Şimdi Ara

KIA Cerato lar hakkında yorum alabilirmiyim? 1.6 CRDI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2008-2009 model Dizel cerato bakıyorum. Araba son zamanlarda gerek motoru olsun gerek konforu olsun beni meraklandırmaya başladı. KIA bölümünde okuduğum kadarıyla az yakar çok kaçar bilgisine ulaştım. Ancak bu araçların ikinci el piyasası nasıldır? kullanan arkadaşların özellikle şikayetlerini dile getirirlerse çok memnun olacağım. yoksa ikini el megane, yada focus mu almalıyım?

    bu arada verebileceğim bütçe maksimum 26-27 civarı. bu fiyatlara full donanımlı dizel az km yapmış KIA cerato çok rahat bulunuyor.



  • öncelikle o paralara alınacak araba değil yazıktır paranıza. Temiz dizel focus'lar,corolla'lar,astra'lar alabilirsiniz ve bence alın. Cerato'ya gelince.. Donanımı oldukça başarılı, işçilik ve malzeme kalitesi de yeterlidir. motoru performanslıdır soğukken sesli olsa da ısınınca sessizdir; ancaak sürüş dinamikleri malesef o kadar başarılı değil direksiyonu iyi değil, şanzımanının geçişleri kötü, yüksek hız stabilitesi ve düz gidiş kararlılığı yüksek değil. Zevkli bir araç değil anlayacağınız..
  • 0 km cerato'larda dizel seçeneği olmamasından dolayı 2. el 1.6 crdi fiyatları uçmuş durumda şuan.Yeni kasa gelmeden 1.6 crdi base fiyatları 19-21 bin arası değişiyordu,şu an sahibinden.com üzerinde fiyatlar 2 bin tl daha pahalı.Genel fiyat 22 bin civarında,ful olanlarda ise 30 bin isteyen dahi var...Şuan bu fiyatları haketmediğini açıkça söyleyebilirim.

    Araca gelirsek,megane,focus ve cerato kullanmış biri olarak tercihim cerato olur.Konforunu,yol tutuşunu,sessizliğini ve performansını beğendiğim bir araç.Tabi focus ve megane'da kötü araçlar değil fakat ben cerato tercih ederim.Astra'yı ise araya hiç sokmam,bana çok soğuk gelen bir araç...
  • 2006 model 1.5 Crdi Comfort sahibiyiz. Gerçi benim sahip olduğum makyajsız modeli ve 1.5 motor olanı 42 bin km ye geldi. Şimdiye kadar servis ve lastik masrafı dışında bir masrafı olmadı. Ralli yapmak için almayacaksanız gayet stabil ve dengeli bir araç, ayrıca süspansiyon sistemi köy yolları için bile gayet başarılı. Yol tutsun diye değil konfor sağlasın diye tasarlanmış. Sınıfında en geniş iç hacme sahip araçlardan biri. Donanım olarak da sınıfındaki araçlardan daha dolu bir araçtır. En sessiz dizel motorlardan birine sahip, sadece Corolla sanki biraz daha sessiz. Benim hoşuma gitmeyen yanlarında biri ön konsol tasarımının biraz demode ve sade olması. Diğeri de aracın burun kısmı biraz fazla alçak, özellikle dağ tepe ve piknik gezmelerinde biraz sıkıntı yaşatıyor. Yakıt tüketimi de yaklaşık değerleri İstanbul içi 22 kr/km, Otoban 15kr/km, Karma 18kr/km gibi. Servis bakımlarında şimdiye kadar öyle abartılı bir fiyatla karşılaşmadım. Ama garantideyken 7500 de bir yağ değişimi var. Bu da zaten dizeller için tavsiye edilen bir uygulama. Makyajlı 1.6 olan kasada benim bildiğim debriyaj merkezi sonunu vardı. O da zaten 150 tl ye falan serviste parça değişimiyle düzeliyor. Makyajsız olan modelleri 22-23 bine , 1.6 olan makyajlı modelleri de 24-25 civarı bulabilirsiniz sanırım. Comfort veya Advance donanım gayet yeterli donanımlar. Aynı km deki Focus, Corolla, Astra, Megane gibi emsal modellerin ancak benzinli motorlarını bulabilirsiniz o da 2-3 bin tl fazla olur. Bence imkanınız varsa bir oto pazarında gidip inceleyin hepsini, kararınız Cerato dan yana olacaktır zaten.
  • anlaşılan bu arabayı en iyi deneme sürüşü yaparak anlayabileceğim. Başka türlü fikir sahibi olamam malesef. Herkes farklı şeyler söylüyor çünkü. Kafam karıştı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.