıştırmış bir psu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.